EVLİLİK ÇOCUK BU MUYDU

anca migrosa gider çocuğu alışveriş sepetine koyup dolanır marketin içinde :))
diğerleri cidden hayal 20 aylık çocukla :)

benden küçük 8 kuzenim var hepsinin de büyüme aşamasında yer aldım
yengelerim hiç kendilerini kisitlamadilar istediklerini yapar gezerlerdi
cocugunda alismasi lazım küçükken
eğer anne rahat davranirsa çocuk rahat ve huzurlu olur disarudayken
tanıdığım ne kadar tedirgin anne varsa hepsinin çocuğu dışarıda huzursuz huysuz ve sürekli ağlar
ayrıca kuzenlerimle ben de dışarı çıkar gezerdim
bu yaz özellikle 2 yaşındaki ile çok iyi vakit geçirdik hiç de beni zorlamadı kaldı ki ben annesi bile değilim
çocuk tabi ki enerji doludur şimdi
ama iş annede bitiyor

Oğlunuz büyüdüğünde işler daha zorlasmayacak. Tersine hersey düzelecek.
Birde nacizane tavsiyem bilgisayar ve tv den çocuğu uzak tutmakta yarar var çünkü onlar çocuğu daha Asabi ve daha hareketli yapıyor.
Birde dışarı ilk 2 çıktığınızda işler zor olacak ama 3.de oğlunuz bu duruma alışacaktir.
Niyetim akıl vermek kesinlikle değil amacim beraber bir çözüm bulmak

Evlilik cok kolay eglenceli ve zevkli de cocuk isi zor
10 aylik bir oglum var ,onunla biraz ilgilenmek icin isi biraktim, 2-3 yasina gelince yeniden calismaya baslayacagim ki dogrusu da bu. Eve tikilip kalmak yemek bulasik temizlik bebek bana gore degil. Evet evimi baskasi temizlesin evet cocuguma da baskasi baksin. Ben bundan yanayim. Eger ki evde oturuyorsan ne o evlilikten birsey anlarsin ne de cocuktan. Ha paran boldur, kapida araban vardir o zaman kolay. Alirsin cocugu atarsin arabaya o avm senin bu kuafor benim butun gun gezersin ,sosyal bir kadinsindir derneklere gidersin yaninda bakici olur o cocuga bakar sen hobilerinle ilgilenirsin buna lafim yok. Ev hanimi olunca da boyle olmak lazim. Yoksa da calismak lazim bu sayede psikolojin saglam kaliyor. Tecrubeyle sabit
Kolayliklar dilerim, minigi de Allah bagislasin

belki de hayatının merkezini oğlun ve eşin yapmaktan vazgeçmelisin
tabiki çok yer kaplarlar ama kendine de vakit ayır lütfen
bir azıcık boş zamanın olsun kendini dinleyebileceğin

bilmiyorum ama sizin konunuza çok üzüldüm nedense.
bu yüzden çocuk yapma planlarım yok gelecek için.hayat bu değil.kitap falan okuyup dikkatinizi dağıtmaya çalışsanız? yabancı diziler de insanı biraz gerçek hayattan uzaklaştırıyor. bu ruh haliniz çocuğa da yansır çok,ama önce kendinizi toparlamalısınız.

Biz iyi anne olamadiysak demek ki ! Dogurmadan basina gelmeden atip tutmak ne guzel

Bende aynı durumdayım eşim çalışmama da izin vermiyo günler yıl gibi geçmek bilmiyor dört duvar arasında yanliz

Evimiz cennetimiz olması gerekirken bu hale gelmişiz .. Çok garip .. Çalışma hayatı o kadar çok hayatımıza işlemiş ki, çocuğumuz ile vakit geçirmeyi bunalım gibi görüyoruz .
Yanlış anlamayın her çalışan anne gibi bende aynı duyguları yaşadım ama aştım çok şükür .
Çocuğumun en çok bana ihtiyacı var , onun için sosyal hayatımı azalttım , onu tvde teslim etmiyorum , eğitimi ile birebir ilgileniyorum .
Hiç durmadan kitap okuyorum, yazıyorum ..
Kısacası çalışma hayatına göre çok daha yoğunum ve mutluyum .
Not: gerçekten çalışmaya ihtiyacı olanları konunun dışında tutmakla beraber, gerçekten olan ihtiyacı da sorgulamak gerektiği kanaatindeyim

Küçük çocuğu olan anne sürekli onunla olunca onun ekseninde olunca tüm gün bunalabilir.. evlilikle ilgili değil sadece bu yıllar böyle.. küçük bi çocuğunuz var sonuçta.. ben de bi dönem hayat mi bu be ot gibiyim diyordum.. çok önemli bi iş yapıyoruz asla ot değiliz ama insan bunaliyor ev isi ve çocuk bakımı arasında kistirilip..

birakabileceginiz biri varsa kendinize zaman ayırabilirsiniz yoksa da onunla bol bol dışarıda vakit geçirin.. kizimla ekmek almaya çıkardık otobüse biner uzak bi yerden alır donerdik.. macera yasardik:) sokakta parkta sahilde büyüdü.. en çok sokakta gelişiyor çocuklar.. evde olunca da yemek vs işleri o uyurken halletmek en iyisi.. ya da birlikte oyuna çevirerek.. ben arkadaş olmak da buldum çözümü.. onun başka arkadaşı yokken beni isterken asosyalim demek gereksiz geldi disaridan bakinca öyle olsam bile :)

Herzaman toz pembe olmuyor çocuk zor iş.. ama ozleyecegiz bu küçük hallerini.. bi bakmissiniz minik arkadaşınız başka arkadaşlar bulmuş anne sen git demeye baslamis:)

Ne kadarlık evlisiniz. Erken mi evlendiniz.bir de evlenmeden önceki sosyal hayatınız nasıldı. Çalışıyor muydunuz mesela.. ?

Bunalima girmissin sen. Arada bir banada oluyordu. Hatta ağlıyordum. Bekar olsaydım her istedigimi yapabilirdim. Hatta bekarken bekarligimin tadinincikarmadigim icin kendime kiziyordum bile. Esime alistikca gecti bu durumlar. Bebek olursa bilemiyorum halimi.
Esin hic yardimci olmuyor galiba bukadar bunaldiginiza gore. Benim esimdede yardimci olabilecek potansiyel yok.

Benim çocukla oraya gidilmez bu yapılmaz demeyin.. dedikçe gerçekten gidilemez kalır.. takın sırt cantanizi doldurun aksami edecek yiyecek kıyafet vs yi.. atın kendinizi yollara.. kuşlara yem vermeye çıkardık buradakilere vermişler çok uzaktaki aç kuşlara yardıma gidiyoruz gibi.. 3 saat sonra dönerdik :) o yolda ogrendiklerimiz yasadiklarimiz paylastiklarimiz yanımıza kar kalarak..

Dünyanin en güzel duygusu anne olmak... tabiki zor ama bu yüzden zaten cennet annelerin ayaklari altinda... cocugnla daha kaliteli vakit gecirmeye calis.. mutfakta vakit gecirecegine birlikte etkinlikler yapin.. hem siz eglenin hem cocugunuz.. birakin ev dagilsin, tv acilmasin ama cocugunuzla iletisime gecin.. ha bide cevre kurmaya calisin.. bir iki kafa dengi komsu arkadas.. cok sıkıldiginizda bi kahve icebileceginiz biri olsun

Pek yazmiyorum ben buraya ama yazma geregi hissettim ...
Herkes bir degil belli ki size agir gelmis kendinize vakit ayıramamak..
Sitede beni bilen bilir 4uz annesiyim 5 ayliklar sizi okudum üzüldüm size beni anlatsam oturup aglarsiniz heralde :))
En fazla deliksiz uykum 2-3 saat mama yedir uyut oyala biri uyumayinca o 2 saatlik uykuda cope gidiyor kayinvalide ile bakiyoruz o rahat uyuyor gece ben yine cocuklarin basinda banyo yapmak yemek yemek icin firsat kolluyorum disari cikmak benim icin sadece balkondan ibaret o da 5 dk :)) ev isi onlar uyurken evi silip supuruyorum çamaşır atiyorum makineye bazen kayinvalide seriyor vs daha saymakla bitmez.. rabbim kimseye tasiyamayacagi yük vermez öncelikle olumlu tarafindan bakmalısınız hep aman hep of derseniz zindan olur hayat size o uyurken ya da babasıylayken zevk alacaginiz şeyler yapin bence biraz da zevklerinizden feragat etmeniz lazim ..
Her sey sizin bakis aciniza kalmış bir arkadas cocuk gelisimi ile ilgili kitap okuyun demiş cok güzel bir öneri cocugunuzla kaliteli vakit gecirebilirseniz bu sayede .. hem siz bunalmazsiniz hem oglunuz da iyi bir terbiye almış olur. Benim onerebilecegim sabir ve şükür ondan baska size kim ne derse desin fayda etmez .. hayatinizi degistiremiyorsaniz kendinizi ve bakis acinizi degistirmelisiniz yoksa pskilojiniz bozulur hayat cekilmez olur. "Anne"siniz bunu unutmayin.. iyi geceler.

Biz iyi anne olamadiysak demek ki ! Dogurmadan basina gelmeden atip tutmak ne guzel

iyi anne ya da kötü anne demedim kimseye
orada sadece kendi hayatımdan yapılabilir olduğunu ornekledim

boşuna tartışma yaratmaya calısıyorsunuz

Son düzenleme:
Sizin bahsettiğiniz yıllar sonrası birde ekstra becerinizde varmış yani biraz istisnai bir durum burda konu açıyorlar yeni evlıyım misafir gelcek uykularım kaçıyor diye bunları yaşamamak adına öğrenilmesi bilinmesi gerek

biliyo musunuz evde huysuz olan çocuk dışarda daha sakin oluyor.
Avmye de gidebilirsiniz kahve de içebilirsiniz ama size kafa dengi Bi eş ya da arkadaş lazım.
Eşim çok iyidir ama çok pinpiriklidir kızım 1 yaşında azıcık huysuzlaşsa ay huysuzlaşıyor acıktı bilmemne der hemen eve döneriz.
Ama harika Bi arkadaşım var onunla çıktığımızda saatlerce vakit geçirebiliyoruz. Kızımı benim kadar hatta benden daha iyi oyalıyor. Nadiren çıkabilsek de çok keyif alıyoruz bayağı bi yetiyor o değişim bize.
Sizi çok iyi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…