EVLİLİK ÇOCUK BU MUYDU

Evlilik kötü değil .

Burada zibilyon tane kötü evlilikte okusak , şu lanet olası evlilik mesajlarını yazmak doğru değil bence. Kötü giden evliliğin sorumlusu da suçlusu da evliliğin aktörleridir .

Senin problemin plan yapamamak . Evde iş hayatı gibi biraz sistematik olmalı .

Kalk , mutfak , temizlik , yat ... arada çocuk hep tv izlesin , akşam eş gelsin ..yemek , hizmet ... yat kalk . E böyle bir sistemde bekarlıkta berbat bence .

Çocuğunla farklı aktiviteler yap . Çok eğlenceli oyunlar var . 2 saat gün içinde ...

Eşinle sevdiğiniz şeyleri planla .

Kendine vakit ayır .

Sevdiğiniz şeyleri yapmıyorsunuz bence .

İnsan kendini , eşini , çocuğunu şımartmalı bence . Küçük süprizler için kılımızı kıpırdatmaya üşenip , sonra lanet evlilik demek ; haksızlık .

Canim inan cocugunun en zor zamanlari 3 yasindan sonra cok daha kolaylasiyor hersey ayrica ben cizgi film seyrettirmiyorum bilgisardan arada cocuk sarkisi aciyorum televizyon zaten cocuklara zararli biraz daha disini sık annelik cok zor

çokiyi duruyor ya bebek arabasında çığlıkçığlığa

ama hepsi böyle..
ben çocuk sahibi olmadan önce görürdüm bir elle kucakta çocuk taşıyan bir elle bebek arabasını iten kadınları niye oturtmuyorlar diye düşünürdüm ..
şimdi biliyorum niye o çocukları kucakta taşıdıklarını :)
bu bir dönem geçecek biraz sabırlı olmanız lazım..

Konu Sahibi seni iyi anlıyorum, aynen bende öyleyim ki benimki daha kötü. Yemek yedirmek ızdırap, yemez bogurur, olmadı kusar. Artık çamaşır yikamaktan, halı koltuk silmekten bıktım. Yinede şükür ediyorum. Beterin beteri var.

Vallahi
evlilik tamda dediğiniz gibi oluo tabii calismiosaniz ev işi yemek çocuk bilmem ne.. allahim ne kadarda farklı yaratmissin insanları kimisi mutlu yuvam olsun hayırlı bi evladım olsun diye dua eder kiminede verirsin şükür etmesini bilmez.herkes bi imtihan içinde işte..benim 9sene sonra evladım o kadar is güç çocuk bazen daralio insan ama dönüpte o evladın yüzüne bakınca ohhh diorum allahim binlerce şükürler olsun sana evladım sağlıklı yuzume guluor.bence kıymet bilin ve unutmayın çocuğunuz bidaha 20aylık olmayacak..

Ilk once Saglikli bir bebegim var diye sukretsen sikayet etmek yerine onunla zaman gecirsen bulasik camasir beklese biraz aksamustu disari cikarsan hayattan zevk almayi bilsen ? Senin sikayet ettigin hayat baskasinin hayalidir unutma!

Depresyonda misiniz?
Bir an ben evli degil miyim cocugum yok mu diye dusundum. Tamam benimki buyuk su an ama 2 yaşındayken de sabah cikar kedileri beslerdik sonra parka gecerdik o toprakla oynardi ben cimlere yayilirdim, eve girer yemek yer uyurdu (butun gununuz nasil mutfakta geciyor her gun yaprak sarmasi, icli kofte mi yapiyorsunuz?) Ogleden sonra yine bulurduk yapacak biseyler.
Sanirim yemek ve temizlik olaylarini abartiyorsunuz. Biraz daha rahat olmayi deneyin. Hayatinizi kabusa cevirmissiniz.

Ya böyle yaşayan 20 milyon kadin var bu ülkede. Çocuğunuz tam oyun çağında tabi ki de oynayacak kıracak düşecek kalkacak biblo mu doguruyoruz dursun hiç kipirdamasin. Bulaşık çamaşır temizlik yemek ütü bebek bakımı birde çalışıyorsan is yerinde milletin keyfi. Evlenmezsen annenin dirdiri evlenirsen kocanın Nazi.
Hayat yine de güzel ya çok şükür bebeğin var onun hayatını sen sekillendiriyorsun ellerinde biri can buluyor şükür be!!!

Yeri gelecek ev işlerini boşvereceksin. Sonuçta çocuğun var. Sürekli tv izleyen bir çocuk ne kadar sağlıklı büyür ki? Sen normal hayatına devam et ki çocuk da buna alışsın. Tüm gün çizgi film mi seyredilir ayol?

Mutlaka farklı etkinlikler bul. Taksiyle yakın bir avmye git en azından, oralarda çocuklar için oyun parkları oluyor. Küçük yaş gruplarına göre oyuncaklar da oluyor. Orda oynayabilir.

Veya haftasonu ormana gidebilirsiniz, pikniğe. Top falan oynayabilir az da olsa. En azından temiz hava alırsınız ailece.

Havuza gidebilirsiniz. Üstü kapalı deniz koltukları oluyor bebekler için. Çocuğu ona oturtup beraber girebilirsiniz havuza.

Arkadaş, komşu falan yok mu? En azından hafta ortasında oturmaya gidersin çocuğunu da alıp hava çok sıcak olduğunda...

Biz cocukla kapadokya turu yaptik.yerin 8 kat dibine bile indik yahu!!

Hi ama adım başı su istedi , yoruldum, acıktim dedi.yorulunca babasi aldı omzuna , acıkınca bir poğaça ,bisküvi ,elma tutusturdum eline.yemek saatine kadar idare ettik.

Onları biz istedik.cok şükür Allah'a.onlar da bizim hayatımıza katildilar artik.planlarımız , etkinliklerimiz ona gore olmalı.sinema haric cocukla her yere gidilir.konsere bile gittik biz.arabasina yatirdik uyudu orda.bir arkadasim üç aylik bebegiyle geldi.cocuklari uyuttuk eslerimize sarilıp konserin keyfini cıkardık.memlekette değiliz, başka şehirde çalısıyoruz eşimle.emanet birakacak kimsemiz yok.çanta gibi yanımızda taşiyoruz her yere kızımı....oflayip puflayarak cocuguma da kendime de zehir etmiyorum zamani.ki benim kızım nazli , sürekli ağlayan bir tiptir....

Yani avm ye gidin.oynatın kosturun orda sonra uyusun.yatirin arabaya en az iki saat sizin.kahvenizi için alisveris yapın.cocuklu bir hayata alisin ,alıştırın kendinizi...simdi oyun parki olan kafeler var.kum havuzu falan oluyor.alin kovasını küreğini atin kuma cocugu ohhh icin işte kahvenizi eş dostla.bir de arkadaşlarinizin bir kac büyük çocuğu varsa çocugunuzu oyalar o büyük çocuklar.en onemlisi de daha 20 aylikmis annesi.azıcık daha dayan seneye coook daha rahat edersin.Allah boool sabırlar versin...

Hayatınızı kaliteli hale getirmek sizin elinizde. Evliliği ve çocuğu sorun olarak görerek durumu daha da zorlaştırırsınız sadece. Evlilik büyük sorumluluklar bazen de fedakarlıklar gerektiriyor tabi ama bu durum sizi mutsuz ediyorsa sıkıntı var. Klasik ev işleri hayatımızı idame ettirmek için hepimizin yapmak zorunda olduğu şeyler... Kimimiz abartıp tüm günü mutfakta geçirirken kimimiz de basit ama yeterli şeyler yaparak kendini iyi hissetmek adına diğer aktivitelere zaman ayırır. Bu tamamen sizin elinizde. Farklı etkinlikler bulmanızı tavsiye ederim. Çocukla eşinizle birlikte yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler bulabilirsiniz. Çocuğunuzu bırakabileceğiniz bir yer varsa da kısa zamanlı değişik kurslara katılıp kafa dağıtıp eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Aslında biraz o kişiyle alakalı bu. Ben de aynen dediğin tarzda yetiştim. Evlenince makarna nasıl yapılır diye korkuyordum hatta ilk makarna yaparken paketin üstünü defalarca okudum yanlış yapmayayım diye :) Bekarken yatağımı annem kurar, sabah annem toplardı... Hayatımda ciddi anlamda mutfağa hiç girmemiştim, ev işi nedir bilmezdim.

Ama şu an çocukluğundan beri ev işi yapan arkadaşlarımı bile geçtim ev işlerinde, yemekte. Ki geç evlendim. Ama kendimi geliştirdim ve çok da zevk alıyorum evimle ilgilenirken... Anneme destek olmamanın üzüntüsünü saymazsam, iyi ki yapmamışım diyorum zaten bir ömür yapacağım...

elindekilerin kiymetini bilmemek bu olsa gerek!
bende oglum bi an once dogsada,aglasa uykumdan uyandirsa beni diye bekliyorum.cunku olacak seyler bunlar.onun sevgisi herseyi unutturur.
su kaynanamla kayinbabam evimden gitselerde hergun temizlik yapsam,yemek yapsam diyorum.sadece kocanin cocugunun kahrinda ne varki cunku.
sende calisip cocugundan kurtulmak,onu yabancilarin eline atmak istiyorsun.kendi cocugunun kahrini cekemeyecen ama gidip iste onun bunun agiz kokusunu cekecen.
dunya imtihan iste.nice cocuk yuva diye sizlananlar var.Allahin kime neden verdigini de bilemiyoruz iste...

Ayy aynı benim eski hallerim.şimdi kızım büyüdü biraz iyiz.seni çok iyi anlıyorum.ama geçici durumlar merak etme canım.

Can'ım benimde 20 aylık bebeğim var hergün tv yada müzik ile oyalamıyorum yani kısıtlıdır; birlikte boyama yapıyoruz , bazen balkona leğene su doldurup çeşitli oyuncaklarla doldur boşat yapıyoruz , badede kendisi oyuncaklarıyla uzun küvet keyfi yapıyor , aynı ev işleri bizdede var , sürekli çocuk şarkısı yerine biz yabancı radyo açarız tvden latin müzik falan banada iyi gelir dinlendirir , çocukta eğlenir bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…