Evlilik de iş paylaşımı

Bazen yardım eder, bazen elini sürmez. Sanırım ruh haline göre değişiyor :)

Erkek calisip eve para getiriyorsa kadin da ev isini yapma gorevini ustlenmesi gerekmez mi? Bi nevi is bolumu yani.adam da dese niye sadece ben calisiyorum o zaman sen de calis! Biz boyleyiz esim calisir ben ev isi yaparim diye boyle dusunmuyorum ben zaten ev isi sevmem calissam calismasam da yapmiyorum yardimci ablalar sagolsun:) yani erkek tarafindan da bakmaya calisarak oyle cevap verdim.

Elbette is bolumu o sekilde oluyor ama dusunun ev hanimi olunca butun gun cocuklarla ve evin isiyle ugrasiyorsunuz,e aksam dinlenmek sizin de hakkiniz yani ben cay koyacagim pasta borek servis yapacagim esim de koltukta yayilip karnini kasimasin diyorum bir portakal yikamak,kesmek dilimlemek zor degil. Yahut iki tabagi bulasik makinesine atmak misal. Ben de erkek eve gelince hali cam duvar silsin hadi demem de,yayilip yatmasi da yanlis. Yani benimki bana gore sizinki size gore dogru tabii

Tatlı dille rica edince yapıyor öbür türlü görev bilip ben de şunu yapim demiyor. Öyle alışmış işte.

Duruma göre değişir. Çalışmasam normal şartlar altında ev işi yapmasını beklemeye utanırım. Ama mesela yeni bebek olur, acil bir iş olur, misafir gelir, gün çok yoğun yoğun geçmiştir bir sebeple... O zaman yardım rica ederim.

Ben evde olsaydim hep bi duzene oturunca cok fazla sey beklemezdim zaten.. cunku evde olunca is bitmiyor ama herseyin istedigin vakit yapabiliosun. ki calisiyorum esim pek ev isi yapmaz :)

Kirlilerini bile sepete atmazdi.. dedim ya kendin atarsin ya da yikanmaz.. bu kdr basit :)

Calismiyorum. Kahvaltiyi vs haftasonlari disarda degilsek eğer esim hazirlar. Gomlek ve pantolonlarini ben utulemem kendi yapar (O nun kadar iyi yapamiyorum zaten). Temizliği haftasonuna pek birakmam gezeriz diye ama kaldiysa birlikte yapariz.

Haftaici eşime pek iş birakmam yemek yapmadiysam disardan soyleriz veya yumurta kirariz. Ama aksam isten gelen adamin eline supurge vermek dogru degil bence butun gun evdesin sen sonucta. Ayrica o saatte insanlari rahatsiz etmemek lazim diye dusunuyorum, supurgeyi oglenleri yaparim zor bir iş degil.

Ek olarak: Cocuk var mi bilmiyorum. Bizde cocuk yok. Cocuksuz ve calismiyorkem 2 kisinin yasadigi ev beni yoracak derecede kirlenip dagilmiyor bile. Aksama esin gelene kadar bitiremeyecegin isler nasil cikiyor. Ben hic butun gunumu ev isine ayirdigimi bilmem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Calisan kadinlarin kocasi elbette is paylasimi yapip uzerine dusen gorevi yapmali ama ev hanimlari dediginize gore calismiyorsunuz.adamin hem calisip hem eve gelip ev isi yapmasini mi bekliyorsunuz anlamadim ben?
İş yapmasını geçtim sadece kıyafetlerini katlasın üst üste yatağa koltuğa yığmasın istiyorum hepsi bu süpürsün silsin demiyorum işe girmemi istemiyor çalışıyordum çıkardı ayrıca çok geç saatte gelmiyor ağır bir işi Yok

Yanlış anlatmışım sadece kıyafetlerini katlasın istiyorum hiç bir iş yapmıyor zaten kendimi hizmetçi gibi hissettim o bagırınca bu kıyafetlerime hiç dokunmuyorsun diyince

Ya bence haklisiniz. Iki don iki atlet katlayamayacak adam neden evlenmis? Bekar olsa yalniz yasasa sanki kendisi yapmayacak miydi? Siz tonla is yapmissiniz butun gun ama o sepette yigilanlara da bir el atmamasi bence vicdansizligi esinizin

Çalışsanız tamam haklısınız iş bölümü yapında,ev hanımısınız insaf yahu.. adam akşama kadar çalışacak bide evde çamaşırmı katlasın. Çok şey istiyorsunuz.
Akşama kadar çalışmıyor çok dağınık hiç bi iş yapmıyor tek kıyafet katlasın diyorum çok mu ilginç

Ya tabii o kadar seyleri de yapsin yardimci olsun esine.benim itirazim adam aksama kadar esek gibi calisip bi de evde kadin hem calismayip hem de is bekliyosa insafsizlik yani.yoksa dedikleriniz son derece makul olmasi gereken seyler.cocukla ilgilensin en basta.

Çalışsam yardım beklerdim.
Çalışmıyorum,çoğu konuda yardım beklemem.
Perde asar,misafir gelecekse veya özel bir yemek yapıyorsak kendiliğinden yardım eder zaten.
Kendi kıyafetlerini kendi katlar, kirliye atar.
Yani yeri gelir çayı demler,yeri gelir çamaşırı asar,hastaysam,çok yorgunsam yapar yani bişeyler.

En güzeli çocuklarımızla çok ilgilidir,bakar,oynar.
Adamı övmüş oldum buradan
Bazı şeyleri ben hiç söylemeden yapar,bazılarını da istersem yapar.
Söyleyin tatlı dille beklentilerinizi.
Abartmadan...
Çalışmıyorsanız çok fazla iş beklemeyin.Buna iş bölümü gözüyle bakın.
O dışarda, siz içerde çalışıyorsunuz.

Ve bir tavsiye,birbirinizin işini görmek zorunuza gitmesin.Karı kocayız ayol,o kadar hakkımız geçmesin mi

Her işini ben yapıyorum zaten evde tm yapıyım o para getiriyor da bu kıyafetler ne diye bağırması hizmetcisinemi bağırıyor sadece onları katlasın istedim ben sevmiyorum ki yıkadıktan sonra ben katlıyorum bile zaten kirliye bile atmaz onu da ben koklayıp ayıklıyorum yemi evliyiz alışsın istiyorum

Valla benim esim sagolsun bana cok destek oluyor su temizlik konusunda hic hakkini yiyemem :)

Ev hanımı oldugu halde kocadan sil süpür bekleyen hanımları da acaip yadırgıyorum.. evdesin bi zahmet yapıver ya..

Ben çalıştığım halde eşime zorla yaptırıyorum . Eğer evdeyseniz Zaten bir düzeniniz olur. Çalışan insanı ev işini yapsın diye beklemek bana biraz bencilce geliyor.

bunu konuşsanız tatlı dille söyleseniz, orada birikince belli ki anlamıyor kendisinin yapması gerektiğini. çalışmıyor olsanız da sizi haklı buldum, bir insan en azından kirlisini ayırıp koymalı siz otel hizmetçisi değilsiniz ki. en iyisi güzellikle konuşun anlamıyorsa da tepkinizi koyun yapamayacağınızı söyleyin, size bağırdiğında neden tepki vermediniz

Madem onu bile yapmaktan aciz kadin cagirin o yapsin sinir olunca sanki yapacak mi? Bosuna moralinizi bozmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…