- 19 Mart 2017
- 2.274
- 3.263
- 133
- Konu Sahibi comeback06
-
Zaten bu sekilde bahsettiginiz adam siz ayaktayken kendisi oturmaz. Ha siz is yaptirmazsiniz veya beklemezsiniz o ayri ama kendi kiyafetini bile katlamaktan aciz tipler anca kanepede yayilir ellerinde telefonla. Sonra kiziyoruz vay neden adam elinde telefonla yatiyor diye. Calisiyorlar diye her hakki kendilerinde gormemeleri lazim. Buna da onlari alistiran once analari sonra esleri bana gore.
Evlilik zaten yeterince zor,bir de surekli her seyi ustlenen tek bir taraf olunca hepten skici bir hal aliyor bence. Halbuki el birligi olsa, biri cay koyarken oteki meyve hazirlasa misal. Ortada hem bir paylasim olur, yani benim hosuma gidiyor sahsen esimle mutfakta birlikte hazirlik yapmak. O esnada iki sohbet edilir. Paylasim guzel bir sey
Çalışmıyorum eşimde bazen 12 saat çalıştığı oluyor.
8senedir masayı birkez bile kaldırmadım eşim toplar. Sabah yatağı toplar. Kendi kıyafetlerini gelince kirliye atar, pijamalarını katlar. Evi süpürmediysem çok Enderde olsa süpürür, çocuklar oyuncakları dağıttıysa toplar. Balkonları yıkama ona ait. Evin çöplerini toplar.
Bazı kadınlar çalışmıyorsan onun yapmasını beklerken evi bokmu götürsün diye yazmış evet bu adamın aklı başına gelene kadar götürsün. Ben öyle yaptık çok kavga ettik. Merdiveni sil, balkonu yıka diye bana Emirler yağdırırken şuan ağzını bile açamaz yardım eder.
Niye evleniyoruz ? Evi temizleyip çocuk büyütüp yemek yapmak için mi?
Dün yemek dahi yapmadım çocuklarımla tüm gün oyun oynayıp aktivite yapıp evimize geldik akşamda eşim bizim dağıttığımız yerleri topladı .
Eşim yemeğini Yerkende ben çocukları ona bırakıp kızlarla kafede oturup sohbet ettim. Eşimde çocukları uyutmuş. Arada destek beklemek köle olmadığımı hatırlamak çok iyi geliyor.
Çocuk olmadan düzeltin eşinizi çünkü çocuk olduğunda çok desteğe ihtiyacınız olacak ve şimdi yapmayan adam Ozamanda yardım etmez.
Aslında şu saydıklarımı toplasan haftada 1 saat bile etmiyor. Eve gelip ne yapıyorlar sanki ya Eline telefon alıyorlar ya tv karşısına geçip boş boş oturuyorlar.Valla sana helal olsun. Adamı resmen mum etmişsin
Ama mum etmekten ziyade bende böyle olması taraftariyim.
Evlilik hayati beraber paylaşmak yaşamaktır.
Aslında şu saydıklarımı toplasan haftada 1 saat bile etmiyor. Eve gelip ne yapıyorlar sanki ya Eline telefon alıyorlar ya tv karşısına geçip boş boş oturuyorlar.
3 yaşında ki oğlumun bile sorumlulukları var wc ye girince sifonu çekecek kapağı kapatacak elini yıkayacak. Kendi tabağını kendi kaldıracak su istiyorsa bardağına sebilden suyunu dolduracak. Çamaşır makinasını boşaltıp çorapların eşlerini bulmak. Bulaşık makinasında bıçaklar hariç kaşık çatalı yerine dizmek.
Çocuklarımızada yaşına göre sorumluluklarını öğretecez ki ilerde sorumluluklarını eşlerine yıkmasınlar
Ev hanımı bazı arkadaşlar gerçekten rahatına çok düşkün .İşten işe durum değişir ama genel olarak halıya basmadan dışarıda geçirilen sekiz saat insanı hem fiziken hem de zihnen çok yorar.Siz evde bazen çalışıyorsunuz bazen oturuyorsunuz bazen uzanıyorsunuz kısacası ruhunuzu bedeninizi dinlendirecek zamanınız oluyor.Ama çalışanlar öyle değil ,eşleriniz işten çok yorgun dönüyor Bi zahmet adamların dinlenmesine müsaade edin.Bu arada ben çalışıyorum evimin bütün işlerini de kendim yapıyorum ha eşim ne yapıyor çocukla ilgileniyor alış veriş yapıyor...
Tabi çalışma hayatına alışana da evde oturmak iyi gelmiyorÇalıştığım zamanlar daha rahattım ve o günleri iple çekiyorum
1 sene sonra iş başıyım
Evet gercekten bir felaket. Aynen ayni yerde birakmak lazim oyle adamin ustunu basini. Babasinin usagi mi var yahu butun gun ugrasmisim evi cicek gibi yapmisim ama beyimiz kirlisini temizini ayiramasin yere atsin.Evet paylaşım güzel şey birlikte yapılan şeyler güzel kılıyor evliliği mutlu anılar birikiyor. Bende en cok mutfak muhabbetlerimizi severim kendi önlügü bile var :) Esim geldikten sonra mutfakta filan oyalanmami istemez gel yanima yuzunu goremiyorum butun gun zaten diyor bu telefon manyaklarini anlayamiyorum .
Şu konuya da katılıyorum çorabını kirlisini sağdan soldan toplamak istemezdim insan sinir olur gerçekten .
Bak yeni evlisiniz madem böyle bazı kuralları öğret.Her işini ben yapıyorum zaten evde tm yapıyım o para getiriyor da bu kıyafetler ne diye bağırması hizmetcisinemi bağırıyor sadece onları katlasın istedim ben sevmiyorum ki yıkadıktan sonra ben katlıyorum bile zaten kirliye bile atmaz onu da ben koklayıp ayıklıyorum yemi evliyiz alışsın istiyorum
Çalışmıyorum bir de kadın aldırmak olmazBu arada imkanınız varsa eve kadın alın çünkü herşeye yeteyim derken kendimizi salıyoruz,sonra adam başka bi hatun buluyor ve tüm fedakarlıklarımız yapmasaydına dönüşüyor
Eşinin ev hanımı olması erkeği şehzade yapmaz tabii. Sofra kurulurken iki tabak taşımak kibarlıktır ayrıca insanın hizmetçisi bile olsa kendi çorabını makineye atmalı yani. Ama onun ötesinde erkek çalışıp para kazanma sorumluluğunu kadın ise ev hayatını çekip çevirmeyi üstlendiyse adamdan silme süpürme yemek ütü çamaşır beklemek bence haksızlıktır. Ev kadınlığını küçümsemiyorum zor takdirsiz bi uğraş ve kadınların kendilerini bile isteye buna mahkum etmesine çok üzülüyorumNeden ki? Sofra kurulmasina yardim etmek, ayagindaki corabi cikarip makineye atabilmek, sabah uyaninca yatak toplamak ve cayi koymak icin ev hanimi olmak gerekmez bence.
Çalıştığınız zaman evden sabah çıkıyorsunuz çocuk okula siz işe evi bıraktığımız gibi derli toplu düzenli buluyorsunuz.Tabi çalışma hayatına alışana da evde oturmak iyi gelmiyor
Normalmiş gibi çalışıyordum çıkardı diyorsun arkadaşım. Adam sana sahibin muamelesi yapmış he demişsin hizmetçi muamelesi de yapar nolcak ki zaten karşısında kişilik haklarını savunan biri yokYanlış anlatmışım sadece kıyafetlerini katlasın istiyorum hiç bir iş yapmıyor zaten kendimi hizmetçi gibi hissettim o bagırınca bu kıyafetlerime hiç dokunmuyorsun diyince
Ya sadece kibarlik etseler o bile yeter. Evi dagitmasa,camasirini bulasigini makinaya atsa, kiyafetlerini katlasa gayet guzel yardimi olur zaten. Evi supurmese de olur. Zaten aksam geliyorlar eve,kim o saatten sonra supurme bekler ki?Eşinin ev hanımı olması erkeği şehzade yapmaz tabii. Sofra kurulurken iki tabak taşımak kibarlıktır ayrıca insanın hizmetçisi bile olsa kendi çorabını makineye atmalı yani. Ama onun ötesinde erkek çalışıp para kazanma sorumluluğunu kadın ise ev hayatını çekip çevirmeyi üstlendiyse adamdan silme süpürme yemek ütü çamaşır beklemek bence haksızlıktır. Ev kadınlığını küçümsemiyorum zor takdirsiz bi uğraş ve kadınların kendilerini bile isteye buna mahkum etmesine çok üzülüyorum
Çalıştığınız zaman evden sabah çıkıyorsunuz çocuk okula siz işe evi bıraktığımız gibi derli toplu düzenli buluyorsunuz.
Ama şuan sabah detaylı bir kahvaltı , öğlen Farklı yemek, akşam Farklı, yoğurt saati meyve saati bitmeyen wc olayı , evde yapılan faaliyetler, oynanan oyunlar ve bitmeyen mutfak , ev işi,
Ayrıca heryer parmak izi.
Çalışmadığım için dinlenme saatim yok, arkadaşımla rahat rahat oturup hiç birşey düşünmeden sohbet edemiyorum, bir öğle molam bile yok.
Anneme kalmaya gidip geldiğimde bile eve döndüğümde hiç dağılmamış derli toplu ev görmek bile beni o kadar çok mutlu ediyor ki anlatamam.
Yemek yaptığımda mutfak dolaplarının içlerini boşaltmaktan zevk alan iki minik annesi olarak çalışma hayatını özlüyorum.
Ama şuan önceliğim Bebişlerin mutlu büyümesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?