Evlilik de iş paylaşımı

Neden ki? Sofra kurulmasina yardim etmek, ayagindaki corabi cikarip makineye atabilmek, sabah uyaninca yatak toplamak ve cayi koymak icin ev hanimi olmak gerekmez bence.

Ama adam da dışarıda en az 8 saat mesai yaparken onun eve gelince de iş yapmasını beklemek bence biraz bencilce. ben çalışmasam kıyamazdım sanırım. Zaten düzenli olarak eve 1-2 saatini ayırsa o evde iş kalmaz. Akşama kadar eşi beklemem tuhaf bence.

ben olsam iş beklemem eşim ev için maddi olarak kaynak sağlıyorsa ee bende bir zahmet evin işini yapayım mesela ben çamaşır katlatmam benim işim olur o . adam işten gelince kalkta şu koltuğun üstündeki çamaşırları katla demek saçma gelir bana tabi herkes farklı düşüne bilir

Neden bencilce olsun ki? Siz de can tasiyorsunuz. Ev hanimi olsaniz aksama kadar yatilmiyor ki. Bu evin birsuru isi var. Aksamlari dinlenmek ev haniminin da hakki. Ki zaten uzerinden cikardigi kiyafeti bile katlayamayan insana is yapmak benim zoruma gider acikcasi. Dusunun bir gozunuzun onune getirin aksama kadar evi temizle, yemek yap,cocuklara bak, banyonu yapip sofrani kur ama adam gelip ben 8 saat calistim deyip uzerinden cikardigi kiyafeti donu corabi yere atsin katlama zahmetine girmesin. Hos bir goruntu degil. Yoksa kimse kocasina aksam supurge yap cam duvar sil demiyordur saglik sorunu hamilelik vs yoksa.

ya atsın da gün gelsin toplasın yani tek tek ters çevirdiği gibi yerlerde yani gıcık oluyorum yıkayıp katlıyorum tekrar giyeceğim diye ortalıkta hep

Yapıo evet

yere attiginda rahatsizim dediniz mi ? senden tek istegim şu şu dediniz mi ? ben olsam onu yerden kaldirmam ...sadece bunu istemek suc degil ... ayrica gercekten bir tesekkur etmiyorlar ...karimda benim icin evi temizliyor demiyor cogu kisi ...

Ben çalışıyorum eşim de iki işte çalışıyor,tek işte çalışırken yapıyordu,şimdi bakıyorum hafta sonu bile yok nerdeyse kıyamıyorum ben yapıyorum,on beşte birde kadın geliyor,öyle idare ediyoruz,ilk evlendiğimizde her hafta kadın gelirdi çok rahattım,şimdi başka masraflar çıktı mecburen bu şekile geldik,valla iş durumuna bakıp karar vermek,karar verirken de vicdanlı davranmak lazım,ev hanımı olup iş beklemek çok uygun degil,ikiniz çalışırken de tüm evin sorumluluğunu almak çok mantıklı değil,arada eleştirir evin halini öyle zamanlarda verdim süpürgeyi eline sen süpür ben sileyim,tek zor geliyor dedim,artık agzını açmıyor sanırım evi b.k götürse ses etmez artık,eleştirirse yardım edecek yoksa yaptıgımla yetinecek,ben ona iki işte çalışıyor diye kıyamıyorsam o da bana agzını açmayacak

Ev hanımlığı da bir çeşit meslek bana göre.Sonuçta eşinizden harçlık alıyorsunuz,mutfak masrafını,evin ihtiyaçlarını vs vs eşiniz karşılıyor.Bunun karşılığında da siz ev işlerini üstleniyorsunuz.Evin işini ortak yapmak istiyorsanız geçiminizi de ortaklaşa kazanmanız gerekir.Tabi bahsettiğim adamın çorabını ortalıktan toplamak,ayağına su getirmek değil.Kişisel işleriniz dışında evinizin işlerini ortaklaşa yapmıyor olmanız olağan geldi bana çalışmadığınız için.Benim eşim ben çalışırken kendisi çalışmıyor olsa evin yemeğine,temizliğe vs karışmazdım ondan beklerdim.

Bu arada imkanınız varsa eve kadın alın çünkü herşeye yeteyim derken kendimizi salıyoruz,sonra adam başka bi hatun buluyor ve tüm fedakarlıklarımız yapmasaydına dönüşüyor

Süpürr silerim ded hiç birini yapmıyor deyip dert yanmıssınız işte,okumam yazmam var çok şükür.. evlilikte iş paylaşımından anladıgınız ne? Paylaşım yapılmış zaten,o dısarda çalışıyor,siz de evde calısın bi zahmet.. o yiyeceğiniz ekmeği kazanıyor tüm maddi yük üzerinde daha ne beklıyorsunuz acaba?

Kiyafetlerini katlamasini bekliyor
Ya da en azindan kendisinin katlamadigi kiyafetleri esi katlamadi diye bagirmamasini istiyor. Yani ben oyle anladim siz baska bir sey mi anladiniz?

Bence evlilik dinamigine bağlı bu herkesi aynı kefeye koymamak lazım. Kendimden örnek vereyim çalışmıyorum evdeyim eşimde yoğun çalışan birisi bu yüzden birseye elletmem gerçi izin günü dışında evde yemek yediği nadirdir. Ama izin günü beraber mutfağa gireriz çok zevkli geçer. Köftelerimı hep o yoğurur hasta olsam mis gibi çorbamı yapar .
Misafir agirlayacagim zaman muhakkak yardım eder bir yere çıkacaksak el birliğiyle hızlıca toparlanıriz ( o masayı toplar ben odayi) eşyalarını zaten giyinme odasında düzenli çıkarır kirlilerini ayırır filan .

Yani gerektiğinde yada ben istediğimde yardım edeceğini biliyorum o yüzden normal zamanlarda hiçbişey yaptırmam ve bana hiç de kötü bir durum olarak gelmiyor zevkle yapıyorum . Bence evlilik bu dayatma değil de isteyerek yapilmali.

Zaten bu sekilde bahsettiginiz adam siz ayaktayken kendisi oturmaz. Ha siz is yaptirmazsiniz veya beklemezsiniz o ayri ama kendi kiyafetini bile katlamaktan aciz tipler anca kanepede yayilir ellerinde telefonla. Sonra kiziyoruz vay neden adam elinde telefonla yatiyor diye. Calisiyorlar diye her hakki kendilerinde gormemeleri lazim. Buna da onlari alistiran once analari sonra esleri bana gore.

Evlilik zaten yeterince zor,bir de surekli her seyi ustlenen tek bir taraf olunca hepten skici bir hal aliyor bence. Halbuki el birligi olsa, biri cay koyarken oteki meyve hazirlasa misal. Ortada hem bir paylasim olur, yani benim hosuma gidiyor sahsen esimle mutfakta birlikte hazirlik yapmak. O esnada iki sohbet edilir. Paylasim guzel bir sey

Bende çalışmasam keşke de kocamin kıyafetlerini katlasam

''kocam evlenmeden önce yardım ederim sana bir bi süpürür silerim diyordu hiç birini yapmıyor '' burası beni benden aldı. camlardan düşerim diye bana ne cam sildirir ne halı çırptırırdı. bir kaç ay sonra ooooo ne cam var ne halı sandalyeden düşüp kafamı yarsam umrunda olmaz. sağolsun sonraları yardımcı aldı ikimizde çalıştığımız için. yardımcıylada sorun yaşayınca dürtmelerimle hafta sonu temizlik yapıyoruz birlikte. ben onu dürtene kadar evi kırk kere siler süpürürüm ama inatla alıştırana kadar dürtüyorum. zamanla iş paylaşımı yapacağımıza olan inancım hala devam etmekte 6 yıldır evliyim

Çalışmıyorum eşimde bazen 12 saat çalıştığı oluyor.
8senedir masayı birkez bile kaldırmadım eşim toplar. Sabah yatağı toplar. Kendi kıyafetlerini gelince kirliye atar, pijamalarını katlar. Evi süpürmediysem çok Enderde olsa süpürür, çocuklar oyuncakları dağıttıysa toplar. Balkonları yıkama ona ait. Evin çöplerini toplar.

Bazı kadınlar çalışmıyorsan onun yapmasını beklerken evi bokmu götürsün diye yazmış evet bu adamın aklı başına gelene kadar götürsün. Ben öyle yaptık çok kavga ettik. Merdiveni sil, balkonu yıka diye bana Emirler yağdırırken şuan ağzını bile açamaz yardım eder.

Niye evleniyoruz ? Evi temizleyip çocuk büyütüp yemek yapmak için mi?

Dün yemek dahi yapmadım çocuklarımla tüm gün oyun oynayıp aktivite yapıp evimize geldik akşamda eşim bizim dağıttığımız yerleri topladı .
Eşim yemeğini Yerkende ben çocukları ona bırakıp kızlarla kafede oturup sohbet ettim. Eşimde çocukları uyutmuş. Arada destek beklemek köle olmadığımı hatırlamak çok iyi geliyor.
Çocuk olmadan düzeltin eşinizi çünkü çocuk olduğunda çok desteğe ihtiyacınız olacak ve şimdi yapmayan adam Ozamanda yardım etmez.

Çoğu kişi konu sahibi ev hanımı olduğu için bütün yükü ona yüklemiş. Ben öyle düşünmüyorum.

Çalışmazken de evi esim süpürürdü çalışıyorum evi esim süpürüyor. Bence ağır bir iş ev süpürmek. Bence erkek işi. Son 4 senedir elektrik süpürgesine elimi sürmedim. Bulaşık makinesini toplamak da eşimin görevi. Çamaşır asmak ve ütü de onun görevi. Geri kalan her şeyi ben yapıyorum. Yemek bulaşık toz alma çamaşır katlama evi toplama vb...

Malesef ki bazı eşler bu görevi sadece kadınlara ait sanıyor.

Yani dur öyle demeyim. Tabiki kadin ev hanımı ise Tabiki yemektir temizliktir bunlar doğal olarak hayatın olağan akışında bizlerin sorumluluğu. Çünkü saatlerce evde olup da 1 saat temizlik 1 saat yemek hazirlanmiyorsa benim gözümde ayıptır. Evi ev yapan kadındır. Şimdi bu ayrı bi köşede dursun.

Fakat dediğin olaayda sen haklısın. Çünkü erkek milleti alışmış kadin evi temizlesin yemek yapsın bide BENIM ARKAMI TOPLASIN. Sorumluluk sahibi insanlar kendi özel eşyalarını sağda solda bırakmaz ve kendi pisligini kendi temizler.

Soruna gelirsem ben titiz bi insanım ama eşim ultra titizdir. Yani eline vileda alır süpürge alır bulaşık da yıkar çamaşır da atar makinaya tuvalette fırçalar balkonda temizler (bana daha hiç balkon temizletmedi. Çünkü kıskanç bi insandır sağolsun. Yan daireden yada karşı apartmandan biri beni öyle sexy halde görecek diye cildirir halbuki kul kedisi gibiyimdir temizlik yaparken.)

Karakterden ve yetişme tarzından dolayı değişiklik olabilecek bir konu. Yinede sevmem dağınık insani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…