- Konu Sahibi comeback06
-
Neden ki? Sofra kurulmasina yardim etmek, ayagindaki corabi cikarip makineye atabilmek, sabah uyaninca yatak toplamak ve cayi koymak icin ev hanimi olmak gerekmez bence.
Sil süpürsün demiyorum iyi okuyun !Ev hanımı oldugu halde kocadan sil süpür bekleyen hanımları da acaip yadırgıyorum.. evdesin bi zahmet yapıver ya..
Neden bencilce olsun ki? Siz de can tasiyorsunuz. Ev hanimi olsaniz aksama kadar yatilmiyor ki. Bu evin birsuru isi var. Aksamlari dinlenmek ev haniminin da hakki. Ki zaten uzerinden cikardigi kiyafeti bile katlayamayan insana is yapmak benim zoruma gider acikcasi. Dusunun bir gozunuzun onune getirin aksama kadar evi temizle, yemek yap,cocuklara bak, banyonu yapip sofrani kur ama adam gelip ben 8 saat calistim deyip uzerinden cikardigi kiyafeti donu corabi yere atsin katlama zahmetine girmesin. Hos bir goruntu degil. Yoksa kimse kocasina aksam supurge yap cam duvar sil demiyordur saglik sorunu hamilelik vs yoksa.Ama adam da dışarıda en az 8 saat mesai yaparken onun eve gelince de iş yapmasını beklemek bence biraz bencilce. ben çalışmasam kıyamazdım sanırım. Zaten düzenli olarak eve 1-2 saatini ayırsa o evde iş kalmaz. Akşama kadar eşi beklemem tuhaf bence.
bunu konuşsanız tatlı dille söyleseniz, orada birikince belli ki anlamıyor kendisinin yapması gerektiğini. çalışmıyor olsanız da sizi haklı buldum, bir insan en azından kirlisini ayırıp koymalı siz otel hizmetçisi değilsiniz ki. en
ya atsın da gün gelsin toplasın yani tek tek ters çevirdiği gibi yerlerde yani gıcık oluyorum yıkayıp katlıyorum tekrar giyeceğim diye ortalıkta hepNeden bencilce olsun ki? Siz de can tasiyorsunuz. Ev hanimi olsaniz aksama kadar yatilmiyor ki. Bu evin birsuru isi var. Aksamlari dinlenmek ev haniminin da hakki. Ki zaten uzerinden cikardigi kiyafeti bile katlayamayan insana is yapmak benim zoruma gider acikcasi. Dusunun bir gozunuzun onune getirin aksama kadar evi temizle, yemek yap,cocuklara bak, banyonu yapip sofrani kur ama adam gelip ben 8 saat calistim deyip uzerinden cikardigi kiyafeti donu corabi yere atsin katlama zahmetine girmesin. Hos bir goruntu degil. Yoksa kimse kocasina aksam supurge yap cam duvar sil demiyordur saglik sorunu hamilelik vs yoksa.
Ay adamda Sultan Suleyman sendromu var. Ust basini da siz giydiriverin bari tam olsunya atsın da gün gelsin toplasın yani tek tek ters çevirdiği gibi yerlerde yani gıcık oluyorum yıkayıp katlıyorum tekrar giyeceğim diye ortalıkta hep
Yapıo evetkocam evlenmeden önce yardım ederim sana bir bi süpürür silerim diyordu hiç birini yapmıyor tamam çalışıyor diyorum kıyamıyorum ama sadece kıyafetlerine ellemiyorum kendi katlasın etsin diye onu da yapmıyor ve bana bağırdı bu kıyafetler nie hep burda diye sığmış hepsini üstüste zaten çok dağınık biri ev hanımları kocanıza evde iş yaptırıyor musunuz ? Kendi yapıyor mu ya da
Süpürr silerim ded hiç birini yapmıyor deyip dert yanmıssınız işte,okumam yazmam var çok şükür.. evlilikte iş paylaşımından anladıgınız ne? Paylaşım yapılmış zaten,o dısarda çalışıyor,siz de evde calısın bi zahmet.. o yiyeceğiniz ekmeği kazanıyor tüm maddi yük üzerinde daha ne beklıyorsunuz acaba?kocam evlenmeden önce yardım ederim sana bir bi süpürür silerim diyordu hiç birini yapmıyor tamam çalışıyor diyorum kıyamıyorum ama sadece kıyafetlerine ellemiyorum kendi katlasın etsin diye onu da yapmıyor ve bana bağırdı bu kıyafetler nie hep burda diye sığmış hepsini üstüste zaten çok dağınık biri ev hanımları kocanıza evde iş yaptırıyor musunuz ? Kendi yapıyor mu ya da
Kiyafetlerini katlamasini bekliyorSüpürr silerim ded hiç birini yapmıyor deyip dert yanmıssınız işte,okumam yazmam var çok şükür.. evlilikte iş paylaşımından anladıgınız ne? Paylaşım yapılmış zaten,o dısarda çalışıyor,siz de evde calısın bi zahmet.. o yiyeceğiniz ekmeği kazanıyor tüm maddi yük üzerinde daha ne beklıyorsunuz acaba?
Evet ben de beklerim is yapmasini. O evde yalniz yasamiyorum ki. Herkes bir ucundan tutarsa cok daha cabuk biter bana gore. Hem calismiyorum diye neden herseyi ben yapayim? Adam da isten gelip elinde telefon kanepede yayilsin degildir evlilik bence. Siz rahatsiz olmuyor musunuz bu durumdan misal?
Zaten bu sekilde bahsettiginiz adam siz ayaktayken kendisi oturmaz. Ha siz is yaptirmazsiniz veya beklemezsiniz o ayri ama kendi kiyafetini bile katlamaktan aciz tipler anca kanepede yayilir ellerinde telefonla. Sonra kiziyoruz vay neden adam elinde telefonla yatiyor diye. Calisiyorlar diye her hakki kendilerinde gormemeleri lazim. Buna da onlari alistiran once analari sonra esleri bana gore.Bence evlilik dinamigine bağlı bu herkesi aynı kefeye koymamak lazım. Kendimden örnek vereyim çalışmıyorum evdeyim eşimde yoğun çalışan birisi bu yüzden birseye elletmem gerçi izin günü dışında evde yemek yediği nadirdir. Ama izin günü beraber mutfağa gireriz çok zevkli geçer. Köftelerimı hep o yoğurur hasta olsam mis gibi çorbamı yapar .
Misafir agirlayacagim zaman muhakkak yardım eder bir yere çıkacaksak el birliğiyle hızlıca toparlanıriz ( o masayı toplar ben odayi) eşyalarını zaten giyinme odasında düzenli çıkarır kirlilerini ayırır filan .
Yani gerektiğinde yada ben istediğimde yardım edeceğini biliyorum o yüzden normal zamanlarda hiçbişey yaptırmam ve bana hiç de kötü bir durum olarak gelmiyor zevkle yapıyorum . Bence evlilik bu dayatma değil de isteyerek yapilmali.
kocam evlenmeden önce yardım ederim sana bir bi süpürür silerim diyordu hiç birini yapmıyor tamam çalışıyor diyorum kıyamıyorum ama sadece kıyafetlerine ellemiyorum kendi katlasın etsin diye onu da yapmıyor ve bana bağırdı bu kıyafetler nie hep burda diye sığmış hepsini üstüste zaten çok dağınık biri ev hanımları kocanıza evde iş yaptırıyor musunuz ? Kendi yapıyor mu ya da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?