- 9 Şubat 2016
- 30
- 23
- 3
- 30
- Konu Sahibi essraAAA_88
-
Arkadaşlar bunu yazacağım aklıma gelmezdi. 20 yaşındayım. 21 e gireceğim. Az kaldı ama okul öncesi okuyorum. Açıktan ilahiyat okuyorum extra. Yan dal olarak pdr okuyorum. Baya çalışkanım. Annem öğretmen babam doktor tanınmış bir ailenin kızıyım ve ailem zengin elhamdülillah özel üniversitede okuyorum ama ben bu kadar hayallerim varken kızlar sürekli çeyizlik alıyor evlilik konuşuyor nefret ediyorum kızlardan. Aileler adam olsun diye yolluyor herkes sadece evlilik konuşuyor ben çok yalnız kaldım arkadaşım olmadı ben ders dedikçe onlar ya evde kalırsan diyor. Ben yurttışına gitmeyi iyice kendini geliştirmeyi istiyorum. İnanın zerre kadar önemsemiyorum. Herkes evlenir. Ben herşey nasip ama akıl vermiş Rabbim bize. Elbet isteyenlerim var ama evlilik neden bu kadar kızlar arasında sadece kızlar arasında sadece çeyizlik gelinlik gibi oluyuor. Burada 20 21 yaşında kızlar evlenme düşünüyor görünce şok oldum. Evlilik öyle sadece bu değil. 2 aile idare etmek kolay mı ben erken 28-30 da istiyorum çünkü bu olgunluk gerektiriyor. Sınıf arkadaşım evlendi. Tüm kızlara anlatıyor hepsinde ne iş ne karıyer koskocaca 100 kişilik sınıfta hiç erkek yok ve hepsi gerçekten sadece evlilik çeyizlik muhabbeti. Ben çok yalnızım. Kimse beni anlamıyor. Mezun olmama 2 sene var ben 5 dil öğrenmek anaokulu açmak tvde çocuk sunuculuğu yapmak iyice bu alanda uzman olmak isityırum.ne bileyim gezmek çalışmak varken koca çekme derdi yokken kızlarda sosyal medyada evlileri görünce neden bu kadar evlilik meselesi var. Toplum olarak niye annelik evlilik çok önemli. Ben 75 kiloyum boyum uzun balık etliyim mesela hani kendime onu bile takmıyorum. Kendimi en uzman yapmak istiyorum.. yalnızım hiç arkadaşım yok. Ben olsun mu olmasın mı değil ben buyum insanlar beni böyle kabul etsin istiyorum. Kilo verilir evlilik olur ama eğitim almak kendini geliştirmek her yaşta olmaz. Bu ne koca delisilik. Sitedeki yaşıtlarıma diyorum. Önce meslek sahibi olun. Bana dünyanın en zengin en yakışıklı iyi eşini getirseniz evlilik istemiyorum geçen biriyle tartıştım ben çocuğum ben yaşımı yaşamalıyım dedim. Bana geç kalma dedi. Nefret ediyorum. Ailem de herkes prof doktor öğretmen.. şimdi bu rahatlık varken de elhamdülillah Rabbime gidip kaynana derdi çekmem. Kız çocuklarınızı eğitimle büyütün. Evlilik meraklısı olarak değil. Şimdi gezip 5 dil öğrenmek 3 üniversite mezunu olmak varken de elhamdülillah. Kızları anlamıyorum. Kız çocuklarınızı çocukluktan itibaren evcilikler bile evlilik üzerine. Çooook bıktım. Evlilik bir halt değil. Bekar ablalarım size daha imreniyorum. Haksız mıyım sizce. Bu sitede görünce şok oluyorum. Evliliği kolay sanıyorlar. Aşk güzel ama doğru zamanda. Önce meslek sahibi olup uzman olup en az 28 yaş olgunluğu ile evlenmek saçmamı. Akıl vermiş Rabbim. Gidip yanlış evliliğe eceleye gerek yok. Benimde hiç sevgilim olmadı. Zerre kadar umrumda değil. Şuan önce anaokulu açmayı düşünürken ilerde velilerim tüm ülkede öncü olmak istiyorum en başarılı güzel anaokulunu açmak istiyorum Allahın izniyle. Evlilikte neymiş. sizce evlilik bu kadar istenmesi normal mi yaaa
Kınadığı yaşamadan. .. şaka şakaArkadaş cevreni değiştir. Ben de üniversite okudum ama bir tane arkadaşım yoktu evlilik konuşan. Herkes okumak, kariyer peşindeydi.
Ahh bir de derdinizi anlatabilecek kadar Türkçe ogrenseniz. .. cümle cümle farklı yerlerden kopyalanmış gibi. Baba parasiyla üniversite okuyunca böyle oluyo demek ki .
Boş boş okula gidip gelmeyin eğitim alın kendinizi geliştirin.
teşekkürler... sürekli her yerde evlenen gelinlik konuşu konuşuluyor çok yalnız kaldım... sizler varsınız birde çoooook teşekkürlerBence sen çok haklısın
Ama henüz çok küçüksün zaten, kendini ifade ediş tarzın dahi hiç olgun değil
Sen evlenme, önüne bak ablacım aferin.
Kız biz de zenginiz valla bak.evet ama özel olduğu için yalnız kaldım 2 senem var ailem sık dişini diyor kızlar zaten zenginiz param var kimene havasındalar. okulda kimsem yok...
şok olma ,yorma kendini. Herkes seçimlerini yaşar. Sen ,ben ,o kendimizi parcalasakta kimileri için koca, bebek ,pembe panjurlu ev daha cazip. Hem şöyle bir gerçek de var herkes okursa ameliligi kim yapacak ?yok ablacım biliyorum tam anlatamadım şok oldum dün kızın biri 21 yaşında mimarlık okuyan sitede evlilik konusu açmış. şok oldum evlilik toz pembe sadece filmlerdeki gibi olmuyor. ayrıca ablam bursluyum okulda o yüzden. bide yıllarda amerikada kaldım türkçem biraz dert anlatamıyorum. özür dilerim..
İyi de herkes istediği hayatı yaşasın, bu kadar sinirlenmek, onları küçümsemek neden ki?
Boşver, nasılsa seni kimse zorla evlendirecek değil, doldurma kendini. Kendi doğrularına göre hayatını çiz.
4 yillik pdr bolumunu nasil YAN DAL yapiyorsunuz ya hu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?