"Evini yurdunu yuvani bul kariyer de yaparsın" diye trollemek istesem de mune kızar diye demiyorum.
Herkesin tercihi birbirinden farkli olabilir.
Eminim ki o arkadaslarin da "ne bu kariyer delisiligi" derler.
Ki çocuk gelisimi okudugun icin muhtemelen anaç tarafi çok yüksek olup cocuklari cok seven kendi çocuğum olsa da büyütsem diye düşünen bir cok arkadasin vardir. Bölümü tercih etme sebeplerinden biridir.
Benim de bölümüm itibariyle sınıftaki erkek sayısı bir elin beş parmağını gecmezdi, kızlarin çoğunlukta olduğu ortamlarda da cok normal.
Koca delisi olduklari icin degil muhabbetin gelisi öyle oldugu icin.. bunu bizatihi yasamis biri olarak diyorum. Bizim kariyer yapacağım diyen arkadaslar son sınıfta bebekleriyle geliyorlardi fakülteye. Koca delisi olduklarndan mi? Hayir. Anlasacaklari hayati beraber omuzlayacaklari insanla karsilastiklari icin..
Evlenmek yada kariyer bir tercih degil hayatin icinde olan iki seydir. Her ikisi de ayni anda yapilabilir. Ikisinden herhangi birisini tercih etmek kibir sebebi olmamali.
"Evlendim aa kizlara kocamla hava atayim."
"Kariyer yapıyorum, ayy ezikler evlenmisler hayatlarini tutsak yasiyorlar." gibi cümleleri kuran her insan gereksizlik abidesi benim icin..
Bekle ve gör.
Fazla lafa, dertlenmeye gerek yok.