evlilik delisi kızlar

yok yok gördüm amacım muhalesef olmak değildi zaten. (diğerlerinin yorumlarına siz söyleyince baktım) ama düşünüyorum da benim o yaşlarda çevremde hiç öyle kızlar olmadı? muhtemelen sizin de olmamıştır.

bir çoğunun evlilik merakı baba evinden kurtulma isteği nedeniyledir herhalde. yoksa evlenmek için bu kadar delirmenin hiç bi anlamı yok bence :) ülkemizde şu anda işte çeyiz destekleri kredi destekleriyle erken yaşta evlenmeyi cazip hale getiriyorlar, kafası çalışan kendi hayatındaki kararları sadece kendi için verebilir. çalışmayan da küçücük yaşta evlenip 3 çocuğuyla ortada kalıverir. büyük bir eğitim açığı var bu konuda.

Özet geçiyorum: Ailem çok okumuş, çevremdeki kızlar evlenmek istiyor, 5 dil öğrenmek istiyorum, ailem çok okumuş, yurt dışına gideceğim, zenginiz biz, ailem çok okumuş, elhamdülillah, kızlar neden evlenmek istiyor anlamıyorum.

Ya da ben kiloluyum etrafimdaki kizar fit vucuda sahipler erkeklerin hayranligini kazaniyorlar, abd ye gidip dil ogrendim ama ingilizce bilmiyorum,sevgilim yok parson ciddi bir iliskim var.
Pazardan canta aliyorum arkadaslar ezikliyor aaa pazardanmi diyorlar oysa biz couk zenginiz soyumuz taa saraylara dayaniyor(olsaydi eske) ailede herkes doktor,avukat,ogretmen ama ben onlisans okuyorum kimse beni sevmiyor yalnizim niye olaki acaba

ahahaha

Yani herkesin seçimi kendine ama bu kadar yazım yanlışı ve anlamsız cümleyi bir araya getirip, kariyeri övüp evliliği yeren upuzun bir yazıyı neden yazdınız anlayamadım. Evlilik sadece sevgiliyle beraber uyumak için yapılmaz hayatta tek değil bir olmak,yaptığın her şeyi gördüğün her şeyi onunla yaşamak onunla yapmak için yapılır. Aşk için. Yani bu tamamen seçim meselesi.

Geçen bir konu vardı, evde kalmaktan korkuyordu bir arkadaş. Ona herkes karşı çıkmıştı, ne evliliği okuluna baksana diye. Haklı olarak. Sende ordan aldığın güçle buraya yazdın ki seni alkışlayacaklarını düşünüyordun bence.
Onay görmek istiyorsun gibi geldi bana. Ama beklediğin gibi olmadı sende düşüncelerini yumuşatma yoluna gittin hep. Onay bekliyorsun. Ne olursa olsun boşver bence, herkesin kendi hayatı. Hepimize sunulmuş tek bir hayat var. İsteyen istediği şekilde yaşama hakkına sahip.

Bir de demişsin ben ailelere üzülüyorum, psikiyatri servisindeki aileler için bir şeyler yapmak istiyorum diye. İstisnalar elbette vardır ama genelde çocuğun sorunlu olma sebebi zaten ailelerdir. Bunu da bir düşün derim.

ben olgunluk derecesinin hep yasla ilgili oldugunu dusunmuyorum acikcasi. 28 yasindaki her insan olgundur evliliye hazirdir diye birsey yok. genel olarak fikirlerinize katildim ama uslup yanlis sanirim. herkesin hayalleri farklidir. herkes sizin imkanlariniza da sahip degil. evlilik bir halt degil yazmissiniz. zaten insanlar evliliyin gercek anlamini kavrayip boyle dusundukleri icin evlilikler yuruyemiyor bence.

Valla her sözünüzün başı 3 üniversite bitirmek şu mesleği yapmak bunu yapmak ayrıca ne çok şeyi bir arada istiyorsunuz siz anlamadım bende birinde karar kılın ve o işi en iyi şekilde yapın. 3 üniversite birden bitirilebilir belki ama birbiriyle alakasız olmaması lazım kaç mesleği aynı anda yapabilirsiniz ki. Sizde kendinizi övme hastalığı var galiba aileniz de herkes prfmuş da falan tamam tabii ki kızlarımız okusun eline ekmeğini alsın ama evlilikte bu kadar kötü değil ki. Kim ne isterse yapar arkadaşsız kalmanız bence kendinizi çok övmenizden dolayı ayrıca dediğiniz kadar başarılı olsaydınız kendi çabanızla normal bir üniversite kazanırdınız parayla özel üniversitede değil. Bence sen hiç erkekler tarafından beğenilmemişsin üzgünüm.

Yazının tamamını okuyamadım özür dilerim ama okuduğum bir kısmina istinaden sunlari söyleyebilirim . Benim de universitedeyken evlenen arkadaşlarım oldu ve su an işsizler birinin çocuğu oldu hatta diğerinin zaten çalışmaya niyeti evde oturuyor , ev hanımı olmak isteyen kişiler var üniversitede o yüzden sen kendine bak milleti sallama derim kendin napmak istiyorsan yap çeyiz konusuna gelince paran varsa çeyiz hemencecik olabilen bişey annen az çok biseyler alır belki seccade namaz örtüsü falan ama tencere tava olayina millet zaten çok sonra giriyor ki bende öyle yaptım . Bir de sen çalışmak istedikten sonra çalışkan olduktan sonra allah veriyor zaten , kısmetin neredeyse sen oraya surukleniyorsun bir şekilde işin de oluyor esinde sen niyetinde bulun yeter ki cevrendeki kızları takma derim zaten bu devirde iş bulmak çok zor hedefine odaklanan

Sanirim konu sahibi kendini pek ifade edememis.
Burada anlatmak istedigi sey kendi kafasina uygun arkadas bulamadigi sanirim.
Cevresindeki kizlarla ortak görüsleri yok. Ortak hayalleri, ortak idealleri yok.
Konu sahibi de sanirim "niye etrafimda benim gibi düsünen yok" diye dertlenmis anladigim kadariyla.
Ama yinede hayat herkesin kendi hayati. Bazilari eğitime önem verir, bazilari aile kurmaya, bazilari ikisinde. Dogru bi zamanlama ile hem eğitim hem de aile kurmak mümkün.

Sizin derdiniz evlilik meraklısı kızları eleştirmekten öte kendinizi övmek. Takdir görmek. İmrenilmek istemek.
Başka bi derdiniz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…