Evlilik denen müessese..

Yatak ayırmanızın hata olduğunu ben de söyleyeyim.

Eşinizin tavırları gerçekten çok gıcık.
Her aldığını annesine de düşünmesi,sürekli anne gölgesi ile geziyor adam.
Evlenecek kadar büyümemiş.
Toy, cahil.
Ama anne baba olarak kayın ailenizin uyarması gerekirdi.
Sizi aramaları gerekirdi.
Sen niye yalnız gelip duruyorsun, karın nerde, aranız mı kötü vs sorgulamaları ve önünü kesmeleri gerekirdi.
Ailece saçmalar.
Zamanla düzelebilir herhalde

Dua et aynı şehirde değilsin .ben bu olayların kat kat fazlasını aynı şehirde oturarak yaşadım . Üstelik hır çıkardıkça olaylar büyüdü . Netice de boşanma zaten . Yemin ederim onların içinde bir sene daha kalsaydım aklımı kaybederdim . Allah hiç birşeyi boşuna yaşatmıyor . Ailenin kıymetini anlıyorsun

Çok dert etme kendine arkadaşım. Çoğu kavgada yatağı ayıran adam zaten olamamıştır. Yakında ailesine gitse yalnız başıma kafamı dinlesem diye gözünün içine bakarsn :) o yüzden boşverrr herşey olacağına varıyor böyle yaparsan İnada bindirir

Konunuzu okuyunca başıma ağrılar girdi. Yaşadıklarınızı bende yaşadım, yatak ayırdığınız İçin kızanlar var ama bu adamlar konuşmaktan anlamıyor maalesef.

Evliliginiz 1 2 seneye kalmaz oturulur bu sürecte hemen cocuk yapmayin zaten evliliginiz oturmadan ne cocugu ugrascaniz bi de bu esiniz evliligi daha alisamadi beraber konusaral cözüm aramaya bakin bizde yasadik evliligimiz ilk senesinde esim sürekli ailesine gidiyordu hemen hemen hergün ama artik gitmiyor 3cü senemdeyiz zaman gectikce daha da azaliyor gitmeyi ben genellede ayda 1 veya 2 kez ugrarim veya hic ugramam esim de ayda 3 kez ugruyor toparladik biraz bu konuda, sabredin biraz baski yapma daha da cok inada biner

E edlammm şuan ki eşin o ayrıldığın nişanlın mı ?
O ise bile bile lades olmuş ....
inşallha bi an önce feraha kavuşursun
Üzüldüm senin adına

Ben bunda bı tuhaflık göremedim. Annenin evini bırakın herhangi birine misafirliğe de gitseniz illa ki yemekten sonra çay ikram edilir yemeği yedin hadi git artık diye oglunu evinden mi kovacak. Kaldı ki kandil günü adamin tek başına gitmesi de çok hoş olmamış . Kandil le diğer günleri kiyaslamaniz çok yanlis. Ya beraber gidecekti iz ya da ikinizde gitmeyecektiniz. Diğer taraftan baktığınızda kv gelin kandil günü bı elimizi öpmeye gelmedi oğlanı yalnız yolladı demiştir kesin böyle şeylere mahal vermeyin. Hele ki daha senesine varmamis evlilikte annesinin evine gittiği için adamı yataktan kovarsaniz daha sonra isterseniz de alamayabilirsiniz. Pire için yorgan yakmayin

Ben kovmasam da zaten o yastıgını battaniyesini alir kendi giderdi.Cogu kavgada yaptiği şey
Evliligin basinda yatak ayirma basladiysa bu pek hayra alamet olmuyor. Kus kalarak ta kendinizden uzaklastirirsiniz. Ne yapmaliyim derseniz bunun simdilik gecici oldugunu dusunup kendi yapmak istediklerinize odaklanin. Arkadaslariniza,hobilerinize vakit ayirin. Siz zamani onunla gecirmek istiyorum dedikce o ailesine kacacak. Kusmeden siz kendi hayatiniza yoneldiginizde o ben burdayim benimle ilgilen diyecek. Sakin olun,siz yeni evliyseniz o da yeni evli. O sizinle vakit gecirmeyi su anda idrak edemiyorsa siz de onunla vakit gecirmeyin,ama suclamadan trip atmadan kusmeden.

Yatak ayırma konusu haricinde haklısınız , ailesin de bir paylaşamama var eşinizde etkisinde kalıyor birşeyleri kanıtlama derdine girmiş işte

Mesajlarinizin cogunu okudum.
Öncelikle Allah yardimciniz olsun.
Her yakindiginiz argümana katiliyorum, cok haklisiniz.
Bir insan, bakin cinsiyet ayirimi yapmadan söylüyorum, evlendiginde artik kendi evinin oldugunu vakit oldukca is disinda en cok vakit gecirmesi gerektigi yer yuvasi oldugunu bilmeli. Bu yuva olayini anlayabilmeli.
Bu konuda olgun olmayan kisi en gec ailesinin ikazi ile kendini düzeltmeli.

Aileye de cok görev düsüyor,
sizinde dediginiz üzere yeni evli de olsa yillardir evli de olsa günasiri saatlerce anne-baba evinde geciren kisi kendi evine adapte olamaz ve esiyle paylasabilecekleri pek birsey kalmaz.
Anne-babalar bu gibi durumlarda bence cocuklarina ikazda bulunmali hatta uymadigi taktirde dediginiz gibi bir derdinmi var neden evinde degilsin diye sormali. Bir sorun olmadigini anlayinca, ikazlarla düzelmeyen kisi gerekirse cocuklari kapidan bile cevirilmeli. Hadi dogru evine gibi tepkiler konulmali.

Maalesef ki sizin durumunuzda esinizin ailesi bu durumdan hosnut olacaklar ki degisen birsey olmamis.
Esinizle acik acik hakaret etmeden, ses tonunuzu dogru ayarlayip düsüncelerinizi esinizle daha cok cakit gecirmek istediginizi, günicinde zaten is yerlerinde ayri ve yorgun kaldiginizdan aksam en azindan evinizde esinizle huzurla cay yudumlayip bazen sohbet bazen, susmak veya birlikte biseyler yapmak istediginizi söyleyin.
Haftada 1 kez ailelere gitmek özel bir durum olmadikca günümüz kosul ve yorgunlugunda gayet normal diye düsünüyorum.

En kötü ihtimal esiniz söylediklerinize kulak asmiyorsa, kv veya kprinize hangisine daha cok naziniz geciyorsa onunla bu konudaki sorununuzu paylasin ve evliginize bu durumun kopukluk getirdigini belirtin. Belki esiniz ailesinin sözünü diler. Tabi öncesinde kv veya kprinizin iyi niyetinden emin olmalisiniz. Foruda cok ucuk seyler okuyoruz bazen bilemiyorum, en iyi siz ölcp tartarsiniz bu konuyu.

Son olarak bircok arkadasin da dile getirdigi gibi yatak ayirmak hangi sebeple olursa olsun (namus, sadakat v. disinda) cok yanlis bir eylem.
En basta esinizle tartistiginizda ve o ilk kez yatagi ayirdiginda cok net tepki göstermeliydiniz, bu durumu asla kabul etmeyeceginizi ve bu hareketin sizi cok üzdügünü ve siz esinize bir sadakatsizlik yapmadiginiz sürece bu yapmis oldugu eylemin size hakaret sayilacagini dile getirmeliydiniz bence.
Tam aksine esiniz bircok tartismada bu yanlis hareketini yenilemis ve hatta en son siz nasil olsa yatagi ayiracak diye bu sefer kendiniz göndermissiiz yataginizdan.
Bence burada cok büyük bir hata ve sorun var. Bu konu dahil oturup etraflica net ve acik sekilde karsilikli konusulmasi gerekiyor. Gururu bir tarafa birakip net bir dil ile o size falanca hareketi yaptiignda size kendinizi nasil hissettirdigini söylemelisiniz. Cümlelerinize "belki farkinda degilsin, ama su x hareketini yaptiginda bana kendimi x hissettiriyorsun bu beni yaraliyor/üzüyor vs."
Biz birbirimizi sevdigimiz ve bir ömrü paylasmak icin evlilik adimini attik o halde neden sevgimizi paylasmiyoruz yuvamizi paylasmiyoruz vb. konusma eger esiniz vurdumduymaz bir kisi degilse ise yarayabilir.

Cok uzun yazdim fakat durumunuza cok üzüldüm, hatta acikcasi küfüre sagir ve kör olan biri olarak, ailesinin evindeyken size yazdigi o mesaj beni daha da cok üzdü, sanirim asiri empati yaptim.

Sizin de eşiniz sizi yalniz birakip tüm gel demelerinize akşami etmeden annesinden gelmeseydi ki bu sayısız defa olan bir şey siz de darlardiniz hincinizdan.
aynı böyleydi eşim yalnız tek farkla beni de sürükleyerek götürürdü. Bi de haftada 1 2 değil hergün ya onlar gelirdi ya biz giderdik. 2 buçuk ay yalnız kalmadık biz yeni evlendiğimizde. Aahhh ahhh neler yaşadım... en son ben çıldırdım sinir krizi geçirdim 7 aylık evliydik, eşim beni zaptedemeyince korkup annesigili çağırdı. Karım çıldırdı gitcem boşuycam seni diyo nolur yetişin dedi. Kaynana geldi bitti bu iş diye giriş yaptı babamları arayıp olayı tırmandırdı büyük bir hevesle.. Fakat eşim ben düzelticem her şeyi dedi şans istedi velhasılı kaynana şahsı emeline ulaşamadı. O yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi kalbim acıyarak hissediyorum.

Biz toparladık çok şükür 8 yıl biticek nerdeyse. İnşallah darısı başınıza. Bunları da size fikir versin diye anlattım. Ailenizden destek görcekseniz laftan da anlamıyorlarsa herkese rest çekin, hepsi yerini haddini bilsin.

Hahahhahaha ooooh olsun :) yazik ya nasil suratı mosmor olmuştur. Mor yakıştı mı kaynanana?
:)
Benimkide esime boşanın demiş. Bizde fena bir kavga etmiştik
Sonra ınstagramda,profil fotosu benle eşimdi. Onu silmis. Amma aceleciymis ya :)
Boşanmadık guya esim demiski sen karışma. Simdi köşesinde tek basina oturuyor. Evime de gelemiyor 1 kez geldi bende hep gitmiyorum. Boyle emellerine ulaşamıyorlar ya ne kadar guzel oluyor dimi :)

Büyük olaylar, sıkıntılar hariç evlilikte gurur yoktur bence.Yatağa almamak olmamış, demişsin o alır yastığını giderdi diye kocamsın burası yatağın diyebilmelisin o da aynı şeyi tabi ki.Bi gün sürecek kavganın günlerce sürme sebebi bundandır genellikle.Ayrıca ailesine gitse alınacaksanız, kızacaksanız söylemelisiniz 'canım bugün seninle vakit geçirmek istiyorum bi kaç gün sonra beraber gidelim' yahut 'yemeğimi tek başıma yemek istemiyorum birlikte yiyelim gitme bence ' demelisiniz.Diyebilmelisiniz ve eşinizde bunu yanlış anlamamalı.Ancak siz eşiniz ailesinin evindeyken arayıp telefonda tartışırsanız ailesi durumu 'oğlumu ailesinin evine amanın dostlar' olarak algılayabilir, eşine böyle kabullendirebilirler siz bi anda kıskanç, kötü gelin durumunada düşebilirsiniz

Evlilikte ne olursa olsun o yatakta birlikte yatılacak bunu bilir bunu söylerim. Maalesef ikinizde çocuk gibisiniz evlilik olayını evcilik gibi anlamışsınız.

Lütfen bir daha böyle meselelerden dolayı yatak ayırmayın eşlerin arasına en çok soğukluk sokan olay bu. Aileler yakın olunca ister istemez gidiliyor. Benim de eşimin ailesi yakın oturuyor haftada en az 1 akşam muhakkak gideriz ama haftada 2 den fazlasını ben istemem hatta eşim de pek istemez artık çünkü evinde daha rahat ediyor eşinizle açık açık konuşun haftada 1 sefer gidelim gibi bir orta yol bulup anlaşın evde de hep güzel zamanlar geçirmesini sağlayın ki evi daha rahat gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…