Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Vallahi aklima baska turlusu gelmedi, kisa bir formalite evliligi pekala olabilir eee miras/nafaka vb hakki da olmayacaksa...hatta para bile onerebilir kuzen diye dusundum.
NE yazık ki toplumumuz çok acımasız. Olan hep kadına oluyor. Erkekler boşanmış hatta nişanlı ilken nikah yapıp ayrılmış Kadına bile acımıyor. Kuzene ben de çok üzüldüm. Allah yardımcısı olsun. Umarım ailesi sahip çıkar.

Cocuk sahibi olmayi hic dusunmeyen ben; tum onlemlere ragmen hamile kalsam dogururum hep dedigim gibi. Bos konusmuyorum daha onceden bir kimyasal gebelik gecirdim ve baba adayina pozitif testi gorunce 'Ben bebegi doguracagim sen hayatina istedigin derecede dahil olabilirsin' demistim. Tabii bu maddi guc ile de alakali benim o konuda bir sorunum yoktu ve ailem de kizsa dahi arkamda durur biliyorum.

Kuzenin dogurmaktan baska sansi yoksa ve aile yapiniz kaldirmayacaksa evlat edindirme secenegini dusunmeli derim. Kulaga ilk basta korkunc gelse de, cocugun yasayabilecegi bircok olumsuz senaryodan cok daha iyi olur. Ben olsam kuzeniniz yerinde babaya haber verirdim mutlaka. En azindan baba hayatina dahil olmasa da bir bebegi olacagini bilmeli. Ara sayfalari okuyamadim belki vermemistir haber?

Ona bakarsanız konu sahibinin kuzeni de ne kadar aşık olursa olsun evlilik hayaliyle yatmamış,sonucunda karşı taraftan bir teklif beklememiş.Sonucta bebeği kendi taşıyor bile olsa onların parçası ve sorumluluk ikisinede ait olmalı.

Mekani cennet olsun anneannenizin , ne buyuk kadinmis , huzur icinde yatsin

Anneannenize allah rahmet eylesin. Amca kızınıza çok büyük destekte bulunmuş. Helal olsun.

Anneannene koca bir alkış

Kınamak, dövmek, sövmek kolay olandir. Kadıncağız belki de kuzeninin hayatini kurtardi

O dediğiniz kısım çok nadir bir bölge insanı
Kuzen tutucu insanların olduğu bir Anadolu şehrinde yaşıyor
Bende kimin kimi ne zaman doğurduğuyla ilgilenmem ama ülke geneli böyle
Bence şehirden uzaklaşıp kuzenin başka şehire taşınması daha mantıklı adamla evlenmezse

Canım biz ne bilelim.ne yaşayacak
Doğunca baba kabul eder desek edecek mi ?
Aile duyunca çok sevinecek mi nereden bilelim.
Zor bir karar vermiş.
Allah yardımcısı olsun .

bir kuzenim evlenmeden bile isteye hamile kaldi adam istemiyordu ayni evde yaaiyorlardi
adam aylar sonra ogrendi soy adini bile vermedi onceleri cocuga
cevre derseniz bir sure konusuldu tabi gorusmeler kesildi amcasi amcasinin ogullari hala gorusmezler
kiz en son milletin lafina sozune imasina dayanamayip baska bir ilceye tasindi ailesi disinda kimseyle gorusmuyor pek
kardesleri bile hala en ufak seyde basina kalkiyor
bizim toplumumuzda maalesef hala kisinin kendi hayatindaki tercihlerine bir saygi yok

Ait olduğu sosyoekonomik çevreyle de ilgili bu durum.Bizim toplumumuz bu gibi şeylere henüz hazır değil maalesef.
Bende bunu söylüyorum
eski oturduğum sitede böyle bir kadın ve ailesi yaşıyordu
Kadın 40 yaşında artık anne olamam diyerek Kıbrısta tüp bebek yöntemiyle hamile kalmış
Ama komşulardan hiç biri buna inanmadı
Yok adam kesin evlidir yok adam bırakıp gitmiştir vs. Bir Dünya laf
Bu dediğim yer en azının önlisans mezunu olduğu çok zengin olmayan ama fakirde olmayan genelinin devlette memur olduğu bir site
Batının orta yerinde bir yerdi
Kimse kadının kapısını taşlamadı kimse dönüp bir şey söylemedi (ki elbette kimseye bir laf düşmez) ama bariz bir dışlanma vardı
Orta Anadolu şehri düşünemiyorum

Yok, ben çok kızan bir insan değilim. Sadece doğacak çocuk için üzgünüm biraz o kadar.

Üzülmeyin o kadar, sizin ilerde doğabilitesi olan çocuklarınızdan daha iyi bir hayatı olacaktır eminim. En azından arkasında dağ gibi annesi ve teyzeleri olacak.

Adamın kadını sevmemesi doğacak çocuğunu da sevmeyeceği anlamına gelmez.

Yani kadin yalniz hamilelik gecirecek, cocuk babasiz buyuyecek bunlar zaten yeterince kotu. Bir de toplumun sacmaliklariyla ugrasmasin kadin da, cocuk da bari baba olmasa bile baska biriyle bir nikah yapsin da en azindan milletin diline dusmekten kurtulsun dedim.

Şuraya bir not koymadan edemeyeceğim konu sahibi kusura bakmayın.

Kadın korunmuş, adam da korunmuş. Korundukları halde hamile kalmış. Kadının adet döngüsü düzensiz olduğu için hamileliği farkedememiş. Adamın tepkisi henüz belli değil, kabul etmeme varsayımı üzerinden yorum yapıyoruz.

Adamı bu kadar arazi sayıyorsak bu adam evli o yüzden bu kadar yok hükmünde sayıyoruz yoksa iki hukukcunun adama yaptırım kanunlarını bilmemesi imkansız..evli değilse madem toplum diliyle bakıyoruz imam nikahı yaptırmıştık evlenecektik ama gitti ben ortada kaldım diye anneye ablaya anlstılsın etrafa da kuzeniniz evlendi diye duyurulsun bir cahilik yapmış haber vermeden evlenmiş daha kolay atlatılacak bir durum sonrada boşandılar derler yine zor olur ama diğer ihtimalden kolay olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…