- 12 Kasım 2017
- 1.130
- 1.986
- 63
Adamın mali mülkü yok. liseden sonra okumamış daha doğrusu açıktan okumuş. Birinin yanında çalışıyor işte öyle. Yani işi gücü var evet ama zengin değil aman aman.
Valla Türkiye' de yasadigimiz icin bende ne olursa olsun formalite bile olsa bir nikah olsun diyorum. Sonra bosanirlar.
Adam kabul eder inşallah.
Zaten kabul etse de etmese de yasal aldirma suresi geçmiş diyorsunuz.
En azindan evlenmek istemiyorsan bile benim aile çevrem acisindan bir nikah yapalim sonra bebek dogar dogmaz bosaniriz desin.
Ha adam mal derdine düşüp yok ben dogunca nüfusuma alırım derse artık yapacak birsey yok.
Valla ben olsam yinede evlilik sözleşmesi yapalim derim mal derdinden evlenmek istemezse yinede evlenirim.
Cocuk icin mecbur yani. Gurur falan düşünemem. Anadolu kapali bir aile diyorsunuz.
Benim annem yabanci babam Türk ama ben evlilik dışı hamileligi onlara bile zor kabul ettiririm.
Kızın hali hic düşünemedim .
Yok genel oldugunu dusunmuyorum bende , sadece hic yok denemez dedim , boyle yasayan insanlar var ve sorun yasamiyorlar , kuzen de oyle bir sehire gidip yerlesip bekar anne olabilir , kendisi de cocugu da sorun yasamazÇevresi öyle olsaydı kuzini burda konu açacak kadar dert etmezdi bence bunu.Abileri ve babasıyla Anadolu'da yaşayan 27 yaşında bir insan söz konusu.Bence sizinki istisnai bir durum , genele yayılamaz maalesef.
Evet , işi gücü kendine ait yerleşik bir düzeni varsa bu dediğinizi yapabilir ama ailesiyle yaşıyor annesi hayatta değil.Bu durumda nikah en uygun seçenek gibi görünüyor.Zor bir durum yaa , Allah yardım etsin.Yok genel oldugunu dusunmuyorum bende , sadece hic yok denemez dedim , boyle yasayan insanlar var ve sorun yasamiyorlar , kuzen de oyle bir sehire gidip yerlesip bekar anne olabilir , kendisi de cocugu da sorun yasamaz
Biz en kötüsünü düşünüp adamı nikah kiymayacak kabul ediyoruz diyorum siz bana adamı nasıl nikaha zorlayacaksiniz diyorsunuz ? Adamı nikaha zorlayacagimizi nereden çıkardıniz?Adamin nikah kiymama secenegi de var biliyorsunuz degil mi?
Cocugu tanimasi konusunda zorlayabilirsiniz ama nikah kiymak konusunda nasil bir zorlama yapacaksiniz?
Bana kalsa ben direkt bunu yaparım ama kuzenim o kadar naif ve sessiz bir kız ki ya şimdi onun da canı sikilacak havasında. Aşık olmak zaaf cidden yaAdamin ailesiyle sizin aileniz konussun. Adam hoppa olsa bile, adamin ailesi de sizin aileniz gibi muhafazakarca insanlardir diye tahmin ediyorum. Gunahsiz bir bebegin kavga gurultuyle babalik davasiyla rezil sekilde nufusa gecmesini, evlilikdisi damgasini yemesini istemezler eminim.
Babaya gelince toplumdan cekinir demissiniz, eee seve seve degilse ope ope kabullenecek sonucta. Ailesinden de sonuc alamazsaniz, mahkeme celbini isyerine gondericez, rezil kepaze olacaksin. Bak cocugu eninde sonunda nufusuna alacaksin, ye rezil olarak ya efendice secim senin diceksiniz. Tehdit ediceksiniz baska care yok.
Amin , insallah tek basina yapabilecek guctedirEvet , işi gücü kendine ait yerleşik bir düzeni varsa bu dediğinizi yapabilir ama ailesiyle yaşıyor annesi hayatta değil.Bu durumda nikah en uygun seçenek gibi görünüyor.Zor bir durum yaa , Allah yardım etsin.
Problemi yaşayanın kuzenin olduğundan emin miyiz? Aşırı agresifsin.Biz en kötüsünü düşünüp adamı nikah kiymayacak kabul ediyoruz diyorum siz bana adamı nasıl nikaha zorlayacaksiniz diyorsunuz ? Adamı nikaha zorlayacagimizi nereden çıkardıniz?
Farzet ki problemi yaşayan kuzenim değil benim.Problemi yaşayanın kuzenin olduğundan emin miyiz? Aşırı agresifsin.
Ya bisey diycem , ben boraz sivri fikirliyim bu konuda , aileler laf etmesin diye gecici bir evlilik tamam da , adam.kabul etmezse soyadi icin bu israr niye , yani kuzen kendi ustune alsin cocugunu olsun bitsinBana kalsa ben direkt bunu yaparım ama kuzenim o kadar naif ve sessiz bir kız ki ya şimdi onun da canı sikilacak havasında. Aşık olmak zaaf cidden ya
Ben alması gerektiğini düşünüyorum soyadını ama bu sadece benim fikrim. Bu ailelerin duyması atlatildiktan sonra bunlar teferruat kalıyor zaten ya.Ya bisey diycem , ben boraz sivri fikirliyim bu konuda , aileler laf etmesin diye gecici bir evlilik tamam da , adam.kabul etmezse soyadi icin bu israr niye , yani kuzen kendi ustune alsin cocugunu olsun bitsin
Ben zamaninda oglumu kendi ustume almak istedim de babam engel oldu duygusal sebeplerden , hala pismanim keske benim soyadimi tasisaydi diyorum
Değişen o kadar çok şey var ki, kendi adına yazsaydın eğer yorumlar çok daha sert olurdu. "Ben değilim ki, kuzenim yapmış" diye sıyrıldığın birkaç yorum okudum.Farzet ki problemi yaşayan kuzenim değil benim.
Değişen ne?
Sen benim FarzetDeğişen o kadar çok şey var ki, kendi adına yazsaydın eğer yorumlar çok daha sert olurdu. "Ben değilim ki, kuzenim yapmış" diye sıyrıldığın birkaç yorum okudum.
Erkekle konusup bir cozum uretilebilinir belkide sahiplenecek cocugunu kimse sokaga atmak istemez tamamiyle degisecektir belkide fakat erkek kdr kuzeninizde suclu bole bir devirde nisanlisi degil sozlusu degil iliski yasayip hamile kalmak tartisilir cok buyuk cesaret kac yasinda olursa olsun umarim hersey guzel ilerler evlilikle sonuclanirİyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem
Yaşlı değil babası. Aile muhafazakâr ama dindar değil aslında . Amcam doktor kızın babası yani. Bir abisi mühendis diğeri de uzmanilgini almaya çalışıyor. Okumuş bir aile ama işte bir yerde Türk aile yapısıNedense adam kabul eder gibi geliyor. Hem kuzeniniz avukat, ikisinin de işi olacak , hem kuzen kendisini seviyor falan. Bir de şu ana kadar uzak durma sebebi kendisini kuzeninizden aşağı görmesi olabilir. Liseden sonra açıktan okumuş yazmissiniz , öyle düşündüm.
Sorunuza gelirsek en olumsuz durum aile kuzeninizi reddeder. Bakış açıları çok sertse dayak vs durumları dahi olabilir Allah korusun. Bunu siz bilirsiniz. Babasi duygusalsa ve yasliysa ani bir şey olabilir. Kuzen kendisine destek olacak birisi yanındayken söylesin. Tek başına çok zor olur. Siz de yanında olun mesela söyleyeceği zaman.
Umarım olgun karşılar aile durumu.
Biz en kötüsünü düşünüp adamı nikah kiymayacak kabul ediyoruz diyorum siz bana adamı nasıl nikaha zorlayacaksiniz diyorsunuz ? Adamı nikaha zorlayacagimizi nereden çıkardıniz?
Çok teşekkürler :)Erkekle konusup bir cozum uretilebilinir belkide sahiplenecek cocugunu kimse sokaga atmak istemez tamamiyle degisecektir belkide fakat erkek kdr kuzeninizde suclu bole bir devirde nisanlisi degil sozlusu degil iliski yasayip hamile kalmak tartisilir cok buyuk cesaret kac yasinda olursa olsun umarim hersey guzel ilerler evlilikle sonuclanir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?