Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Adamın mali mülkü yok. liseden sonra okumamış daha doğrusu açıktan okumuş. Birinin yanında çalışıyor işte öyle. Yani işi gücü var evet ama zengin değil aman aman.

Anladım.
Bence dediğim gibi bir sekilde nikah olmasi sart.

+++++
Nikah sart

önce bi babaya soyleseniz tepkisini bilseniz ona gore davransaniz, sevgili de değil yani bu daha garip sevgilisi olsa çocuğu kabullenir bi şekilde olmadı evlenir ama sevgili bile olmadığı adamdan çocuk yapmak da büyük cesaret gerçekten.

Çevresi öyle olsaydı kuzini burda konu açacak kadar dert etmezdi bence bunu.Abileri ve babasıyla Anadolu'da yaşayan 27 yaşında bir insan söz konusu.Bence sizinki istisnai bir durum , genele yayılamaz maalesef.
Yok genel oldugunu dusunmuyorum bende , sadece hic yok denemez dedim , boyle yasayan insanlar var ve sorun yasamiyorlar , kuzen de oyle bir sehire gidip yerlesip bekar anne olabilir , kendisi de cocugu da sorun yasamaz

Yok genel oldugunu dusunmuyorum bende , sadece hic yok denemez dedim , boyle yasayan insanlar var ve sorun yasamiyorlar , kuzen de oyle bir sehire gidip yerlesip bekar anne olabilir , kendisi de cocugu da sorun yasamaz
Evet , işi gücü kendine ait yerleşik bir düzeni varsa bu dediğinizi yapabilir ama ailesiyle yaşıyor annesi hayatta değil.Bu durumda nikah en uygun seçenek gibi görünüyor.Zor bir durum yaa , Allah yardım etsin.

Adamin nikah kiymama secenegi de var biliyorsunuz degil mi?
Cocugu tanimasi konusunda zorlayabilirsiniz ama nikah kiymak konusunda nasil bir zorlama yapacaksiniz?
Biz en kötüsünü düşünüp adamı nikah kiymayacak kabul ediyoruz diyorum siz bana adamı nasıl nikaha zorlayacaksiniz diyorsunuz ? Adamı nikaha zorlayacagimizi nereden çıkardıniz?

Allah kolaylik versin simdiden zor goruyorum durumu cocuk dogduktan sonra duzene girer ama umarim bu süre boyunca bebegin ve annenin sagligi yerinde olur
Baba icin bisi soylemek istemiyorum

Bana kalsa ben direkt bunu yaparım ama kuzenim o kadar naif ve sessiz bir kız ki ya şimdi onun da canı sikilacak havasında. Aşık olmak zaaf cidden ya

Biz en kötüsünü düşünüp adamı nikah kiymayacak kabul ediyoruz diyorum siz bana adamı nasıl nikaha zorlayacaksiniz diyorsunuz ? Adamı nikaha zorlayacagimizi nereden çıkardıniz?
Problemi yaşayanın kuzenin olduğundan emin miyiz? Aşırı agresifsin.

Bana kalsa ben direkt bunu yaparım ama kuzenim o kadar naif ve sessiz bir kız ki ya şimdi onun da canı sikilacak havasında. Aşık olmak zaaf cidden ya
Ya bisey diycem , ben boraz sivri fikirliyim bu konuda , aileler laf etmesin diye gecici bir evlilik tamam da , adam.kabul etmezse soyadi icin bu israr niye , yani kuzen kendi ustune alsin cocugunu olsun bitsin
Ben zamaninda oglumu kendi ustume almak istedim de babam engel oldu duygusal sebeplerden , hala pismanim keske benim soyadimi tasisaydi diyorum

Ben alması gerektiğini düşünüyorum soyadını ama bu sadece benim fikrim. Bu ailelerin duyması atlatildiktan sonra bunlar teferruat kalıyor zaten ya.
Bir de ben adama da öfkeli olduğum için galiba direkt olayın dışında kalmasi sinirimi bozuyor

Nedense adam kabul eder gibi geliyor. Hem kuzeniniz avukat, ikisinin de işi olacak , hem kuzen kendisini seviyor falan. Bir de şu ana kadar uzak durma sebebi kendisini kuzeninizden aşağı görmesi olabilir. Liseden sonra açıktan okumuş yazmissiniz , öyle düşündüm.

Sorunuza gelirsek en olumsuz durum aile kuzeninizi reddeder. Bakış açıları çok sertse dayak vs durumları dahi olabilir Allah korusun. Bunu siz bilirsiniz. Babasi duygusalsa ve yasliysa ani bir şey olabilir. Kuzen kendisine destek olacak birisi yanındayken söylesin. Tek başına çok zor olur. Siz de yanında olun mesela söyleyeceği zaman.

Umarım olgun karşılar aile durumu.

Erkekle konusup bir cozum uretilebilinir belkide sahiplenecek cocugunu kimse sokaga atmak istemez tamamiyle degisecektir belkide fakat erkek kdr kuzeninizde suclu bole bir devirde nisanlisi degil sozlusu degil iliski yasayip hamile kalmak tartisilir cok buyuk cesaret kac yasinda olursa olsun umarim hersey guzel ilerler evlilikle sonuclanir

Yaşlı değil babası. Aile muhafazakâr ama dindar değil aslında . Amcam doktor kızın babası yani. Bir abisi mühendis diğeri de uzmanilgini almaya çalışıyor. Okumuş bir aile ama işte bir yerde Türk aile yapısı

En kotu ihtimal olarak dusunuyorsaniz, demek ki planlariniz adamin nikah kiymasi yonunde.
Halbuki bu konudaki ihtimal %50, adam nikahin adini bile anmayabilir. Bu gozler 'Bebegin benden oldugunu nereden bilebilirim?' diyen bir erkek gordu, cift olarak arkadasimdi ikisi de erkek olanla iletisimi o cumleden sonra kestim. Ben kaldiramadim, sevgilisini hic hayal edemiyorum. O yuzden tek basina altindan kalkamayacagi isler yapmamali diyorlar insanlar icin cunku karsi tarafin tepkisini asla kestiremezsiniz.

Çok teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…