Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Böyle durumda maalesef kabak kadının başına patlıyor, sanki tek başına yapmış gibi o çocuğu. Öncelikle allah yardımcınız olsun.
Aile yapınızı bilemeyiz ama her ailenin de kaldırabileceği bir durum değil ne yazık ki. Toplum ahlakı buna izin vermiyor. İlk başta tabi ki çok zor olacak onun için. Bir yandan sevdiği adam belki reddedecek çocuğu, bir yandan ailesini kaybedecek belki, bir yandan bir çocuk büyük sorumluluk daha neler neler..
En başta vakit kaybetmeden babayla konuşması iyi olur. Vakit geçtikçe her şey daha zor olur. Daha sonra oturup aileyle konuşulur.
Bol bol dua edin ya çok zor bir durum . Ben olsam gerçek anlamda kaldıramazdım. Siz de yalnız bırakmayın kuzeninizi.
Ayrıca yapılan bazı yorumlar da midemi bulandırdı gerçekten. Onları da ciddiye almayın. Allah yardımcınız olsun.

Konuyu dagitmak istemiyorum cunku şu an yazistiklarimizin konu sahibine pek bi faydasi olmayabilir. Fakat ben burada erkege sınır ihlali yapildigini dusunuyorum. Adam net bir sekilde sinırini cizmiş, yani evlenmek istemiyormuş ve adamin cocuk sahibi olmak zerre kadar aklinda yoktur. Fakat birden bu sinır asilmis oldu. Ve egitimli bir kadin, hamilelik ihtimalini yasal kurtaj suresini asacak kadar ihmal ediyor. Bu da adami cileden cikaracak bisey.

Sonucta erkek istemiyorum dese cekse gitse yapacak bisey de yok. Karninda bebegiyle kalan kadin oluyor. Cunku sevmek/ yatmak icin yanlis bir adam secti hata orada basliyor zaten. Bunlari evlilik kumpasi kurdu imasiyla soylemedim ve yasal sure asilmasa da kurtaja karşıyım.

Ama iki taraf da sorumluluk almali yaklasimi dogru olsa da gercek hayatta bu durumda erkege kimse zorla bu sorumlulugu yukleyemez. Yani insan olan zaten sorumlulugunu bilir baskalarinin zorlamasına gerek kalmaz.

Elbette kimseye ihtiyacınız yok. Avukat olmadanız bile bir anne çocuğuna her koşulda bakar. Ben aile tarafı en az hasarla kurtulsun diye nikahtan bahsettim. Ki zaten sevmeyen bi adamla bencede evlenmesin normal şartlarda. Ama dediğim gibi aile açısından bakınca en az hasarla atlatmak için aklıma ilk gelen o oldu.

Çocuk resmen kendi imkanları ile doğacak; hem annesi hem de babası korunurken, üşenmeden o kadar engeli aşıp birleşen sevgili yumurta ve sprem hücresine buradan kucak dolusu sevgiler:)))

Aile durumuna göre ; kabul eden de çıkar reddeden de ama zorlu bir süreç kuzeni bekliyor.

Evet keşke adet döngüsünün karışık olmasına bağlamayıp bir test yapsaydı orada kesinlikle hata olmuş ve en kötüsü şimdi o adam hadi kaza ile hamile kaldın neden hemen kürtaj olmadın diyecek belkide özellikle yaptı sanacak inanmayacak ve sırf bu yüzden kızıp gidecek bu da olabilir.
Dileyelim ki böyle birşey olmasın oda bu minik bebeğe sahip çıksın.

Kendisi gibi yasayan insanlarin bulundugu bir yere giderse rahat eder , boyle yasayan insanlar var , sorun yasamiyorlar

dogru ınsan yetıstırebılmek ıcın sadece evlı olmak yetmıyor
evlılıgın dogru ılerlemesı de gerekıyor
yanı cocuk sahıbı olmak bır butun
cocuk olan ev tam anlamıyla aıle kultur sanat etkınlık demektır yanı kısı donanımlı yeterlı her anlamda tam olmalıdır es olarak baba olarak ıs veren olarak personel olarak

bence boyle kısılerın cocugu olması gerek tek standart evlı olmak degıl
evlenseler bundan daha ıyı sartlarda olacaksa cocuk evlenılmelı bundan daha kotu olur denılıyorsa evlenılmemelı
karmasık ortamlara cocuk eklenmemelı

Adam hala bilmiyor şu durumda o olur bu olur demek yanlış olur asıl.

Adam aşı

Ne oldu şimdi? Mutlu oldunuz mu laf çaktınız diye? Ergen ergen hareketler. Yaşınızı bilmiyorum gerçi. Gerçekten öylesinizdir belki.

Kendisi gibi yasayan insanlarin bulundugu bir yere giderse rahat eder , boyle yasayan insanlar var , sorun yasamiyorlar
Bende onu önerdim
Eğer babanın kabul etmeme gibi bir durumu varsa derhal şehir değiştirip başka bir şehirde doğum yapıp bebeğe bakması daha mantıklı
Aynı şehirde akrabalar aileler dünya kadar baskı ile sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesi mümkün değil

Benim arkadaşım da şerefsizin telinden hamile kaldı. Tam da ayrıldı kurtuldu diye sevinirken,o da çok geç öğrendi gebeliği.
Sonuç olarak adamla tekrar barıştı, doğuma yakın evlendi, kocaman göbekle gelinlik giydi.
O saatten sonra kimse birşey demedi.
Ama keşke böyle bir toplumda olmasaydık da evlenmek zorunda kalmaydi. Herşey daha kolay olurdu. Sonuç olarak şimdi boşanma sürecinde zaten bekar anne olacak. Zaten çocuğuna kendi bakacak. Hayatının kaç senesi bir asalakla aynı evde kavga kıyamet geçti boşu boşuna...
Bence adam çok iğrenç biriyse ve eninde sonunda bosanacaksa hiç evlenmesin. Zaten konuşan konuşuyor, evlilik dışı hamile kaldığı ortaya çıkınca ay hesabından. Her halükarda kötü olacak yani .bir de evlenip kendini yipratmasin

Insanin soybagini bilmek kadar dogal bir hakki yoktur.
Bilinmemesi ilerdede buyuk sıkintilar yaratabilir.
Bunun icin oncelikle babsnin evlenmek gibi bir dusuncesi olmasa daha cocugunu bilmek en dogal hakkıdır
En azindan nufusuna alir
Almasa babalkk davasi acilir

sizin iyiniyetli düşündüğünüz kadar erkekler düşünmüyor. Her haltı yemiş erkekler bile eli erkek eline değmemiş kız olsun istiyor. Zihniyeti görebiliyor musunuz ?

Valla Türkiye' de yasadigimiz icin bende ne olursa olsun formalite bile olsa bir nikah olsun diyorum. Sonra bosanirlar.

Adam kabul eder inşallah.
Zaten kabul etse de etmese de yasal aldirma suresi geçmiş diyorsunuz.
En azindan evlenmek istemiyorsan bile benim aile çevrem acisindan bir nikah yapalim sonra bebek dogar dogmaz bosaniriz desin.
Ha adam mal derdine düşüp yok ben dogunca nüfusuma alırım derse artık yapacak birsey yok.
Valla ben olsam yinede evlilik sözleşmesi yapalim derim mal derdinden evlenmek istemezse yinede evlenirim.
Cocuk icin mecbur yani. Gurur falan düşünemem. Anadolu kapali bir aile diyorsunuz.
Benim annem yabanci babam Türk ama ben evlilik dışı hamileligi onlara bile zor kabul ettiririm.
Kızın hali hic düşünemedim .

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
Çok yorum gelmiş hepsini alintilayamiyorum ama bir nokta da karışıklık var sanırım .
Adamın zaten haberi olacak. Ve adam çocuğu tanımak zorunda. Tanıma yoluyla yapmazsa babalık davası açılır. Onun insiyatifinde değil bu durum.
Biz en kötüsünü düşünüyoruz diyelim ki adam öğrendi ve ben nikah filan kıymam dedi. O noktada kopacak fırtına nasıl dindirilir o noktayı kestirmekte zorlanıyoruz. Yaşamış olan varsa diye merak etmiştim açıkçası

Adamın mali mülkü yok. liseden sonra okumamış daha doğrusu açıktan okumuş. Birinin yanında çalışıyor işte öyle. Yani işi gücü var evet ama zengin değil aman aman.

Valla arkadaslar gayet de bizim toplumun uyesi :) tabi ki sosyo ekonomik durum onemli ama konuda bahsedilen kadin da avukat , cevresi de buna goredir diye dusunuyorum
Çevresi öyle olsaydı kuzini burda konu açacak kadar dert etmezdi bence bunu.Abileri ve babasıyla Anadolu'da yaşayan 27 yaşında bir insan söz konusu.Bence sizinki istisnai bir durum , genele yayılamaz maalesef.

Adamin nikah kiymama secenegi de var biliyorsunuz degil mi?
Cocugu tanimasi konusunda zorlayabilirsiniz ama nikah kiymak konusunda nasil bir zorlama yapacaksiniz?

Adamin ailesiyle sizin aileniz konussun. Adam hoppa olsa bile, adamin ailesi de sizin aileniz gibi muhafazakarca insanlardir diye tahmin ediyorum. Gunahsiz bir bebegin kavga gurultuyle babalik davasiyla rezil sekilde nufusa gecmesini, evlilikdisi damgasini yemesini istemezler eminim.

Babaya gelince toplumdan cekinir demissiniz, eee seve seve degilse ope ope kabullenecek sonucta. Ailesinden de sonuc alamazsaniz, mahkeme celbini isyerine gondericez, rezil kepaze olacaksin. Bak cocugu eninde sonunda nufusuna alacaksin, ye rezil olarak ya efendice secim senin diceksiniz. Tehdit ediceksiniz baska care yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…