evlilik erteleniyor mu.. hayaller iptal mi..

Evi 1+1 tutun çok eşya almanıza gerek kalmaz kredi miktarı düşer , emin olun evlilik öncesi yapılan borç yüzünden eşler arasında büyük sorun oluyor . Eşyaları tam yapmak zorunda degilsiniz zamanla kendi eviniz olur oraya isyediginiz gibi eşya alırsınïz .

Y
Uzun vadeli düşünmek lazım eşya eksik olursa bir daha hiç alinamaz borç bitene kadar. Evde en az 2 oda olmalı ki tekrar taşınma masrafi olmasın ama semti uygun yer seçilebilir

Bi koltuk bir yatak bile yoktu. Evlendikten sonra aldım.

nisanlinizin evi varsa o çeksin kredi niye tüm borcu siz yükleniyorsunuz
adam daha sizin için kendi evini bile kullanmiyor ailesinden izin almadan
bu benim aklıma şüphe düşürür
kimse için de o kadar borca girmeye değmez
nikah yeterlidir eşyaları da yavaş yavaş alabilirsiniz
balayı da sonra para biriktirip gidersiniz

Mevcut eşya varsa en iyisini yapmışsınız
Evet , eşim ilk evliliginde bütün eşyları eski eşine bırakmış kendine mutfak robotu dahil yeni eşya almış , birtek yatak odası eski idi onu degiştirdik . Ben zaten eşya için yaşayanlardan degilim , mutlu olalım huzurlu olalım yeter .
( eşim biz evlenmeden 8 yıl önce boşanmış ve eşya kullanımı gayet tertemiz .)

Y

Uzun vadeli düşünmek lazım eşya eksik olursa bir daha hiç alinamaz borç bitene kadar. Evde en az 2 oda olmalı ki tekrar taşınma masrafi olmasın ama semti uygun yer seçilebilir
Ben size katılmıyorum üzgünüm , ev kira olacaksa küçük ev daha iyi . Kendi evlerini almak için kredi çekmek daha mantıklı . Bir dünya borca gireceksiniz kirada oturuac ev eşyası için hiç gerek yok .

butun yuku uzerinize almaniz cokkkk sacma krediyle balayina gitmeyin dygun yerine nikah yapin banka cok hakli

8 yil boyunca yemis icmis mi

İyi de daha 21 yaşındaymışsınız yani ertelense ne olacak ki ?
Ben pat dıye 1yıl ertelemiştim mesela düğünü ve bir şey de kaybetmedim.Ki ben 26 da evlendim hala erken olduğunu düşünüyorum keşke az daha gezip tozsaymışım.
Bu genç yaşta gezip tozmak maaşımı sorgusuzca yemek varken bu kadar yüklü bi borcun altına girmezdim açıkçası.
Hayır bir de neden siz çekşyorsunuz krediyi onu anlamadım neden tüm yük sizde ?
Birbirinizi seviyorsanız beklemek de güzeldir.
Ben 1yıl güzel güzel biriktirirdim paramı gönlüme göre her şey içime sine sine evlenirdim açıkçası.
Ha yaşınız ileri olur ve hemen çocuk sahibi olmak isterseniz anlarım da bu kadar koştur koştur evlenmek neden onu anlayamadım bu genç yaşta ?

Son düzenleme:
Bence erteleyin. Ertelemek gerçekten insana zor geliyor, bir de Mayıs dediğiniz için sorup duracaklar, siz de kendinizi bu tarihe ayarladınız ama bence ertelemek daha büyük bir sıkıntıya girmekten daha iyi.

Azıcık daha dişinizi sıkın, kafanız rahat evlenin. Evliliğinin ilk zamanları böyle sıkıntılar yüzünden mahvolmuş olan çok kişi var..

öyle başlık atmışınız ki,görende damat yüz üstü bırakıp gitti.olayın bir de başka yönünden bakın.kredi çekince faiz ödiyceksiniz.buda haram.bak Allah ne güzel belirlemiş işi.temiz parayla evleniceksiniz demekki.olsun az olsun temiz olsun.gençsiniz.çalışır taksitle eşya alırsınız nasılsa.evlilik tarihini ertelemeyin.olduğu kadarıyla evlenin gitsin

Daha ucuz eşyalar alın mesela düğünü daha uyguna getirmeye bakın.Önemli olan evlenmeniz gerisinin pek bir önemi yok ki.

Benimde onerilerim var ev kurarken en cok para dokulen seyler ufak tefek gozle gorulmeyen esyalardir. Benim onerilerim 2+1 eve ciksanizda sadece salon ve yatak odasi takimi alin gereksiz yere oturma odasi gibi bir takima daha masraf etmeyin hatta 1+1de mantikli ilk etapta. Boylece alacaginiz hali sayisi da 2 ye dusecek. Berjerleri de almayabilirsiniz.
Gelinligi kiralayabilirsiniz.
Sade bir nikah veya yemeksiz düğün yapabilirsiniz.
Yemek takimina 2bin liraya yakin vermektense (ki nerdeyse hic kullanilmiyor) normal gunluk takim alabilirsiniz.
Su takimi gibi kucuk ama pahada degeri olan seyleri ilk basta hic almayabilirsiniz.
Durumunuz duzelene kdr su 200 tl civarı olan ayakli supurgelerden alabilirsiniz ev kucuk olacagi icin yeterli de olacaktir.
Bunlari bile eksilttiginizde ciddi bir mali kazanc sağlıyor. Hatta bunlar eksiklik degil evlerde inanin fazlalik olusturuyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…