- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
- Konu Sahibi lanadelmilav
-
kredi kartımı sanırım o kadar yükseltmezler.
nişanlımın gelir düzeyi iyi. Fakat 6 ay ayağı kırıldı çalışamadı kredi borcunuz iki ay geciktirdiği için ödeyemedi
düğün yerimiz hazır o bin tl ayarladık problem değil.Anladım. Ama dünyanın sonu değil gerçekten. Yaşınız da 22. Bence ertelenebilir. Ailelerinizle yaşıyorsanız tüm maaşınızı kenara atsanız oldukça para birikir. Mayıs değil de Kasımda yapabilirsiniz misal. Birikiminize göre balayı miktarının biraz üstüne koyar yurt dışında yaparsınız balayınızı. Kredi kartı limitlerini araştırın. Öncen beyaz eşyaları alın misal daha sonra kredi kartında yer açıldıkça halısıydı mobilyasıydı alırsınız. Nişanlınızın gelir düzeyi iyiyse, kenara daha da fazla para koyabilir. Bir daha da önünüzü görmeden insanlar mayısta düğün var falan demeyin derim. Daha düğün salonu ile bile konuşulmadan gerek yok böyle şeylere.
bende anlamadımben anlamadım ya bundan bir şey??
şimdi benim bankaya 20 bin üstü kredim var. gittim yapılandırıp üzerine çektim gık demeden verdiler. yani aldığımda devlet bankasıydı. son dönemdeki harcamaları o nasıl görüyor?? pek anlamlandıramadım. eşimde 2 tane çok yüklü kredi var. şimdi gitse gene verirler eminim. bilemedim ki.
amin çok teşekkür ederizDüğün değil nikah yaptım
Arkadaşımın gelinliğini giydim ( hiç bir şeyde olmadı valla 15 yıllık evliyim tek bir olumsuz duygu gelmedi aklıma bugün olsun gene giyerim -:) )
Eşyalarım en en en hesaplısındandı
Davetiyem en hesaplısı
Nikah şekerim keza öyle
( evlendiğimizde bir kuruş borcumuz yoktu ama mesela bulaşık makinam ve fırınım da yoktu sonradan aldık )
Hani demek istediğim bu sebebten ölünmüyor
Belki arkamdan konuşulmuştur bilmiyorum ben duymadım
Benim tek düşündüğüm sevdiğim kişi ile evlenip aynı çatı altına girmekti
Ve çok tanık oldum borç ile evlenip o borç stresinden dolayı (sebeb bu diye anmasalarda) vara yoğa kavga çıkartıp geçinemeyen Huzuru kaçanları
Bakın belki çekememeniz bile bir hayırdır o krediyi
Tekrar plan yapın
Minimuma indirin listenizi
Allah yardımcınız olsun
bende anlamadım
çabuk kapatıyorum diye mi vermiyorlar niye yani
tamamdır inşallah olursa, senin için dua edeceğim.başka bankaya git bakalım. z.. bankası tavsiye ederim.
bizde tam dediğiniz gibi düşündükDüğün yerinizin masrafı çok birşey değilmiş.Geriye kalanları kredi çekmeden de halledebilirsiniz bence.Kiracıysanız çok lüks eşyalar almanıza gerek yok.İçinde yemek odası yatak odası olan evlilik setleri var onlardan alın.Şimdi reklam olmasın adı M ile başlıyor firmanın ben kiracı olsaydım çok pahalı eşyalar almazdım.İnanın hiç gerek yok.Ancak beyaz eşyanız kaliteli olsun.Bunları senet yapıp ödeyebilirsiniz.Perdeyi diktirin fakat evin halısı avizesi düğünden sonra da halledilir,evin ayrıntı eşyalarında acele etmeyin.Gelinlik damatlık kına gecesi kıyafetinizi çok pahalı almazsanız ve de çok pahalı olmayan bir otele de balayına giderseniz her şey hallolur.Çekeceğiniz krediyle altını ve gelinlik damatlığı halledin derim.Gerisini taksitlendirin.
düğün yerimiz hazır o bin tl ayarladık problem değil.
Sadece biz çok hayal kurduk
krediyi olumsuz etkileyecek hiçbir şey olmadığı için kesin gözüyle baktık..
Açıkçası başlığı okuyunca Allah korusun da ayrılık falan oldu zannettimMerhabalar herkese..
O kadar hayal kurmuştuk ki, kredi çekecektik evlenecektik eşyalarımızı balayımızı herşeyimizi ayarladık..
Herşey hayal ettiğimiz gibiydi. Evimizi bile tuttuk. Eşyalar beğenildi, kredi çekip gidip alacaktık.
Herkese düğün mayısta dedik.
Bugün bankaya gittim. Kredi borcum , kredi kartı borcum olmamasına rağmen istediğimiz miktarda kredi alamadık.
Sebebi de, son zamanlardaki yüksek tutarlı borçlarım. Bu borçlarım bir gün bile gecikmedi. Hatta erken kapattık , fakat banka niçin vermedi anlamadık.
Hayallerimiz hayal oldu kaldı, ne yapacağız bir çaremiz yok. Ertelenmesini hiç istemiyorduk. Çok zor durumdayız. Dokunsanız ağlayacağım resmen.
Tefeci bile düşündü nişanlım ama asla.
Yapabileceğimiz bişey var mı?
Öneriniz..
İnanın çok moralim bozuk..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?