- 21 Nisan 2015
- 3.206
- 9.605
- 358
- Konu Sahibi pofudukterlik
-
Ya öyle dediğime bakmayın genel olarak durumu anlatmak için öyle dedim. Karşıdakini veya kendimi iyi olarak nitelendiren ben değilim annem. Ben durumu anlatmak için annem onu iyi görüyor ama ben de kötü değilim ki demek istedim.20 yaşında hangi üst bir konumdasınız ben en çok bunu merak ettim ?
20 yaş için tonla düşünülecek şey varken "cocuk düşğnmüyorum" derdine düşmek cok boş.Hele 30 35 ol falan o ara bakarsın bu işlere.Merhaba ben çocuk yapmayı düşünmeyen bir kadınım. Evlenen çoğu insanın da çocuk yapmak sebebiyle birlikte olduklarına inanıyorum çünkü bana kalırsa evlilik denen şey çok fedakarlık isteyen, yıpratıcı ve buna uygun bir eşin bulunması zor bir müessese. Burada da görüldüğü gibi binbir türlü sorun çıkıyor, gönüller bir olunca tabii gerisi önemli değil ama sanki benim gönlümün bir olabileceği birini bulmam imkansız.
Ekstradan evlenmeme gerek de yok gibi bir histeyim. Belki de üreme içgüdüm olmadığından geneli iyi olan birini bile kabul etmiyorum, genel olarak herkesle arkadaşım. İçimden öyle bir gün bir arkadaşımla aşırı uyuşur bir şeyler hissedersem bir gün evlenirim ancak diye düşünyorum. Yoksa genel bir arayışa girme peşinde değilim herkesle arkadaş olmayı tercih ederim kafamın rahat etmesi açısından.
Konuya gelirsek birkaç tane arkadaşça konuştuğum çok iyi konumda insanlar oldu hayatımda, annem hep güzel özelliklerini söyleyip en önemlisi baya iyi olan mesleklerini söyleyerek gelecekte evlenirsiz daha ne bekliyorsun iyi geçin onlarla deyip duruyor ama ben o kişilere karşı aşk hissetmiyorum hatta belli başlı hareketlerini yanlış buluyorum. Annem sonradan hissedersin böylesini bulamazsın deyip duruyor. Ama ben karşımdakilerin direkt iyi özelliklerindense kötü özelliklerini görüyor, uyuşmadığımızı düşünüyorum. Benim de mesleğim onlarla eş seviyede ama annem hep gelecekte o konumda birini bulamayacaksın, ondan iyisi mi var, pişman olacaksın, herkes evlendikten sonra birini aramak istersen kimse kalmayacak falan diyor. Sen kendini çok üstün görüyorsun elindekileri kaçırma deyip duruyor. Bana şu an bunlar palavra geliyor ayrıca pek de umrumda da değil çünkü ben de onlarla aynı konumdayım.
Bazı üyeleri görüyorum aşka bakmadım sadece çıkar ilişkilerime baktım çok mutluyum şimdi diyen. Sizce evlilik denen şey çıkar ilişkisi üzerine mi kurulu ben mi çok peri masalında yaşıyorum? Tam uyuşmadığım ama iyi geçindiğim biriyle hayatım daha iyi konumda olur diye evlenmem mi gerekiyor? Evlenmek için bana baya uyumlu birini bekleyip bulmam ancak rüyamda mı olur? Çocuk istesem %100 uyuşmadığım ama genel olarak uyuştuğum biriyle ben de evlenirim ama çocuk istemiyorum. Böyle biri olarak sizce evlilik benim için yorucu gereksiz bir durum mu? Evliliği sırf bu çocuksuz yapılmaya değmeyecek bir zorlukta görme durumum sizce gelecekte değişecek ve pişman olacak mıyım? Kafamda böyle bir sürü soru var.
Bende de aynı durum. Zaten konuyu çevremde bu farklı düşüncelerimden garip bulunmamdan dolayı meraktan açtım büyük bir dert olmadı yani her gün bunu düşünmüyorum sakin olun.Öf 20 yaşında kimin konumu çok iyi olabilir ya, daha üniversite bile bitmemiştir. Ay ben de sandım ki 30larındasın, ulularası bir şirkette yöneticisin, çevrendekiler da öyle. Evlensem mi derdine düştün filan
20 yaşındayken bu gece nereye gideceğiz, bu sınava nasıl çalışacağızdan başka derdim yoktu. Evlenme kelimesi lugatıma 30 dan sonra girdi.
Yalnız kalmaktan mı korkuyorsunuz?
Kesinlikle katılıyorum evlenme çağında bir kardeşim daha var sanırım ona yapılan baskı bana da çıtlatılıyor. Bunları konuşmamam gerekecek yaşta olduğumun ben de farkındayım.20 yaşında şu manipülasyona gelip bunu düşünmeye gerek yok
Şuan size anneniz ilginç akıllar verdiği için bu konuyu açtınızKesinlikle katılıyorum evlenme çağında bir kardeşim daha var sanırım ona yapılan baskı bana da çıtlatılıyor. Bunları konuşmamam gerekecek yaşta olduğumun ben de farkındayım.
Bende buna inanan gruptanımHa olursa zaten zamanını siz belirleyemezsiniz, bir anda ısınır sever kalp. Engel olmak isteseniz de olamazsınız.
Yok canım o şuanlık böyle canım kimseyi istemiyor ondan dedimevlenmesem de butun erkeklerle " arkadas" takilamazdim ben
Belki de gerçekten bu düşüncem için çok gencim ama ben açıkçası evlilik düşünmek için genç olduğumun farkındayım. Evlenmeyeceğim deyip karşıma istediğim biri çıkarsa ilk evleneceklerden de olabilirim ki evlenmeyeceğim de demiyorum zaten ama bu hayatta kesin emin olduğum bir şey varsa o da çocuk sahibi olmayacağımdır lütfen bu tutumumu yaşıma bağlı olarak alaya almayın bir yerden oldursam diğer yerden olmayacak sebeplerim var yani zaten çocuk sahibi olma kararı benim elimde değil gibi duruyor.cocuk düşğnmüyorum
Ahahah o kadar haklısınız ki. Ben de annemin teşvikiyle ufak bir merak etme gafletinde bulunup sordum. Tüm ablalarıma yaşıtlarıma teşekkür ediyor ve bir daha böyle şeyleri ciddi olmasa bile soracak konuma gelmemi temenni ediyorumAyrıca burda epey takıldıysanız da sogumanız epey normal:d işin özü akışına bırakın. 5-6 senede neler değişir, kimler cıkar karşınıza
Haklısınız valla ben ne yapıyorum ya? Bu yaşta hafiften evlenme üzerine düşünmem için teşvik ediliyor resmen. Hayatımı daha yeni yeni elime aldığım için herhalde daha bunun kontrol edilemeyecek bir şey olduğunun farkında değilim herhalde.Boşu boşuna konuyu okuyup cevap yazmaya hazırlanıyordum ki “ 20 yaşında “ olduğunuzu öğrendim.
Baştan aşağı anlam veremedim konuya sadece şunu söyleyebilirim hayat böyle büyük cümleler için çook erken planlar yapıp kararlar verebileceğiniz bir yer şey değil.
Her şey zamanla akacak ve yolunu bulacak, şuan için akışta kalmanı şimdiden bunları dert etmemeni tavsiye ederim herkes evlenmek çocuk sahibi olmak zorunda değil tabiki kararın bu yönde olabilir ama şuan için bu kararı verecek tecrüben kendinle tanışman yoktur diye tahmin ediyorum.Haklısınız valla ben ne yapıyorum ya? Bu yaşta hafiften evlenme üzerine düşünmem için teşvik ediliyor resmen. Hayatımı daha yeni yeni elime aldığım için herhalde daha bunun kontrol edilemeyecek bir şey olduğunun farkında değilim herhalde.
Yaşımın çok genç olduğunu biliyordum ama bir acaba ufaktan düşünmem mi gerekiyor herkes söyleyip duruyor dediğim de olmadı değil. Bunca insan bunu yazınca kafama daha da dank etti, ben henüz hayatımı yeni elime aldım bol bol saçmalık yapacağım yıllar bunlar benim. Artık denilenlere kulak tıkayacağım ve hayatımı akışına bırakacağım aksın bakalım.20 yaşında kafanı yormanı gerektirecek dünya kadar konu ve alan varken, buraya konu açacak kadar şu yaşında hiç düşünmemen gerek evlilik kurumunun gerekliliğne kafa yorduran ülke düzenine mi; yoksa kızının üniversitedeki erkek okul arkadaşlarına potansiyel koca gözüyle bakan sığ bir anneye mi sahip olmanıza mı üzüleyim bilemedim. Anneni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama okul dönemindeki ilişkilerin ortalama en fazla %20 si evliliğe evriliyor. Zira bir insanın öğrenci zamanındaki dünya görüşü ve beklentileri ile okul bitip kariyer yaptıktan sonraki halleri birbirinden çok farklı olabiliyor ve bu nedenle o dönemde başlayan ilişkilerin çoğu hüsran oluyor. Bence yaşınız bu konulara kafa yormak , ben anne olma kararı gibi keskin konular için karar vermek için erken.
Evlilik konusuna gelirsek, benim görüşüme göre evlilikle ilgili genel geçer bir iddia ortaya atmak doğru değil. Zira herkesin evlilik ve eş beklentileri birbirinden o kadar farklı ki burak evliliğin gerekli olup olmadığını, ideal bir eş ve evlilik hayatı kavramının ne olduğunu tanımlamak bile bence imkansız. Bu kadar fazla değişkeni olan bir konuda böyle peşin hükümlü olmamak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?