Evlilik gerçekten gerekli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanın 1 günde bile bütün düşüncesi degisebilirken bence her şeyi sırası geldikçe düşünün.
Daha gerçekten çok erken çünkü.
Birkaç sene sonra bir bakmışsınız birini çok seviyorsunuz ve onun baba olduğunu hayal ediyorsunuz. Gerçekten bilemezsiniz.

Muneye söyleyelim konuyu ilişkilere taşısın allahım tek dert bu mu Allah aşkına Benim derdim de varoluşsal hayattaki ilişkileri düşünmektir belki, biraz yüzeyel felsefe yapmaktır. Biz de diyoruz derdimiz yok öyle yorumlar almaya geldik diye. Düşüncelerimin küçük yaşıma özel olduğunu söyleyebilirsiniz ama hafife alamazsınız çünkü benim doğrularım bunlar.

Aman da çenin doğruların mı vay? Nasıl doğrulaymış bunlay bakim?Anlat ablalarına. Çen felsefe yapmayı çok mu çeviyosun yerim çenin felsefeni.

Bir yıl sonra yine yaz bize doğrularını. Hatta her sene yaz. Yüzeysel felsefe yapmaya bayılırım.

Efendim siz böyle her şeyi alaya alıyor arada bir olsa bari düşünmüyorsanız biz nabalım aynen devam.

Siz evlenmeyin . Evlenmek zorunda degil kimse zaten. Ayrıca bu dusuncede iken evlenirseniz evlilik zulüm olur.

Evliliğe gelecek olursak çok severek evlendik ve pişman değilim. Çıkar ilişkisi de yok aramizda. Tam tersi birbirimizi pamuklara sardik sevdik

Ben de aşk arıyorum bulunca evleneceğim. Benim gibi %100 uyum ve aşk evliliğine inanan var mı yaşayan var mı onu merak etmiştim varmış demek ki.

Evlilik çiftlerin haklarını korumak için ortaya çıkmış bir kurum. Mal varlığımı paramı korurum, çocuk da istemiyorum diyorsan evlenmek gereksiz.

Hayatına doğru insan girmiş olsa sırf onu kaybetmemek için evlenirsin, annene çok kulak asma bence bu konuda, herkes evlenip çocuk doğurmak zorunda değil. Annen sen evlenince duracak mı sanıyorsun, bu defa da çocuk yap bak sonra pişman olursun diye yiyecek başının etini

Niye böyle küçümsüyorsunuz ya gündelik konuşmada 20 yaşında kızın karşına çıkamaz mı evlilik? Sanki sadece +30 konuşabiliyor. Bu düğün salonlarında çocuklar nasıl pistte oynuyor? çocukların bile düğün evlilik düşündüğü konulardan sayılır (Ben elif ile evlenicem falan derler) yapmayın gözünüzü seveyim. İç içeyiz bunlarla kız gözlerini mi yumsun el ele tutuşan çiftlre görünce de?

Bu tarz konular bana paradoks gibi geliyor yani evlenmek istemiyorsanız zaten istemiyorsunuzdur istememek kabahat mi diye üstüne düşünülmez ki, böyle diyen özünde istiyordur ama sanki züğürt tesellisine ihtiyacı vardır da bunun için konu açıyordur gibi geliyor.

Konusahibi ayrıca birine aşık olunca onunla hiç ayrılmak istemezsin, toplum ve hükümet nezdinde de bunu onaylamak için nikah akdi imzalarsın,yani başlangıcı özü devam ettirme motivasyonu hep aşktır bana göre. Gerisi de yalan dolandır.

Çok güzel noktaya değinmişsiniz. Bence de paradoks bu durum zaten bu konuyu konuşup bir yere varamamak hoşuma gidiyor ve benim gibi birkaç insan varsa onları bulmak adına öyle açıyorum işte nadiren

Bencede öncelik eşler arası uyum çocuk Bi seçim hakkıdır

Zaten çocuk ileride kendı hayatını kurup gıdıyor.Gene eşle kalıyoruz. Tabi her evlenen çocuk yapmak zorunda gibi bi algı var toplumumuzda

Çünkü madem biz çocuk yaptık rahatımız kaçti siz neden rahat olasınız ki diye baskı yapıyoruz Herkes bu pokun içine düşmeli , çocuk çok güzel bişe

Çünkü madem biz çocuk yaptık rahatımız kaçti siz neden rahat olasınız ki diye baskı yapıyoruz Herkes bu pokun içine düşmeli , çocuk çok güzel bişe
Evlat sevgisi cok baskaymıs bla blaaa. Neyse benım amca kızları hala olmuştu. Sosyal medyada falan Allahım hala olmak cok baska, halammm, ölürüm halammm paylasımları yaparlardı. Bende güler gecerdım. Neyse bende 4ay önce hala oldum da öyle halammmm dıye ölmüyorum. Bende bi tuhaflık var herhalde. Hala gülüp gecıyorum amca kızlarına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…