Panik atak ile panikbozukluk-anksiyete farklı şeylerdir... panik atak 3-4 seansta çözülebilen birşey.. sanırım arkadasınızın ameliyat korkusundan panikatağı tutmuş... panikbozukluk ve anksiyete farklı birşeydir... devamında depresyonu ve okb yi getirir..Tedavi oluyor demek ilaçları alıyor demektir ve etkileri daha azdır,daha kontrol edilebilir,demek istiyorum.
Panik atak olan bir arkadaşım var,ameliyattan sonra atağı tutuyor,nefes alamıyor,
Hemşire odaya giriyor ve diyor ki,bunu ancak kendin yenebilirsin,sen bilirsin ister kurtul,ister atağın devam etsin ve öl,kadın o anda ölüm korkusuna kendime geldim diyor ve bir daha tekrarlamıyor.
Bu olay Fransa'da gerçekleşiyor,
Ben tecrübelere dayanarak yorum yapıyorum,tabi ki her hastalık zor ama elimizde olan gücü kullanmıyoruz gibime geliyor.
Sana eşime söylediğimi söylüyorum o zaman :)))))) panikbozukluk/anksiyete hastalığını geçir ve iradenle hallet :))))) Tabiki şaka yapıyorum allah kimsenin başına vermesin... ama iradeyle bunun bir alakası yok.. öyle birşey olsa.. psikiyatri diye bir anabilim dalı olmazdı...az önce cevabını yazdım,gayet de irade ile ilgili.
İnşallah kimse yaşamaz hastalık.
Ben aslında biraz da eşinin gözünden baktım olaya,Panik atak ile panikbozukluk-anksiyete farklı şeylerdir... panik atak 3-4 seansta çözülebilen birşey.. sanırım arkadasınızın ameliyat korkusundan panikatağı tutmuş... panikbozukluk ve anksiyete farklı birşeydir... devamında depresyonu ve okb yi getirir..
Sana eşime söylediğimi söylüyorum o zaman :)))))) panikbozukluk/anksiyete hastalığını geçir ve iradenle hallet :))))) Tabiki şaka yapıyorum allah kimsenin başına vermesin... ama iradeyle bunun bir alakası yok.. öyle birşey olsa.. psikiyatri diye bir anabilim dalı olmazdı...
Evet eşim böyle düşünüyor olabilir çok haklısın... canı acıyor üzülüyor onunda farkındayım... ama eşim odun olduğu için bazen düşüncesiz konuşabiliyor :) onu da öyle kabul ettim...Ben aslında biraz da eşinin gözünden baktım olaya,
Seni kötü görmek istemiyor,canı acıyor belli ve tepkisini maalesef tipik erkekler gibi bu şekilde gösteriyor.
O da üzülse ikinizi kim toparlayacak :)
Amacım asla ve asla sen iradesizsin hadi oradan gibi bir yaklaşım değil.Sen lütfen yenmeye bak hastalıklarını ve güçlü ol.
Evlilik evet hastalık ,sağlık her koşulda evlilik ama karşıdakinin aciz noktası da seni hasta görmek olabilir
Doğru bilgi.Farklı aslında bunlar.Anksiyete aslında işin özü.Anksiyetli depresyon var bir de evlerden ırak.Aslında travma sonrası anksiyte bozukluğu da denebilir.Bunun da Allah belasını versin.Uykusuzluk sorunu da yerin dibine girsin.Öldürmez süründürür bunlar.Panik atak ile panikbozukluk-anksiyete farklı şeylerdir... panik atak 3-4 seansta çözülebilen birşey.. sanırım arkadasınızın ameliyat korkusundan panikatağı tutmuş... panikbozukluk ve anksiyete farklı birşeydir... devamında depresyonu ve okb yi getirir..
Ahh!! Konu sahibine özenmedim desem yalan olur! Keşke depresyon denen illete çevirmeseydi de panik bozukluk-anksiyeteyle kalsaydı. Depresyon intihardan başka şey düşündürmüyor! Eskiden korktuğun bombalara bile yürüyesin geliyor. Allah korusun inşallah yaşamazsınız..Anksiyete depresyonun yanında candır, net!Doğru bilgi.Farklı aslında bunlar.Anksiyete aslında işin özü.Anksiyetli depresyon var bir de evlerden ırak.Aslında travma sonrası anksiyte bozukluğu da denebilir.Bunun da Allah belasını versin.Uykusuzluk sorunu da yerin dibine girsin.Öldürmez süründürür bunlar.
Benimki de başlarda odunduEvet eşim böyle düşünüyor olabilir çok haklısın... canı acıyor üzülüyor onunda farkındayım... ama eşim odun olduğu için bazen düşüncesiz konuşabiliyor :) onu da öyle kabul ettim...
İntihar mı asla :)))))))) canım çok kıymetlidir:) aklımın ucundan bile geçmez....Ahh!! Konu sahibine özenmedim desem yalan olur! Keşke depresyon denen illete çevirmeseydi de panik bozukluk-anksiyeteyle kalsaydı. Depresyon intihardan başka şey düşündürmüyor! Eskiden korktuğun bombalara bile yürüyesin geliyor. Allah korusun inşallah yaşamazsınız..Anksiyete depresyonun yanında candır, net!
Diyorum ya hep öyle kal, şükretİntihar mı asla :)))))))) canım çok kıymetlidir:) aklımın ucundan bile geçmez....
Hastalık ne olursa olsun erkeklerin huyu bu. Kendileri en ufak bi gripte yataklara düşerken karşısındaki insanın taş gibi sağlam olmasını, hep neşeli, sağlıklı, hiç sorunu olmayan biri olmasını istiyolar ve bu hastalık kelimesini duymaktan sıkılıyolar.
Eşi hasta oldu diye sinir krizlerine giren tripler atan erkekler var, kadının elinde ya hasta olup olmamak. Tahammülsüz erkekler bu konuda o yüzden sizi anlamasını beklemek yerine kendinizi toparlamaya kendi kendinize yenmeye çalışın derim.
Bugün daha avm de nefes alamadım, ama ilaçlarım sayesinde şunu dedim; regl dönemindeyim, ondan oldu, en fazla bayılırım nolcak?...eskiden olsa nişanlıma: acile götür kesin bu sefer ölücem, başım dönüyor, düştüm düşücem, her şey çok kötü olmaya başlıyor diye kendimi daha beter ederdim. Nişanlım da alıştı, bi kokoreç yiyelim nefesin yerine gelir dedi
Tulipa bu konu da master yapmıssın resmen :)Konversiyon kıyıda boğulmaysa hipkondriazis derinlere ilerleme arada batıp çıkma anksiyete bir tık ileri belki arada çırpınma depresyon ise boğulmadır net.
Ben zaten epitimini de görmüştüm.Allah yaşamayı da nasib etti neyazıkki.Tulipa bu konu da master yapmıssın resmen :)
Adamı boşattırcaksınız bana bu gazla :) zaten gelmişler bana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?