- 12 Kasım 2025
- 100
- 66
- 13
- 28
- Konu Sahibi karanfil cicegim
-
Bu herkeste olur ara ara normal bir şey bence. Ama evlilik hayatı bana zor geliyor demek biraz garip. Evlenirken nasıl bir hayat bekliyordunuz ki birden sudan çıkmış balığa dönmüş gibi oldunuz ?Arkadaşlar öncelikle belirtmek istiyorum, ben bir insanım. Buraya “ooo ben şöyleyim, bu böyle olur” tarzında yorum yapıp kendini övecek olan varsa lütfen uzak dursun. Çünkü burda derdimi anlatıyorum.
Evlilik hayatı bana çok zor geliyor. Evin temizlik sorumluluğu, aynı anda çalışmak, sürekli bir çamaşır ve yemek döngüsü, başka bir şehire taşınmak. Bunların hepsi beni çok yoruyor. İstanbul’da 1+1 bir evim vardı, pırıl pırıldı her gelen misafire 4-5 çeşit yemek yapardım. Burdaki ev 3+1, yatak odamız daha dün geldi, onun yarattığı bir dağınıklık da var. Valizde duruyordu eşyalarım. Kafayı yiyecek gibi oluyorum.
Şu an yatak odası dahil 3 odada kıyafetler var. Eşim yardım etse bile yoruluyorum hatta anlatmak daha yorucu geliyor.
Dünkü market alışverişini yerleştiremedim daha. Çünkü dolabı indirip temizlemem lazım seyahatten döndük haftalık temizliği geldi.
Kendimi dağınık, yorulmuş, bezmiş hissediyorum.
Böyle zor olacağını düşünmüyordum. Eşyaların parça parça gelmesi de beni yordu, bir yeri topluyorum eve ustalar geliyor ev savaş alanına dönüyor.Bu herkeste olur ara ara normal bir şey bence. Ama evlilik hayatı bana zor geliyor demek biraz garip. Evlenirken nasıl bir hayat bekliyordunuz ki birden sudan çıkmış balığa dönmüş gibi oldunuz ?
Dinlene dinlene yapın aceleye gerek yok. Her taşınma ve şehir değiştirme süreci zordur. Gerekirse 1 hafta sonra yardımcı gelsin. Her şeyi bir anda yapıp bitirmeye çalışmayın.Arkadaşlar öncelikle belirtmek istiyorum, ben bir insanım. Buraya “ooo ben şöyleyim, bu böyle olur” tarzında yorum yapıp kendini övecek olan varsa lütfen uzak dursun. Çünkü burda derdimi anlatıyorum.
Evlilik hayatı bana çok zor geliyor. Evin temizlik sorumluluğu, aynı anda çalışmak, sürekli bir çamaşır ve yemek döngüsü, başka bir şehire taşınmak. Bunların hepsi beni çok yoruyor. İstanbul’da 1+1 bir evim vardı, pırıl pırıldı her gelen misafire 4-5 çeşit yemek yapardım. Burdaki ev 3+1, yatak odamız daha dün geldi, onun yarattığı bir dağınıklık da var. Valizde duruyordu eşyalarım. Kafayı yiyecek gibi oluyorum.
Şu an yatak odası dahil 3 odada kıyafetler var. Eşim yardım etse bile yoruluyorum hatta anlatmak daha yorucu geliyor.
Dünkü market alışverişini yerleştiremedim daha. Çünkü dolabı indirip temizlemem lazım seyahatten döndük haftalık temizliği geldi.
Kendimi dağınık, yorulmuş, bezmiş hissediyorum. Zaten fiziksel olarak dayanıklı biri değilim, geçmişte geçirdiğim 3 farklı ameliyat var. Çabuk yoruluyorum. Bu daha da moralimi bozuyor. Eve yardımcı çağırayım desem en yakın 1 haftaya tarih veriyorlar. Oturdum bu konuyu açtım. Bir yandan hala çamaşır katlıyorum yerleştiriyorum.
Daha ferah ve sakin bir hayat. Ankara istanbul’a göre daha sakin bir şehir, bu ev benim evimden büyük. Daha ferah yaşarım derken boğulmuş hissediyorum.evlenirken motivasyonunuz neydi? bence bununla ilgili su an hissettikleriniz
Geçip gider eşiniz de yardım eder düzenlersiniz merak etmeyin. Kendinizi sürekli halsiz hissediyorsanız kan değerlerinize baktırın sebebi o olabilir belkiBöyle zor olacağını düşünmüyordum. Eşyaların parça parça gelmesi de beni yordu, bir yeri topluyorum eve ustalar geliyor ev savaş alanına dönüyor.
Eşim de yoruluyor, yapıyor da sıkıntı yok. Ama bir süre sonra söyleniyor, ben de tamam yeter bu kadar diyorum. Evde her odada ayrı bi sök tak işi var. Hangi odada tadilat yapılacaksa eşyaları diğerine alıyoruz. Sonra ev savaş alanına dönüyor zaten.Taşınınca da ev düzeninin oturması uzun sürüyor. Oturunca rahatlarsınız bence. Evlenmeden önce ev ve mutfak işlerinizin üstesinden gelebiliyormuşsunuz. Bir süre sonra eskisi gibi olacağınızı düşünüyorum. Eşinize de iş verin. Kötü yaparsa da müdahale etmeyin. Alışsın kendisi. Zamanla düzeltir yapışını.
Yüz felci geçirdim yaklaşık 2 ay önce. Kortizon kullandım bunun yarattığı halsizlik var biliyorum.Geçip gider eşiniz de yardım eder düzenlersiniz merak etmeyin. Kendinizi sürekli halsiz hissediyorsanız kan değerlerinize baktırın sebebi o olabilir belki
Bekarken “zaten 2 kişi ne olabilir” diyordum ama evliliğin farklı bir boyutu var.Evliliğin getirdiği sorumluluk bence de çok fazla ve uyum sağlamak da hiç kolay değil
Öğrenciyken bile önce odamı toplar öyle derse başlardım, gece uyumadan dişlerimi fırçalamazsam uykumdan uyanırdım huzursuz olup. Hal böyle olunca beklentim isteğim ve bulunduğum durum beni yıptatıyor.Çoook haklısın. Hazır düzenimde bile mental çöküntüler oluyor kaldı ki ev değiştirmişsin, yeni düzen. Hiç toparlanmayacak gibi bile gelebilir. Dağınıklıkta kafası toplu olmayan bir kimsesiniz sanırım. Hayatta çok fazla sorumluluk var ya.. Gerçi olmasa da sıkıcı mı olurdu bilemedim. Kolaylıklar diliyorum
Artık kendimi sorgular oldum ben mi tembelim niye bitmiyor bu evin işi diyeYa bu herkese olmuştur bence. Merak etmeyin hepsi düzene girecek. Her şey yerine yerleşecek. Kendinizi üzmeyin bunun için. Her güne biraz biraz iş yapacak şekilde plan yapın. Hatta eğer sizi rahatlatırsa yazarak yapın bu planları. Ben haftalık yemek planını bile bazen yazarak yapıyorum. Çok daha düzenli gidiyor her şey
o dönem daha bir rahattınız sanırım, ister yaparım ister yapmam gibi ve yapmayı seçiyordunuz. Şimdi büyüdük, gereklilikler oluyor. Siz yapmasanız hiiç yapılmayacağını biliyorsunuz. Bu yük ağır galiba, işlerden ziyade. Eşinizden de Allah razı olsun. Saygı duyup hiç yoktan sorumlulukları biliyor ya da sizi çok seviyor. Yer değiştirme bunalımı da olabilir. Geçecektir diye düşünüyorum. Yüksek tutun kendinizi.Öğrenciyken bile önce odamı toplar öyle derse başlardım, gece uyumadan dişlerimi fırçalamazsam uykumdan uyanırdım huzursuz olup. Hal böyle olunca beklentim isteğim ve bulunduğum durum beni yıptatıyor.
Evet biraz yalnız olmanın rahatlığı. Eşim eve geliyor, ev dağınık. Moralim bozuluyor. Evliliği daha ferah sakin hayal etmiştim. Ama mobilyalar çok geç geldi, tadilatlar çok gecikti. Benim kabahatim yok ama ben mahçup hissediyorumo dönem daha bir rahattınız sanırım, ister yaparım ister yapmam gibi ve yapmayı seçiyordunuz. Şimdi büyüdük, gereklilikler oluyor. Siz yapmasanız hiiç yapılmayacağını biliyorsunuz. Bu yük ağır galiba, işlerden ziyade. Eşinizden de Allah razı olsun. Saygı duyup hiç yoktan sorumlulukları biliyor ya da sizi çok seviyor. Yer değiştirme bunalımı da olabilir. Geçecektir diye düşünüyorum. Yüksek tutun kendinizi.
Ay hayır ya. 4 yıllık evliyim. Bir yaşında oğlum var. Hala daha düzene oturtamadığım şeyler var evde. Tembellikse oda lazım. Temizlikte yapılır. Düzende. Sağlık olsun. Ağız tadı olsun. Gerisi zaten olurArtık kendimi sorgular oldum ben mi tembelim niye bitmiyor bu evin işi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?