• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik için okul bırakılır mı ????

çoğu kişi bir erkek için değer mi yada 6 aylık ilişki için mi, demiş haklısınız ama sonuçta az çok tanıdım tabi evlilik fikri için 6 ay az bi süre haklısınız seneye nişan olsa diğer yaz düğün olur o zaten bekler şüphem yok da bi iki kişi beni istemeye gelmişti daha doğrusu haber yollamışlardı ondan çok rahatsız olduğu söyledi sonra bu konu açıldı ben asla olmaz zten 2 yıl var şurda demiştm ama kimseye bahsedemedm tanımadığım kişilerin büyüklerin fikrini almak için açtım konuyu .. okul konusuna gelince ben geçen yıl öss den 320 puan aldım ve anadolu üniversitesi iletişim fakültesi okumak istiyordm ailem izin vermedi tercihimi dayım yaptı edebiyat yazdılar isteyerek okumuyorum okulla ilgili sorun buydu yani

siz aynı şehirdeyseniz arkadaşım evlenin sen devam et okuluna oda evine baksın niye okulu bırakacaksın birgün ayrılmayacağınızın veya ona bişey olmayacağının ne garantisi varki hayatta arkadaşım sen devam et oku al altın bileziğini koluna evleneceksen de evlen

çoğu kişi bir erkek için değer mi yada 6 aylık ilişki için mi, demiş haklısınız ama sonuçta az çok tanıdım tabi evlilik fikri için 6 ay az bi süre haklısınız seneye nişan olsa diğer yaz düğün olur o zaten bekler şüphem yok da bi iki kişi beni istemeye gelmişti daha doğrusu haber yollamışlardı ondan çok rahatsız olduğu söyledi sonra bu konu açıldı ben asla olmaz zten 2 yıl var şurda demiştm ama kimseye bahsedemedm tanımadığım kişilerin büyüklerin fikrini almak için açtım konuyu .. okul konusuna gelince ben geçen yıl öss den 320 puan aldım ve anadolu üniversitesi iletişim fakültesi okumak istiyordm ailem izin vermedi tercihimi dayım yaptı edebiyat yazdılar isteyerek okumuyorum okulla ilgili sorun buydu yani

istediğin bölümü okuyamaman kötü olmuş canım üzüldüm...
ama artık yapacak bir şey yok...
mesleğin olmadan evlenmektense en azından edebiyat bölümünü bitirip mesleğinin olması daha iyi değil mi?
bu evlenme düşüncesi ailen istediğin bölüme göndermediği için olabilir mi?...
eğer böyle bir şey yüzündense ben yine de okulu bırakma derim

şu anda bence aşktan ayakları yere basmıyor ben şu anda evlyim ama evlenene kadar 5 yıl farklı şehirlerdeydik.ben üni deydim beni bekledi işlerimizi yoluna koyduk ve evlendik.olmayacak şey yok.seni istemeye gelenlerden bahsetme sende verecekler mi sanki.beni seviyorsan 2 yıl bekle dersin olur biter.biraz gerçekci ol bence...hayatının en büyük hatasını yaparsın....

en güvendiğin insan bile olsa ileride kafanı taşlara vurursun bende söylemesi.
hem 6 aylık ilişkinin neyine güvenip böyle bir şey söylüyor ben anlamadım. ya kendine güvensiz ileride kompleks yapacağını biliyor, yada senin üniversite ortamında olmandan rahatsızlık duyuyor.
annen baban duysa eminim sen delimisin kızım derler ki sonuna kadar haklılar, sen bu yaşa kadar büyüt bi okul okusun diye çabala elin oğlu bu çabanı silip atmaya kalksın!!
aman diyeyim, bu hayatta ne yapıyorsan kendine. aşk gözünü kör etmiş, onunla uyanmak şu an daha cazip gelmiş olabilir ama sakın diyeyim.

bence de ya ne bu böyle evlenme meraklısı gibi okul bırakılıpta evlilik mi olurmuş mantıklı düşününce zaten 2 yıl var şurda ayrıca Allah korusun ayrılık olsa sonra ne olucak başını vuracak taş ara artık . Hem seven adam ayrılaz seni bekler beklemiyosa sevmiyo demektir zaten bak şimdi bütün yorumları okuyunca çok kızdım kendime istemediğim bölümde okuduğum için böyle bi anda boşluğa düştüm sanırıma ama ne olursa olsun okul bırakılır mı ilk senemde kazandm oraya neyseee artık yorumlar için çok teşekür edrm

biz onların okulunu bekliyoruz, askerliğini bekliyıruz, iş kurmasını bekliyoruz, ev almasını bekliyoruz, bekliyoruz da bekliyoruz

o senin bi okulunu beklemiş çok mu yani
sakın öyle birşey yapmaya kalkma çok pişman olursun
böyle bir dönemde kızların, özellikle kızların ayaklarının üzrerinde durması şart
hayat hiç öyle toz pembe değil.
Yarın öbür gün birşey olursa o adama ne olacak söyler misin?
Babanın evine mi döneceksin? Allah korusun allah kötü şeyler göstermesin ama
çalışmasan bile kolunda bir altın bileziğinin olması şart!
Bunu bilir bunu söylerim. Okulunu bitir istersen çalışma o ayrı.
Öteki türlü ezilirsin bu hayatta.

Sakın okulunuzu bırakmayın.
Hatta okul bittikten sonra işe girmeden bir meslek sahibi olmadan evlenmeyin.
Kendinizi garanti altına alın.
Evleneyim okul ile evliliği birlikte yürütürüm diye de düşünmeyin.
Eğer arkadaşınızın okumasın veya çalışmasın evinde otursun diye bir düşüncesi varsa evlendikten sonra türlü bahaneler ile sizin okumanızı veya çalışmanızı engelleyecektir.
Zaman o kadar çabuk geçiyor ki bir de bakmışsınız ki okulunuz bitmiş.
Eğer ciddi düşünüyorsa son senenizde nişanlanır meslek sahibi olunca da evlenirsiniz.

bence de ya ne bu böyle evlenme meraklısı gibi okul bırakılıpta evlilik mi olurmuş mantıklı düşününce zaten 2 yıl var şurda ayrıca Allah korusun ayrılık olsa sonra ne olucak başını vuracak taş ara artık . Hem seven adam ayrılaz seni bekler beklemiyosa sevmiyo demektir zaten bak şimdi bütün yorumları okuyunca çok kızdım kendime istemediğim bölümde okuduğum için böyle bi anda boşluğa düştüm sanırıma ama ne olursa olsun okul bırakılır mı ilk senemde kazandm oraya neyseee artık yorumlar için çok teşekür edrm

tebrik ederim sorununuzu çözmüşsünüz hakkında hayırlısı olsun kaydirigubbakcemile5

elin herifi için geleceğinden vazgeçme! hayatının sonuna kadar seninle olacağı ne malum? ya birgün çalışman gerekirse?
teyzem de zamanında kocası beklemez diye okumamış şimdi boşanmak istiyor ama mesleği yok diye boşanamıyor. eniştem olacak zır delinin kahrını çeke çeke o da delirdi hafiften.
hem bugün okuma diyen yarın evden çıkma da der. ne kadar despot bir adam bu? ayrıca daha 6 ay olmuş...

Asla....Hayatının hatasını yaparsın ve çok pişman olursun.Üniversiteye ilk girdiğimizde bölüme birincilikle giren kız, 2-3 ay sonra ilk vizeye girdi ve o gün onu son görüşümüz oldu.Çok sonraları duyduk ki kaçmış evlenmiş.Sonraları ailesiyle barışmış ama biz mezun olduktan sonra duyduğumuz haber çok mutsuz olduğu,çok pişman olduğu ve yeniden üniv sınavına girmek istediği.Çünkü ondan okulu bırakmasını isteyen adam sonradan onun herşeyini kısıtlamış.Camdan bile dışarı bakamaz duruma gelmiş.Sakın aklına bile getirme böyle birşeyi derim ben...

Erkekler gececi olabilirler..evlensen bile bu hayatta basanmayacagina dair garantisi vermez..ama diploma son nefese kadar sen de kalacak. Ayrica eger severse 2-3 sene daha bekler! Benim ki 3 sene bekledi..ve 1ci diploma icin degil, ikici aliyordum (yuksek lisans). Akilli ve seni kendinden daha cok seven bir erkek, boyle bisey teklif etmez! Yarin ne olacagini belli degil..ya ona bisey olursa? sen de okumamis bir vaziyette elini acip sokaga mi cikacaksin???

Turkcem icin uzur dileyorum, :)

valla akalınızı peynir ekmekle yemediyseniz okulu kesinlikle bırakmayın.
seviyosa beklesin,o derece fedakarlık çokkk bence

Onun her istediğini yaparsan onun için kolay olursun sadece. Hayatta tuttuğunu kopartıp, zor olmak var bir de.

ben ogrencıyken evlendım,hala ogrencıyım.arkadasımı sevgılısı 6 sene bekledı. asla bırakma okulunu

Ben bıraktım ama maddi sıkıntı yüzünden yoksa hem evlenip hem okuyabilirsen öyle yap.Evleneceğin kişi anlayış gösterirse ama bence bırakma o kadar emek boşa gidiyor ya o insanın içine öyle bir oturuyor öyle bir azap oluyorki ilerde ahh dersin ama için yanar yani hala açıköğretimden okuyorum ama üniversite gibi olmuyor yani.Hem eninde sonunda evlenirsiniz beklesin öyle okurken olmuyor diyorsanız

Back
X