evlilik kararı ve korkusu?

Arkarian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2016
196
113
103
Merhabalar,
Şu anki sevgilimle aramda 15 yaş fark var. İkimiz de eğitimciyiz ve gerçekten de çok iyi anlaşıyoruz. Onu tanıdığım süreç boyunca-yaklaşık 10 aydır- her gün daha çok sevdim. Beni sevmesini, bana olan yaklaşımını ise özellikle sevdim. Onun enerjisine, yaşam sevincine hayranım. Birçok açıdan beni anlamasına, isteklerimi gerçekleştirme isteğine ve dahası saygısına bayılıyorum. Sonuç olarak evlenmek istiyorum. O da bana çok güzel ve duygusal bir evlenme teklifi etti. Arada yaş farkını onlayken duymuyorum, bir 5-10 sene sonra fiziksel olarak da başka açılardan da bazı olumsuzluklar yaşanabilir, bunları da konuştuk. Hatta bu yaş farkı meselesini çok konuştuk ve en son sadece birbirimizi tanımaya karar verdik. Tanıdıkça sevip mutlu olmak da evlilik kararı almada bize yetti. Ben onla evlenmeyi hem çok istiyorum hem de korkuyorum. Yani ciddi bir karar neticede ve doğru karar vermek istiyorum. Onlayken hissettiğim duygular çok özel. Şimdi bir de uzaktayız ben yaz tatili olduğu için memlekete geldim ve boşlukta olduğumdan daha çok düşünür oldum. Siz bu evlilik korkusunu nasıl yendiniz? Yani annemle babam da mutsuz bir çift olduğundan sanırım önceki ilişkimde de arada yaş farkı olmamasına rağmen(kararkterlerimiz çok farklı olduğundan olsa gerek) evlilik korkusu yaşıyordum. Görüşlerinizi almak istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

G

Göstermiyor. 32-33 gibi
Ya ne bileyim hayırlısı olsun tabi ama benim eşimde 40 yaşında, Yiğeni 25 yaşında, aralarında dünya kadar fark var şimdi düşündüm de. Ki Benim eşim de 30 gibi gösterir. Sana ilgi gösterdiği için hoşuna gitmiş ama yaş farkı çok ya. Gene de sen bilirsin ama benim pek aklıma yatmadı.
Böyle evlilik yapan ve mutlu olan çiftler varsa ve yorum yazarlarsa daha yol gösterici olur belki

Söylediğin ayrıntılar önemli elbette ve uyumunuz da güzelmiş. 5-10 sene sonra olabilecek şeyleri konuşuyoruz farkındayız diyorsun ama şuan içinde bulundugun hal, sana bunu kabul edilebilir gösteriyor bence. Açıkçası 15 yaş, bence fazla bir fark. Şuan sizin için önemli değil ama bunu yaşayınca 10 sene sonra ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız.

Bir diğer etken de senin 25 yaşında olman. Yani sen 30larin ortasında yahut sonlarinda olsaydın, o da 50 civarı belki bu kadar önemli olmayabilirdi. Ama şuan sen onun için fazla gençsin.

Hakkında hayırlısı olsun.

Evet böyle evlilikler yapanlar var mıdır acaba? Cevap yazsalar çok mutlu olurum. Ben de düşünüyorum farkları ama onu çok seviyorum

Evet böyle evlilikler yapanlar var mıdır acaba? Cevap yazsalar çok mutlu olurum. Ben de düşünüyorum farkları ama onu çok seviyorum
Daha önce evlilikte yaş farkı diye bir konu vardı, tam adını hatırlayamadım, bi ona da bak istersen, eski konularda. 13 yaş fark olup mutlu olduğunu yazan bir üye vardı o konuda

Tanıdım ve daha çok sevdim. Evlensemdelice mi olur?
Hayır .Sen olmassan baskası olacak adam bekar kalmayacak sonucta .Tanıyalı ne kadar oldu pekı ?ailen sorun cıkarır mı ?ben mesela 30 yasındayım 40 yas sorun degıl senın ıle onun arasın da 15 yas var bence cokta degıl yasını da gostermıyormus takma kafana .

10 ay oldu tanıyalı. Aynı iş ortamındayız. Orada da tanıma imkanım oldu. Yani zaten başlangıçta aklımda hiç yoktu. Etkilendim karizmasından ve tanıdıkça da karakterini çok sevdim. Çok güzel seviyor bi de :) zaten beni de hep olgun bulurlar. Ailem sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Annem de beni dinliyor ve beni anlıyor. O da doğru karar vermemi istiyor.

Merhaba..
Evliliği yürütebilmek için bence en önemli etkenler saygı, sevgi, sadakat ve dürüstlük.. Bunun dışında olan herşey telafi edilebilir bence. Ben olsam, Bir ömür geçireceğim insanda bu nitelikler oldukça yaşını gösterip göstermemesini umursamazdım bile.. Herkesin beklentisi farklıdır mutlaka.. Bence önemli olan evlilikten ve eşinizden ne beklediğiniz, bu kişinin beklentilerinizi nasil karşılayacağı be aynı şekilde sizin onun beklentilerini nasıl karşılayacağınız... Hayatı o kişiyle birlikte siz yaşayacaksınız.. Tereddütlerinizi düşünün. Karşılıklı anlaşılabilecek, aşılabilecek konular mı o açıdan bakın bence..

Tamam sorun yok o zaman tanıyalı baya olmus hareketlı ve enerjıkse sana ayak uydurabılıyorsa nıye olmasın .Dedıgım gıbı cokta buyuk degıl .Sevgılı olarak gecırdıgınız zaman onemli bıraz daha tanıyın acele etmeyın o kadar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…