Yazdıklarınız bana iyi geldi.:) bu bahsettiğiniz noktaları ben de çok önemsiyorum ve bu önemli noktalardan tarttığımda her şey yolunda gibi görünüyor. Şu durumda tek problemim yaş aslındaMerhaba..
Evliliği yürütebilmek için bence en önemli etkenler saygı, sevgi, sadakat ve dürüstlük.. Bunun dışında olan herşey telafi edilebilir bence. Ben olsam, Bir ömür geçireceğim insanda bu nitelikler oldukça yaşını gösterip göstermemesini umursamazdım bile.. Herkesin beklentisi farklıdır mutlaka.. Bence önemli olan evlilikten ve eşinizden ne beklediğiniz, bu kişinin beklentilerinizi nasil karşılayacağı be aynı şekilde sizin onun beklentilerini nasıl karşılayacağınız... Hayatı o kişiyle birlikte siz yaşayacaksınız.. Tereddütlerinizi düşünün. Karşılıklı anlaşılabilecek, aşılabilecek konular mı o açıdan bakın bence..
Güzel anlaşıyorsanız yaşı dert etmeyin. Zaten göstermiyorda. Benim erkek kuzenimde kendinden çok küçük bir kadınla evlendi. Evlilikleri çok güzel gidiyor. Bir şans verin. Yaşa bakmıyor böyle şeyler. Olgun erkek iyidir.Merhabalar,
Şu anki sevgilimle aramda 15 yaş fark var. İkimiz de eğitimciyiz ve gerçekten de çok iyi anlaşıyoruz. Onu tanıdığım süreç boyunca-yaklaşık 10 aydır- her gün daha çok sevdim. Beni sevmesini, bana olan yaklaşımını ise özellikle sevdim. Onun enerjisine, yaşam sevincine hayranım. Birçok açıdan beni anlamasına, isteklerimi gerçekleştirme isteğine ve dahası saygısına bayılıyorum. Sonuç olarak evlenmek istiyorum. O da bana çok güzel ve duygusal bir evlenme teklifi etti. Arada yaş farkını onlayken duymuyorum, bir 5-10 sene sonra fiziksel olarak da başka açılardan da bazı olumsuzluklar yaşanabilir, bunları da konuştuk. Hatta bu yaş farkı meselesini çok konuştuk ve en son sadece birbirimizi tanımaya karar verdik. Tanıdıkça sevip mutlu olmak da evlilik kararı almada bize yetti. Ben onla evlenmeyi hem çok istiyorum hem de korkuyorum. Yani ciddi bir karar neticede ve doğru karar vermek istiyorum. Onlayken hissettiğim duygular çok özel. Şimdi bir de uzaktayız ben yaz tatili olduğu için memlekete geldim ve boşlukta olduğumdan daha çok düşünür oldum. Siz bu evlilik korkusunu nasıl yendiniz? Yani annemle babam da mutsuz bir çift olduğundan sanırım önceki ilişkimde de arada yaş farkı olmamasına rağmen(kararkterlerimiz çok farklı olduğundan olsa gerek) evlilik korkusu yaşıyordum. Görüşlerinizi almak istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
Ya demek ki kalbim ne kadar çok istiyor ki, böyle cevaplar gördükçe mutlu oluyorum :)) çok teşekkürler :)Güzel anlaşıyorsanız yaşı dert etmeyin. Zaten göstermiyorda. Benim erkek kuzenimde kendinden çok küçük bir kadınla evlendi. Evlilikleri çok güzel gidiyor. Bir şans verin. Yaşa bakmıyor böyle şeyler. Olgun erkek iyidir.
Erkekler öyle kolay çökmüyor. Kadınlar şanssız bu konuda.Cok fazla yas farki var. Suan icin anlamiyor olabilirsuniz ama siz hayatinizi yasamaya devam ederken sevgiliniz cokmeye baslayacak. Maalesef size ayak uyduramayacak. Acele etmeyin. Olgun ve gormus gecirmis bir adam, etkilenebilirsiniz. Ama bunlar yeterli degil evlenmek icin.
Bende çok korkuyordum evlenmekten. Her an hep vazgeçtim ayrılmak istedim hep. Yaşımda küçüktü belki ve sizin gibi ailem güzel bir evlilik geçirmiyordu.Ama karşımdaki okadar güzel seviyor,okadar değer veriyor ve önemsiyorduki yaş farkını takmadım ben. Bence böyle klüplerden çıkmayan,her gün eğlenmek gibi bir takıntın yoksa çokta sorun olmuyor. Senin için herşeyi yapıp sen sıkılma diye elinden geleni yapıcağına inanıyorsan. ve senin asla mutsuz olmanı istemiyorsa ki bu zaten önemsemek oluyor.ki sende onu önemser ve yorulduğunu düşünüp onun hep mutlu olmasını istersen yani karşılıklı olursa.Bence sıkıntı olmaz yaş farkı. Üstelik giyimini değiştirdim. Annesi alırmış kıyafetlerini. Ben giyimini falan değiştirdim. Bende onun istediği gibi kıyafetler aldım beyaz seviyor diye beyaz giydim gibi. Bence karşılıklı önemsemek mutlu olmanı ve yüzünüb gülmesini istemek en önemli ayırt edici etken.Benim belki çok değil 7 yaş fark var ama ben kardeşiyle yaşıtım sonuçta. Çocuğu falan yoksa sorun olmaz diye düşünyorum. Yeterki kafanız uysun. Bazı kızlar eğlence sever bazı insan erken yaştan beri yeterince olgundur. İş hayatı ve ailevi sıkıntılar derken erken olgunlaşmıştır gayette iyi anlaşabilirsin bence.Merhabalar,
Şu anki sevgilimle aramda 15 yaş fark var. İkimiz de eğitimciyiz ve gerçekten de çok iyi anlaşıyoruz. Onu tanıdığım süreç boyunca-yaklaşık 10 aydır- her gün daha çok sevdim. Beni sevmesini, bana olan yaklaşımını ise özellikle sevdim. Onun enerjisine, yaşam sevincine hayranım. Birçok açıdan beni anlamasına, isteklerimi gerçekleştirme isteğine ve dahası saygısına bayılıyorum. Sonuç olarak evlenmek istiyorum. O da bana çok güzel ve duygusal bir evlenme teklifi etti. Arada yaş farkını onlayken duymuyorum, bir 5-10 sene sonra fiziksel olarak da başka açılardan da bazı olumsuzluklar yaşanabilir, bunları da konuştuk. Hatta bu yaş farkı meselesini çok konuştuk ve en son sadece birbirimizi tanımaya karar verdik. Tanıdıkça sevip mutlu olmak da evlilik kararı almada bize yetti. Ben onla evlenmeyi hem çok istiyorum hem de korkuyorum. Yani ciddi bir karar neticede ve doğru karar vermek istiyorum. Onlayken hissettiğim duygular çok özel. Şimdi bir de uzaktayız ben yaz tatili olduğu için memlekete geldim ve boşlukta olduğumdan daha çok düşünür oldum. Siz bu evlilik korkusunu nasıl yendiniz? Yani annemle babam da mutsuz bir çift olduğundan sanırım önceki ilişkimde de arada yaş farkı olmamasına rağmen(kararkterlerimiz çok farklı olduğundan olsa gerek) evlilik korkusu yaşıyordum. Görüşlerinizi almak istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
Sevdiysen denemekten çekinme. Ben olsam gittiği yere kadar derdim. Yarın ne olacak hiç bir evlilikte belli değil. İnsan seveceği birisini her zaman bulamıyor.Ya demek ki kalbim ne kadar çok istiyor ki, böyle cevaplar gördükçe mutlu oluyorum :)) çok teşekkürler :)
Evet benim de olgun olduğumu söylerler genelde. Öyle her gün eğleneyim de demem. Hatta bazen sevgilim benden daha enerjik oluyor bu konularda. Beni el üstünde tutuyor ve asla üzüleyim istemiyor. Onu tanıdığım her gün bana olan yaklaşımını da karakterini de daha çok sevdim belki ondan mantığım yaş farkını çok bulsa da uzak kalamadım. Yoksa denemedim diyemem. Uzak kalmayı da denedim. Daha önce evlilik yapmamış ve çocuğu da yok :) teşekkürler cevabınız için :)Bende çok korkuyordum evlenmekten. Ama karşımdaki okadar güzel seviyor,okadar değer veriyor ve önemsiyorduki yaş farkını takmadım ben. Bence böyle klüplerden çıkmayan,her gün eğlenmek gibi bir takıntın yoksa çokta sorun olmuyor. Senin için herşeyi yapıp sen sıkılma diye elinden geleni yapıcağına inanıyorsan. ve senin asla mutsuz olmanı istemiyorsa ki bu zaten önemsemek oluyor. Bence sıkıntı olmaz yaş farkı. Benim belki çok değil 7 yaş fark var ama ben kardeşiyle yaşıtım sonuçta. Çocuğu falan yoksa sorun olmaz diye düşünyorum.
Evet ben de gittiği yere kadar gitmek istiyorumSevdiysen denemekten çekinme. Ben olsam gittiği yere kadar derdim. Yarın ne olacak hiç bir evlilikte belli değil. İnsan seveceği birisini her zaman bulamıyor.
Yazdığımı düzenledim tekrar. korkmayın karşınızdaki insanın sizi daha çok sevdiğini düşünyorsanız doğrudur.bence erkek daha çok sevmeli. Anlattığınız kadarıyla doğru bir insan gibi inşallah mutlu olursunuzEvet benim de olgun olduğumu söylerler genelde. Öyle her gün eğleneyim de demem. Hatta bazen sevgilim benden daha enerjik oluyor bu konularda. Beni el üstünde tutuyor ve asla üzüleyim istemiyor. Onu tanıdığım her gün bana olan yaklaşımını da karakterini de daha çok sevdim belki ondan mantığım yaş farkını çok bulsa da uzak kalamadım. Yoksa denemedim diyemem. Uzak kalmayı da denedim. Daha önce evlilik yapmamış ve çocuğu da yok :) teşekkürler cevabınız için :)
Herkes yaşını farklı gösterir. Mesela biz ailece yaşımızı göstermiyoruz. Ben elliyi geçtim. Otuzlarımda gösteriyorum. Erkek kardeşlerim de en küçüğü 45 hepsi de yakışıklı ve fit duruyor maşallah. Tanıdığım pek çok akrabam da öyle. Bakımlı insan çökmez. Bakımsız, spor yapmayan, içi geçmiş insanlar yaşlanır. 40 yaş amcalar gibi görünmek için çok erken bir yaş.+1
25 yaşında bir insanla orta yaşı geçmiş bir insan hayal edemiyorum. Genç kızlar 40lık amcalarda ne bulur anlamam...
Herkes yaşını farklı gösterir. Mesela biz ailece yaşımızı göstermiyoruz. Ben elliyi geçtim. Otuzlarımda gösteriyorum. Erkek kardeşlerim de en küçüğü 45 hepsi de yakışıklı ve fit duruyor maşallah. Tanıdığım pek çok akrabam da öyle. Bakımlı insan çökmez. Bakımsız, spor yapmayan, içi geçmiş insanlar yaşlanır. 40 yaş amcalar gibi görünmek için çok erken bir yaş.
Zaten öyle bir kuşak farkı olsa, hissederdi konu sahibi sevemezdi o zaman. Çekici, ve karizmatik bulmazdı. Herkes aynı değildir.Kankacım göstersin göstermesin biyolojik bir gerçek var. Nüfus kağıdı yalan söylemiyor. 15 yaş sadece bedensel değil, kafaların anlaşması bakımından da çok arada 1 kuşak fark var.
Bundan önce yaşıtlarımla olan ilişkimde her şeyi düşünen önceden öngören ben olurdum ve bu beni çok yorardı. İlk kez hayatımda ve ilişkimde daha az düşünen tarafım çünkü karşımdaki insan sorumluluk sahibi ve beni fazlasıyla düşünüyor. Yaş farkını da bu sebepten çok konuştuk. O beni düşündüğü için her bir şeyi tek tek açtı. Beni bırak diye anlatmadı ama gerçekleri bileyim öyle karar vereyim diye anlattı. İnanın burada birisi böyle bir konu açsa ben de derdim 15 yaş farkı çok fazla diye. Ki öyle bence de. Ama bana hissettirdikleri ve verdiği mutlulukla elimin tersiyle itemedim. Dua ediyorum hayırlısı olsun diye.Zaten öyle bir kuşak farkı olsa, hissederdi konu sahibi sevemezdi o zaman. Çekici, ve karizmatik bulmazdı. Herkes aynı değildir.
Teşekkür ederim. İnşallah diyorum. Ve dilerim siz de bundan sonrası için güzel insanlarla karşılaşırsınız :)Ne diyecegimk bilemedim. Yeterince kazik yemis biri olarak ince bir sekilde sevilmenin kiymeti paha bicilemez diye dusunurdum sanirim ben de. Insallah en hayirlisi olur mutlu olursun
Tesekkur ederim canim amin :)Teşekkür ederim. İnşallah diyorum. Ve dilerim siz de bundan sonrası için güzel insanlarla karşılaşırsınız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?