Evlilik kararının çok güzel ertelenmesi ve hayatımdaki müdahaleler

Bence evet sizin ailenizden küçükler eğer böyle düşünüyorlarsa. Kimse kusura bakmasın böyle bir aileyi ben üstte görmem.
Size kpssde başarılar umarım hakkınızda hayırlısı olur

Kimseyi küçük görmem fakat anlayış bekliyorum. İleride bir sorun çıksa ayrılsak işim gücüm olmayacak, yaşım geçmiş olacak.
Teşekkür ederim amin cümlemizin hakkında hayırlısı olsun.

Sevgili konu sahibesi bence bu işin oluru bu kpss meselesi olmasa da çok yokmuş çünkü aile yapılarınız çok farklı. Ben bunu burdan gördüm bence baban da görmüş.

Kpssyle atanırsan ne olacak peki? İibf mezunuysan Ankara büyük bir olasılık mesela. Ama sevgilin tayin olabilir sık sık. Sen yanında olup ordan oraya nasıl taşınacaksın ki işin sabit olacak. Onun ailesi de zaten şark görevinde oğulları yalnız kalmasın diye bir an önce "evlendirmek" istiyorlar. Karşı aile için sen olmuşsun olmamışsın çok da önemi yok gibi, yalnız bırakmayacak, ev işi yapacak, çocuk doğuracak biri olsun yeyer sen ya da başkası.

Evet ben onu tamamen haksız demiyorum. Arada kaldım, baskı altında kaldım bu durum çok etkiledi. O da üzerime çok geldi. Yanlış sözler edildi. Babam da haklı geleceğim önemli. Ailemizde çok örneği var kadınlar çalışmalı diyorlar. Ben de aynı fikirdeyim.

Bitirmek istediğini direk söyleyemiyor mu diyorsunuz?

Valla konu sahibesi, bana ailesinden çok baskı gördü , kendi bitirmeye de yüzü olmadı o yüzden topu sana attı gibi geliyor. Yani kızlarını 20 yaşında evlendiren bir aile, sence oğullarının evlenmeyip birlikte yaşamasını kabul eder mi??? Bunları geçtim senin de ailenin de böyle bir zırvayı kabul etmeyeceğini bilerek söylemiş gibime geldi.

Gitsin meslek hayali olmayan bir gelin bulsun o zaman. Okuyan gelinden korkuyor bunlar, baş edemeyiz bizi ezer sanıyorlar halbuki cahil insanın olur öyle hırsları. Çok şey istememişsiniz alt tarafı 1 yıl. 28 yaş nedir ki. Erkekler için daha aklı yeni başına gelmiş sayılır. Ayrıca seven insan bekler ya, 1 yıl nedir ki bir ömür geçireceksiniz birlikte. Birbirinizi çook idare etmeniz gereken zamanlar olacak. Bence bi oturup düşünsün, ailesinden zaman istesin. Hatta siz zaman istemeyin de zaman verin kendisine..

Evet haklısınız sonuna kadar katılıyorum. O da bunun farkında. Sadece bazı şeyleri geç gördük. Babam benden önce görmüş. Babam sayesinde ben de farkına vardım. İyi ki ailem izin vermedi, engel oldu. Aileyi dinlemek her zaman çok önemli.

++++

Evet bence de bu şekilde olması olası. Kendi ailesinden evlen baskısı görüyordu sürekli. Babam bile dedi ailesi baskılıyor bu çocuğu, sen olmasan başkası olur. Senin için değil, evlenmesi için baskılıyorlar dedi. Gerçekten de doğru.

Bunları denedim fakat kendisi aile baskısını öne sürüyor. Yukarıdaki yorumlarda anlattım. Olumlu,yapıcı olmaya çalıştım. Sanırım bir şeyler koptu.

Zaman vermek konusu da mantıklı. Evet ailesi okumuş insan bilmiş olur diye düşünüyor. Annem de devlette çalışıyor annem hakkında annesi çok bilmiş, uyanıktır demiş. Tabi uyanık olacak ve iyi ki uyanık. Beklemekte gönlü yok gibi. Ailesini öne sürüyor. Ailem artık seni istemez diyor,yani artık gelmezler diyor. Ben de sen bilirsin dedim.

Sevgili konu sahibesi bizim memlekette kadınların ilişki konusunda açık ve net konuşması çok yaygın değil ama bence senin net sorma ve öğrenme zamanın gelmiş. Ortalık karışmış bence adam ailem de ailem diyor evlencek misiniz evlenmicek misiniz belli değil.

1. Aile baskısı gördüğü açık, ailesinin ne dediğini açıkça sor.

2. Ailesinin söylediklerini uyacak mı onu da sor.

3. Birlikte yaşama işini sen ayrıl diye mi icat etmiş

4. Ayrılmak istiyor mu

5. Evlenmek istiyor mu

6. Ne yapmak istiyor?

Bunlara net cevap al, kafan rahat olsun. Kaçacak, kovalayacak, oyun yapacak, zaman verecek, teklif sunacak noktayı geçmişsiniz bence.

Bunları aslında sordum. Cevapları da hep kaçamaktı. Size dün ve bugün söylediği cevapları yazacağım. Ve yazdıktan sonra tekrar soracağım aynı soruları.

1. Ailesinin ne istediğini açıkça sordum. Ailem kız istemek ve evlenmemi istiyor dedi.

2.Ailesinin söylediklerine uyacak mı? Evet ailemi çiğneyemem dedi.

3.Birlikte yaşama işini, iş bulursam evleniriz die icat ettiğini söyledi. Parayı bölüşme konusunu hiç açmadım.

4.Ayrılmak istiyor mu bunu sorduğumda ben seni seviyorum diyor. Kesin bir cevap alamadım.

5.Evlenmek istiyor evet ama bence sadece istediği şeyler yüzünden. Bunlar ailesinin istekleri, yalnız kalmama isteği, yanında yatağında bir kadın isteği. Evlenmek istediğini söylüyor evet.

6.Ailesinin dediklerini yapmak istiyor. Beklerim ama ailem beklemez diyor.

Yani bence yeterince net olamıyoruz birbirimize.

Askıda bırakmaktan yoruldum. Nasıl bitireceğim konusunu hiç bilmiyorum. Kötü insan ben olacağım, suçlanacagım fakat hayatımı kurtaracağım. Değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…