Bence evet sizin ailenizden küçükler eğer böyle düşünüyorlarsa. Kimse kusura bakmasın böyle bir aileyi ben üstte görmem.
Size kpssde başarılar umarım hakkınızda hayırlısı olur
Bence adam bitirmek istiyor, kabul edilemeyecek bir öneri sunmuş o yüzden
Kpss olursa evlenirim, özel sektör olursa birlikte yaşarım höh bu ne böyle kim kabul eder böyle bir saçmalığı
Babam inanın çok değişti. Nasıl ağladıysam nasıl üzüldüysem Allah'a çok şükür. Hep arkamda olan benimle olan, anlayışlı bir baba istemiştim. Belki de beni kaybetmekten korktu. İyi ki de kenetlendik birbirimize. Artık kimse yıkamaz bizi. Umarım sorunlu tüm babalar bir şeyleri görür, farkına varır.
bence çocukta haklı sizde..
babanız ilk tamam gelsinler dedi çocukta ailesine söyledi sonra bi amca çıktı babanızı doldurdu babanız vazgeçti. çocukta şimdi ailesine gidiyoruz dedikten sonra yok istemiyorlarmış demek durumunda onun ailesininde artık istememe hakkı var bence..
size gelince elbette mesleğinizi elinize alıp bu yollara girin. babanız şu durumda haklı..
Bitirmek istediğini direk söyleyemiyor mu diyorsunuz?
Gitsin meslek hayali olmayan bir gelin bulsun o zaman. Okuyan gelinden korkuyor bunlar, baş edemeyiz bizi ezer sanıyorlar halbuki cahil insanın olur öyle hırsları. Çok şey istememişsiniz alt tarafı 1 yıl. 28 yaş nedir ki. Erkekler için daha aklı yeni başına gelmiş sayılır. Ayrıca seven insan bekler ya, 1 yıl nedir ki bir ömür geçireceksiniz birlikte. Birbirinizi çook idare etmeniz gereken zamanlar olacak. Bence bi oturup düşünsün, ailesinden zaman istesin. Hatta siz zaman istemeyin de zaman verin kendisine..Aynı ilde değiliz 4 saat uzaklıkta yaşıyor. Ailesi anladığım kadarıyla evlilik konusunda çok baskı yapıyor. Fakat benim geleceğim önemli. Annesi ne çalışacak zaten çocuğu olur ona bakar,evinde otursun,evlensin,sizin maaşınız ikinize de yeter demiş. Yaşım geldi geçiyor diyor. O benden 4 yaş büyük bu arada. Bir sene daha bekler misin dedim ,çok şey mi istedim ondan bilmiyorum.
Sevgili konu sahibesi bence bu işin oluru bu kpss meselesi olmasa da çok yokmuş çünkü aile yapılarınız çok farklı. Ben bunu burdan gördüm bence baban da görmüş.
Kpssyle atanırsan ne olacak peki? İibf mezunuysan Ankara büyük bir olasılık mesela. Ama sevgilin tayin olabilir sık sık. Sen yanında olup ordan oraya nasıl taşınacaksın ki işin sabit olacak. Onun ailesi de zaten şark görevinde oğulları yalnız kalmasın diye bir an önce "evlendirmek" istiyorlar. Karşı aile için sen olmuşsun olmamışsın çok da önemi yok gibi, yalnız bırakmayacak, ev işi yapacak, çocuk doğuracak biri olsun yeyer sen ya da başkası.
Gitsin meslek hayali olmayan bir gelin bulsun o zaman. Okuyan gelinden korkuyor bunlar, baş edemeyiz bizi ezer sanıyorlar halbuki cahil insanın olur öyle hırsları. Çok şey istememişsiniz alt tarafı 1 yıl. 28 yaş nedir ki. Erkekler için daha aklı yeni başına gelmiş sayılır. Ayrıca seven insan bekler ya, 1 yıl nedir ki bir ömür geçireceksiniz birlikte. Birbirinizi çook idare etmeniz gereken zamanlar olacak. Bence bi oturup düşünsün, ailesinden zaman istesin. Hatta siz zaman istemeyin de zaman verin kendisine..
Valla konu sahibesi, bana ailesinden çok baskı gördü , kendi bitirmeye de yüzü olmadı o yüzden topu sana attı gibi geliyor. Yani kızlarını 20 yaşında evlendiren bir aile, sence oğullarının evlenmeyip birlikte yaşamasını kabul eder mi??? Bunları geçtim senin de ailenin de böyle bir zırvayı kabul etmeyeceğini bilerek söylemiş gibime geldi.
Hayır ben beğenilmediğimi anlasam makul olamazdım mesela. Derdim ki "Ailenin beni istemediği çok belli, bu bir sene bekle işleri de bir umutla ayrılmamız için. Eğer beni seviyorsan net bir karar ver."
Sizin de biraz yapıcı olmanız lazım. Hemen evlenmeseniz bile ailenize bir sene sonra da olsa iki sene sonra da bu kişiyi sevdiğinizi söylemelisiniz. Sonra sevgilinizle konuşup ailemle anlaştım biraz ılımlı olmak zorundasın yoksa bu iş yürümez demelisiniz. Ama eğer eminseniz bu kişiyi istediğinizden.
Gitsin meslek hayali olmayan bir gelin bulsun o zaman. Okuyan gelinden korkuyor bunlar, baş edemeyiz bizi ezer sanıyorlar halbuki cahil insanın olur öyle hırsları. Çok şey istememişsiniz alt tarafı 1 yıl. 28 yaş nedir ki. Erkekler için daha aklı yeni başına gelmiş sayılır. Ayrıca seven insan bekler ya, 1 yıl nedir ki bir ömür geçireceksiniz birlikte. Birbirinizi çook idare etmeniz gereken zamanlar olacak. Bence bi oturup düşünsün, ailesinden zaman istesin. Hatta siz zaman istemeyin de zaman verin kendisine..
Evet bence de bu şekilde olması olası. Kendi ailesinden evlen baskısı görüyordu sürekli. Babam bile dedi ailesi baskılıyor bu çocuğu, sen olmasan başkası olur. Senin için değil, evlenmesi için baskılıyorlar dedi. Gerçekten de doğru.
Sevgili konu sahibesi bizim memlekette kadınların ilişki konusunda açık ve net konuşması çok yaygın değil ama bence senin net sorma ve öğrenme zamanın gelmiş. Ortalık karışmış bence adam ailem de ailem diyor evlencek misiniz evlenmicek misiniz belli değil.
1. Aile baskısı gördüğü açık, ailesinin ne dediğini açıkça sor.
2. Ailesinin söylediklerini uyacak mı onu da sor.
3. Birlikte yaşama işini sen ayrıl diye mi icat etmiş
4. Ayrılmak istiyor mu
5. Evlenmek istiyor mu
6. Ne yapmak istiyor?
Bunlara net cevap al, kafan rahat olsun. Kaçacak, kovalayacak, oyun yapacak, zaman verecek, teklif sunacak noktayı geçmişsiniz bence.
Iyide hayırsa hayırdır.
Öylesine kabul edilmez ki.
Net olarak diyeceksiniz hepsi bu.
sinava odaklan meslegini eline al bu kadar anneci aileci erkekten koca olmaz canim onlar istiyor diye daha neler yaşarsın neler
Kesinlikle katılıyorum. Doğru teşhisi koyduğunuz için alnınızdan öpüyorum. Bence en kısa zamanda kurtulun bu adamdan. Başınızı yakmasın. Aklınızı bulandırmasın.Bence o artık kendi evine çıkmak istiyor beni de maşa olarak kullanıyor.
ben mesleğimi elime almak istiyorum önceliğim o bekler misin de cevap veremzse yolun açik olsun de birdaha da uğraşma değmezEvet onlar istiyor diye her şey birden olacak değil. Sadece "nasıl bitirebilirim"in yollarını arıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?