Evlilik kararının çok güzel ertelenmesi ve hayatımdaki müdahaleler

Baban mantıklı konuşmuş, hayatındaki insan da bir an önce seninle bir hayat kurmak istemiş. Biraz sakinleşince mantıklı olduğunu anlar. Onun korkusu ailen onu beğenmediği için bence. Ailene tamam bekleyeceğim ama bu bir sene içinde hazırlıklarımızı yapacağız falan de eğer evlenmek istiyorsan. Hem sevgilin de böylece rahatlar.

O zaman daha fazla sürüme bence
Ya kpssye odaklan ya işe gir
Babanla da konuş gönlünü al kendisine burdan saygılarımı iletiyorum :) Kendisi gibi erkekleri bu toplumda daha çok görmeye ihtiyacımız var.

Babam inanın çok değişti. Nasıl ağladıysam nasıl üzüldüysem Allah'a çok şükür. Hep arkamda olan benimle olan, anlayışlı bir baba istemiştim. Belki de beni kaybetmekten korktu. İyi ki de kenetlendik birbirimize. Artık kimse yıkamaz bizi. Umarım sorunlu tüm babalar bir şeyleri görür, farkına varır.

Benim de sözleneceğim kişi asker neden öyle dediniz ki kimse istemez gibi merak ettim yanlış anlamayın olay çıkarmak değil amacım cidden merak ettim

Seninle gerçekten evlenmek istese aynı evde yaşayalım kira bölüşelim demez. Evlenelim özelde çalış yine kpss ye hazırlanırsın da diyebilir.

Ben bu süreçte ondan destek görmek istedim fakat o destek vermedi. Sadece ailem artık aileni istemez gibi laflar etti. Bence o beni anlamıyor ve anlamaz. Anlasaydı makul karşılardı. Tamam bir gel bir gelme denmesi doğru değil fakat bazı düşünceler geç olgunlaşıyor. O ailesinin sözü ile bana baskı uyguluyor gelme konusunda.

Evet dönüm noktası bu sınav. Ona dedim beklersen bekle beklemezsen bekleme diye. Ailem beklemez, artık gelmezler, istemezler diyor. Bende kendileri bilir dedim.
Ne demek ailem beklemez. Bu adam zaten olgunlasmamis. Evlenmek icin evlenen tiplerden demek ki. Amaci sevdigi anladtigi biri ile mi evlenmek yoksa koynumda bi kadin olsun mu?
Tebrik ederim seni sevgilini iyi analiz etmissin ve büyük bi hatadan döndünn
Insallah kppss de basarili olur istedin yere atanirsin. Mutluluklar...

Siz çok makul birisiniz ve mantıklı. Babanızı dinlemişsiniz ben olsam dinlemezdim bu iyi bir şey değil malesef. Madem kafanızda soru işaretleri var zaten evlilik kararı almak çok yanlış soru işaretleri varken. Bu sayfayı azcık okusanız zaten böyle kararlar ve böyle eşler yüzünden kişiler neler yaşamış yaşıyor görürsünüz. Yol yakınken kendinizi kurtarın anladığım kadarıyla o aile ile sizin aileniz taban tabana zıt. Sizin aileniz kariyer odaklı o aile kız evde oturur mantalitesinde. Bunlardan size Hayır yok.

Benim de sözleneceğim kişi asker neden öyle dediniz ki kimse istemez gibi merak ettim yanlış anlamayın olay çıkarmak değil amacım cidden merak ettim

Aileler asker ve polislerin psikolojik durumundan endişeleniyor. Acaba kendine kızımıza zarar verir mi diye. İş stresinden dolayı geriliyorlar ya.

Onun açısından da bakıyorum ailen onu zaten beğenmemiş senin kpss işi olsa da olmasa da. Ve bunu biliyor bilmese de anlıyor. Onun yerinde ben olsam ben de hırçınlaşırdım. Siz istenmediğinizi düşünün? O haklı siz haksızsınız demiyorum sadece dışarıdan bakıyorum olaya.

Teşekkür ederim Allah razı olsun. Babamın büyük payı oldu bu konuda gözümü açtı diyebilirim.
Hiçbir şey için geç değil yeter ki insan görmek istesin.
Bu siteyi hep takip ettim. Seneler öncesinden uyarılan insanlar evlenip mutsuz oldular. Evlilik oyuncak değil. Maddi özgürlük önemli ve en önemlisi saygı. Bana aileme saygılı olmayan kendisi ve ailesi gelse de olur gelmese de. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Kira bölüşme olayı zaten çok çok saçma. Çalışan adam ne kira bölüşmesi? Siz görgülü birine benziyorsunuz konuşmalarınızdan öyle anladım zsten altında kalmazsınız. Adam zaten çalışıyor işi yerinde. Ben anlamadım cidden insan gelecek kurmak istediği birine hemen böyle bir hayal kurarken birlikte öderiz der mi?

Evet onların da kızı var hemen evlenmiş. Bana onu örnek veriyor. Senin ailenin beklentisi ve benim ailemin beklentisi farklı yönde dedim. Buna bile kızdı, beni anlamadı. Küçük gördüğümü düşündü sanırım. Fakat demek istediğimiz ailemin düşüncesinin onunkinden farklı olduğunu göstermekti. Teşekkür ederim yorumunuz için.

+1

Bence evet sizin ailenizden küçükler eğer böyle düşünüyorlarsa. Kimse kusura bakmasın böyle bir aileyi ben üstte görmem.
Size kpssde başarılar umarım hakkınızda hayırlısı olur

Evet tabi hırçınlaşması çok doğal. Beğenilmediğini anladı, ben söylemedim. Yine de seven insan makul davranır, olumlayıcı olur, dinler,psikolojik baskı uygulamaz. Yani seven insan sevdiğinin yanında olur. Bence o beni arada bıraktı.

Bence adam bitirmek istiyor, kabul edilemeyecek bir öneri sunmuş o yüzden

Kpss olursa evlenirim, özel sektör olursa birlikte yaşarım höh bu ne böyle kim kabul eder böyle bir saçmalığı

bence çocukta haklı sizde..
babanız ilk tamam gelsinler dedi çocukta ailesine söyledi sonra bi amca çıktı babanızı doldurdu babanız vazgeçti. çocukta şimdi ailesine gidiyoruz dedikten sonra yok istemiyorlarmış demek durumunda onun ailesininde artık istememe hakkı var bence..
size gelince elbette mesleğinizi elinize alıp bu yollara girin. babanız şu durumda haklı..

Teşekkür ederim düşünceniz için. Evet para konularını çok açardı normalde de. Bir nedene bağlamazdım, geçiştirirdim. Demek ki üzerinde düşünülmesi gerekiyormuş.

Hayır ben beğenilmediğimi anlasam makul olamazdım mesela. Derdim ki "Ailenin beni istemediği çok belli, bu bir sene bekle işleri de bir umutla ayrılmamız için. Eğer beni seviyorsan net bir karar ver."

Sizin de biraz yapıcı olmanız lazım. Hemen evlenmeseniz bile ailenize bir sene sonra da olsa iki sene sonra da bu kişiyi sevdiğinizi söylemelisiniz. Sonra sevgilinizle konuşup ailemle anlaştım biraz ılımlı olmak zorundasın yoksa bu iş yürümez demelisiniz. Ama eğer eminseniz bu kişiyi istediğinizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…