evlilik kararsızlığı

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.548
198
688
- Yurtdışı
merhaba, 10 aydır beraber olduğum kişiden evlilik teklifi aldım ve çok kararsızım...kendisi beni çok seviyor ve aşık olduğunu söylüyor fakat ben aşık olamıyorum..ayrıca arada bana maddi konularda yalan söylüyor, aldığı maaşı mesela yüksek söylemiş, meğer açık öğretim mezunuymuş bana 4 yıllık normal üniversite mezunu olduğunu söylemişti, evlendiğimde ev konusunu napıcağımızı sorduğumda bana biz sana ev alıcaz demişti fakat şimdi kredi çeker beraber öderiz evlenince diyor, aslında bir evi varmış ama annesi yaşıyor evinde, ya onu kiraya çıkartır kirasını karşılarız diyor ya da biz kredi çeker ev alırız diyor...söylemiş olduğu yalanlar kafamı bulandırıyor..arabasını sattı ve tüm araba parasını 20.000tl yi harcamış, naptığını sorduğumda bilmediğini ve bittiğini söylüyor..bir elektrik ya da aşk hissetmiyorum fakat evlenme çağım da geldi geçiyor ve bu yaştan sonra birini yeniden tanıma düşüncesi de hoşuma gitmiyor..ailesiyle tanıştım iyi insanlara benziyorlar, kendisi de iyi..ama anlayacağınız kafam çok karışık..evlensem beni hiç aldatmaz, başkasına yan gözle bakıcak birisi değil bu tarz konularda güvenebileceğim biri..eğitim durumlarımız ve maaşlarımıza gelince ben yüksek lisans mezunuyum o açık öğretim mezunu ve benim maaşım ondan şimdilik 500tl kadar yüksek ilerde bu ara açılabilir de kapanabilir de tabii belli olmaz hayat bu..babamla da tanıştırdım eğitim durumumuzu hoş karşılamadı tabii kendisi ilerde aranızda sorun çıkar sen yüksek maaş alırsan diyor...çok kafam karışık ve ne istediğimi bilmiyorum, ne istediğini bilmemek çok kötüymüş..aslında evlenmek istiyorum ama hayalimdeki erkek de değil, peki o zaman da aklıma şu geliyor bu saatten sonra karşıma hayalimdeki erkek çıkar mı ya da herkes hayalindeki erkekle mi evleniyor ki..uzun lafın kısası sizlerin yorumlarınızı çok merak ediyorum, keşke benim için hayırlı mı değil mi diye istiare bakabilecek birisi olsa aranızda çok sevaba geçerdi, bana yol gösterici olurdu..

Son düzenleme:
merhaba, 10 aydır beraber olduğum kişiden evlilik teklifi aldım ve çok kararsızım...kendisi beni çok seviyor ve aşık olduğunu söylüyor fakat ben aşık olamıyorum..ayrıca arada bana maddi konularda yalan söylüyor, aldığı maaşı mesela yüksek söylemiş, meğer açık öğretim mezunuymuş bana 4 yıllık normal üniversite mezunu olduğunu söylemişti, evlendiğimde ev konusunu napıcağımızı sorduğumda bana biz sana ev alıcaz demişti fakat şimdi kredi çeker beraber öderiz evlenince diyor, aslında bir evi varmış ama annesi yaşıyor evinde, ya onu kiraya çıkartır kirasını karşılarız diyor ya da biz kredi çeker ev alırız diyor...söylemiş olduğu yalanlar kafamı bulandırıyor..arabasını sattı ve tüm araba parasını 20.000tl yi harcamış, naptığını sorduğumda bilmediğini ve bittiğini söylüyor..bir elektrik ya da aşk hissetmiyorum fakat evlenme çağım da geldi geçiyor ve bu yaştan sonra birini yeniden tanıma düşüncesi de hoşuma gitmiyor..ailesiyle tanıştım iyi insanlara benziyorlar, kendisi de iyi..ama anlayacağınız kafam çok karışık..evlensem beni hiç aldatmaz, başkasına yan gözle bakıcak birisi değil bu tarz konularda güvenebileceğim biri..eğitim durumlarımız ve maaşlarımıza gelince ben yüksek lisans mezunuyum o açık öğretim mezunu ve benim maaşım ondan şimdilik 500tl kadar yüksek ilerde bu ara açılabilir de kapanabilir de tabii belli olmaz hayat bu..babamla da tanıştırdım eğitim durumumuzu hoş karşılamadı tabii kendisi ilerde aranızda sorun çıkar sen yüksek maaş alırsan diyor...çok kafam karışık ve ne istediğimi bilmiyorum, ne istediğini bilmemek çok kötüymüş..aslında evlenmek istiyorum ama hayalimdeki erkek de değil, peki o zaman da aklıma şu geliyor bu saatten sonra karşıma hayalimdeki erkek çıkar mı ya da herkes hayalindeki erkekle mi evleniyor ki..uzun lafın kısası sizlerin yorumlarınızı çok merak ediyorum, keşke benim için hayırlı mı değil mi diye istiare bakabilecek birisi olsa aranızda çok sevaba geçerdi, bana yol gösterici olurdu..
hayırlısı olup olmadığını kimse bilemez ama sizin yerinizde olsam böyle bi evlilik yapmak istemezdim. Evlilik ömür boyu sürecek bi şey bu yüzden herkes hayalindeki gibi olsun ister. Aslında bazen aşk da mutluluk getirmiyo ama insanoğlu işte yine de kalbi dolu olsun istiyor. yaşınız konusunda da karamsar olmayın bence. evlilikte yaş sınırı kalmadı ki artık. kısmetinizi ne zaman bulacağınız hiç belli olmaz. kendinizi evlenmeye mecbur hissetmeyin. mesleğinizde varmış zaten kimseye mhtaç değilsiniz

1.Aşık Değilsiniz

2.Adamın Tek Ayak Üstünde Kırk Yalan Söylüyor

3.Eğitim Durumunuz Farklı

4.10 Ay Çok Uzun Süre Değil Emek Çok Vermemişsiniz Sanırım Yol Yakınken Dönün Bence :31:

Çok Pişman Olursunuz Bu Sevgilinizle Evlenirsiniz Yalan Söylediği Konular Es Geçilicek Şeyler Değil Adam Düzenbaz Yaa Bildiğin Geç Kuzum Bunları Bi Halt Olmaz Bundan Bırak Seni Kimseye Faydası Yoktur Bunun :ssz:

Bu kadar yalan soediginin farkindasin asik deilsin en ufak kipirti yok sirf yeni birini tanimakla ugrasmamak icin evlenirsen bu adamla daha sonrada kavga huzursuzluk komplekse girmis bi erkek ve hatta calismasan iyi olur diyen bi erkek sorunlar sorunlar bosanma karari dava acilmasi e muhtemelen anlasmaya gitmez bu rahat alti ay surer mahkeme sonra bosanma ufak bi bunalim daha sonrada neden ben bu evliligi yaptim keske o ilk gune geri gitsem evlenmezdim bosa gecti bu kadar zamanim baska biri elbet c-ikardi karsima gibisinden laflar dusunceler le ugrasirsin bilmem anlatabildimmi...

sevmiyorsun
yalanda söylüyor
otur iyice düşün
yaşım geldi diye yalancı ve sevmedigin biriyle evlenmenin bir anlamı yok

Kesinlikle uzak durun.

İkinci evliliğini yapmış ve onda da hata etmiş biri olarak evlilik konusunda asla aceleci olmamanızı tavsiye ederim.

İki evliliğimde de ince eleyip sık dokumadım ve ikisinde de mutsuz oldum.

ve iki evlilik sonunda, 30 yaşında şunu anladım ki evleneceğiniz insan ile her bakımdan çok benzer olmanız lazım.

Aile, kültür, eğitim, alışkanlıklar, yaşayış şekli, değer yargıları aşk, dürüstlük kadar önemli.

Evlilik varılacak bir hedef değil ve bu şartlar altında bence hiç düşünmemelisiniz.

arkadaşlarında yazdığı gibi asla ama asla böyle bir adamla evlilik yapmayın..

bütün yazılanlarım geçtimde şu yalan konusu var ya birde parasının nereye gittiğinden bir haber olan bir adamdan hayır gelmez..

başlı başına sorumsuz, yalancı, asla güvenilmeyecek birisi karşınızdaki...

evlenmek için evlilik olmaz...

İstihare mi??? Rüyayı boşverin gerçekte görüyorsunuz her şey ortada ya zaten, neyi göreceksiniz daha :26:

Seninle yaşıtız yanlış bilmiyorsam. Ben de evlenmek istiyorum. Ama bu kadar da olsun da ne olursa olsun denilmez ki. O kadar mı kötü durumdayız ya :) Ben daha tam hissedememişim :)

Back
X