evlilik konusunda toplum baskısı

Çünkü toplumumuzun normali bu.
Her birey doğar büyür evlenir cocuk yapar. Ne demek evlenmemek? Ne demek çocuk istememek?
Sülale olarak tamamiyle bu düşüncelere sahip insanlarla çevriliyim. Evlendim ama çocuk düşünmüyorum insanlara garip geliyor. Düğünde bayramda bilmem kimin gelininin de cocugu olmuyordu şu hocaya gitti şimdi iki cocugu oldu bla bla bla sıkıstırmalarına maruz kalıyorum. İstemediğime inanmaları mümkün değil. Kesin olmuyordur cocuk diye düşünüyorlar. Evlenmediysen de kesin seni alacak koca bulamadığındandır, istemiyor olamazsın.
Ben koyverdim, laf sokma ya da karsımdakinin konumunu hayatını sorgulama çabalarına girmiyorum. Çünkü çoğunluğu kötü niyetli değil, sohbet için söylüyor.
Düşünmüyorum de geç yani bu kadar sinirlenecek baskı hissedecek durum yok aslında. Lafı duyunca sinirleniyorum arkamı dönünce unutuyorum gidiyor.

İnsanlar yaşadıkları toplumla anlaşamayabilirler,bu da bir dert.Siz herkese ayak uydurmayı normal karşılıyor olabilirsiniz ama ben karşılamıyorum mesela,neden onlar çoğunluk oldukları için ben onların baskılarına,düşüncelerine boyun eğmek zorunda olayım ki düşüncesi hakim bende.O yüzden bu tip konuları çok önemsiyorum,çünkü açıkça hepimizi ilgilendiriyor sizi,beni,bu ülkede yaşayan herkesi.

Neden? Size göre bir kadın evlenmek için ölmeli çünkü di mi? Başka bir perspektifi beyniniz kabul edemiyor di mi...
Off Sultanahmet Camiinde turist gezdirir gibi lafı cevirip cevirip uzatıyorsunuz :)

İşinize gelmeyince herkes kezban.

Eğer inandığınız gibi yasıyor olsaydınız arkadaş diye yanınızda gezdirdiğiniz insanların arkasından bu cirkin cümleleri kurmaz, size soru sorulmasına izin vermezdiniz.

Yaa çok haklısınız.. yakın arkadaşlar sorabilir. anlatamayacagim bir şey yok. Ama neden herkes israrci? 31 yaş yaşlı bir yaş da ben kendimi genç mi saniyorum acaba...

Bu kısımda size katılmıyorum.
Bu tamamen karakter meselesi.
Bazı insanlar yaşamak istedikleri hayat konusunda etraflarındaki herkesi susturabilirler,çünkü karakterleri müsaittir.Ama bazı insanlar kendilerini yavaşça alıştırma çabasındadır.Bazıları tamamen adapte olur istemedikleri halde.
Robot değiliz,tekrar söyleyeyim.Hepimiz farklıyız.Gerçekten böyle düşünüyorsan neden yapmıyorsun diye bir düşünce belki belli karakterdeki birine uyabilir ama herkese değil.

Konu sahibinin sevgilisinde veya kendinde olduramamislari olan biri oldugu bariz. Eksik bir seyler var iliskisinde. Cevrene cemkirirken once bu soylemlere zemin hazirlayan sevgilinle otur konus bari :)

Evlilikten bu kadar tirsip evli tum kadinlari aldatılan, zorla evlenmis, teyze moduna sokup rahatlamakla marjinal olunuyormus ustun, ender goruleriniz icin tesekkurler.

Bence de evlenmeyin siz o cok saglam askiniz korktugunuz gibi balon olup sönecek cunku. Biraz daha tadını cikarin. Soguk bakmayı anlarim da bu denli nefretle yaklasmak büyük korkulariniz oldugunun göstergesi. Sevgiliniz guven vermiyorsa bence de hemen evlenmeyin tabii :) dediginiz gibi 2 yil daha askla yasayip sonra evlenin cunku evlilik sonrasi sizin icin çöp. Insanlar zoraki katlaniyolar birbirlerine. Soylemlerinizden sevgilinizin size ne kadar guven verdigini de anliyoruz. Madem oyle yurtdisina gidin beraber yasayin mesela. Bunlar icin evlilik gerekmiyor. Once sevgilinizle uyumu yakalamaya bakin ona aksettirin fikirlerinizi sonra cemkirirsiniz cevrenize. Kimse burda size illa evlen, niye evlenmiyorsun demiyor. Bence de evlenmeyin atiyorum esya borcuna girmeyin gezin tozun. Ama her evli kadini gommeyin. Zira akilli ozguvenli bi dolu evli kadin ve mukemmel evlilikleri var. Sizin daha rahatsiz oldugunuz seyden sevgiliniz bihaber. Iletisim,uyum cok onemliymis dimi?

Son düzenleme:
Konu sahibi çaktırmadan üyelerin bi kısmına gerzek, bi kısmına "kezban" diyerek yardırıyor
Arkadaşım evlenmezsen evlenme, kimsenin umrunda değil.
Koca kadın olmuşsun bize ne senin ne istediğinden. Laf söyleyene de cevabını ver geç, bizi darlama ; )

yüksek algılı ve düşük algılı diye ayırıyor bir de:))
komik geldi bana da nedense.:))

Tabi ki boynumu eğip vurun kellemi demiyorum buradan bu sonucu çıkarmayın,bu ülkenin artısını da eksisinide biliyorum ve kabullenmemek ya da medeni olduğumu ispat için hakaret etmiyorum,tıpkı sizin gibi bakın üslunbunuza bir de arkadaşın üslubuna!Konuyu okurken yine giydirmiş herkese ben buna karşıyım yoksa toplumla olan kavgasına değil!

Öncelikle o kadar ince o kadar güzel eleştirmişsiniz ki beni hayran oldum. İnce laf sokmalar, aşağılamalar yok.
Ama konu sahibinin cizdiği profil bunu söyleyebilecek nitelikte gibi geldi bana

Yaa çok haklısınız.. yakın arkadaşlar sorabilir. anlatamayacagim bir şey yok. Ama neden herkes israrci? 31 yaş yaşlı bir yaş da ben kendimi genç mi saniyorum acaba...
Toplum da aslinda canlı yani toplum kavraminin cok hucreli bir canlı oldugunu dusun. Kendince bir duzeni var, organlari sistematik sekilde isliyor. Kendi yapisina uygun olmayani yadirgiyor. Senin gibi bu durumdan muzdarip olanlar oldukca cok. En basitinden lgbt olan insanlar. Sistemin disina itiliyorlar. Bu yuzden nedenini sorgulamak yerine keyfine bak. Boyle seyleri dert etme. Canliyi oldurmedikten sonra her kafadan insan olmasi iyidir.

Belki sizde bu sorulara gulup gecìcekken,duygularinizin yogun oldugu zamana denk geldi demekki.Sakinlesin. Bence kalp kirmaya degmeyecek bi konu.

İyi de kadının karşındaki tipler böyle onları anlatmış. Gelip de ya tüm evliler 30 kilo alıyor, hepsi mutsuz dememiş.Sen birine niye evlenmiyorsun diye soru sorarsan böyle cevaplara hazırsın demektir.
Ayrıca insanlar evlilik kurumundan nefret edebilir. Bu gayet doğal. Herkes evlilik çok iyi süper demek zorunda değil. Evlilik aşkı öldürüyor, monotonlaştırıyor diye düşünmek ne zaman yasak oldu?

'' Günlerden bir gün bir adam kadına ''Benimle evlenebilir misin?'' diye sordu, kadın 'hayır' dedi. Ondan sonra da kadın heeeepp mutluluk ıcınde yasadı, Rahatça alışverişe gidebildi,arkadaşlarıyla dilediği gibi eğlenebildi, her zaman temiz bir evi oldu, kimsenin arkasını toplamadı, hiçbir zaman yemek pişirmesi gerekmedi, her zaman giysi ve ayakkabılarla dolu bir gardırobu oldu ve hep zayıf kaldı ve hiç aldatılmadı '' örneğindeki sosyal medya enstanetenesi gibi cevap verebilirsiniz..

Ama şöyle de belirteyim sizin sürecinizde kendimi gördüm.Kimseye muhtaç değilsiniz,Kimsede size öyle... Klişelere sığdırmak istediğiniz bir evliliğiniz yok. Toplum dayatmalarına karşı bilendiniz.. Benim hayatım benm kararım diye yasıyorsunuz.. Bende boyleydım... Psikologumun bana soyledıklerı soyleydı'' sen hamıle bı kadının dogurmayacagım dıye soylenmesıne benzıyorsun.. Basında cocugu cok ısteyen baba.. ama inatla daha zamanı var dıye dıreten bi anne.. Sonra çocuk doğdugunda sağlıklı olması imkansız'' örneğindeki gibi.. Sizin hayat arkadaşınız da çocuğun başında bekliyor.. Başkaları ikna olsun diye değil.. Acabalarınızı bir araya toplayıp cevap aramanızı tavsiye ederim.Neden evlenmıyorsun dıye hesap soran bi yakarıs degıl.. Kendımden kesit bi yerde...

Ayriyeten caninizi sikanlara,sen ne zaman amuda kalkacaksin.Bende onu merak ediyorum diyebilirsiniz.biraz kaba oldu ama

İyi de hepsinin mi evlilikleri kötü çevrenizde. Hem tehditle evlendi de yok bilmem ne deyip iğrenç diyorsunuz evliliklerine tehditle bu zamanda kim evlenir Allah aşkına, ya da aldatıldı diye suçlu mu oldu evlendi diye onu da anlamadım ben. Kendi aldatılmış ola bilir ama kimse bunu öngererek evlenmiyor ki sonuçta. Onların tavrı çirkinse, sizin de onlar hakkında yaptığınız yorumlar çirkin.

Siz onların mahremini her şeyini yargılıyorsunuz ama. Kaldı ki toplumumuzda bu var bunu kabullenmek lazım biriyle çıkıyorsan ve yaşta varsa ne zaman bir yuva kuracaksın oluyor yani bu beklenti kadın evini bilsin diye size uyar uymaz biz düşünmüyoruz şu an dersin olur biter seni başkasının evliliğinin oluş şekli ya da gidişatı ilgilendirmez

Evliligin kendisini sacma bulabilir, evlenmeye sicak bakmiyor ya da daha zamani var diye dusunuyor olabilir ancak evlenenleri sacma bulmaya ya da kesin kadin ikna etti yapisti adama vay kezban/kilo aldi oldu teyze vay sisman/evlendin mutsuz oldun vay pisman gibi genelleye genelleye asagilamaya hakki yok.

Kendisinin evlenmemeye hakki oldugu kadar evlenenlerin de evlenmeye hakki var. Simdi kimse evlenmesin demiyooar demeyin, zira alt metinde evlilik baneeeal var.

Konu sahibi arkadas, ortalama duzey bir zekaya sahip, evli bir uye olarak evlenenlerin her gun sirtinda sopa kirilmiyor, gayet kiskancli miskancli romantik kucuk suprizli sevismeli mevismeli bazen duz bazen renkli bazen bebeli bir seyler yasiyoruz iste.
Ayni iliski gibi, bak boy veriyorum, gelsene su sicak, korkma gardaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…