evlilik konusunda toplum baskısı

Sevdiğim insanla onunla daha rahat vakit geçirmek için, paylaşımlarimiz artsın diye evlenmek istedim ben şahsen. Hiçte pişman olmadım yani baskı evet çok kötü katılıyorum size kimse kimseyi ilgilendirmez ama evlilikte doğru insan olduğuna eminseniz güzel birsey.
Ha bugün iyi yarın kötü olabilir yolu belki olmazsa ayrılır insanlar ama evlilik ne kötüyü iyi yapar nede iyiyi kötü çok büyük bir anlam bağlayıp tabu haline getirmemek gerek

Ben de evlenmem diyordum. Tanıştım ve 40 günde eşimle uyanmak istediğime karar verdim. Yine de nolur nolmaz diye bir sene sonunda evlendik.
Bizde de toplum baskısı oldu, erken değil mi diye ama şimdiki aklım olsa o bir seneyi de beklemezdim. Ama gerekiyordu. Adam çok mu yakışıklı, çok mu zengin, çok mu romantik. Hayır değil. Hiçbiri yok hatta. Ama deli gibi aşığım. Al bugün öğlen 3te gitti işe, birazdan da gelir, hastayım çünkü geç kalmaz biliyorum. Deli gibi özledim. Akşamları dahi olsa ayrı kalmamak için evlenmemiz gerekiyordu. Ayrı eve çıkmaktan farklı değil o da, evlendik işte.
Evlendiğimden beri 26 kg aldım. Eşim de 11 aldı. Zaten sevgiliyken de ben 5 eşim 10 almıştı. Totalde 50 kgdan fazla ekledik bildiğin yetişkin insan kilosu ya.
Evet baktığımda göbeğini de görüyorum gayet, ama hala çok çekici geliyor. Aşk böyle bir şey. Zamanla geçer sandım, kavga edince geçer sandım eee yok geçmiyor. Hala akşam olsa da o saçma dizileri izlerken burnunu boynuna soksam diye bekliyorum. Absürd ama donlarını katlarken bile okşadığım oluyor, psikopat gibi.
Ben evliliğin üzerine düşünülüp taşınılması gereken bir tarafı olduğuna çok inanmıyorum. Baskı düşünmeye de itiyor ister istemez. Asıl rahatsızlık veren tarafı da bu.
İstemeyen evlenmesin bana ne, hatta üzerine çok düşünen evlenmesin zira mutsuz olur cidden öyle düşünecek bir şeyi yok. Klasik ama, anlayınca çok da düşünmeye gerek yok. Ama mutsuzluk olarak gördüğün çoğu şey yaşayana mutluluk da getirebilir. Atlama onu da.
Bu arada biri bana sorsa ben evlenme derim,(sormazsa bana ne ne halt ederse etsin) evliliklerin çoğu kaynanalı görümceli sorunlu evlilikler, insanlar eşin önceliğini kavrayamadan evleniyor sorunun temeli o. Ha kaynana derdi çekmekten zevk alan da vardır belki. Bilemem.

Bende evlilik meraklısı biri değildim. Hatta bütün arkadaşlarım geç evlendiler. Hala bekar olanlar var.
Bende eşimle annemin baskısı nedeniyle evlendim,

Öyle mutluyum ki , teyzeye dönüşmeye de başladım kilo aldık beraberce

Biz aynı evde iki sevgiliyiz, asla kısıtlamayız birbirimizi, herkesin erkek kız arkadaşları vardır. Ayrı takılabiliriz sorun olmuyor.

İyi ki baskı yapmışlar da evlenmişiz, daha düzenli oldu hayatımız.

İnsanlar gerçekten uyumlu olduğunuzu görüp sizin mutluluğunuz içinde konuşuyor olabilirler,

Bende herkesin evlenmesini istiyorum mesala ama doğru insanlarla , kimse yalnız uyumasın isterim .

Doğru insan bulmuş evliklere de bayılıyorum , neşe içindeler çünkü

İnşallah sizin içinde öyle olur.

Guzel kilo almissiniz hey masallah:))

Yaa bende evlenmek istiyorum ama isimiz bile yok suan :-(

Genel olarak burada çizdiğin profil "yemişim toplumu" modunda.
Lafını asla esgirmeyen bir üyesin. Reel hayatında buradaki gibiysen aslında bunların hiç birini dert etmiyor olurdun. Toplum baskısından rahatsız olduğunu dile getirmen kadar normal bir şey yok. Kadınların evlenmesi, kocasına köle olması, çocuk doğurması, babası/ kocası olmadan bir hiç olduğu şeklinde çizilen profilin tüm kadınların üzerine giydirilmeye çalışılması, evet çok rahatsız edici.
Bende hoşlanmıyorum bu toplum baskısından. Fakat sen her ne kadar özgürüm ve bunlar umurumda değil desende, umurunda olmazsa şuan bunları yazışıyor olmazdık. İçten içe o baskı yüzünden kendini sıkıştırılmış hissettiğin cümle aralarından hissediliyor.
Sorunun tam olarak bu, bence farkına var.
Bu arada toplum nezdinde baskıyla oluşturulmuş kadın profiline "kezban" diye adlandırman bence karşı baskı oluşturma olmuş. Keşke sende o kadın profilinde olanlara saygı duysan.
Sen şuanda toplum baskısıyla senin tabirinle kezban olmamak için ayak diriyorsun. Yaşadığın ikilem bu.
"Altı üstü bir imza. Anlaşamazsam, kötü olursa ayrılırım." diyorsan, boşansan bile toplumun dul diye ötekileştirdiği kadın olmayacağına inanıyorsan-ki ben asla öyle düşünmüyorum- elalemin ne dediği umrumda olmamalı...
Elalemin ne dediğini sandığın kadar umursamıyor değilsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Guzel kilo almissiniz hey masallah:))

Ben zaten gorilin tekiyken tam diyet yaptım 30 kgya yakın verdim eşimle tanıştım. Onun geri alması, hamilelik derken sonsuz bir yolculukta gibiyim.
Eşim desen dizinden ameliyat olunca saldı yattı. Hala öyle aktif hareket edemez.

Olsun nüfus artırdık diyoruz da, bebek daha 2,5 kg, kola şişesi kadar bir şey

Yaa bende evlenmek istiyorum ama isimiz bile yok suan :-(

Her şeyin hayırlısı.
Maddiyat şart valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…