evlilik konusunda toplum baskısı

çok haklısın sadece bu evlilik mevzusu değil genel olarak çok seviyoruz insanlara bunu böyle yap şunu şöyle yap demeye

ama şu olabilir mesela samimi bir şekilde özendirilebilir ve bunu yakınlarımız yapar çok görülmez hatta sevilir bile bu tavırlar ama elalem dediğimiz kitlenin baskıya varan,sürekli fikrini dikte etmeye çalışan tavırları her konuda bir hayli can sıkıcı bu bizim toplumumuzun en kallavi geleneği.

son olarak evlilik iydir hojdur.

Su ask cilginca nasil yaşanıyor ya? Merak ediyorum içimde ukdedir

Ayrica teyze sana benzer taam mi

Evlendim, dogurdum tam 30 kilo aldım.
Verdim.
Teyze de değilim, açıkçası :)

+1

Resmen üçlü çektirmişsinizcesine coştum
Konu sahibine kılım. Haklı olabilecekken kalp kırdı. Konu tartışmaya değer ama konu sahibi değmez.

Kadın olarak bi kadını kültüründen veya tercihinden aşağılayıp ekşiciler gibi Kezban olarak nitelendiriyorsan sen de geleceğin ne zaman evleniyorsunuz teyzelerindensin..

Ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama sanki genellemekten ziyade kendisine soruyu soranların evliliklerinin mükemmel olmadığını söylemek istemiş.Şimdi tekrar okuyacağım baştan.
Ama kilo kısmı pek hoş değil,o konuda size katılıyorum.Yine de toplumdaki bu sorun sanki önemsizmiş gibi davranılması beni rahatsız etti,yani sorulsun ne olacak ki,cevabını ver sen de gibi.Çünkü anormal olan konu sahibinin net cevap vermemesinden ziyade insanların böyle seviyesizce soruları sorma haklarını kendilerinde bulmaları bana göre.Tabi bunun burada bir çözümü yok,ama dert işte :)

Benim de özel hayatımda sorunlar varmış mesela.

İdrardan karakter tahlili.

Biraz sert yazsanız ve tüm evli çiftleri gömseniz de o patavatsızlıklara ben de sinir oluyorum haklısınız.
Bir e ne zaman evleneceksiniz patavatsızlığı bir de çocuk ne zaman patavatsızlığı cidden sinir ediyor.
Hani insanın özel hayatına bu kadar burnunu sokmak nedir yani?
Biz üç senenin sonuna evlendik. Bana bunu söyleyen olursa gayet ciddi bir şekilde şakaya vurmadan bu tarz özel konularımın konuşulmasını sevmiyorum diyordum geneli özür diliyordu. Ciddi bir şekilde rahatsızım dersen sesleri kesiliyor.
Mesela çocuk için yapanlar var şimdi hatta kayınvalidem korunup korunmadığımı soracak oldu aynı sertlikle biz veririz kararını bunu konuşmak çok ayıp dedim bir sene oldu daha muhabbetini bir daha açamadılar :)
Sert ve tavizsiz ama kibar bir cevap çok bozuyor tavsiye ederim

Maşallah evlilik kurumunu evlenen kadınları yermenten sorununa yoğunlaşamadım.
Madem evlilik cıss öğğ kusunç o zaman çocuk için de evlenmeyin.
Ayrıca evlenince değil çocuk yapınca 30 kilo alınır. Söylenecek çok şey var da niyysee.

Türk toplumu kültürü bu zincirlerden oluşur doğar, büyür, okur, erkeksen askere gider, evlenirsin ve sonra da çocuğun olur.
Hiç kimseye böyle bir soru sorduğu için 30 kilo almış şişmansın şöyle böylesin diye hakaret edemezsiniz.
Çünkü her evlenen vasat durumda değildir.
Biri size ne zaman evleniyorsunuz diye soru sorar. Bilmiyorum, evlenmiyorum, 5 yıl sonra dersiniz.
Bu bir sorudur.
Evlenmek zorundasın demediği ya da eliyle evlendirmedği sürece de bu kadar ters çıkışmanız gocunuyormuşsunuz gibi anlaşılır.

Kadın olarak bi kadını kültüründen veya tercihinden aşağılayıp ekşiciler gibi Kezban olarak nitelendiriyorsan sen de geleceğin ne zaman evleniyorsunuz teyzelerindensin..
kezban demek te bir toplum baskısı bence:))
ne ucuz ne kolay bir yol:))
beğenmediğine kezban damgası yapıştırmak.:))
ben senden üstünüm demenin kestirme yolu pehhh:))

"Evlenip senin gibi 30 kilo alıp teyzeye mi döneyim?"

Evet gayet de öyle demiş.
Siz pembe bakmak istemişsiniz.

Ben pembe bakmıyorum ya, Öyle minnoşlardan değilim, gerçekçiyim.
Siz de kendinizi öyle mi görüyosunuz?

İyi de "ne zaman evleniyosunuz" diye sormak onlara düşmüşse, konu sahibi de karşı tarafa böyle söylemesi gayet normal.
Hayır sizler neden üzerinize alındınız?

Evlenmek isteyip, zamanında çok fazla "evlilik ne kadar malca" gibi söylemlerde çok bulunduğu için bu isteğini söylemeye ...ü yemeyen, evli herkese ..k atarak durumunu normalize etmeye çalışan, ortalama zeka seviyesinin altında, ortalama kıskançlık seviyesinin hayli üstünde bir XX kromozmlunun açtığı konuyu çok ciddiye alamayacağım.

Şunu da söylemezsem ölürüm, madem biz evlen evlen diye adam bağladık, sen de "evlenmiycem nolur benimle kal" diye adamı özgürlük damarından yakalamışsın. Şimdi senin gibi çirkinleşip, adam seni soyadına almaya, ailesine katmaya değer bulmuyor ki evlenmiyor derdim ama, "hheee hiç de bile ben istemiyom" diyeceksin gerek yok...

Ben eski konularınıza da baktım bir acayiplik var. Siz zaten başka şehirdeymişsin birkaç kızla aynı evde kalıyormuşsun yani ailenden uzaksın bende sandım ki akrabalar falan diyor bunu. Sizin arkadaş çevrenizde o kadar evlenmiş insan ne arıyor ki nerden öyle bir ortam yaptınız akraba değil bir şey değil arkadaşlarınızın hepsi mi evli böyle? ayrıca herkes sorar evlilik ne zaman diye?

Hem konularınız hep baskıyla ilgili sizde ne var ki böyle size hep baskı var? bir konu açmışsınız, kıyafetime laf ettiler doğru düzgün giyinsin çok açık giyiniyor demiş ev sahibin ki zaten taşınırken demişler o da ilginç. Oradan bir baskı var demişsiniz.

Sonra bir de işyeri sorunu olmuş bazı sorunlar oldu anlaşmazlıklar yanlış anlaşıldım sevgilimde aynı işyerindeydi ayrıldı ama yanlış anlamalara maruz kaldım demişssiniz neden hep sizi buluyor bunlar pardon?

Hayır ben öyle değilim.
Normal olan karşımızdakinin dangalaklığına uyum sağlamak değildir bana göre :)
Dangalakla dangalak mı olalım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…