Evlilik korkusu.. yardım

gokyuzu_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2018
328
555
53
2 3 yıl öncesine kadar her genç kız gibi evlilik denince toz pembe hayaller kurardım gelinliktir düğündür alyanstır hayatını başka bi insanla birleştirip mutlu olmaktır gibi gibi..

şu an 21 yaşındayım ve çevremde görüp duyduklarım her gün okuduklarım hatta burada yazılanlar..

gözümde çoğu erkek şerefsiz yavşak ve yalancı imajı çiziyor. güvenim çok kırıldı.

ilk kez sevgiyle tanıştığım ilk ilişkimde aldatılmıştım en büyük etki de bunun zaten..

ki o kadar zor evet diyen biriydim ki ondan sonra hiç kimseye güvenemiyorum tam olarak.
her hareketi her dediği gözüme batıyor insanların hani kullanmak istiyormuş üzecekmiş gibi geliyor..
özellikle erkeklerin evliliğe saçma sapan pencerelerden bakması ilgi görünce meyletmeye çok müsait olmaları beni irrite etti artık.

sizce bu hislerim yersiz mi?

Bu arada henüz düşünmüyorum evlilik ama bu hislerim beni üzüyor birini saf sevgiyle sevmek istiyorum oysa ki..

Son düzenleme:
Daha çok gençsin 21 yaş evlilik düşünmek için çok erken.
Bazı şeyleri erkenden tüketmek iyi değil kendine zaman vermelisin.
2 3 yıl öncesi dediğin zaman 18 19 yaşı o zamanlar benim tek hayalim üniversiteyi kazanıp okumaktı.

annem okusa evlenınce gecer derdı kesın

ya evlenmek ıcın evlenılmez ben tek hatayla siliyorum dırek ınsanları ,ınce ayrıntılara bıle takılmak gerek ıcınıze sınmıyorsa asla evlenmeyın en ıyı arkadasınız esınız patronunuz calısanlarınız hep ıcınıze sınenler olmalı cevrenızdekıler onemlı

Bunları düşünüp erkeklere bilenmek ne kadar doğru? Burası bir derdim var köşesi burda mutlu bir olay anlatılmaz zaten. Kadınlar gibi erkeklerin de kadınlardan çile çekenleri aldatilanlari var. Bunu tüm kadınlara indirgemek ne kadar yanlışsa sizin tüm erkekleri de bir kefeye koymanız yanlış. Ayrıca 21 yaşında ne evliliği düşünmesi

Çok sevilesi, düzgün karakter ve ahlak sahibi erkeklerde var pekala. Kötü düşünmeyin bu kadar.

Bence de bu yaşta evlilikten korkun.

Arkadaşlar zaten okuyorum daha evlilik falan düşündüğüm yok benim sorunum birini hayatıma alsam bile güven problemi yaşamak acı çekiyorum resmen değersiz mutsuz hissediyorum..

doktor adayıyım ayrıca merak etmeyin 18 19 yaşında sınavı da düşündüm...

abla olarak tavsiyelerinizi ve bunu yaşayıp yenen ya da yenemeyen varsa onun bi kaç sözünü duymak istemiştim..
Her erkek böyle değil tabi ki bunun farkındayım.

Yavrucum okuluna git, Netflix’ten dizi izle, kitap oku, arkadaşlarınla gez toz, kuaförle kanka ol..Kendine ne garezin var da 21 yaşında bunları düşünüyorsun?
bu dediklerinizi yapıyorum ki ben..

genç kız gibi sevdiğim beyle mutlu kareler çizemiyorum ama işte
o güzel heyecanı yaşayamıyorum

birinden hoşlanıyorsan çok zor evet derim salaklığını bi kenara bırakman lazım önce. peşimden koşsun ki egom tatmin olsun diiye beklersen çok beklersin.

21 yaşında bunlardan çok daha önemli meevzuları dert edin bir de.

insanlara güzel bakarsan güzel görürsün herkes bok ben prensesim diye bakarsan da yalnız kalırsın. az kendini geliştirmeye bak.

Biz ne desek boş
Bir gün biri girecek hayatına bildiğim okuduğun tüm doğrular alt üst olacak inan bana, yaşadım çünkü

yazdıklarımdan hiç bir şey anlamamışsınız büyük başarı tebrikler.

kendimi prenses gördüğüm falan yok aksine mutsuz ve değersiz hissediyorum. korkuyorum anlıyor musun salak ya da egoist değilim ve her önüme çıkan erkeğe atlamam gerektiğini de hiç sanmıyorum.

fazla saygısız ve ağzı bozuk birisiniz. uzmanlık alanı olarak psikiyatri seçicem buyrun bi ara uğrayın.

önce sen bi kendini düzelt de bakarız gerisine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…