Evlilik korkusu.. yardım

Forumun yararları keşke senin yaşındaki bütün kızlar 25 yaşına kadar nefret etse okuldan önce koca derdine düşmese

doktor adayıyım ayrıca merak etmeyin
Ekşi sözlüğe döndü bura da. Uzak akrabaların falan da malum sınavda ilk beş binde değil mi dkdkdkdk

Bir doktor ‘adayı’nın erkeklerin geneli için ettiği laflara bakın; şerefsiz, yavşak. Ah benim her kademesi kokuşmuş güzel ülkem!

Doğru insan zaten güven verir..hissedersiniz biraz daha olgunlaşinca.. şimdiden düşünmeyin su akar yolunu bulur

İnsanlar okuduğunu anlamıyor ama anlamadıkları konuya alakasız yorum yapmaktan da çekinmiyor. Çok ilginç. Ayrıca evlenmeyi düşünmek ve evlilik hakkında düşünmek farklı şeyler. Neyse.
Ben de 22 yaşındayım ve bir süre önce asla evlenmemeye karar verdim. Birini saf bir şekilde sevebileceğimi sanmıyorum. Evlilik kurumunun bir sürü saçmalığı barındırdığını görüyorum ve bir sene önce evlenen insanlara baktığımda gözümden kalpler çıkarken, şimdi kusmak istiyorum. Hatta öyle ki ne zamandır rüyalarımda evlendiğimi görüyorum ve kaçmaya çalışırken kan ter içinde uyanıyorum. Erkeklerden de evlilikten de hiç haz etmiyorum. Umarım buraya nişanlım, kocam bilmem ne diye moktan konular açmam.

bizzat kendim 4 bindeydim aklına takılan şeyleri sorabilirsin :) NIHAYET

Gerçekten okuduğunu anlamayan insanların burda abuk sabuk yazmasına tahammülüm kalmamıştı teşekkürler yorumunuz için..

İnsanlar buraya sıkıntılarını yazıyor ama her evlilikte ufak tefek sıkıntılar olur. 21 yaş cok kücük evlilik için bunları düşünmeyin.

Evlilik aşkı olduruyor evet.
Erkekler(istisnalarin disinda) sevip evlendigi kadinla ayni eve girince sacmalamaya basliyor. Yavas yavas uzaklastirip araya set koyuyolar kadinlarda o ilgiyi goremyince ruhu yanlizlasiyor. sonra kadin kendini kocasinin karisi degil anasi gibi gormeye basliyor cunku erkekler boyle hissettiriyor bu endiselerin yersiz degil yani kimseye guvenemezsin kendine bile guvenemedigin bu dunyada.

Çok saldırgansınız. "Keşke herkes sizin yaşınızda sizin gibi olsa" diyen kişiye bile saydırmışsınız.

Evet düzgün erkekler de var bu dünyada. Hayatı eşit paylaşmak isteyen, saygılı, sadık, sevdiği insana dost olan, yoldaş olan.
Ama siz bu tavırla devam ederseniz onlarla karşılaşabilir misiniz bilemem.

Evet evlenmeyi şu an düşünmediğini anladım. Önce onu belirteyim.

Yalnız henüz evlenmeyi düşünmezken, evlenme adayı yokken, hayatla ilgili çok farklı beklenti ve uğraşların varken kendine daha şimdiden evlilik korkusunu dert ediniyorsan bu durum çok anormal. Belki profesyonel yardım alabilirsin. 21 yaşındayken ben de evlilikten çok korkuyordum, 22 yaşında biriyle tanıştım, evlenmeye karar verdim ve 23 yaşında evlendim.

Bunlar kafaya takılacak şeyler değiller normal şartlarda. Hayatına alacağın kişiyle evlenmek zorunda da değilsin, mutlu eğlenceli beraberlikler yaşayabilirsin. Her konuştuğun, sevgili olduğun kişiyle evlilik planı yapmak zorunda değilsin sonuçta.

Bir de evlilik korkun varsa Bdv'deki eş, kaynana, görümce konularından uzak dur bence.

Evlilik korkun saf sevgi yaşamana engel olamaz. Birini seversen ilişki yaşarsın, zaman ne gösterir bilinmez.

20 yaşındayım 4 aydır tanıdığım biriyle evlendim 1 yıl olacak neredeyse ve hayatımda verdiğim tek doğru karar buydu sanırım fazla uzatmayın sevin ve evlenin evlilik mükemmel

21 yas ve evlilik düşüncesi mi ?

Yapma yavrucum daha çok yokun var.

Valla şu siteye girdim gireli eşinden iyi bahseden çok mutluyuz bilmem ne diyen birini henüz göremedim ben ve ne yazıkki bende bunlardan biriyim pişmanlık pişmanlık pişmanlık.. Tabiki bütün erkekleri aynı kefeye koyamayız genelleme yapamayız. Gördüğüm tek şey teknoloji ilerledikçe yeni saçma sapan şeyler çıktıkça ilişkilerin düzenli güzel aile hayatlarının b*ku çıkıyo maalesef

20 yaşındayım 4 aydır tanıdığım biriyle evlendim 1 yıl olacak neredeyse ve hayatımda verdiğim tek doğru karar buydu sanırım fazla uzatmayın sevin ve evlenin evlilik mükemmel

Allah mutluluğunuzu bozmasın canım çocuk var mı

23 yaşında evlenip 30 yaşında boşanan birisi olarak boşandığımdan beri tekrar evliliğe hep sıcak baktım. Çünkü ben evlilik kurumumunun gerektirdiği hassasiyete sahip bir kadınım ve inşallah allah da benim karşıma benim gibi düşünen birisini çıkaracak. Sorunlar olacak olmaması imkansız ama karşılıklı eşler bu sorunları çözemiyorsa evlilik mutsuzlaşıyor. İşin gücün ailen paran da olsa tek başına hayat geçmiyor. Zor bir karar zor bir sınav ama niyetimiz sağlam olursa allah yardım eder diye düşünüyorum

Allah mutluluğunuzu bozmasın canım çocuk var mı
Yok 5 ay oldu evleneli korunmuyoruz ama illa olsun diyede ugrasmıyoruz olursa olur olmazsa olmaz diyoruz eşim 23 yaşında ben 20 acele etmiyoruz çocuk için o yüzden geziyoruz içiyoruz hayatımızı yaşıyoruz şu an ama olsada hayır demem tabi istiyorum

Evlilik zor evet ama doğru insanla kötü değil. Tabii ki krizler olacak. Önemli olan o krizleri çözebilmen.

18 yasında her genç kız evlilik hayali kurmaz ki.. O zamanlarda tek hayalim uzak bir şehirde okuyup özgürlüğümü ilan etmekti..
Bence bütün bu olumlu - olumsuz düşünceler için yasınız çok genç. İyi eğitim ve kariyer fırsatlarına odaklanırsanız böyle düşünceleriniz de biter. Bu arada şansınız varsa sizinle benzer amaçları olan bir erkek arkadas bulursanız ancak o zaman gelinlik hayali kurun...Allah hepimizin karsısına hayırlı insanlar çıkarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…