- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
Eşim benden bin kat merhametlidir mesela .Ben kızdığım zaman pişman olmam o anında olur haklı bile olsa ...Bana der taş kalplisin diye .Evlenmeden önce kulqgimi deldirnistim .Bir süre sonra küpe çıkması gerekiyor ya sikismis canım acıyor diye cikaramamiati hala öyle ve bu güzel birşey ...Neleri kıskanırdı mesela, ve nasıl geçti tüm bunlar :) hayır babası annesi genç ve güzel bir çekirdek aile. Anne baba iki kardeşler. Şiddet e meyilini görmedim dediğim gibi bir ağrım sızım olsa hüngür hüngür ağlar, yolda yürürken kendi önüne değil benim önüme bakar takılırsam VS tutar diye. Abartıyor tabi :) ama dediğim gibi ani öfkeleri var, ileride bu katlanır mı diye tedirgin oldum.
Ya uslubu duzgun yada gerekceler.mantikliysa ve oda senin.icin bazi seylerini.kisitliyorsa sorun.olmuyor hersey karsilikli.anlayis ve hoşgörüye bakiyorZor geldi mi bunlar peki :/ kıyafette mesela :)
Bemde ayno dwrtten muzdaribim bşrde benim görümce evlenmemiş sanki 2 karılı adama kuma gittim....Öncelikle atanmadan evlenme lütfen .Bunun pişmanlığını yaşıyorum hala atanamadim 32 yaşındayım .
Esimde sevgikiyken aşırı kıskançti akrep burcu zaten :) bende kısıtlamaya hiç gelemem ve sessiz bir tipte değilim hep kavga ederdik ama öyle salakça kiskancliklsri vardı ki ...
Evlendikten sonra kalmadı şükür ...ama şiddet olayı varsa uzak dur bildiğim kadarıyla o evlendikten sonra katlanarak artıyor ..
Birde aileye dikkat et.Eger babası yok veya aşırı sorumsuz varla yok srasiysa ve bu nedenle evin erkeği yerine konmussa uzak dur .Bizim en büyük sorunumuz bu oldu
kp yaşıyor ama sadece çocuk yapmayı bilmiş bu yüzden sanki kuma gelmişim gibi hallere giren kv ve gotumceyle savaştım bir süre
Hep kavga ettim inan yıllık izin günü gelmeden önce stres basıyordu .. Ve maalesef hep mağdur u oynuyorlardı ama x cadploz herşeye bı cevabı var ama biz bişey desek o 10 söylüyor diye duygu sömürüsü vs .Bemde ayno dwrtten muzdaribim bşrde benim görümce evlenmemiş sanki 2 karılı adama kuma gittim....
Nasıl başa çıktın ?
Eşim kurmıyır çğnkü eşimin ailesi yaşlı görümcem hasta hep bir kart var ellerinde bende sessiz kalıyırdum ama aileme sardılar kavga çıkardım, eşimle aram bozuldu şimdi görğmcemin yanından geldi artık ne kafar iişirdiyse eşim evi terk etti...Hep kavga ettim inan yıllık izin günü gelmeden önce stres basıyordu .. Ve maalesef hep mağdur u oynuyorlardı ama x cadploz herşeye bı cevabı var ama biz bişey desek o 10 söylüyor diye duygu sömürüsü vs .
En son hadlerini iyice astılar ve eşim rest çekti .Şimdi çok şükür herkes ağzının payını aldı .4 yıllık evliyken oldu ...darısı başına tavsiyem muhatap olma ağız dalaşına girme esin dengeyi kurşun başka türlü olmuuor
Tabii ki de genel olarak insanlar yas aldıkça olgunlasir genel gecer kural diyebiliriz..ama soz konusu erkekler ve sinir, kıskançlık oldugu zaman is degisebiliyor.yine tabi ki bilemem gelecegi ama benim yaşadığım ve -burada okudugum genelde mesela- yillar gectikce, çocuk oldukça erkeklerin okuzluk seviyelerinin arttigi..mesela esim ilk yillar pek lafini etmezdi yani normal yemek yaparim cok iyi yemek yapamam ama simdi mesela hep dir dir vesilesi bu özellikle ramazanda malum cok ac oluyorlar..hic bana gore değilmiş mesela ben herşeyi yerim ve güzel gelir bana, o iste şunu bunu yemez, kiyma cok kotuymus der vs.. ama bu hali git gide batiyor yani hep kadinlari bilirler dirdirci diye ama oyle degil seni bir şekilde begenmemeye ve daha tahammülsüz olmaya başlıyorlar..e boyle adamin ani sinir patlaması olduğunu düşün bir de..yine öyle bizde de ani sinirlenir bağırır ben susarim ama inan sogudugumdan ve cocuk olduğundan, cozumu yok yani konuşmakla falan bir yere kadar oluyor..sen çalış mesleğini eline al her harikarda. Son olarak sana bir sey diyeyim mi Rabbim hissettiriyor biliyor musun bir anda, bir yerde onunla konuşurken, düşünürken eger içine onunla evlenmekle gelecekle ilgili bir sıkıntı gelirse sakin yabana atma bu hissi ve gereğini yap..O benden 2 yaş küçük yani 24 yaşında ve bana aşırı derecede düşkün. Bunlardan kaynaklı kıskanç olabilir mi yaştan dolayı mesela, ileride geçmez mi
Ailesini çok iyi tanımıyorum farklı şehirlerde yaşıyoruz 2-3 ay da bir 2-3gün görüşebiliyoruz erkek arkadaşım ile. Bir kez yemeğe gittim sadece evlerine, ailesi sakin kendi hallerinde. Sevgilimin sözlerinden VS anladığım kadarıyla huzurlu evlerinin içi. Çünkü ailesine çok düşkün ve sürekli ailesini anlatır güzel şekilde. Sürekli vakit geçirirler.
Allah Allah ya...benim eşimde ilk başlarda ve nisanliyken hatta böyleydi . annesi nin de fenwlasma huyu var ama ambuslnasi ,100 tane tanıdığını arayıp kapıyı da Aralık bırakıp içeri biri girince kendini atıyordu ve hep ise yarıyordu .en son hadlerini çok çok astılar ve ilk kez eşim tepki gösterdi ondan sonra düzeldi eş arkanda olmayınca hiç ise yaramıyor maalesef yıllarca uğraştım benEşim kurmıyır çğnkü eşimin ailesi yaşlı görümcem hasta hep bir kart var ellerinde bende sessiz kalıyırdum ama aileme sardılar kavga çıkardım, eşimle aram bozuldu şimdi görğmcemin yanından geldi artık ne kafar iişirdiyse eşim evi terk etti...
24 yaşında 2 yıllık anestezi bitirdi özel bir hastanede çalışıyor. Sana güveniyorum ama çevreye güvenmiyorumculuk işte. Kıyafet konusunda kıskanç, erkeklerin olduğu ortamlarda kıskanç. Ani patlamalar şöyle, yani hiçbir zaman bağırıp çağırmaz, sesini çok fazla yükselttiğini de hatırlamam ama ani çıkışları oluyor durumu anlamadan hemen nasıl böyle olur nasıl şöyle olur diye söylenmeye başlar sakinleşince ancak hatasını anlıyor" Tırnağım incinse hüngür hüngür ağlar karşımda öyle bir düşkünlüğü var.
Ama her insanda olduğu gibi olumsuz bir kaç yönü var mesela kıskançlık gibi, ani patlamalar gibi. "
1- burdaki tutarsızlık; bu kadar dusunceliyse madem kiskanclik ve ani patlamalar yaparak seni uzmemesi gerekmez mi sence
2- esimin de evlenmeden önce biraz sinirli olduğunu tahmin ediyordum ama evlendikten sonra içinden baya kızgın boğa cıktı sinirlenince kıpkırmızı olmalar, küfür hakaret vb.ve ortada ciddi bir şey yokken bile bu hale gelebiliyor
3- daha gençsin canım dediğin gibi bir atan isini eline al bakalım acele etme
4- kıskançlığınin altında yatan şeyler ne mesela sana mi güvenmiyor, onun yasi kaç, n is yapiyor neden hangi olaylarda anı patlamalar yaşıyorsunuz
Maalesef öyle bir şansım yok :) tatil e çıkma fırsatımız oldu fakat sadece 4 gün :) ilginç şekilde yanyanayken her şey çok iyi ve mükemmel. Hatta yanyanayken aklımdaki tüm soru işaretleri bitiyor. Melek mi bu diyoeum. Çok düşünceli VS. Fakat ayrı şehirlerde yaşıyoruz ve işin içine mesafe girince hem tartışmalar artıyor hem de tekrardan soru işaretlerim başlıyorEğer böyle bir şansınız varsa evlenmeden önce 1 sene kadar aynı evde yaşamak tamamen tanımanızı sağlayabilir. Birlikte alışverişlere ve tatillere de çıkın. Böylece evlilik kumar olmaktan çıkar.
Kumarbaz değilim risk almayı da sevmemEvlendikten sonra adamın ayakta işediğini öğrenip boşanma evraklarıyla uğraşamam
Evet işte o yüzden olumsuz bir yönde hemen acaba bu sinyalleri mi diyorum. Küçük bir şey bile olsa evlenince bin kat artar diye senaryolar kuruyorum. Hatta diyorum ki ya evlenirsem 'aaa adam sinyalleri de vermişti ben nasıl anlayamadım' diye düşünmeye faln başlıyorum :) uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum sanırım bunun da etkisi büyük sürekli vakit geçirmek gibi bir şansım olsaydı daha fazla birlikte kalsaydık ya kötü yönünü net görürdüm ya da kötü olmadığına tam emin olurdum. Şimdi yapmadığı bir şeyi bile ya yaparsa diyorumAslında yanılıyorsun.
Burda acılan konulara baktığınız zaman ,kocası manyak olan arkadaşlarımizdan sıklıkla şunları duyarız:
_evlenince düzelir sandım.
_çocuk olunca düzelir sandım.
_bu kadar değildi,yakıştıramadım.
_ ailem kesinlikle reddetti ama ben vazgeçmedim...
Yani evlenmeden önce münir özkul olan adamlar imza atınca erol taşa dönüşmüyor.
Sinyalleri veriyor. Gösteriyor.
Yazından anladığım kadarıyla hiçkimseye sonsuz güven duymayacak kadar aklı başında bir kızsın.
Olasılıklara ihtimal veriyorsun.
Bu çok Önem li
Böyle olgun davrandığına sürece kötü evlilik yapacağını sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?