Evlilik mi Bakıcılık mı?

Aaa olur mu biz müneccimmiz herşeyi önceden bilmemiz gerekiyordu.Başına gelmemiş etmemiş burada laf olsun torba dolsun diye konuşan çok yasminciğim
Anlamaları için yaşamasınlarda bu durumu ama gerçekten gerekirse otursun karşında 7 ceddinide anlatsın evlilik boyunca yinede çıkıyor da çıkıyor da insan gerçekten ne kadar tanıyorumda dese tanımıyor.En azından ben tanıyamamışım

Aslında cevabı tahmin ediyordum yine de sorayım dedim. Biz bunlara cahil eski adetli diyoruz ama işlerine gelince çok da normal oluyorlar. Benim de kv görümce sudan sebeplerle eş tarafıyla görüşmezler eşleri de doldurmuşlar adamlar da gitmiyor. Ama bana her gün gel git yapmak bizim adetimiz diyorlardı. Zor olacak ama tepkinizi kesin koymazsanız onlar bayrağı ellerine geçirirler. Yalnız kavga etmeden kararlı ve net olduğunuzu eşinize göstermeniz lazım. Haklıyken haksız duruma düşmeden sakin sakin net konuşun. Ve yeterince anlayışlı olduğunuzu belletin. Gerekirse kapının orda olduğunu da bilsin. Bu arada çoluk çocukla size kapı göstermesi de ayrı saçmalık. O ev sizin de. Sorunu çıkaran değil de mazluma kapı göstermek hangi vicdana sığar.

Valla bence okuyanlar karar versin kimin komik olduğuna
Ben köylü insan bana uymuyor gibi bir cümle kullanmadım.
Siz demişsiniz ki ailesi köyde yaşayan biri ile evlenip bu zihniyet çağ dışıdır diyen biri kadar komik bişey duymadım…Bu ne demek.Her köyde yaşayan insanın zihniyeti aynıdır her köyde yaşayan insan çağdışıdır demek.Bunu bu şekilde anlamayan insan bence komik olur..Siz önce ne yazdığınıza bakın isterseniz.
Bugün köyde yaşayan birine göre eğitim çok önemsizdir okutmaz çoluğunu çocuğunu aynı köyde yaşayan insan çocuğuna öyle destek olur ki o çocuk çobanlık yaparken ders çalışır tıp kazanır….
Her köylü çağdışıdır denilmez.Her köylü aynı zihniyette değildir.Söylediklerinizi inkar etmeyin isterseniz.

Size göre dik durmak kavramı nedir bilemem ilgilenmem de zaten.Bana göre dik durmak demek kaynın benimle yaşamasına engel olmak demektir ve ben kaynımla yaşıyor muyum hayır…Bunu bana kabul ettirebildi mi eş kişisi hayır.Ettirebilir mi kabul..Hayır…

Eş ailesini kötülemek tabi ki kültür değil böyle bir kültür olabilir mi
Ben daha kültürlü olduğumu iddia etmedim zaten siz okuyorsunuz değil mi yazılanları Burafan bakınca hiç öyle görünmüyor da

Aaa olur mu biz müneccimmiz herşeyi önceden bilmemiz gerekiyordu.Başına gelmemiş etmemiş burada laf olsun torba dolsun diye konuşan çok yasminciğim

Ya hadi susayum diyorum olmuyor. Sayfalarca laf olsun torba dolsun diye konusan tek bir kisi var bil bakalim kim? Basina geldi de ne yaptin? Bu hafta sonu gelecek mi diye bekleyip kayninin donlarini yikadin. Kendi konunu unutup burda cok yol katetmissin gibi konusuyorsun. Ben de buna tepki gosteriyorum

Kendi konundan yazmiyorsun artik cunku insanlar anladi artik konuna yazan yok. sen burdan icini dokmeye basladin amacin konu sahibine yardim falan degil yani. birbirimizi kandirmayalim.

Hi hi anluyorum ben seni ama konu sahibine cok ayip etmiyor musun sence? Sayfalarca kendini ve kocanin ailesini anlattin. icini yeterince dokmussundur artik. Birak da biraz konu sahibi anlatsin.

Offf gerçekten komedi üstüne komedi üstüne komedi size sadece gülüyorum
Burada benim konumla bağdaştırıp beni etiketleyen çok fazla insan oldu siz de dahil olmak üzere bu konuda beni konuştunuz hatta az önce resmen bana laf soktunuz ne yapayım benle ilgili konuşurken cevap vermeyim mi benim konum değil diye…

Konuma yazan olamaz artık çünkü yazacak bişey kalmadı insanlar neyi anladı bilmiyorum ama sizin köylü insanları aşağıladığınızı anlamalarını Ümit ediyorum sadece…
Kendi konumu unutmadım yol flan da kastetmedim siz benimle ilgili yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın.Kendi kendinize kurduğunuz yorumlar benim yaşantım değil…Ben sadece olay başıma geldiğinde takındığım tavrı anlattım…

Ben burada hem kendi derdimi anlatıyorum hem konu sahibi ile ilgili konuşuyorum.Ne yazıp ne yazmamam gerektiğini size soracak değilim…

Siz de yazmayın o zaman konu sahibi kendini anlatsın siz niye yazıyorsunuz…Çağ dışı kelimesini burada ben kullandım orada bana laf sokuyorsunuz sonra da siz yazmayın konu sahibine ayıp oluyor diyorsunuz..
Hı hı hı hı bence de siz çok iyi anlaşılmılsınızdır eminim…

bakis acinizi ve pozitif yorumunuzu begendim.

Ancak ben de boyle bir sey ne duydum ne gordum,
cok enteresan geliyor bana.

Ki koyde dogdum buyudum, yetiskinligime kadar orada yasadim, hala daha da bir cok akrabam koyde yasiyor.

Ancak kendi cocugunun yanina gider yasarsin falan, ki suan onu bile bir cok insan yadirgiyor, gidip kardeste / kuzende vs yasandigini ben gormedim dedigim gibi.

Hatta benim annemin annesi vefat etmis yillar evvel, annem abisine gidip yasamamis, ananesi ile yasamis, abinin yanina gidilmez denmis. Bu da bir 40-50 yil oncesinin meselesi.

Yaşasınlar valla ben senin kadar iyi kalpli değilim yasmin
Kesinlikle sana katılıyorum Yani bir de bu konuda kendimi suçlama nerden bilebilirdin ki böyle bir yaşantıları ve zihniyetleri olduğunu…
Birçok insan eşini evliyken tanıyor evlenmeden önce tanıyamayabiliyor tam olarak bu nedenle geçmişi sorgulamak yerine gelecek için ne yapacağına odaklan bence.

Herkesin bedduasi kabul olsa gokten kemik yagardi. Biktim ben sizin gibilerin beddualarindan artik. Demek ki sen de kalbinin guzelligini yasiyorsun bir de boyle bak.

Herkesin bedduasi kabul olsa gokten kemik yagardi. Biktim ben sizin gibilerin beddualarindan artik. Demek ki sen de kalbinin guzelligini yasiyorsun bir de boyle bak.
Yalnız o laf öyle değil tabi gerçeğini söyleseniz hakaret olacak söylemediniz de hakaret olmadı mı bilemiyorum
Sizin gibilerin derken pardon yine köyde yaşayan insanları aynı kefeye koyduğunuz gibi beni de kimbilir kimlerle aynı kefeye koydunuz
Burada başınıza gelmemiş bir konuda mağdur olan insanları suçlayacak şekilde sizde önceden düşünseydiniz köylüyle evlenen bunların başına geleceğini bilir vari konuşunca bişey yok ama ben başlarına gelsin de onları da görelim derken sorun var
Kalbimin çirkin olduğunu mu ima ediyorsunuz?bütün köylüler çağdışıdır demek isteyen biri ne olur benim kalbimi çirkin görsün ben onun kalbi kadar güzel olamam imkansız bu

4 sene eşimin kardeşi de olsam bana elin adamıdır. Aynı evde yaşamak istemem hasta olsam rahatça yatamam eşime sarılıp film bile izleyemem ki insanın eşiyle başbaşa kalmak istemesi kadar doğal bir şey yok. Siz en baştan diğerini evinize kabul ederek hata yapmışsınız. O yüzden o yüzü bulmuşlar şimdi ikinci kardeş geliyor. Bu kardeş kız olsa yine biraz dayanılır ama yetişkin bir erkekle eşin evde yokken bile başbaşa kalman hoş değil. En azından ben bunu istemem hiçbir zararı olmasa bile rahat edemem. Eğer sözüne itibar etmiyorsa sen evden ayrılacağını söyle

Bişey soracağım Duygu, görümcenizin yıllarca amcasında yaşadığını düğünden sonra mı öğrendiniz?

Bişey soracağım Duygu, görümcenizin yıllarca amcasında yaşadığını düğünden sonra mı öğrendiniz?
Düğünden 1 buçuk sene sonra öğrendim Yani geçen yaz. bu kaynım bende dersane için kalmaya gelecekti de ben istemedim gelmedi Ya o zaman öğrendim.
Burada benim konumu konuşmayalım lütfen siz soruyorsunuz ben cevap veriyorum bu sefer bu konuyu sanki ben işgal ediyormuşum gibi millet laf söylüyor.Sorusu olan benim konuma sorsun Ya da bana özelden yazsın tüm samimiyetimle cevaplarım.

Görumcenizin yıllarca amcasında kaldığını düğünden 1 buçuk sene sonra öğreniyorsanız eş ailesi ile çok alakanızın olmaması gerekiyor. Lakin eşinizle sohbet arasında bile mi geçmedi bu mevzu? Çok küçük bir olay değil, mutlaka duyardınız. Özellikle saklanmış gibi bir durum çıkıyor ortaya.

Valla eşimde öyle çok ailesiyle ilgili değildiki..Hiç aramızda konusu bile olmadı.Kız kardeşi bayramda bile aramaz abisini öyle lafta kardeşler Yani ben aralarında bir kardeşlik bağıda görmedim…Bu erkek kardeşiyle de öyle 2 yıldır sadece Kandil bayramda konuşurlardı buraya gelince kıymete bindi kardeşi.

Evlenmeden önce de mi böyle kopuktular?

Katip bu ailelerde bir birey evlenince kıymete biniyor. Dışarıya iyi görünme çabasından farklı ki kimliğe bürünüyorlar. Konu sahibi de eşinin davranışına o kadar alışmış ki komple kabul etmeme fikri geçmiyor aklından. Kaygılarından kötü olmakla suçlanmaktan korkup bari arada diyor. Rabbim herkesin yuvasına ferahlık versin.

Evet….
Eşim dedi evlenince 5-6 gün kalırız köyde o kadar dedi.Gerçekten de bu zamana kadar öyle kaldık.Ben sevmiyorum köyü dedi..Kardeşlerini doğru düzgün anlatmazdı bile…Bu erkek kardeşiyle asla anlaşamazlardı.Annesini sever flan ama baya da bişey söyler yok bu yemeği yapamamışson olmamış bu nasıl tatlı flan diye..Bir keresinde babası birini eve bırakalım dedi diye eşim nasıl sinirlendi arabayı hızlı hızlı sürmeye başladı anne babaya tepki verdi..Yani bu kardeş olayının bence aile ile ilgisi yok kendi kafasında kuruyor benim bakmam lazım diye yoksa ana baba dinleyecek bi tip değil..

Evet Ya ben de ona şaşırıyorum yasmin 1 hafta kalsın diğer hafta eltiye geçsin istiyor..Bunu bile istememeli.Valla çok sinir bozucu Ya.Nerede kalıyorsa kalsın ayrı evde kalsın hiçbirşekilde gelmesin sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…