- 25 Mart 2022
- 49
- 30
- 3
- 32
- Konu Sahibi yasmin2500
-
Anlamaları için yaşamasınlarda bu durumu ama gerçekten gerekirse otursun karşında 7 ceddinide anlatsın evlilik boyunca yinede çıkıyor da çıkıyor da insan gerçekten ne kadar tanıyorumda dese tanımıyor.En azından ben tanıyamamışımAaa olur mu biz müneccimmiz herşeyi önceden bilmemiz gerekiyordu.Başına gelmemiş etmemiş burada laf olsun torba dolsun diye konuşan çok yasminciğim
Aslında cevabı tahmin ediyordum yine de sorayım dedim. Biz bunlara cahil eski adetli diyoruz ama işlerine gelince çok da normal oluyorlar. Benim de kv görümce sudan sebeplerle eş tarafıyla görüşmezler eşleri de doldurmuşlar adamlar da gitmiyor. Ama bana her gün gel git yapmak bizim adetimiz diyorlardı. Zor olacak ama tepkinizi kesin koymazsanız onlar bayrağı ellerine geçirirler. Yalnız kavga etmeden kararlı ve net olduğunuzu eşinize göstermeniz lazım. Haklıyken haksız duruma düşmeden sakin sakin net konuşun. Ve yeterince anlayışlı olduğunuzu belletin. Gerekirse kapının orda olduğunu da bilsin. Bu arada çoluk çocukla size kapı göstermesi de ayrı saçmalık. O ev sizin de. Sorunu çıkaran değil de mazluma kapı göstermek hangi vicdana sığar.Kv zamanında kendi kv kaynıyla yaşamiış ama anlaşmazlık çıkmış evleri ayırmış.Görümcemde bir süre birlik yaşadı eşim ve ailesi karşı çıktılar her fırsatta kızlarını dolduruyorlardı evini ayır evini ayır.Sonuc ne oldu ayırdı rahata kavustu.O zaman eşime söyledim kendi kardeşin olunca olmaz diyorsunda bana gelince neden mecburuyetim varmış gibi bakmaya zorluyorsunuz dedim o farkli bu farklı diye diye işın içinden sıyrıldı
Valla bence okuyanlar karar versin kimin komik olduğunaYa gercekten asiri komiksin. Ben mi koyde yasayanlari cag disi bulmusum yoksa sen mi? Koylu insan madem sana uymuyordu neden evlendin? Hangi kraliyet ailesinin mensubusun ki boyle bir kultur hic duymadin?
Senin burada sayfalarca yazmanin tek sebebi dertlesmek bunu anlayabiliyorumda tabi ki dertles ama kendin cok dik durmussun da simdi millete yardimci oluyormussun gibi yapma bunu. Dik durmak demek kocanin vazgecmesini beklemekse evet ama dik durmak bu degil.
Ister bosanirsin ister bosanmazsin orasi da senin bilecegin is ama esini ve ailesini bu kadar gomup kotulemek kultur degildir diyorum sana. neden cunku hala o kotuledegin ailenin oglu ile evliligin devam ediyor. Hani sizin kultur farkiniz varmis ya aile ile yani sen daha kulturlu degilsin diyorum.
Aaa olur mu biz müneccimmiz herşeyi önceden bilmemiz gerekiyordu.Başına gelmemiş etmemiş burada laf olsun torba dolsun diye konuşan çok yasminciğim
Valla bence okuyanlar karar versin kimin komik olduğuna
Ben köylü insan bana uymuyor gibi bir cümle kullanmadım.
Siz demişsiniz ki ailesi köyde yaşayan biri ile evlenip bu zihniyet çağ dışıdır diyen biri kadar komik bişey duymadım…Bu ne demek.Her köyde yaşayan insanın zihniyeti aynıdır her köyde yaşayan insan çağdışıdır demek.Bunu bu şekilde anlamayan insan bence komik olur..Siz önce ne yazdığınıza bakın isterseniz.
Bugün köyde yaşayan birine göre eğitim çok önemsizdir okutmaz çoluğunu çocuğunu aynı köyde yaşayan insan çocuğuna öyle destek olur ki o çocuk çobanlık yaparken ders çalışır tıp kazanır….
Her köylü çağdışıdır denilmez.Her köylü aynı zihniyette değildir.Söylediklerinizi inkar etmeyin isterseniz.
Size göre dik durmak kavramı nedir bilemem ilgilenmem de zaten.Bana göre dik durmak demek kaynın benimle yaşamasına engel olmak demektir ve ben kaynımla yaşıyor muyum hayır…Bunu bana kabul ettirebildi mi eş kişisi hayır.Ettirebilir mi kabul..Hayır…
Eş ailesini kötülemek tabi ki kültür değil böyle bir kültür olabilir mi
Ben daha kültürlü olduğumu iddia etmedim zaten siz okuyorsunuz değil mi yazılanlarıBurafan bakınca hiç öyle görünmüyor da
Offf gerçekten komedi üstüne komedi üstüne komedi size sadece gülüyorumYa hadi susayum diyorum olmuyor. Sayfalarca laf olsun torba dolsun diye konusan tek bir kisi var bil bakalim kim? Basina geldi de ne yaptin? Bu hafta sonu gelecek mi diye bekleyip kayninin donlarini yikadin. Kendi konunu unutup burda cok yol katetmissin gibi konusuyorsun. Ben de buna tepki gosteriyorum
Kendi konundan yazmiyorsun artik cunku insanlar anladi artik konuna yazan yok. sen burdan icini dokmeye basladin amacin konu sahibine yardim falan degil yani. birbirimizi kandirmayalim.
Ya arkadaslar cag disi cag disi diyorsunuz iyi hos da bu adamlari sevgiliyken hic mi tanimadiniz ya? Su forumda bile yorum yazarken yeri geliyor kendimizden bahsediyoruz. Siz bu adamlarla sevgiliyken ne konusuyordunuz?
Bazi seyleri acikca soylemek gerekmez hani insan anlar ya siz hic mi anlamadiniz. Bence biraz da kendinizi elestirin. konu hala cag disi cag disi. Cagdas bir insan da bir seyleri sorgulayabilmeli ya.
Ben yurt disinda dogup buyudum buna ragmen esimin bir koyu olsaydi bunu ben bile dusunurdum. Ben anlamiyorum hepiniz Turkiye hakkinda gercekten hic bir sey duyup gormeden mi buyudunuz.
Evet her ailede ve kulturde bu yoktur ama boyle bir gercek var bunu hepimiz bilmesek bile illa ki duymusuzdur ya.
Adamin koyu var ve sehirde kimse yok koyde buyumus biri sizce koyden gelince otele mi yerlesir. Adam bunu gormemis ki. Kalmayi yatiyi normal goruyor. Bunu dusunemeyecek kadar da dunyadan uzak buyumemisizdir hicbirimiz ya.
Elestiriri iyi hos ama insan kendini de elestirebilmeli.
Yaşasınlar valla ben senin kadar iyi kalpli değilim yasminAnlamaları için yaşamasınlarda bu durumu ama gerçekten gerekirse otursun karşında 7 ceddinide anlatsın evlilik boyunca yinede çıkıyor da çıkıyor da insan gerçekten ne kadar tanıyorumda dese tanımıyor.En azından ben tanıyamamışım
Yaşasınlar valla ben senin kadar iyi kalpli değilim yasmin
Kesinlikle sana katılıyorum Yani bir de bu konuda kendimi suçlama nerden bilebilirdin ki böyle bir yaşantıları ve zihniyetleri olduğunu…
Birçok insan eşini evliyken tanıyor evlenmeden önce tanıyamayabiliyor tam olarak bu nedenle geçmişi sorgulamak yerine gelecek için ne yapacağına odaklan bence.
Yalnız o laf öyle değil tabi gerçeğini söyleseniz hakaret olacak söylemediniz de hakaret olmadı mı bilemiyorumHerkesin bedduasi kabul olsa gokten kemik yagardi. Biktim ben sizin gibilerin beddualarindan artik. Demek ki sen de kalbinin guzelligini yasiyorsun bir de boyle bak.
Bişey soracağım Duygu, görümcenizin yıllarca amcasında yaşadığını düğünden sonra mı öğrendiniz?Aaa olur mu biz müneccimmiz herşeyi önceden bilmemiz gerekiyordu.Başına gelmemiş etmemiş burada laf olsun torba dolsun diye konuşan çok yasminciğim
Düğünden 1 buçuk sene sonra öğrendim Yani geçen yaz. bu kaynım bende dersane için kalmaya gelecekti de ben istemedim gelmedi Ya o zaman öğrendim.Bişey soracağım Duygu, görümcenizin yıllarca amcasında yaşadığını düğünden sonra mı öğrendiniz?
Görumcenizin yıllarca amcasında kaldığını düğünden 1 buçuk sene sonra öğreniyorsanız eş ailesi ile çok alakanızın olmaması gerekiyor. Lakin eşinizle sohbet arasında bile mi geçmedi bu mevzu? Çok küçük bir olay değil, mutlaka duyardınız. Özellikle saklanmış gibi bir durum çıkıyor ortaya.Düğünden 1 buçuk sene sonra öğrendim Yani geçen yaz. bu kaynım bende dersane için kalmaya gelecekti de ben istemedim gelmedi Ya o zaman öğrendim.
Burada benim konumu konuşmayalım lütfen siz soruyorsunuz ben cevap veriyorum bu sefer bu konuyu sanki ben işgal ediyormuşum gibi millet laf söylüyor.Sorusu olan benim konuma sorsun Ya da bana özelden yazsın tüm samimiyetimle cevaplarım.
Valla eşimde öyle çok ailesiyle ilgili değildiki..Hiç aramızda konusu bile olmadı.Kız kardeşi bayramda bile aramaz abisini öyle lafta kardeşler Yani ben aralarında bir kardeşlik bağıda görmedim…Bu erkek kardeşiyle de öyle 2 yıldır sadece Kandil bayramda konuşurlardı buraya gelince kıymete bindi kardeşi.Görumcenizin yıllarca amcasında kaldığını düğünden 1 buçuk sene sonra öğreniyorsanız eş ailesi ile çok alakanızın olmaması gerekiyor. Lakin eşinizle sohbet arasında bile mi geçmedi bu mevzu? Çok küçük bir olay değil, mutlaka duyardınız. Özellikle saklanmış gibi bir durum çıkıyor ortaya.
Evlenmeden önce de mi böyle kopuktular?Valla eşimde öyle çok ailesiyle ilgili değildiki..Hiç aramızda konusu bile olmadı.Kız kardeşi bayramda bile aramaz abisini öyle lafta kardeşler Yani ben aralarında bir kardeşlik bağıda görmedim…Bu erkek kardeşiyle de öyle 2 yıldır sadece Kandil bayramda konuşurlardı buraya gelince kıymete bindi kardeşi.
Katip bu ailelerde bir birey evlenince kıymete biniyor. Dışarıya iyi görünme çabasından farklı ki kimliğe bürünüyorlar. Konu sahibi de eşinin davranışına o kadar alışmış ki komple kabul etmeme fikri geçmiyor aklından. Kaygılarından kötü olmakla suçlanmaktan korkup bari arada diyor. Rabbim herkesin yuvasına ferahlık versin.Evlenmeden önce de mi böyle kopuktular?
Evet….Evlenmeden önce de mi böyle kopuktular?
Evet Ya ben de ona şaşırıyorum yasmin 1 hafta kalsın diğer hafta eltiye geçsin istiyor..Bunu bile istememeli.Valla çok sinir bozucu Ya.Nerede kalıyorsa kalsın ayrı evde kalsın hiçbirşekilde gelmesin sanaKatip bu ailelerde bir birey evlenince kıymete biniyor. Dışarıya iyi görünme çabasından farklı ki kimliğe bürünüyorlar. Konu sahibi de eşinin davranışına o kadar alışmış ki komple kabul etmeme fikri geçmiyor aklından. Kaygılarından kötü olmakla suçlanmaktan korkup bari arada diyor. Rabbim herkesin yuvasına ferahlık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?