- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.044
- 1.123
- Konu Sahibi yasmin2500
-
Aynen öyle.İki sene önce kv kp buraya geldiler kaynımin kizini da getirdiler ya kız seytandı resmen ortalığı nasıl karıştırdı ,laf taşıyordu nankördü dedikoducuydu o zaman bizzat kızla tartıştım kovdum.Eşime o zamanda söyledim kardeşlerin yetmiyor yiğenlerinede ben bakayım dedim.kız gelip geleceğine bin pişman oldu ayağını kestim
Bundan sonra ne yapsam müstehak onlara elimden geleni ardıma koymacamÖnlerine iki kap yemek geliyorsa şükretsinler , fazlasını kalksın kendileri yapsınlar. Ama ne yapın biliyor musunuz? Herşey çok normalmiş gibi davranın, bi dövün bi sevin feleği şaşsin.
rahatsız değilim sadece çocüklarla ilgilendiğimden bakıp yazamıyorum fırsat gelince yazabiliyorum.Kime söylediniz benim mi yasminin mi yasminden çok ben yazıyorum konuya benim konum gibi sankiyasmin rahatsız olduysan ben gidebilirim gerçekten
Bu arada bence yasmininkinden daha bencil benimki o yüzden bence bana dediniz
Var onlarda memlekette başka bir kaynimin yanında kalıyorlar.Söylesem istemediğimi kv eşimle aramı öyle bir bozar ki huzur muzur kalmaz.Eltim istemiyor ama madem burda ikimize eşit gitsin gelsin diyor.Hatta bu durumu soylediğimde de gelsin diyor ama işin açıkçası rahatına geliyordur dönüp te buraya gel kal demez.
Bundan sonra ne yapsam müstehak onlara elimden geleni ardıma koymacam
Bu şekilde kaynınız abimle yengemin arası bişeyden dolayı bozuk diye düşünür ama asla sebebini kendisi olduğunu düşünmez.Bence hiç yemek yapmamakla çamaşır yıkamamakta flan uğraşmayın direkt net bir şekilde ben eşimle konuşmuyorum çünkü böyle evlilik olmaz ben evimde rahat oturamıyorum sürekli kısıtlanıyorum artık çok sıkıldım sebebinin ne olduğunu otur düşün deyin kaynınıza…o zaman görür alay etmeyi.Eşim umrumda değil artık.Dün işten geldiler rahatsızdı biraz kaynımda gülerek kocan hasta bakmıyıcan mı diye alay ediyor bide.Bende tersledim kalk sen bak hal hatrını sor dedim arkamı dönüp odadan çıktım.Ben hastalanınca umurlarında olmuyor buz gibi odaya gönderiyor git orda uzan diyor yeterki kardesı rahatsız olmasın.Bır tas çorba bile önüme gelmiyor ben neden kul köle olayım.Evet sinirimi stresimi kimse de atamayınca çocuklara çogu zaman bağırırken kendimi buluyorum.farkına varınca da ağlama tutuyor beni.Stresim şu yine akşam gelecek yemekleridır çaylarıdır bitmeyecek,kocama söylesem anlamıyor beni diye diye kendimi yiyip bitiriyorum böyle bir ortamda çocuk ne kadar sağlıklı olur ki?
Bu kural tüm Anadolu’da varmış öyle diyorlarSırf meraktan , hangi yörede var bu saçma kural, valla konu sahibi kvyi ara artık çocuk yapma evim yol geçen hanına döndü diyin... eşinizde kabahat ,bnm eşim asla istemez...arkadaslari gelir bahçe kamelya hariç eve davet bile etmez... kendi hizmet eder..
Ben size katılmıyorum bu konuda.Ya arkadaslar cag disi cag disi diyorsunuz iyi hos da bu adamlari sevgiliyken hic mi tanimadiniz ya? Su forumda bile yorum yazarken yeri geliyor kendimizden bahsediyoruz. Siz bu adamlarla sevgiliyken ne konusuyordunuz?
Bazi seyleri acikca soylemek gerekmez hani insan anlar ya siz hic mi anlamadiniz. Bence biraz da kendinizi elestirin. konu hala cag disi cag disi. Cagdas bir insan da bir seyleri sorgulayabilmeli ya.
Ben yurt disinda dogup buyudum buna ragmen esimin bir koyu olsaydi bunu ben bile dusunurdum. Ben anlamiyorum hepiniz Turkiye hakkinda gercekten hic bir sey duyup gormeden mi buyudunuz.
Evet her ailede ve kulturde bu yoktur ama boyle bir gercek var bunu hepimiz bilmesek bile illa ki duymusuzdur ya.
Adamin koyu var ve sehirde kimse yok koyde buyumus biri sizce koyden gelince otele mi yerlesir. Adam bunu gormemis ki. Kalmayi yatiyi normal goruyor. Bunu dusunemeyecek kadar da dunyadan uzak buyumemisizdir hicbirimiz ya.
Elestiriri iyi hos ama insan kendini de elestirebilmeli.
Ben size katılmıyorum bu konuda.
Gerçekten ben kendi adıma asla böyle bir kültürün varlığından haberdar değildim.Eşimde bana bunu asla yansıtmadı.Kalmalar gelmeler gitmeler şeklinde ha tabi ki şunu biliyordum ailenin bir doktor işi olsa gelir biraz kalır gider buna zaten lafım olamaz aynı şey kendi ailem için de geçerli bunları hepimiz biliriz.Ama böyle bir başkasının yanına yerleşme fikirleri olduğunu asla bilmiyordum.Bunun nesini sormam gerektiğini anlayamadım.Eşimin erkek kardeşi olmamış olsaydı bu kültürden yine habersiz olacaktım.Çünkü kimse kalmaya gelmeyecekti.Yani burada size birşeyleri yansıtmak isteyen yansıtır istemeyen yansıtmaz.Ben bunu eşime de söyledim madem böyle bir şey vardı neden bana bu kültürün varlığından haberdar etmedin dedi ki bana ben nerden bileyim kardeşimin buraya geleceğini…
Tabi ki başta ben ilçe merkezinde yaşıyorum onlar köyde ama bunu mesele etmek insanları aşağılamak gibi gelmişti bana sonuçta eşim köyde yaşamayacak ve tatilde bile gitmeyecek kadar sevmiyordu.
Ben sözümün arkasındayım bu zihniyet çağ dışıdır.Eğer önceden farketseydim hepsinin suratına bunun çağ dışı olduğunu hiç gocunmadan da söylerdim.
eee siz sofrayı kaldırmayınca ne yapmışlar kaldırmışlar mı?Aynı tas aynı hamam.Hıçbirsey yaşanmamış gibi tutup kardeşini getirmeye devam ediyor,üstüne konuşmuyor bide beyefendi.Kararımı verdim bundan sonra ağzıma geleni söylicem onlara dün zaten hiçbirşey yapmadım yemeğimi yedim sofrayı bile kaldırmadan odama çekildim.Boşanmak en doğrusu geliyor bana çünkü eşimin geri adım attiği yok mecbur kılıyor
Dün farketti zaten ama kendinden kaynaklandığını düşünecek zeka yok onda.Hıç birşeylerine dokunmuyorum zaten yemeklerini çaylarını çorbalarınıda yapmıyıcam artık kafalarına iyice yapışsın yoksa belli anlamamakta ısrar ediyorlar.Bu şekilde kaynınız abimle yengemin arası bişeyden dolayı bozuk diye düşünür ama asla sebebini kendisi olduğunu düşünmez.Bence hiç yemek yapmamakla çamaşır yıkamamakta flan uğraşmayın direkt net bir şekilde ben eşimle konuşmuyorum çünkü böyle evlilik olmaz ben evimde rahat oturamıyorum sürekli kısıtlanıyorum artık çok sıkıldım sebebinin ne olduğunu otur düşün deyin kaynınıza…o zaman görür alay etmeyi.
kendileri toplamışlar makineye yerleştirmişler,kızım uyuyordu zaten oğlumda babasıyla duruyor.Çocuklar zaten bu konularda ne kadar tartışsak onlarda yıpranıyorlar.Gelgelelim ki babalarında bu zihniyet yok sadece kardeşlerim ailem diyor baßka birşey takmıyor.eee siz sofrayı kaldırmayınca ne yapmışlar kaldırmışlar mı?
çocuklara kim baktı siz kendiniz mi geçtiniz odaya
tavır koymak zorundasınız yoksa siz çok çekersiniz çocuklarınız da perişan olur
Hayır işime gelmeme değil istediğim konuya katılıp katılmama özgürlüğüne sahibimin çok şükür bu nedenle katılmadım.Isime gelmeyene ben de katilmam hakkindir.
Ya ailesi koyde yasayan bir adamla evlenip bu zihniyet cag disidir diyen biri kadar komik bir sey daha duymadim.
Hem bu kulturden haberim yoktu diyorsun hem de doktor isi olur kalirlardi diyorsun bu nasil celiski? Ikisi ayni sey degil mi?
Benim cag disi buldugum olay ne biliyor musun adam ve ailesi hakkinda bir suru sey soyle sonra hala ayni adamla o evde yasamaya devam et, sonra kendi sorununu cozmus gibi gel baska konularda fikirler ver, buyuk buyuk konus ben en cok buna sasiriyorum. Neden cunku kultur demek bu degil. Sen olayi cok yanlis anlamissin.
Ben evlenmeye karar verdiğim zamanlar eşim ve kardeşi Isparta da çalişıyorlardı.Bekar evleri vardı.Geri kalan ailesi memlekettelerdi.Açıkçası bu konuları konuşmayı akıl edemedim çünkü kaynım bizimle yaşamaz, zaten kurulu düzeni vardı gelse gelse bir iki yemeğe gelir gider diye düşündüm eşim de söylemedi bizimle yaşayacak diye fikrimi de sormadı.Evet benim hatam büyük keşke o zaman sorsaydım hiç olmazsa yolun başındayken herşey kolaylıkla bitebilrdide.fakat eşiminde danışması gerekmez miydi?Bende doğuluyum eşimde ben sadece torun torba hep beraber yaşanılır sorun olmaz diye bir düşünceyi bunlarda gördüm.İnanın yaşamadan anlamazsınız eşim ve ailesi sır küpüler hiçbirşeyi açığa çıkarmazlar konuşmazlar sadece aile arasında konuşur hallederler hal böyle oluncada ben bu 6 yıllık evliliğimde yavaş yavaş tanımaya başladım.Sonuçta kavun değil ki koklayıp alasınız.Örn.kv ilk tanışmamızda falan çok sessizdi kızım aşağı kızım yukarıydı güler yüzlüydü,bizi gören herkes imrenirdi ama evlendikten sonra ilk evime geldiğinde ilk günden herşeyime konuşur oldu.bu konulara hiç girmek bile istemiyorum sinirim zıplıyor kısaca çok farklı bir karakter çıktı karşıma ve farkına vardım dışarıya kediler kendi içlerinde aslan kesiliyorlar hal vaziyet bu.Böyle insanları nasil çözebilirsiniz.Bizimde gelinlerimiz var abimler doğulu olmamıza rağmen abimin gıdip yengemle beraber yaşamasi normal değil ama onlarda normal.Ya arkadaslar cag disi cag disi diyorsunuz iyi hos da bu adamlari sevgiliyken hic mi tanimadiniz ya? Su forumda bile yorum yazarken yeri geliyor kendimizden bahsediyoruz. Siz bu adamlarla sevgiliyken ne konusuyordunuz?
Bazi seyleri acikca soylemek gerekmez hani insan anlar ya siz hic mi anlamadiniz. Bence biraz da kendinizi elestirin. konu hala cag disi cag disi. Cagdas bir insan da bir seyleri sorgulayabilmeli ya.
Ben yurt disinda dogup buyudum buna ragmen esimin bir koyu olsaydi bunu ben bile dusunurdum. Ben anlamiyorum hepiniz Turkiye hakkinda gercekten hic bir sey duyup gormeden mi buyudunuz.
Evet her ailede ve kulturde bu yoktur ama boyle bir gercek var bunu hepimiz bilmesek bile illa ki duymusuzdur ya.
Adamin koyu var ve sehirde kimse yok koyde buyumus biri sizce koyden gelince otele mi yerlesir. Adam bunu gormemis ki. Kalmayi yatiyi normal goruyor. Bunu dusunemeyecek kadar da dunyadan uzak buyumemisizdir hicbirimiz ya.
Elestiriri iyi hos ama insan kendini de elestirebilmeli.
Hayır işime gelmeme değil istediğim konuya katılıp katılmama özgürlüğüne sahibimin çok şükür bu nedenle katılmadım.
Her köyde yaşayan çağ dışı değildir.İnsanları bu şekilde yaşadıkları yöreye göre aşağılayamazsınız.Zihniyetlerini eleştirebilirsiniz düşünce tarzlarını doğru bulmayabilirsiniz ama yaşadıkları yeri aşağılayamazsınız.İnsanlar doğarken nereye doğacaklarını seçemiyorlar seçme şansı olmayan durumlarla ilgili çağ dışı yorumunda bulunmak asıl komedi.Bir insan köylü diye çağ dışı olmaz…
İnsanlar çocuklarının bulunduğu illerde bir işi varsa gelip kalmayacak mı o kadar da değil Yani.Birkaç gün insan eşinin ailesi ağırlayamaz mı? bu başka bişey ama beraber yaşamak senelerce kalmak bana göre doğru olmayan şey.
Adamın ailesinin düşünce tarzına laf ediyorum yeri gelir annemin düşünce tarzını beğenmem onu eleştiririm.Annemin de yüzüne bakmamam mı gerekiyor bu durumda…Sapla samanı ayrılmamak asıl çağ dışı olan ve komik olan bence.
Ben burada gayette istediğim gibi yorum yaparım çünkü benim kaynım benle kalıyor mu hayır ben de kalması istendi kabul ettim mi hayır baştan hayır dediğim bişey var.Ben kendimle ilgili burada örneklendirme yapabilirim.Kendi derdime de en başından hayır diyerek zaten çözüm bulmuş oluyorum.Zaten dik durarak direnerek…Buradaki konu sahibine de aynı şeyi yapmasını söylüyorum.
Yani köyde yaşayan herkesi çağ dışı bul insanları nerede yaşadığına göre yargıla sonra gel burada yorum yap bence siz olayı çok yanlış anlamışsınız.
Kv zamanında kendi kv kaynıyla yaşamiış ama anlaşmazlık çıkmış evleri ayırmış.Görümcemde bir süre birlik yaşadı eşim ve ailesi karşı çıktılar her fırsatta kızlarını dolduruyorlardı evini ayır evini ayır.Sonuc ne oldu ayırdı rahata kavustu.O zaman eşime söyledim kendi kardeşin olunca olmaz diyorsunda bana gelince neden mecburuyetim varmış gibi bakmaya zorluyorsunuz dedim o farkli bu farklı diye diye işın içinden sıyrıldıBenim merak ettiğim bir şey var. Bu kayınvalide bir de varsa evli görümce kendi kayınlarına bakmış mı? Yani biz yaptık sen de mi yap diyorlar. Ben evlenmeden bu tür yaşanmışlıkları var mı eşelerdim. Gerçi sonradan da çıkıyor bazı şeyler insan bir noktaya kadarına hakim olur.
Aaa olur mu biz müneccimmiz herşeyi önceden bilmemiz gerekiyordu.Başına gelmemiş etmemiş burada laf olsun torba dolsun diye konuşan çok yasminciğimBen evlenmeye karar verdiğim zamanlar eşim ve kardeşi Isparta da çalişıyorlardı.Bekar evleri vardı.Geri kalan ailesi memlekettelerdi.Açıkçası bu konuları konuşmayı akıl edemedim çünkü kaynım bizimle yaşamaz, zaten kurulu düzeni vardı gelse gelse bir iki yemeğe gelir gider diye düşündüm eşim de söylemedi bizimle yaşayacak diye fikrimi de sormadı.Evet benim hatam büyük keşke o zaman sorsaydım hiç olmazsa yolun başındayken herşey kolaylıkla bitebilrdide.fakat eşiminde danışması gerekmez miydi?Bende doğuluyum eşimde ben sadece torun torba hep beraber yaşanılır sorun olmaz diye bir düşünceyi bunlarda gördüm.İnanın yaşamadan anlamazsınız eşim ve ailesi sır küpüler hiçbirşeyi açığa çıkarmazlar konuşmazlar sadece aile arasında konuşur hallederler hal böyle oluncada ben bu 6 yıllık evliliğimde yavaş yavaş tanımaya başladım.Sonuçta kavun değil ki koklayıp alasınız.Örn.kv ilk tanışmamızda falan çok sessizdi kızım aşağı kızım yukarıydı güler yüzlüydü,bizi gören herkes imrenirdi ama evlendikten sonra ilk evime geldiğinde ilk günden herşeyime konuşur oldu.bu konulara hiç girmek bile istemiyorum sinirim zıplıyor kısaca çok farklı bir karakter çıktı karşıma ve farkına vardım dışarıya kediler kendi içlerinde aslan kesiliyorlar hal vaziyet bu.Böyle insanları nasil çözebilirsiniz.Bizimde gelinlerimiz var abimler doğulu olmamıza rağmen abimin gıdip yengemle beraber yaşamasi normal değil ama onlarda normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?