- 30 Temmuz 2019
- 906
- 1.228
- 113
- Konu Sahibi yasmin2500
-
Siz onların gözünde el kızı olduğunuz için bu reva görülüyor.Kv zamanında kendi kv kaynıyla yaşamiış ama anlaşmazlık çıkmış evleri ayırmış.Görümcemde bir süre birlik yaşadı eşim ve ailesi karşı çıktılar her fırsatta kızlarını dolduruyorlardı evini ayır evini ayır.Sonuc ne oldu ayırdı rahata kavustu.O zaman eşime söyledim kendi kardeşin olunca olmaz diyorsunda bana gelince neden mecburuyetim varmış gibi bakmaya zorluyorsunuz dedim o farkli bu farklı diye diye işın içinden sıyrıldı
eşinizde bitiyor bence olay haklısınız bu arada insan kendi evinde de rahat edemeyecekse nerde edecek??İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür ederim.
Saklamistir ben sasirmadim.Görumcenizin yıllarca amcasında kaldığını düğünden 1 buçuk sene sonra öğreniyorsanız eş ailesi ile çok alakanızın olmaması gerekiyor. Lakin eşinizle sohbet arasında bile mi geçmedi bu mevzu? Çok küçük bir olay değil, mutlaka duyardınız. Özellikle saklanmış gibi bir durum çıkıyor ortaya.
Madem bu güzide bir Anadolu geleneği, madem çok normal, neden saklanıyor?Saklamistir ben sasirmadim.
Ailelerini de saklıyorlar.
Aile içi ilişkileri de.
Şimdi uzun yıllar sevgililik felan değilse anlamak imkansiz.
O an aileleri hiçbir işe katmayan aileyi sorunca onlar karışmaz kendi halinde insan deyip nikahtan sonra neler goruyorsun neler.
Çünkü normal değil kim yerseMadem bu güzide bir Anadolu geleneği, madem çok normal, neden saklanıyor?
3 sene katlanmissin esinle cozememissin gene cozebilecegini dusunmuyorum ya acip kaynana carlayacaksin yada esinle kavga edeceksin baska cikar yol yok.İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür ederim.
+150000 katılıyorum.Çünkü normal değil kim yerse
Kimsede gönüllü kabul etmiyor mecburiyetten.
Şuan esimin köyünde herkes kaçıyor birbirinden.
Çok sevselerdi devam ederlerdi demi?
Geçende dayisinin gelini bıraktı terketti 20 yıl sonra kiminin gidecek ailesi yok.
Okumamis para yok .
Mecburen baskidan kabul ediyor.
Her zaman diyorum para guctur kadınlar kocadan önce iş baksinlar.
Kendi ayakları üzerinde dursunlar gidemeyeceginden emin olan adamlar dayatıyor bunu.
İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür ederim.
Ayrı ev yoksa ailesinin yanına dönsün.İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür ederim.
Ya ben Akrep Burcu olarak bu mesajı unutur muyum ?Ya hadi susayum diyorum olmuyor. Sayfalarca laf olsun torba dolsun diye konusan tek bir kisi var bil bakalim kim? Basina geldi de ne yaptin? Bu hafta sonu gelecek mi diye bekleyip kayninin donlarini yikadin. Kendi konunu unutup burda cok yol katetmissin gibi konusuyorsun. Ben de buna tepki gosteriyorum
Kendi konundan yazmiyorsun artik cunku insanlar anladi artik konuna yazan yok. sen burdan icini dokmeye basladin amacin konu sahibine yardim falan degil yani. birbirimizi kandirmayalim.
Ya ben Akrep Burcu olarak bu mesajı unutur muyum ?
Çok yol katettim mi ben acaba bu süreçte ?Hep beraber bakalımmm.
Sonundaaaa kayın kişisine ev tutulduuuuu kendi kendine evde kalıyooooor.Eş ailesindeki herkes ev tutmak ve yerleştirmek içim seferber oldu herkesin ortak fikri ona ev tutulması oldu.
Demek ki neymiş? Öyle bilip bilmeden tanıyıp tanımadan herkesi aynı kefeye koymamak gerekiyormuşşş.İnsanlar sizi anladılar,size eşiniz kabul ettirecek kaynınızın donlarını yıkamaya devam edeceksiniz diyenler vardıİnsanlar neyi anladılar tam olarak bilmiyorum ama bence şunu anlamalılar bi konuda kesin kararlıysanız hedefinize odaklanın ve asla taviz vermeyin sonuna kadar savaşın.Savaşı kazanamayıp sonu boşanmayla bile bitseydi benim konum ben yine de kendi mücadelemle gurur duyardım.He belki bu dert biter başka dert başlar ne olursa olsun insan kendi olmaktan vazgeçmemeli ve sınırlarını çizmeli..Doğru bildiğine inandığı konuda sonuna kadar gitmeli.Dik durmalı…az önce okudum da eski yazışmaları dik durmak öyle olmaz şöyle olur diyenler de varmış…
Sevgili konu sahibi bu konuya en son mesajınızı yazdıktan sonra bir daha girmemişsiniz foruma.Umarım sizin konunuzda lehinize sonuçlanmıştır.Biz kadınlar hiçbir kayına hiç bir eşe hatta hiçbir insana bakıcı olmak için gelmedik bu hayata ve1 tane hayatımız varLütfen boyun eğmeyin
Ne demek rica ederimBeni unutmamaniza asiri mutlu oldum ben neymisim ya falan oldum cok duygulandirdiniz beni. Verdiginiz bilgiler hayatimi kurtardi, ne kadar tesekkur etsem azdir. Eksik olmayin. Gunlerdir uykularim kaciyor neden diyordum meger bunlari bilmedigim icinmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?