Evlilik mi Bakıcılık mı?

Kayınvalıdeye açıkça söylesem kocamla aramı bozar diyorsunuz.

Niye korkuyorsunuz ki bu kadar ?
Diğeri evlendiyse
Bu da gitsin onda kalsın madem.
İlki cılkını çıkarana kadar kalmış zaten.


İsterse hergün temizlik yemek yapsın kaynınız, aynı evde olmaz!! İnsan rahat edemez.
 
Ailecek başkalarının evinde yaşamayı adet edinmişler, evleri yok mu hepsi birinin evinde. Tahammül edilecek bir durum değil. Olay çıkmadan sakin sakin çözülmez bu iş boşuna beklersiniz.
 
Bu konuyu da aşırı sahiplendim ve benimsedim Her yoruma ayrı ayrı cevap yazmamak için kendimi zor tutuyorum

Aynen hiçbir türlü çekilmez.
 
Allah aşkına ezik olmayın bir şeyler yapın surda bizimde gönlümüz ferahlasin
 
Ben olsam kaynima derdim sen biz de kaldin ,kardesin de siz de kalsin
Yani gercekten sabirliymissiniz . Ben 1 gun kalan normal misafiri zor agirliyorum . Evim 2 1 . Salon koltuklarim acilmiyor .
Eskiden cok kalirlarmis bu sekilde . Bizim ailede de kalanlar oldu. Ama bence gecmiste kaldi. Sizinkiler icin kalmamis demek ki
 
Eşinizle konuşun tepki gösterin
 
Dün tartıştık baya büyük bir tartişma ama.Eşim söylediklerime hak verdi ama gelgelelim kardeşime bu durumu söyleyip te gönderemem dedi. bende sinirlendim bu ne kadar devam edecek o zaman dedim.İsine gelmiyorsa çık git dedi.Bugun boşanalım desem kabul eder onu anladım.Ne değerim var ne de saygım.Sanırım sonucu boşanma olacak kendi ailesini ilk planda tutupta eşini ikinci plana atan insanla bir ömür ne kadar devam eder?
 
bekar kardesim yok hepsi evli.Annem var kaç defa teklif ettim gel diye o da sorumlulukları var babam rahatsız gelemiyor.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece kaynım eltim var iki eviz yani.
 
Keşke öyle olsa.Dün herşeyi söyledim konuştum son kez ama eşim öyle bir tartışma yarattı ki kapıları bacaları kırdı ağladı inanabiliyor musunuz,neymiş efendim burada iki kadın bir kardesine bakamiyor muşüz gidip eşyalı ev tutup kardeşi orda yaşasınmış hepsi laf tabi.Mecbur değilsin hak veriyorum sana dedi ama kardeşime buraya gelme oraya git nasıl derim dedi.Bende kızdım yengen başı ağırsa eşine diğer tarafa bırak diyor kardeşine buraya bırakıyor dedim sende bir gün olsun hasta olsam git odada uzan yeterki kardeşimin huzuru bozulmasın diye tepki gösterdim ama suçlu ben oldum.Yani anladığim kendimi de parçalasam sonuç alamadığım gibi süçlu oluyorum.dünden beri bana düşman gibi konuşmuyor yüzüme bakmıyor.Bu gidişle sonuç boşanmak olacak ..
 
Bugün boşanalım deseniz kabul falan etmez. Onu da yaşlılığında çekecek biri lazım.
 
2 kadın kardeşime bakamıyor derken? Kardeşi yaşlı mı hasta mı engelli mi? Utanmıyorlar yengeye don yıkatmaya, karısı ile kazık kadar herifi iki göz evin içinde tutmaya utanmıyorlar.
 
Evet gerçekten nasıl sabrettiniz nasıl başta hayır demediniz ben de çok merak ediyorum.4 sene siz de kalınca ne gibi zorluklar yaşadınız.
Bu hafta psikiyatri tedavisine başliyorum düşun artık.Dün eşimle son kez konuştum ve suçlu ben oldum.4 sene bakicilik yaptim eşimle bir pazarım vardı yalniz kalmayıa on da herşey normal günlerde ki gibi hiçbir farki yoktu.Salaklık işte sabret sabret dedim kendi kendime ama o sabir buraya kadarmış.Su an eşimle konuşmuyorum bir evde iki yabancı gibiyiz kardesi yuzunden hayat arkadaşına düşman olur mu insan benim eş olacak kişi böyle bir karaktere sahip işte.
 
Ya Allah aşkına eşim işten geç geldiği günler bile bize geliyor,dün eşime söyledim sen yokken evde bulunması bile günah ikimizde günaha giriyoruz Peygamber efendimiz bile buyurmus"Kadın içi kayınbirader ölüm demektir"diye ,sinirlendi işine gelince dini kullaniyorsun diyor bana,ben durumu açıklıyorum olmuyor uygun değil demeye çalışıyorum adamdaki kafada bu dini kullanıyormuşum.
 
Sen 4 yıl elin adamına baktın bak karşıdaki eş kişisi bu işte ilk isyanında sana kapıyı gösterdi bu bedava hizmetçi arıyor boşanmaktan lütfen korkma ben boşandım hemde çocuğumla beraber çok mutlu oldum sonra başka birine aşık oldum bir çocuğum daha oldu yani bosaninca hayat bitmiyor tam tersi yeniden doğuyor sun
 
Deki Allah'ım bana bu adam zulüm ediyor ondan hakkımı al bana yardım et diye dua et sonrada karşındaki eş kisine ister mektup yaz ister şöyle sen bana zulüm ettin bundan sonraki hayatında sana zulüm etsinler de git kadın sığınma evini ara seni alsınlar kapıdan dahi aliyorlar çoluk çocuk gidin oraya sonra bir yol açılır bir kapı açılır elbette
 
Acikcası böyle bir düşüncem yoktu.İlk geldiğim zamanlar bekar evleri vardi arkadaşlarıyla kalıyorlardı bende kaynım orda kalır diye düşündüm a.a tersi oldu hadi tamam neyse dedim evet yakın evlenir gider sabrexeyim dedi..Bu kaynım aklımın ucundan bile geçmedi.Çunku okuyordu bunlarında ümidi okusun kendini kurtarsın diye ama onu da beceremedi ünv kazanamadı memlekette çalışmaya başladı.Pandemide işi kapanınca işsiz kaldı tutup buraya gönderdiler.İlk geldiginde de eşime soyledim ben sürekli olarak bakamam tm dedi zaten buraya pek gelmez daha çok evli olan kardeşine yardim ettiği için gelmiyor duda gerçekten.en azından dengeli biçimde devam ediyordu.ama son 1 ayıda geçti sürekli geliyor anlayacağıniz yerleşti bütün kiyafetlerini getirmiş bunu görünce anladim artık ben sustukça bunlar iyi niyetimi suistimal ediyorlar o yuzden de hergün eşime söyledim ben yapamıyorum dedim dün zaten büyük tartısma yaşadik son olarak bu sorunu hallet dedim halledemezsen çeker giderim kardesinle berabber mutlu mutlu yaşarsın bana seni rezil edrim diyor.Iki kadınsın bir kardeşime bakamıyorsunuz üstüne birde ağlayıp duygu sömürüsü yapıyor.Düşundukce sinirim zipliyor siz siz olun benim düştüğüm hataya düşmeyin.
 
Eger noktadan virgulune kadar dini yasayan bir insan degilseniz, evet bu durumda bu soylemleriniz bahane olur, ben de esiniz gibi dusundum.

Siz konunuzda sonuna kadar haklisiniz ama kendinizi dogru ifade edin. Yarin bigun cikip kaynanayi da getirir basiniza, cok dindarsin al yasliya bak sevaba gir der, bu defa cevabiniz olmaz.

Siz acikca istemiyorum, rahat etmiyorum, benim sorumlulugum degil diyeceksiniz. Seninle ilgileniyorum, iki cocukla ilgileniyorum, evle ilgileniyorum, 4 yil hic mecburiyetim yokken bir kardese zaten baktim, benden bu kadar benim daha fazlasina gucum de yok, mecburiyetim de, istegim de, benim gucum bu kadar, sen beni dusunmuyorsun madem o halde ben de artik kendimi , kendi huzurumu dusunecegim, ona gore davranacagim, bundan sonra ne olursa olsun diyeceksiniz.
 
Eşin senin emeğin üzerinden ailesiyle arasını iyi tutuyor. Kardeşinin çilesini sen çekeceksin, ona hava hoş. Eğer gerçek anlamda boşanma kararının arkasında durabileceksen resti çek tabii. Eğer kararlı değilsen blöf yaparsın, gerçeğe dönüşür, sonra pişman olursun. Ben şahsen blöf yapmamıştım. Artık başka çıkar yolum kalmamıştı. Tamam deseydi boşanacaktım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…