Evlilik mi Bakıcılık mı?

Bazen diyorum ki yazık sizlere
Bi kere dünyaya gelip kayın bakıyorsunuz. Sonra büyük ihtimalle kv kp bakacaksınız çünkü diğer gelinler sizin gibi değildir.
Bazen de diyorum ki yazık değil. Çünkü allah insana akıl vermiş. Konuşun, derdinizi anlatın, gerekirse isyan edin, o sesiniz azıcık çıksın, siz 1 haftaya bile razıyım diyorsunuz, kısacası ezik durmayın.
Ben 4 yıl bir kaynıma baktım. Yeter istemiyorum diyeceksiniz.
Neden korkuyorsunuz?
Eşimin o tarafında adet yoksa sizin tarafta da kayna bakma adeti yoktur heralde
Bende de eş kişisinin arkadaşı 6 ay önce evlendi 1 hafta balayına gittiler sonra yeni gelin erkek kardeşle beraber yaşamaya başladı geçenlerde de askerden diğer erkek kardeş de geldi o da bunlarla yaşamaya başladı yani 6 aylık evli kadının evinde 2 kayın var…
Eş kişisine söylüyorum bu nasıl iş diyorum.Demek ki kız onlara yardım etmekten memnun vicdanı rahat olduğu için mutlu diyor.Sen benim erkek kardeşimi evde istemiyorsun sen bencil ve vicdansızsın diyor…
Yani evimizde istediğimiz gibi yaşamak istemekte bencillik oluyor bu akıl karı değil.Ama bu kafalar değişmez.Bunlar böyle gelmiiiiiş böyle gider..Daha sonrasında kv ve kp gelir hasta olur bişey olur kalmaya başlar herkes tarafından da normal karşılanır.Çünkü o kafaların normali bu.

Evliliğimin ilk yıllarında bekâr görumcemin bize taşınmasını kabul etmediğimden, kendi ailesinin etkisiyle eşim bana düşman gibi davranıyordu. Bir gün artık tak etti, boşanma kararı aldım ve dakikalar içinde boşanma eylem planı oluşturdum. Akşam ikimizde işten döndüğümüzde boşanmak istediğimi söyledim. Boşanma kararını kabul etmedi ve bu konu açılmamak üzere tamamen kapandı. Ailesi bir sene kadar benimle görüşmedi. Şimdi görümcemle aramızda hiçbir sorun yok :)
Benimki boşanmaya da sıcak bakıyor gibiydi ama en son durum ne oldu bilmiyorum Yani boşanmayı göze alır benimki..Boşandıktan sonra kardeşi ile ayrı evde Yaşar ki o kardeş kimseye yük olmamış olur.Beyin böyle çalışıyor…

Bende de eş kişisinin arkadaşı 6 ay önce evlendi 1 hafta balayına gittiler sonra yeni gelin erkek kardeşle beraber yaşamaya başladı geçenlerde de askerden diğer erkek kardeş de geldi o da bunlarla yaşamaya başladı yani 6 aylık evli kadının evinde 2 kayın var…
Eş kişisine söylüyorum bu nasıl iş diyorum.Demek ki kız onlara yardım etmekten memnun vicdanı rahat olduğu için mutlu diyor.Sen benim erkek kardeşimi evde istemiyorsun sen bencil ve vicdansızsın diyor…
Yani evimizde istediğimiz gibi yaşamak istemekte bencillik oluyor bu akıl karı değil.Ama bu kafalar değişmez.Bunlar böyle gelmiiiiiş böyle gider..Daha sonrasında kv ve kp gelir hasta olur bişey olur kalmaya başlar herkes tarafından da normal karşılanır.Çünkü o kafaların normali bu.
Bak farkındaysanız vicdan sahibi olan yine kadın, adam tşklarını yayıp hizmet görmekle meşgul, karısı vicdanlı vicdanlı hizmet ediyor onun horantasına. Sanıyor musunuz böyle sürecek. Genç nesil onun yengesi kadar sabırlı değil yakında haberini duyarsınız.

dün bil hassa eşime söyledim evliliğimi hep gölge altında yaşadım diyorum ne alakası var diyor.kv kp zaten her kış bize geliyor bu sene gelmediler ama haklısınız tavrımı son raddeye kadar koyucam.
Bir de her kış size mi geliyorlardı.🤦‍♀️
Valla bendekiler de burayı sevseler gelirler kesim.Gerçi kv geçende bir konuşmasında Seneye gelirim inşallah gibi cümleler kurmuştu.Ben bu ailenin saçma sapan kültüründen korktuğum için artık bişey diyemiyorum herşey beklenir bunlardan…
Eşinizi seviyor musunuz bilmiyorum..Eğer eşiniz de sizi seviyorsa bence kesinlikle ona resti çekmelisiniz.Sonuçta çocuklarınız da var sizden ayrı fazla kalamayacak sizin ciddi olduğunuzu farkedilecek bi şekild geri adım atıp ortamı düzene sokacaktır diye düşünüyorum.

Bak farkındaysanız vicdan sahibi olan yine kadın, adam tşklarını yayıp hizmet görmekle meşgul, karısı vicdanlı vicdanlı hizmet ediyor onun horantasına. Sanıyor musunuz böyle sürecek. Genç nesil onun yengesi kadar sabırlı değil yakında haberini duyarsınız.
Keşkeee…Ama hiç sanmıyorum bi haber duyacağımı…Duymayı da inanılmaz isterim sırf eş kişisi böyle yaşanmayacağını anlayan bir başkası da varmış desin diye…Ama bu bahsettiğim 6 aylık evli kızda bunların köyünden Yani kafa yapısı ve zihin aynı çalışıyor..
Ben eşin bir akrabası ile konuşmuştum sizde yok mu böyle kalmalar demişti ben de yok canım olur mu öyle şey ayıp diye kimse kimse de fazla kalmaz bizde demiştim.Şok olmuştu..Nasıl olmaz diye..Yani herkes böyle koloni halinde yaşıyorlar zannediyorlar.Bende ki eş kişisi de böyle zannediyor.O nedenle benim vicdanımı sorguluyor Yani herkes böyle bir durumda evini açar ama sen açmıyorsun diyor.Kafayı yememek elde değil.

Bu 6 aylık 2 kayınla yaşayan gelinde Çocuğuna bakar büyütür.2 kayna bakar kv kp bakar onları da büyütür.Sanki storylerinden anladığım kadarıyla hamile…

Bir de her kış size mi geliyorlardı.🤦‍♀️
Valla bendekiler de burayı sevseler gelirler kesim.Gerçi kv geçende bir konuşmasında Seneye gelirim inşallah gibi cümleler kurmuştu.Ben bu ailenin saçma sapan kültüründen korktuğum için artık bişey diyemiyorum herşey beklenir bunlardan…
Eşinizi seviyor musunuz bilmiyorum..Eğer eşiniz de sizi seviyorsa bence kesinlikle ona resti çekmelisiniz.Sonuçta çocuklarınız da var sizden ayrı fazla kalamayacak sizin ciddi olduğunuzu farkedilecek bi şekild geri adım atıp ortamı düzene sokacaktır diye düşünüyorum.
Siz kendi konunuzu değil ama bu konuyu kocanıza gösterin. Konu sahibi de mis gibi kocasının köyünden kızmış. Alsın görsün köyünden kızlar ne güzel bakıyorlarmış vicdanlı vicdanlı güle oynaya hem de.

Siz kendi konunuzu değil ama bu konuyu kocanıza gösterin. Konu sahibi de mis gibi kocasının köyünden kızmış. Alsın görsün köyünden kızlar ne güzel bakıyorlarmış vicdanlı vicdanlı güle oynaya hem de.
Kız hayatta inanmaz var ya…
Ya da derki bak 4 sene bakmış en azından sen de o da yok der.🤦‍♀️

Keşkeee…Ama hiç sanmıyorum bi haber duyacağımı…Duymayı da inanılmaz isterim sırf eş kişisi böyle yaşanmayacağını anlayan bir başkası da varmış desin diye…Ama bu bahsettiğim 6 aylık evli kızda bunların köyünden Yani kafa yapısı ve zihin aynı çalışıyor..
Ben eşin bir akrabası ile konuşmuştum sizde yok mu böyle kalmalar demişti ben de yok canım olur mu öyle şey ayıp diye kimse kimse de fazla kalmaz bizde demiştim.Şok olmuştu..Nasıl olmaz diye..Yani herkes böyle koloni halinde yaşıyorlar zannediyorlar.Bende ki eş kişisi de böyle zannediyor.O nedenle benim vicdanımı sorguluyor Yani herkes böyle bir durumda evini açar ama sen açmıyorsun diyor.Kafayı yememek elde değil.

Bu 6 aylık 2 kayınla yaşayan gelinde Çocuğuna bakar büyütür.2 kayna bakar kv kp bakar onları da büyütür.Sanki storylerinden anladığım kadarıyla hamile…
Sizin eşiniz başka türlüsünü görmediğinden değil, çakal olduğu için diretiyor. Okumuş gezmiş görmüş adam, hem dünya görüşüne eğitim seviyesine uygun oturup iki laf edebileceği, geçim yükünü beraber omuzlayacak, hem de kayın donu yıkatabileceği sülalesine baktırabileceği birini istiyor ama öyle bir dünya yok. Bu dünyada iki güzellik bir arada olmaz. Her taraftan hoş olmak istiyorsa çok ibadet etsin cennete gitsin, istediği kadın orda :KK70:

hasta olsam dinlenemiyorum eşime kardesinin evine gönder diyorum bi bakıyorum almış getirmiş.saygıları anlayış sıfır.
Odaya geçin hastayım deyip yatın hatta yemek de yapmayın iş dr yapmayın madem eşiniz snlayış göstermiyor size sizde sorumluluklarınızı yapmayın çocuklarınızı alın dışarı çıkın arkadaşlarınıza gidin eve kapanıp kalmayın daha kötü olursunuz bi sürede eşinizle birlikte olmayın sebep soruncada evde kardeşin var rahat edemiyorum dersiniz

Sizin eşiniz başka türlüsünü görmediğinden değil, çakal olduğu için diretiyor. Okumuş gezmiş görmüş adam, hem dünya görüşüne uygun oturup iki laf edebileceği hem de kayın donu yıkatabileceği sülalesine baktirabilecegi birini istiyor ama öyle bir dünya yok. Bu dünyada iki güzellik bir arada olmaz. Her taraftan hoş olmak istiyorsa çok ibadet etsin cennete gitsin, istediği kadın orda :KK70:
İstediği kadın amcanın eşi gibi olmalı evi yol geçen hanına çevirtecek…Amcanın eşinden bir tane daha olsaydı o zaman olurdu.😂😂

İstediği kadın amcanın eşi gibi olmalı evi yol geçen hanına çevirtecek…Amcanın eşinden bir tane daha olsaydı o zaman olurdu.😂😂
Siz hala anlayamamışsınız o kadında da sabır tükendi, o yüzden üstünüze geliniyor. İstedikleri melek bu dünyada yok.

Küfür ederim biliyorsun değil mi? Kolaysa kendi baksın ama yemez.
Kız ben bu konuyu eş kişisine göstersem konu Sahibi 1 hafta gelsin sonraki hafta eltisine geçsin istiyor.Ben sadece haftasonları gelmesine bile tepki gösterdim…Bak ne var 1 hafta amcalarda 1 hafta bizde kalsa konu sahibinin isteği çok makul der 😂🤦‍♀️

Bakar o kardeşine boşandıktan sonra ayrı ev tutar beraber yaşarlar.Hatta o zaman köydeki kız kardeşte sıkıldım diye bunların yanına gelir 3 kardeş mis gibi yaşarlar 😂

Siz hala anlayamamışsınız o kadında da sabır tükendi, o yüzden üstünüze geliniyor. İstedikleri melek bu dünyada yok.
Doğru söylüyorsunuz.Zaten yazın bu erkek kardeşin üniversite puanı konuşulurken yenge diyordu ki memleketteki üniversiteye gidersin diyordu..Oğlum bak İstanbul’u kazanırsan bir sürü akrabaların var kalırsın birinde flan der değil mi o melek yenge…Yok ille de memleketteki üniversite diyordu.🤷‍♀️

Bu iş aslında koca da bitiyor ama o da size çözüm degil, ailesi icinde bu durum normal zaten sizde en basta kabul etmissiniz. Biraz zor bunun düzelmesi.. geldiginde yemek yapma. Ofla pufla, biriyle telefonda konuşur gibi yap dertleşir gibi anlat duysun. Ama eminim bunlarda etkili olmaz. Boyle aile yapılarını düzeltmek zor.

İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür ederim.
Kız vanessa seni everelim şu çocuga 🤣 VanessaRinki VanessaRinki

Kız ben bu konuyu eş kişisine göstersem konu Sahibi 1 hafta gelsin sonraki hafta eltisine geçsin istiyor.Ben sadece haftasonları gelmesine bile tepki gösterdim…Bak ne var 1 hafta amcalarda 1 hafta bizde kalsa konu sahibinin isteği çok makul der 😂🤦‍♀️

Bakar o kardeşine boşandıktan sonra ayrı ev tutar beraber yaşarlar.Hatta o zaman köydeki kız kardeşte sıkıldım diye bunların yanına gelir 3 kardeş mis gibi yaşarlar 😂
Çünkü konu sahibinin başka çaresi yok, boşanmak da seçenek değil, ekonomik özgürlüğü yok. Onun da kendisi gibi olan eltiye nazi geçmiş,eşşekten düşmüşün halini eşşekten düşmüş anlıyor yine. Size diyemiyor şimdi "Elinde paran olmasa n.h çıkarırdın dilini." diye ama der yakında merak etmeyin.

N.h bakar kardeşine eşiniz, sonuna kadar sizi tırmalayacak. O görümce de n.h gelir, salak mi kız iki abisinin hizmetini etmeye gelecek. Siz neden bu kadar üstünüze geliniyor anlamadınız hala.

Çünkü konu sahibinin başka çaresi yok, boşanmak da seçenek değil, ekonomik özgürlüğü yok. Onun da kendisi gibi olan eltiye nazi geçmiş,eşşekten düşmüşün halini eşşekten düşmüş anlıyor yine. Size diyemiyor şimdi "Elinde paran olmasa n.h çıkarırdın dilini." diye ama der yakında merak etmeyin.

N.h bakar kardeşine eşiniz, sonuna kadar sizi tırmalayacak. O görümce de n.h gelir, salak mi kız iki abisinin hizmetini etmeye gelecek. Siz neden bu kadar üstünüze geliniyor anlamadınız hala.
O kız gelir katip.
Çünkü köyden kaçacak yer arıyor.Köyde de bir sürü gelenleri gidenleri oluyor onlara hizmet ediyor kız ve aşırı sıkılıyor annesiyle asla anlaşamıyor.Onun için abi ve erkek kardeşle yaşamak lüks gelir o derece…

O kız gelir katip.
Çünkü köyden kaçacak yer arıyor.Köyde de bir sürü gelenleri gidenleri oluyor onlara hizmet ediyor kız ve aşırı sıkılıyor annesiyle asla anlaşamıyor.Onun için abi ve erkek kardeşle yaşamak lüks gelir o derece…
E ne güzel aç ve pislik içinde kalmazlar en azından. Ama size olduğu kadar cesur olamazlar ona. Kardeş ne de olsa can, siz el kızı.

E ne güzel aç ve pislik içinde kalmazlar en azından. Ama size olduğu kadar cesur olamazlar ona. Kardeş ne de olsa can, siz el kızı.
aynen öyle Ya..Evlenmeden önce can evlendikten sonra el kızı…Tabi sülalene baktırmaya çalışırsan el kızı olur herkes.El kızıysakta sülalenize baktırtmaya çalışmayacaksınız artık.
Valla bu konu bende kendi konumla ilgili farklı bakış açıları kazandırdı.Buradaki konu sahibi 4 sene kaynına bakmış.Belki de yenge amcaya ben 7 sene kız yeğenine baktım erkek yeğenine de duygu baksın diyordur.🤷‍♀️Amca bunu direkt söylemez de ima etmiştir kesin.

Mesela bi kere amca demiş ki ben pazar günleri de çalışıyorum benim 5 yaşındaki ufaklık sen nasıl babasın bizi hiç gezdirmiyorsun diyor demiş…Bunu duyan eş kişisi hemen çocuğu gezdirmek istedi mesela…

Bir kere de yine aynı amca köydeki eve mantolama yaptırmak istediğini söyledi evde eş kişisinin babası ve başka amca kalıyor.Hemen peşine eş kişisi buradaki evlerin vergi borcu varmış onu ödedi.Yani amca çok güzel aba altından sopa gösteriyor…

Back
X