Evlilik mi bekarlık mı?

Sosyal medyaya gelince de hiç de mutlu olmayıp kol boyun fotolar paylaşan çok tanıdığım var. Birilerine nispet filan olsun diye paylaşıyor çoğu eh kendileri bilir
Ben de çok mutlu çift görüyorum boy boy romantizm tavan sonra bir bakıyorum ayrılık yaşandı sosyal medya gerçeği yansıtmıyor herkes birbiri ile yarış halinde

27 yaşında evlenıp 4 ay evlı kalıp yaklasık 1 yıl sonra boşanabıldım.Hala bekarım .Bence evlılık dogru adamla olursa mukemmel ılur.Ama kasmıcak

Bence bekarlık, 3 yıldır evliyim severek evlendik hala seviyoruz tabi bir sıkıntımız yok çok şükür ama.Evliliğin getirdiği bazı şeyler oluyor.Bekarken daha güzel geçiyor hayat,evlenince herkese sorumluluğun artıyor.E tabi bir gün evleneceksiniz bu kaçınılmaz.

Ben de çok mutlu çift görüyorum boy boy romantizm tavan sonra bir bakıyorum ayrılık yaşandı sosyal medya gerçeği yansıtmıyor herkes birbiri ile yarış halinde
Benim.bazi arkadaslarim her gün paylaşım yapiyor cocugu olan her gun cocugunun odasini, uyumasini vs paylasiyor ki ben haftada 1 2 kez giriyorum ama asagi in in neler neler paylasmis görüyorum
Ben yalniz yasayan biriyim ama ne bileyim çayımı kahvemi keyifle icerim aklima sosyal medyaya cekip koymak gelmez. Ya da bir arkadaşla buluştugumda telefondan cok sohbetimize odaklanirim o yüzden selfie cekmek aklima gelmez. Ama gozlemim şu, hemen kahve fotosu cekilir iste x ile kahve keyfi/sohbet bir baska vs gibi basliklarla story atilir sonra 5 dkda bir kac kisi begenmis kac kisi yorum yapmış kontrol edilir. Ben bunu yapan biri olunca hemen kalkip gidesim geliyor, hayati sosyal medyada yasayan o kadar insan görüyorum ki. Bense o anlarda ictigim kahveye, arkadasimla ettigim sohbete odakliyimdir, telefonu düşünmem çünkü zaten her an elimizde olan bir seyi o an birakip hayatin gerçek yönünü yasamanin tadini çıkarırım. O yüzden sosyal medyaya takılmayın konu sahibi, hayat oradaki paylasimlardan ibaret degil.

O kadar çok değişken var ki!
Sen nasıl bir insansın, eşin nasıl bir insan, aileler nasıl, paranız var mı, yok mu, nerede yaşıyor ne iş yapıyorsunuz, sağlıklı mısınız değil misiniz... Bu sorular arşa uzanır. Ortada biri olmadığı için merkeze sizi aldığımda yalnızlıktan hoşlanmayan, insanlardan beklentisi çok yüksek olmayan, iş güç sahibi, makul biriyseniz evlilik sizi zorlamaz. Sorunsuz evlilik de bekarlıktan iyidir.

Sana hayatı dar etmeyecek sana saygılı ..sen hedeflerine ulaştığında seninle birlikte sevinecek veya hayal kurduğunda en saçma hayal dahi olsa seni dinleyip destekleyecek , ve sonra seni çok sevecek birini bulursan evlilik güzel ..ama seni kıskanacak , ömrünü dar edecek, yok anne babamı neden aramıyorsun diye üstüne gelecek, evi temiz görmediği zamanlarda sana saydiracak , yemeği begenmezee bir ton laf edecek , senin enerjini emcikleyecek biriyle hiç evlenme bekar kal daha iyi....yani adama bağlı kuzum ..

Kendilerini böyle tatmin ettiklerini düşünüyorum.

Birde sosyal medyaya aldanma ben paylaşım yapmam çok nadir yaparım ama çok mutlu ve huzurluyum ... Kuzenim tatiller bilmem neler paylaşım yapar ama dayakti, aldatmaydi herşeyi yaşadı

Kurallar bir yerde boğuyor. Akşam eve geleceksin, yemek hazırlayacak son, haftasonu evi toparla çamaşır ütü....

Güzel anı için başkasına gerek yok illa. Gezin eğlenin. Ben de 21 yaşında evlendim. Tercihimden pişman değilim ama acelem de olmasaymış iyiymiş. Erkenden böyle bir sorumluluğa girmeye gerek yok. Ama ömür boyu da tek kalmak istemezdim. Eşimle yaşadığım o iletişimi başka biriyle olan iletişime değişmem.

Kurallar bir yerde boğuyor. Akşam eve geleceksin, yemek hazırlayacak son, haftasonu evi toparla çamaşır ütü....
İnanın 3 gündür evi temizlemeye çalışıyorum,ama ince girdim baya oda oda gitmeye çalışıyorum.Eşim pandemiden dolayı evden çalışıyor.Afedersiniz bir taraflarımdan ter akıyor hop geliyor ben acıktım akşam ne yiyeceğiz aşkım diyor.Yani ev işleri vs bitmiyor,bekarken hep derdimki bu milletin evi nasıl böyle insan her gün bir iş yapsa iş kalmaz diyordum ama gerçekten öyle olmuyor,erkek tarafının zaten sürekli gelmek istemeleri çağırmaları vs bunların önüne zaten geçemiyorsun.Bekarken kendine sorumluluğun oluyor sadece ama evlenince kendi ailen,eşinin ailesi,eşin,ev derken kendinize zaman kalmıyor gerçekten.Bir gün bunları söyleyeceğim aklıma gelmezdi

Ya ama işte onuda bekarken anlayamıyorsun,benim eşimde bekarken dünyayı etrafımda döndürürdü ailesine çok düşkün değildi,bekarken konuştuğumuz bazı konular vardı benim yanımda olacağını söylerdi.Evlendik hoş hala dünyayı etrafımda döndürüyo ama aşırı ve aşırı ailesine bağlandı evlendiğinizden beri.O bekarken yapmam dediklerini tatlı tatlı yaptırıyor bir şekilde çünkü ailesi öyle istiyor diye,tabi sonrası ben biraz cazgır olduğum için kavgayla sonuçlanıyor,ama gelin görün ki yapmam dediğiniz şeyleri yaparken buluyorsunuz.Yani insanlar değişmiyor ama düşüncelerini değiştiren insanlar evlenince kesinlikle oluyor.

Evlilikkkkkkk

ama 27-28 olmadan erken bence ben 27'mde evlendim

Kendilerini böyle tatmin ettiklerini düşünüyorum.
Muhtemelen öyle
Bazisi da fenomen olma derdinde yani paylasayim herkes begensin yorum yapsin ben de öne cikayim kafasi
Bazisi da ay biz cok mutluyuz pozlariyla iclerindeki mutsuzluğu örtme derdinde diye düşünüyorum sahsen hic kafa yoramiyorum sosyal medyaya :) hayat sanal dunyada paylaşıldığı kadar toz pembe değil

Ben evliyim benim evliliğimin tek güzel yanı çocuğum.Şimdiki aklım olsa evet evlenirdim ama 30 yaşından önce işimi gücümü sağlama almadan asla.Yani aslında ben evlenmeye değilde çok erken yaşta iş güç sahibi olmadan evlenmeye karşıyım.Zira ben o hatayı yaptım.

Genel itibari ile ipucu veriyorlar biz o anki sevgi bombardirmanin sarhosluguyla görmüyoruz yada görmezden geliyoruz ..yani ipucu mutlaka veriyorlar ben nasıl tanidiysam aynı çıktı ..önemli olan fragmanı objektif gözle izleyebilmek ..en küçük hatasında güle güle diyebilmek, çünkü sevgiliyken olan küçük hata minik bir şey amann bu yüzden ayrilinirmi denilen şey evlenince dağ olur üzerine düşer nefes alamazsin

Sana uygun olmayan biriyle evlenmektense bekarlık,
Kalitesiz bir yalnızlıktansa evlilik.

Haklısınız aslında ben şu an işte bulamadım hep evdeyim milleti görünce kendimi eksik hissettim, gezmeyi çok istiyorum koronadan dolayı da gezemiyorum yeni bir çevrede edinemedim bu yüzden, eski sevdiğim erkekler hep başkasını tercih ettiler galiba biraz da bunun etkisi var bende güzel anılarımda olmadı onlarla, bende tercih edilebilirim sevilebilirim diye kendimi kendime kanıtlamaya çalışmak istiyorum galiba evlilik durumuyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…