• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mi bekarlık mı?

Öncelikle Slm kızlar yaşım 33 oldu bekarım ama evlilik sorumluluğunu alıcagımı düşünmüyorum çok özgür ruhlu biriyim sürekli gece dışarı çıkmak gezmek istiyorum ayrıca sigara ve alkol aşırı derece alıyorum benden sizce kötü bi anne bi eşmi olur
Kendi sagliginiz icin de kotu yapiyorsunuz!

Öncelikle Slm kızlar yaşım 33 oldu bekarım ama evlilik sorumluluğunu alıcagımı düşünmüyorum çok özgür ruhlu biriyim sürekli gece dışarı çıkmak gezmek istiyorum ayrıca sigara ve alkol aşırı derece alıyorum benden sizce kötü bi anne bi eşmi olur

Canım ben de 32 yaşındayım,evlilik hatta sevgililik, flörtlük sorumluluğu bile alamam.Çok özgür ruhluyumdur,kısıtlanmak istemem.Alkol sigara falan yoktur bende ama.
Zaten insan evlendikten sonra değişiyor,kocanın uyarmaları ve evladın olursa onun bakışları değistirir seni.
Alkol ve sigara ćok sağlıksız,bırakmak istiyorsan,psikolojik destek almanı tavsiye ederim.Çünkü illaki bunun altında bir neden yatıyordur.
İyu geceler canım.

17 sinden beri olan bişey arkadaş çevresi öyleydi
Yavas yavas baslayip hayatinizi duzene koyabilirsiniz. Ayrica bir sure sonra akranlariniz is guc ev bark coluk cocuk sahibi olup o hayattan cekilince siz iyice yalnizliga da dusebilirsiniz. Oyle bir arkadasim var simdi, elli yasinda. Gencligi boyle club'larda eglenerek gecmis. Simdi cok yalniz, kimseyi bulamiyor, o arkadaslari da yok ortada. Vallahi onu gordukce ben uzuluyorum. Ilerde hayalini kurdugunuz hayati yasamak icin simdiden hazirliklara baslayin bence. Evlilik annelik sorgulamasi yaptiginiza gore akliniza dusmus.

Henüz evliliğe hazır olmadığınız belli

Evlenmek zorunda değilsiniz.

Zamanı gelince zaten kimseye sormanıza gerek kalmadan "evet işte evleneceğim, hayatımın geri kalanını beraber geçirmek isteyeceğim adam bu" diyeceksiniz.

Onu diyene kadar bekar kalın.

İnsanların hayat tarzları değişebilir. Her kadının ruhunda anaçlık annelik vardır. Bu yüzden kendini böyle kalıplara sokmayın. Bir gün karşınıza evlenecek bir erkek çıkar ve sizin anaçlığınızı ortaya çıkaracak olursa evlenir gayet iyi de anne olabilirsiniz

Yavas yavas baslayip hayatinizi duzene koyabilirsiniz. Ayrica bir sure sonra akranlariniz is guc ev bark coluk cocuk sahibi olup o hayattan cekilince siz iyice yalnizliga da dusebilirsiniz. Oyle bir arkadasim var simdi, elli yasinda. Gencligi boyle club'larda eglenerek gecmis. Simdi cok yalniz, kimseyi bulamiyor, o arkadaslari da yok ortada. Vallahi onu gordukce ben uzuluyorum. Ilerde hayalini kurdugunuz hayati yasamak icin simdiden hazirliklara baslayin bence. Evlilik annelik sorgulamasi yaptiginiza gore akliniza dusmus.
Biliyorum fakat mutsuz olmaktan korkuyorum babam bana iyi babalık yapmadı sonuçta onunda sigarası vardı vs hiç huzur vermezdi anneme

Kızlar lütfen yazar mısınız fikirlerinize ihtiyacım var

Dostum derdin ne? Hem kötü huylara sahipsin,hem evlenmek istemiyorsun,hemde bende anne ve eş olur mu? Diyosun bence sen sorunun cevabını biliyorsun :KK70:

Siz çok baska bakıyorsunuz... Evlilik bu degıl ki.. Evlendıgınız insanla ahlakı degerlerınız uyumlu ise statu ve sosyal hayatlarınız ortaksa evlilik pekalada guzel... Bırlıktelik kadar guzel bırsey varmı.. Sana ait sevdıgın ınsanla ortak paydada hayat verdıgınız bır evın sorumluluğu ne kadar kötu olabilirki.. Tek basına yada arkadaslarınla içmekten daha keyıflisi varsa sevdıgın adamın guzel sohbetıyle içmenın özgurlüğüdur... Cunku sarhoş olabilir dagıtablir sacmalabilirsın sabah yanında uyanacagın insanla cok daha özgursunn

Evlilik bu gibi şeyleri kaldırmaz, doğasına aykırı çünkü. Hele annelik hiç. Ya da bu şekilde devam edip hiçbir zaman evlenmeyeceksiniz. Kaldı ki bekar dursanız bile alkol sigara size zarar. İş hayatınız var mı bu yaşantınız ona mani olmuyor mu??

Evlilik bu gibi şeyleri kaldırmaz, doğasına aykırı çünkü. Hele annelik hiç. Ya da bu şekilde devam edip hiçbir zaman evlenmeyeceksiniz. Kaldı ki bekar dursanız bile alkol sigara size zarar. İş hayatınız var mı bu yaşantınız ona mani olmuyor mu??
Fazla olmuyor iş vakitleri 1 2 kadeh de bırakıyorum

Evlilik bu gibi şeyleri kaldırmaz, doğasına aykırı çünkü.

Ben buna katılmıyorum. Evlilik kutu gibi bir evde oturup kv kp elti muhabbeti yapmak, çamaşır bulaşık yıkamak ya da Türk toplumunun kafasındaki evlilik imajından ibaret değil. Evlilik haydi bir düzen kuralım sabah 8de kalkalım gece 11de yatalım 2-3 çocuk yapalım 80 yaşında ölelim olarak anlaşılsa da topraklarımızda, bence çok sevdiğin biriyle olmaktan ve hayatını ona adamaktan ibaret. Size göre marjinal insanlar da diğer marjinallere aşık oluyor zaten. Kurt Cobain-Courtney Love evliliği mesela, benzer kafadaki , benzer hayat stilindeki 2 insan bir araya gelmiş. Onların evliliği Türk normlarına göre evlilik değil, teyzelere kalp krizi geçirtecek cinsten. Kate Moss-P. Doherty keza. Bir de uyuşturucu bağımlısı evli bir çift haberi okumuştum Romanya'dan, aynı anda altın vuruş yapıp intihar etmişlerdi. Çocuk yapmadıkları, akraba ziyareti yapmadıkları, normlara uymadıkları için onlar evli değil mi şimdi? Birbirlerini sevmiyorlar mı? Kaç evli çift birlikte yaşadıkları gibi birlikte ölmek ister? Kaç kişi sevgilisi,eşi için ben ondan daha uzun yaşamayı düşünmem der?

Aşkın pekçok hali var, bundan ilişki olmaz, ondan evlilik olmaz demeyin,oluyor.

Konu sahibi de kendisi gibi çok dip dibe ilişkiden, kısıtlanmaktan hoşlanmayan biriyle yaşamaktan mutlu olacaktır diye düşünüyorum. Herkesin bir kafa dengi , birlikte olmaktan mutlu olduğu biri oluyor illa ki.

Son düzenleme:
Turkiye sartlarinda gercekci olmanizda fayda var bence. Istisnai durumlara bakip hayata yon vermek dogru degil. Siz bu konuyu dert etmeye basladiginiza gore ciddi bir donusumun esiginde olabilirsiniz. Kendinizi iyi tahlil edin, ne istediginize karar verin ve hayatinizi ona gore yasayin. Gecen zaman geri gelmiyor!

Back
X