Evlilik mi? Sözleşme yapmaya gerek yok!

Bu "Evlenmek istemiyorum , evlilik düşünmüyorum."lar bana hep "Senin gibi biriyle evlilik düşünmüyorum." olarak gelmiştir.Yanlış anlamayın , niyetim size kötü hissettirmek değil.Zaten böyle tipler istediği gibi biri karşılarına çıktığında kaçırmamak için çabucak evlenir genelde.Hiç takılmayın , sizin denginiz değillermiş belli ki.Böyle boş boş konuşan adamlarla evlenmeyin zaten.Ergenlikten çıkamayan ıssız adamlar topluluğu.Kendilerini fasülye gibi nimetten sayıp "İvlinmiyi dişinmiyirim." demezler mi bir de?
Est, neden yanlış anlayım :) çok doğru tahlil etmişsiniz. Biraz da kedi ciğer durumu oldu aslında, zaten hiç şansı yoktu :))

Arkadaşlar merhaba,

Birkaç ay önce uzun süreli bi ilişkimi bitirdim, evlilikten döndüm. Hayatimda biri olsun diye özel bi çabam da yok şu sıralar ruhum dinlensin istiyorum işime gücüme daha çok sarildim.

Plânlı olmasa da bu arada birkaç aday adayı ile tanıştım ama zaten canım yandığı için şimdilik bi ilişki istemiyorum. Toparlanmak niyetindeyim.

Fakat bir konu var ki fena halde canımı sıktı. Farkli zamanlarda 3 farkli beyle sohbet etmiş bulunduk buraya kadar sorun yok. Fakat üçünün de ortak bir noktası var. Hayatlarının hicbir döneminde evlilik istemiyorlar. Bunlar da öylece laf arasında geçti özellikle sormadım.

Bu akşam son görüşmeden birkaç cümle paylaşacağım, bir mekânda kiz erkek karışık oturuyoruz bu arada.
X : Sen yine iş seyahatine mi gidiyorsun İzmire?
Ben : Evet, pazartesi sabah uçağım var.
X: Ne güzel, gıpta ediyorum hayatına. Sağlam bi duruşun var. Kimseye tenezzulun yok. Gez bakalım. Ama evlenince böyle rahat gezemiyceksin.
Ben : Şu an öyle bi planım yok, zamanı gelirse o zaman düşünürüm. Ama bu benim işim ve eşim olacak kişi de buna hoşgörülü olursa ancak eşim olmaya layık olur. Aynı şartlar onun için de geçerli zira herkes bir birey evli de olsa.
X : Valla bence evlilik kurumu denilen şey çok saçma. Herkes istediği kadar istediğiyle takılır, canı isteyince hayatına bakar. Birlikte olmak, cocuk sahibi olmak için sözleşme yapmaya gerek yok! (Nikahtan bahsediyor)

Ya tamam herkesin kendi görüşü kendi hayatı eyvallah da; sizce de üçünün de aynı fikirde olması garip değil mi? Tamam modern hayat, çalışalım birey olarak saygı duyalım saygı görelim de nedir bu sorumsuzluk anlamadım. Yani biz kadınlar olarak neden fedakarlık yapıp sorumluluk alıyorken erkekler almasın?

Not: Öyle günübirlik ilişkilere açik bi halim tavrim da yok. Yillarca sadakatli bi iliski yürüttüm yani bu bana özel bi tavır değil, bu erkeklerin genetigi mi bozuldu? Toplum olarak biz mi bozulduk anlamadım.

erkeklerin süt içmek için inek beslemeye gerek yok mantığıdır.
iğrençtir.
asalaktır.
böyle insanlar.

erkeklerin süt içmek için inek beslemeye gerek yok mantığıdır.
iğrençtir.
asalaktır.
böyle insanlar.
Pardon ama ben hayatin bu kadar pahali oldugu donemde erkeklerin ne demek istedigini anliyorum.
Ayni argumani onlar icin de kullanabiliriz, ama cok kaa olur!
Cocuklarina abalik yapmayacaksa kadin neden evlensin? ocugunu dogur annesinin yaninda buyutur. Bence gelecegin aileleri boyle olacak. Bosanan kadinlara bir arastirma yapilsa eminim trend o yonde gidiyordur.

Pardon ama ben hayatin bu kadar pahali oldugu donemde erkeklerin ne demek istedigini anliyorum.
Ayni argumani onlar icin de kullanabiliriz, ama cok kaa olur!
Cocuklarina abalik yapmayacaksa kadin neden evlensin? ocugunu dogur annesinin yaninda buyutur. Bence gelecegin aileleri boyle olacak. Bosanan kadinlara bir arastirma yapilsa eminim trend o yonde gidiyordur.
SÖYLEDİKLERİNİZDEN BİRŞEY ANLAMADIM.

SÖYLEDİKLERİNİZDEN BİRŞEY ANLAMADIM.
Pardon bazi tuslar cikmamis, asagida yaziyorum:
Hayatin bu kadar pahali oldugu donemde erkeklerin ne demek istedigini anliyorum.
Ayni argumani onlar icin de kullanabiliriz, ama cok kaba olur!
Cocuklarina babalik yapmayacaksa kadin neden evlensin? Cocugunu dogurur annesinin yaninda buyutur. Bence gelecegin aileleri boyle olacak. Bosanan kadinlara bir arastirma yapilsa eminim trend o yonde gidiyordur.
demek istiyorum ki
erkek kadini istemiyorsa uzun donemde, kadinin da erkege ihtiyaci yok, o da annesinin evinde oturabilir, cocuguyla.

Yapay zekadan korkuyorsunuz ama elimizden hic bir sey gelmiyor. Cunku yapay zekayi biz gelistirmiyoruz, ABD, Ingiltere, Rusya, Cin gelistiriyor biz oyle trene bakan dort ayaklilar gibi bakiyoruz.
Peki kadinlarin aleyhine isleyen bir medeni kanunu degistirebilir miyiz? Tum kadin ve cocuklari, evlilik ici ve disi koruma altina alabilir miyiz? Elbette. Bunun icin yapay zeka il e ugrasmak yad a Mars'a roket gondermek gerekmiyor. Aktif olarak politika ve hukuk ile ilgilenmek gerekiyor. Sosyal gelenekler hukuku izlerler zaten, hele bir pozitif degisiklik yapilsin, gerisi gelir.
Yapay zekayı biraz uç örnek olarak verdim, insanoğlu kendi türü için tehlikeli olana önlem alır demek istiyorum. Dediğiniz şey belki diğer alanlarda geçerlidir fakat ben toplumumuzda önce yanlış sosyal geleneklerin değişmesi gerektiğini düşünüyorum, kanunlarımız eksikleri olsa da yine de ihtiyaçları karşılıyor sorun çarpık sosyal gelenekleri özümsemiş insanların habire boşluk bulması. Önceki yorumlarınızdan birinde imam nikahından bahsetmişsiniz, mesela nikah islamiyette namaz oruç gibi kişisel bir ibadet değil aile yapısını düzenlemek adına kişiler arasında şahitler huzurunda yapılan bir anlaşmadır bunun günümüzdeki karşılığı resmi nikahtır (zamanında nikahı hem hukuki hem dini fonksiyonları bulunan kadılar kıydığı için günümüzde imamlara yaptırılan bir ritüel olarak kalmıştır bu da ayrı bir tartışma konusu olur). Yani hali hazırda hukuki düzenlemeler olduğu halde bazı insanlar anlaşmanın yaptırımlarından kaçmak için imam nikahı adında ironik bir alternatif uyduruyorlar. Ya da tek eşliliği ön gören bir düzenlemenin dışına imam nikahı kılıfıyla çıkıyor. İnsanlara bunu yaptıran çarpık sosyal mantık. Yine şiddet gören bir kadını koruyan kanunlar olduğu halde çarpık sosyal mantığa sahip bir yetkili karı koca arasında olur bunlar diye kadını evine geri gönderebiliyor. Örnekler çoğaltılabilir. Hukuki düzenlemeler de muhakkak gereklidir fakat önce insanları çocukluktan daha iyi ahlaklı yetiştirecek ortamlar sağlamalıyız.

Pardon bazi tuslar cikmamis, asagida yaziyorum:
Hayatin bu kadar pahali oldugu donemde erkeklerin ne demek istedigini anliyorum.
Ayni argumani onlar icin de kullanabiliriz, ama cok kaba olur!
Cocuklarina babalik yapmayacaksa kadin neden evlensin? Cocugunu dogurur annesinin yaninda buyutur. Bence gelecegin aileleri boyle olacak. Bosanan kadinlara bir arastirma yapilsa eminim trend o yonde gidiyordur.
demek istiyorum ki
erkek kadini istemiyorsa uzun donemde, kadinin da erkege ihtiyaci yok, o da annesinin evinde oturabilir, cocuguyla.
Güçlü olmak bizi yalnizlastiriyor aslında. İyi mi kötü mü bilemedim. Ama kadinlar gucsuzkem de sikinti yasiyordu, caresiz olduklari icin sabrediyorlardi. Malesef halen erkek egemen bi toplumda yaşıyoruz ama laf sırasında mangalda kül bırakmayan erkekler sorumluluk söz konusu olunca ortadan tüyüyor.
Hayatıma hicbir katkısı olmayan bi adam, bana itaat etmiyorsun demişti. Yahu kendi haline bakmaz bi de benden itaat bekler. Neyine güvendiyse:)

Güçlü olmak bizi yalnizlastiriyor aslında. İyi mi kötü mü bilemedim. Ama kadinlar gucsuzkem de sikinti yasiyordu, caresiz olduklari icin sabrediyorlardi. Malesef halen erkek egemen bi toplumda yaşıyoruz ama laf sırasında mangalda kül bırakmayan erkekler sorumluluk söz konusu olunca ortadan tüyüyor.
Hayatıma hicbir katkısı olmayan bi adam, bana itaat etmiyorsun demişti. Yahu kendi haline bakmaz bi de benden itaat bekler. Neyine güvendiyse:)
Kölelik 200 yıl önce bitti adam daha itaat diyor

Bu devirde erkekler evlenmek istemiyor. Bunu açıkça söylüyorlar. Hatta geçen kardeşim dedi. Şimdiki kanunları bilen adam evlenmez. Evlenirse de sözleşme yapmalı dedi. Çünkü erkekler şuanda boşanmada kendilerinin daha çok mağdur edildiğini söylüyorlar.
Maalesef kısmen doğru. Avukat arkadaşlarda dedi. Kanunlar tamamen kadından yana. SÜrekli Nafaka (çocuğu olmayan) vermek özellikle nefret ettiği kadına vermek ağır geliyor. Bir de çocuğunu göstermeyen kadın çok. Sürekli polis eşliğinde giden de var. Psikolojileri bozulup Terapi görmeye başlıyorlar. Demişlerdi.

Bu devirde erkekler evlenmek istemiyor. Bunu açıkça söylüyorlar. Hatta geçen kardeşim dedi. Şimdiki kanunları bilen adam evlenmez. Evlenirse de sözleşme yapmalı dedi. Çünkü erkekler şuanda boşanmada kendilerinin daha çok mağdur edildiğini söylüyorlar.
Maalesef kısmen doğru. Avukat arkadaşlarda dedi. Kanunlar tamamen kadından yana. SÜrekli Nafaka (çocuğu olmayan) vermek özellikle nefret ettiği kadına vermek ağır geliyor. Bir de çocuğunu göstermeyen kadın çok. Sürekli polis eşliğinde giden de var. Psikolojileri bozulup Terapi görmeye başlıyorlar. Demişlerdi.
O taraftan bakınca onlar da haklı olabilir tabi. Ornegin çocuk olmadan ayrılıp nafaka alan bi tanıdığımız var malesef. Sigortasız çalışıyor, işte bi de nafaka ooh mis. Benden iyi şartları yani.
Ama erkeklerin en büyük hatası da burada başlıyor. Kendilerine hükmedebilecekleri zayıf kadınları eş olarak seçiyorlar, anlaşamayınca da ayaklarında pranga olarak kalıyor.

Her iki taraf için de evlilik de ayrılık da akıl ve merhamet işi.

ben nikahsız yaşamaya karşıyım. nikah iki tarafında güvencesi.
mesela hamile kaldın ve doğurmak istedin nikahın yoksa uğraş dur babalık davasıyla.
sonracıma ortak ev aldınız ya da evde biri daha çok harcadı sonra diğeri çekti gitti. o zaman bir taraf kendini salak gibi hisseder.
ha diken üstünde olmak da ayrı yani.
dini konuya yasak olduğundan girmiyorum. o da ayrı sıkıntı.

ayrıca evliliğin illa ki sorumlulukları olur. aileler birlikte vakit geçirmek ister. birlikte aile toplantılarına katılmak ister. çocuk varsa zaten her şey düzenli olmalı. yani istediğin gibi seyahat etmek olmaz. ha bu bir ambargo değildir hayatın kuralıdır.

mesela hamile kaldın ve doğurmak istedin nikahın yoksa uğraş dur babalık davasıyla.
sonracıma ortak ev aldınız ya da evde biri daha çok harcadı sonra diğeri çekti gitti. o zaman bir taraf kendini salak gibi hisseder.

ayrıca evliliğin illa ki sorumlulukları olur. aileler birlikte vakit geçirmek ister. birlikte aile toplantılarına katılmak ister. çocuk varsa zaten her şey düzenli olmalı. yani istediğin gibi seyahat etmek olmaz. ha bu bir ambargo değildir hayatın kuralıdır.
Evet, ben de bu konular yüzünden karşıyım. Kadın için de erkek için de haklarım korunması ve sosyal ilişkilerinin düzenlenmesi için şart.

Hayatin kurali degil. Ulkemizde oyle olabilir ama dunyanin gerisinde oyle degil. Evrensel degil yani.. Turiye'de bile tutarsiz zaten.

Bakin tekrar ayazacagim.
Turkiye'de evlilik disi yani resmi nikah disi cocuk sayisi Danimarka'dn (oranla) cokmus. Keske o kayangi bulabilsem, sizinle paylasirdim.
Imam nikahi niye yapiliyor ao zaman? Kanuni nikah gibi koruyor mu? Imam nikahi=nikahsizlik degil mi?
Akil karistirici bir durum.
Yani sosyal normaller o kadar degisken ki, bir gun olagan olmayan sey 10 yila normal olabiliyor.

Back
X