Evlilik mi? Sözleşme yapmaya gerek yok!

Ay bi koşu gidip araba üreteyim, o donanıma sahibim çünkü. Araba üretmezse ülkemiz geri kalır, kafasını kullanmamış olur. O kafayı kullanmayanlardan biride sizsiniz. Hani nerde sizin icatlarınız? Konu kültür, siz burada araba icatlarını tartışıyorsunuz.

Alimin fikri neyse zikride o oluyor. Bizde beyzade yok. Eşimi annesi çok iyi yetiştirmiş. Annemde abim konusunda öyle. Sizde işler yolunda olmayınca herkeste öyle mi sanıyorsunuz? Kafalar gelişmezse ülkeler zaten gelişmez.

benim icraatlarımı sen nereden bileceksin ki?

ben ülkenin durumuna göre konuşuyorum buralarda çok mutluyum dersin ama içini bilemem diyelim sen mutlusun diye herkes mutlu olacak diye kural mı var?
ülkenin kadın-erkek kalıpları belli o şekilde mutlu olmak da mümkün olmaz. olay bu.
siz kafayı kullanıyor olsanız kadın forumlarında zaman öldürmezdiniz.

Aslında bunu bir hemcinsimden duymak beni mutlu etti :)
Haklısınız :KK200:
dün buna benzer bir konu iş yerinde açıldı. beraber çalıştığımız boşanmış bir hanım resmen biz kızlara "evlenmeyin 30'a kadar, mesleğinizi elinize alın, ben evlilik için kariyerimi bıraktım yanlış yaptım, gençler bunu yapmasınlar vs vs" diyor, karşı masamdaki erkek de "ama insanın hayali evlilik de olabilir, sevdiğin insanla bir aile kurma amacı içinde de olabilir insanlar" dedi. :D ben de yazdığım gibi düşünüyorum işte, evlenmek istediğiniz biri varsa evlilik ve çocuk hayalleri çok hoş gelir, öyle birisi yoksa bunların hepsi boş gelir. burada tartışmaya hiç gerek yok bence.

dün buna benzer bir konu iş yerinde açıldı. beraber çalıştığımız boşanmış bir hanım resmen biz kızlara "evlenmeyin 30'a kadar, mesleğinizi elinize alın, ben evlilik için kariyerimi bıraktım yanlış yaptım, gençler bunu yapmasınlar vs vs" diyor, karşı masamdaki erkek de "ama insanın hayali evlilik de olabilir, sevdiğin insanla bir aile kurma amacı içinde de olabilir insanlar" dedi. :KK70: ben de yazdığım gibi düşünüyorum işte, evlenmek istediğiniz biri varsa evlilik ve çocuk hayalleri çok hoş gelir, öyle birisi yoksa bunların hepsi boş gelir. burada tartışmaya hiç gerek yok bence.
Katılıyorum size, ufukta yokken de cool görünmek hoşuna gidiyor galiba beylerin. O da ne güzel arkadaşmış öyle :)

benim icraatlarımı sen nereden bileceksin ki?

ben ülkenin durumuna göre konuşuyorum buralarda çok mutluyum dersin ama içini bilemem diyelim sen mutlusun diye herkes mutlu olacak diye kural mı var?
ülkenin kadın-erkek kalıpları belli o şekilde mutlu olmak da mümkün olmaz. olay bu.
siz kafayı kullanıyor olsanız kadın forumlarında zaman öldürmezdiniz.
Ay şaka gibi. “Kafayı kullansaydın kadın kulüplerinde zaman öldürmezdin” cümlesini, bulunduğum foruma üye olarak yazmanız çok komik değil mi? Ne de güzel kullanılmış kafalar var.

Ben herkes mutlu demiyorum. Mutlu olan kesimde var diyorum. Siz mutsuz olduğunuz için herkesi öyle görüyorsunuz diyorum. O kadar mutsuzsunuz ki bir insanın “mutluyum” diyerek yalan söyleyebileceğini bile düşünüyorsunuz. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.

Kaç kere şahit oldum evlilikte neymiş peh diyip senesi dolmadan evlenenleri :D rekor 2 ay düşünün artık. Bence laf olsun torba dolsun cool takılıyorlar akılları sıra cokta takılmayın

Gavur diyerek milletleri aşağılayan sizsiniz ama burda icatlarına laf etmiş muamelesi gören benim. O gelişmiş ülkeler a’dan z’ye her kullandıklrını kendileri mi üretiyor? İhracat, ithalat kavramı bir tek bizde mi var? Saçma saçma şeyleri kıyasa tabi tutmayın.

Gelinlik damatlık kavramının anlamıda da millete özel değil, kendi kültürünüze özel. Bizde neden gelinler damatlar işkence çekiyor gibi değil? Niye kimse birbirini mal gibi görmüyor? Çünkü; aynı düşünceye sahibiz. Eşler birbirini ezdirmez, emrivakilere izin vermezse neden sorun yaşansın?
Ulkemiz cok az konuda arastirma, gelistirme ve tasarim yapiyor. Diger ulkeler, hatta Afrika ulkeleri bile yatirim yapiyorlar ARGE'ye. Ulkemiz cok ciddi sekilde, yuzyillarca geriden izliyor su anki gelismeleri. Bunu ancak yurt disina cikinca anlayabiliyorsunuz. Bu arada, her sey uretimle ve tuketimle alakali degil. Insanlarin sorunlarina cozum icin ortaya ne getirdikleri ile alakali. Biraz oz elestiri yapabilmemiz lazim ki ilerleyelim, geliselim. Cunku bu geriligi ben milletime yakistiramiyorum.

gelişmiş olsaydık şu an kullandığın bilgisayardır, internettir bizde çıkardı.. gavurun malını kullanarak gavuru küçük görme nasıl bir saçmalıktır sen düşün.. çok biliyorsan sen icat etseydin..

kafa yapısıyla olsaydı bu iş keşke.. bak burada bu kadar dertli insan var hepsi mi uyumsuz..

bizim evlilikle ilgili kalıplarımızın değişmesi lazım. gelin kavramının değişmesi lazım. her şeyin değişmesi lazım yoksa sıkıntılar bitmez. erkek kadın rollerinde takılı kalmışız.
Aynen.. Ex kv ve görümce sağolsun, en tiksindiğim laftır ‘gelin’ ... Kardeşimin eşi, oğlumun eşi değil de bizim gelin.. he he sizin, komple sülalenin malı he...

Back
X