• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik mükemmel bir şey değil mi?

Evliliği mükemmel yapan kârı kocanın birbiriyle uyumu , hataları tolere etmesi , biri yorulduğunda diğerinin hemen yardımcı olmasıyla olur ancak. Sizin evliliginizde bunların hiçbiri yok ne yazık ki. Mükemmel evlilik yoktur ama mükemmele yakın evlilik vardır . Umarım eşiniz düzelir diyeceğim ama pek sanmıyorum ne yazık ki

Sorun eşiniz de ve size uyguladığı psikolojik baskıda.Kadının dedikleri doğru olabilir kadının bahsettiklerinde sıkıntı görmedim hatta bence oda sizi kendi gibi görüyor.Ama anneliğiniz konusunda üzülmeyin kendinizi suçlamayın.Bende bazen kendime kızıyorum ama şartlar da var bizde İnsanız herşeye yetişip mükemmel olamayız.İnsan olduğumuz için en kıymetlilerimize bile tahammül edemediğimiz zamanlar olabilir ama dövmüyorsak şiddet uygulamıyorsak sorun yok.Çünkü bazen anne gerçekten çok yıpranıyor.

Masallah de kadına nazar etme:))bundan sonra neymis mutlu gözükmek yokmus bayanlar hemcinsler onu bile problem ediyo:)))bende mesala sürekli kocasından yakınanlara gıcık oluyorum tamam yakın oluruz okey de yani sana niye 3 4 görüsmede skntılarını anlatsın..onlarında ayrı problemi olabilir bu karsılastırma neden yani?Belkide cok mutlular siz mutsuzsunuz diye birileri mutlu olamıcak mı mutsuzsanız boşanın esiniz paikolojisini bozuyorsa benimde esim arada yapar su söyle neden böyle yapıyorsan git iyisini bul o zaman kapı orda derim kedi gibi gelir benim aileme napıyosa aynısnı aileisne yaparım derim empati için yaptım:)yani kısacası bence evliliğinize cözüm bulun yani o da aynı seyleri yasasa rahatlıcakmısnız sizin probleminiz esiniz bence onu çözün

Masallah de kadına nazar etme:))bundan sonra neymis mutlu gözükmek yokmus bayanlar hemcinsler onu bile problem ediyo:)))bende mesala sürekli kocasından yakınanlara gıcık oluyorum tamam yakın oluruz okey de yani sana niye 3 4 görüsmede skntılarını anlatsın..onlarında ayrı problemi olabilir bu karsılastırma neden yani?Belkide cok mutlular siz mutsuzsunuz diye birileri mutlu olamıcak mı mutsuzsanız boşanın esiniz paikolojisini bozuyorsa benimde esim arada yapar su söyle neden böyle yapıyorsan git iyisini bul o zaman kapı orda derim kedi gibi gelir benim aileme napıyosa aynısnı aileisne yaparım derim empati için yaptım:)yani kısacası bence evliliğinize cözüm bulun yani o da aynı seyleri yasasa rahatlıcakmısnız sizin probleminiz esiniz bence onu çözün
O aynı şeyleri yaşasa diye içimden geçirmedim ki
Keşke ben de aynılarını yaşasam diye içimden geçirdim

Benim eşimle aram da iyidir ama tutup da benim kocam böyle şöyle benim oğlum böyle diye anlatmak içimden gelmez hatta aksine kötülerim yani şunu yapmaz bunu yapmaz oğlum durmaz VS. Yani kısaca gözlemlediğim kadarıyla gerçekten mutlu olan bunu ispatlama anlatma ihtiyacı hissetmiyor. Çok inanmayın derim. Tabi birde kıyaslama yapmamak gerek ona girdiğiniz zaman mutlu olma imkanınız yok. Ben daha 12 saat uyuyan bebek görmedim hiç. Kocanızda iş yok öküz bile diyemeyeceğim her işi kadına yık sonra da beğenme birde hakaret et beceremiyorsun diye ohh ne ala.

Benim eşimle aram da iyidir ama tutup da benim kocam böyle şöyle benim oğlum böyle diye anlatmak içimden gelmez hatta aksine kötülerim yani şunu yapmaz bunu yapmaz oğlum durmaz VS. Yani kısaca gözlemlediğim kadarıyla gerçekten mutlu olan bunu ispatlama anlatma ihtiyacı hissetmiyor. Çok inanmayın derim. Tabi birde kıyaslama yapmamak gerek ona girdiğiniz zaman mutlu olma imkanınız yok. Ben daha 12 saat uyuyan bebek görmedim hiç. Kocanızda iş yok öküz bile diyemeyeceğim her işi kadına yık sonra da beğenme birde hakaret et beceremiyorsun diye ohh ne ala.
Tam olarak işleri bana yıkmaz o da yapar ama yaparken sürekli konuşur. O kadar konuşur ki keşke hiç yapmasa da hiçte konuşmasa dedirtir

Herkes kendi kaderini yaşar , yapacak bir şey yok.Kadının söyledikleri belki doğru belki de abartı ve yalandır , bilemeyiz.Ama şunu söylemeliyim ki kendi ilişkinizi sürekli birileriyle kıyaslarsanız mutsuzluğunuza mutsuzluk eklersiniz.Zor şeyler yaşamışsınız , eşiniz de destek olmak şöyle dursun daha da üzerinize gelmiş ve geliyor.Allah yardımcınız olsun ve eşinize de biraz iyi niyet , anlayış , merhamet versin.

Bir de eskiler çocukla koca övülmez derler , ikisine de güvenilmeyeceğini anlatmak isterler heralde.O yüzden fazla övüngeç insanlara da aldırmayın.

Şimdiye kadar kocamdan kocam benim kocam şöyle iyidir bana şöyle yapar Kocam aşagı Kocam yukarı anlatanlar ya boşandı ya aldatıldı benim çevremde asla evliliğinizi ve kocanız başka kişilerle ve evliliklerle kıyaslamayın ha kendi içinizde sorun görüyorsanız onu birlikte ya çözün ya bitirin ama kıyaslamayın belki o kadın üç öğün dayak yiyor evde bilemeyiz dışarıdan göründüğü gibi olmayabilir onun evliliği onu ilgilendirir benimki beni sizinki sizi

Bu tarz düşünceler yüzünden eşimden kesinlikle olumlu bi şekilde bahsetmiyorum,olabildiğince böylesi mevzuları geçiştiriyorum,yahu gerçekten iyi giden evlilikler var,değer gören kadınlar var,insanlar genelde mutsuz oldukları için mutluluk ihtimaline bile inanmıyor sanırım. Evet o kadını kıskanmışsınız ama eşinizin odunluğu yüzünden ,kadın da belki bi samimiyet hissetti anlattı o da zamanla anlatmaması gerektiğini öğrenir zaten.

Ikili görüşmelerde esmi yaristiriyorsunuz. Anaokulu çocuğu gibi..benim eşim şöyle benim eşim böyle.. boyle kadınları anlamıyorum.. mutluluk ispatlamaya gerek duyulmayan şeydir...hâlâ akıllanmıyor bu hanımlar.. tv hiç izlemiyorlar..hâlâ eşinizi kim olursa olsun övmeye devam edin. Çok arkadaş çevrem var .buluşuruz.. hiç eşlerden bahsedtimeyiz.. herkesin eşi kendine..banane başkasının eşinden.. yada benim eşimden..

O aynı şeyleri yaşasa diye içimden geçirmedim ki
Keşke ben de aynılarını yaşasam diye içimden geçirdim
nasip bence esine cözüm yolu bul canım psikoloğa görünsün al karsına konus..Ayrıca her iliski farklı emin ol yani bilemezsin içte neler var

5 parmagin beşi bir mi hayirrr.
Her insan bir olmadigi gibi her eş her aile her çocukta asla bir olamaz kıyaslanamaz.Yetistirilme tarzı gelenek görenek yaşam şartları falan fistan derken herkes farklı...Eşiniz de çok zor bir adam ki çekilesi yok canim kusura bakma.Senin çocugun iyi benimki 10/ dakka bir ık vık der eşim bir gune bir gun iki cocugum war laf diyemez cunku ben herseyimden fedakarlik edip gözümden sakınıyorum kör degil göryo.Gelelim senin konuna sen kıskanmiyorsun sadece imreniyorsun gitmeyin daha birlikte bir yerlere daha da uzulceksin

Tam olarak işleri bana yıkmaz o da yapar ama yaparken sürekli konuşur. O kadar konuşur ki keşke hiç yapmasa da hiçte konuşmasa dedirtir
Yani çocuk bakımını kastetmiştim aslında ama eğer yapıyorsa bırakın konuşsun belki Bi bezdirme yöntemidir aman sus ben yaparım demenizi bekliyordur.

Bence kadının anlattıkları normalde böyle göze soka soka anlatmak olmamış , bence görüşmeyi kes üzülürsün

Bugün eşimin bir arkadaşı ve eşiyle birlikte dışarı çıktık. Eşlerimiz samimi ama bizim daha birkaç kez görüşme fırsatımız oldu. Bu görüşmeler esnasında ki gözlemlerim ve kadının eşiyle alakalı anlattıkları beni bunalımlardan bunalımlara sürükledi resmen.

Ben okulu bitirir bitirmez atandım ve hemen (severek)evlendim. Sonrasında işimden ihraç oldum. Yılların emeği hiç oldu gitti. O arkadaş okumamış eşinin iyi bir işi ve çok iyi imkanları var. Tabiri caizse bir eli yağda bir eli balda

Benim eşim ailem her daim maddi manevi destek olmasına rağmen asla aileme karşı yüzü gülmez. Ne zaman ailem gelse başı ağrıyor halsiz yorgun. Surat beş karış. Kendi ailesi de ne yaparsa yapsın hep en kıymetli.

Benim eşim asla misafir sevmiyor. Akraba arkadaş... vs kimi evime davet edecek olsam hep huzursuzluk çıkarıyor. Gelmelerine müsade etmiyor. Gelince bir şekilde beni ve gelen misafiri huzursuz ediyor.

Alıp satacağım her şeyi gereksiz görüyor. Gelen her faturadan sonra arıza çıkarıyor. Sürekli sana şöyle yapacağım şuraya götüreceğim neler yapacağım... vs anlatıyor. Zamanı geldi mi çok mu gerekli bunlar yani diyor. Oğlumu birkaç saat anneannesine emanet edip dinlenmek istesem sen ne biçim annesin bi çocuğa bakamıyorsun o sana muhtaç falan diye anneliğime sürekli laf ediyor. Evle alakalı bir işten yakınsam ama ben sana dedim çocukla evini eşini ihmal etmeden hepsini birlikte yürütebilecek misin diye saatlerce konuşuyor. Sonra okuduğum kitaba izlediğim diziye giydiğim kıyafete...her şeye karışıyor. Bunun gibi olumsuz bir çok şey sayabilirim ama daha fazla uzatmak istemiyorum.

Bir de bugün o arkadaşın eşine baktım. Bu dördüncü kez buluşmamız üçü dışarda oldu. Üçünde de oğlunu babaannesine bırakmıştı ve eşi sürekli ‘bizim hanım oğlana çok düşkün aklı hep onda, onsuz boğazından da zor geçer’ gibi sürekli kadının evladına düşkünlüğünden bahsetti. Ben o ara ağlayan oğlumu susturmaya çalışırken bir yandan da bir şeyler yemeye çalışıyordum. Sonra kadın ‘Allah razı olsun eşimde ailesi de beni bir gün üzmediler, bir dediğimi iki etmediler diyor. Gece 2 de olsa bir şey canım istese 2 saatlik yol olsun gider alır getirir diyor. Sadece beni değil ailemi de el üstünde tutar diyor. Yani benim eşimin tam zıttı

Sonra çocuklardan bahsediyoruz. Oğlum gece 12 de bir yatar sabah 12 ye kadar uyur diyor. Benim oğlumda gece 2lere kadar ağlar maksimum sabah 8 de uyanır( 2 saatte bir uyanarak o da)

Sonra tüm bu konuşmalar üstüne evlilik çok güzel bir şey Hele evlat sahibi olmak o hiç anlatılmaz değil mi diyor? Oğlum nasıl olursa olsun bir kez üff demedim şükürler olsun deyor. Ben de sessizce dinliyorum ve kendi kendime soruyorum...

Sahi gerçekten evlilik çok güzel miydi? Evlat nasıl olursa olsun anne asla şikayet etmez miydi? Ben iyi bir anne değil miydim? Şimdi ben bu kadını kıskanıyor muydum? Acaba ben ne zaman bu kadar zavallı bir kadın olmuştum.
Burda sen evlilik güzel mi diye sorgulama..Evlilik iki kişinin bir araya gelip hayatı paylaşmasıdır.Çocukta ağlar.Bir zaman sonra füzelir.Sana ağır geken kocan.Kocanı suçla.Enerjinizi yiyip bitirio adam.Sende kendini suçluosun.Elinden gelenin en ıyisini yapıosundur eminim.Eleştirene kadar bir el uzatsın.Seninki maşallah dil uzatıo hemde papuç kadar.Allahım ne kadar çok bunlardan .Anneler böyle yetiştirio.Her zaman diorum kadının kadına yaptını kimse kimseye yapmıo.Allah sana yardım etsin .Kendini ezdirme.Kölesi deilsin .Evlilik kölelik deil.Senin üzerinden adam bütün egolarını tatmin edio.Şaka gibi.

Benim bir büyüğüm var oğlu ve gelini hiç anlaşamıo geçen aglayıp dert yanıpdu.Telefon çalınca korkuorum.Kötü evlilik cehennem azabıymış dio.Ne kadar haklı büyükler.

Yani çocuk bakımını kastetmiştim aslında ama eğer yapıyorsa bırakın konuşsun belki Bi bezdirme yöntemidir aman sus ben yaparım demenizi bekliyordur.
Yapma tamam deyince daha çok konuşuyor. Bu sefer benim ne nankörlüğüm ne iyilik bilmezliğim kalıyor

Her evlilik sinanir bence... kimi parayla kimi saglikla kimi esle kimi kv kimi cocukla... yasadiginiz hayattaki olumlu seylerden memnun olmayi deneyin. Bayanin anlattiklari evet dogrudur, ama anlatmadigi bambaska sorunlari vardir.

Bir cift taniyorum esiyle cocuklariyla kv filan sahane iliskileri var, ama esinin yillar yillar once actigi sirkettte bazi yolsuzluklar oldugu icin surekli bir mahkeme, surekli bir tedirginlik halindeler... ama asla caktirmaz...

Baska bir arkadasim maddi olarak sahane bir hayat yasiyor, ama esi hodugun teki....

Yani inanin herkesin var sikintilari bu hayatta. Ama insanlar bahsetmiyor sikintilarindan cok yakinlari disindakilere. Karsidan bakinca da mukemmel hayatlar varmis ta bintek bizimki b.ktan geciyor saniuoruz:)

Benim hayatimi da kusursuz saniyor insanlar mesela. Pek bahsetmem cunku. Ama gel gor ki neler neler yasaniyor kapinin ardinda...

O yuzden bence iletisiminizi guclendirmeyi, esiniz boyle davrandiginda nasil hissettiginizi anlatin.

Her evlilik sinanir bence... kimi parayla kimi saglikla kimi esle kimi kv kimi cocukla... yasadiginiz hayattaki olumlu seylerden memnun olmayi deneyin. Bayanin anlattiklari evet dogrudur, ama anlatmadigi bambaska sorunlari vardir.

Bir cift taniyorum esiyle cocuklariyla kv filan sahane iliskileri var, ama esinin yillar yillar once actigi sirkettte bazi yolsuzluklar oldugu icin surekli bir mahkeme, surekli bir tedirginlik halindeler... ama asla caktirmaz...

Baska bir arkadasim maddi olarak sahane bir hayat yasiyor, ama esi hodugun teki....

Yani inanin herkesin var sikintilari bu hayatta. Ama insanlar bahsetmiyor sikintilarindan cok yakinlari disindakilere. Karsidan bakinca da mukemmel hayatlar varmis ta bintek bizimki b.ktan geciyor saniuoruz:)

Benim hayatimi da kusursuz saniyor insanlar mesela. Pek bahsetmem cunku. Ama gel gor ki neler neler yasaniyor kapinin ardinda...

O yuzden bence iletisiminizi guclendirmeyi, esiniz boyle davrandiginda nasil hissettiginizi anlatin.
Burda böyle rahat rahat anlattığıma bakmayın bende asla bunları bir başkasına anlatamıyorum ve herkes mükemmel bir evliliğim mükemmel bir eşim var sanıyor. Bugün ben bu adamdan ayrılsam herkes bu kadına rahatlık battı bu koca boşanır mı der. Çünkü eşim mükemmel bir oyuncu hatta kaba tabirle ikiyüzlü

Back
X