Yukarı da söyledikleriniz doğru.. son cümle söyle O istda işinde çalışırken aynı zamanda gideceğimiz ilde de iş başvurusunda bulunacak. Taşındığımız da aramayacak. Çalışırken arayacak iş.
Evliliğin oturması nasıl oluyor ben anlamıyorum sanki biz hep ayniydik gibi geliyor...5 yıllık evliyim tek fark ilk zamanlar ailesine daha duskundu şimdi yaşanan olumsuzluklarla birlikte daha az duskun.
Bunun dışında hep aynıydık sanki evliligin oturması olayını anlayamıyorum maalesef.
Günaydın herkese.
Ben daha 6 aylık evliyim. Eşim genel olarak iyidir yani düşünür beni ilgilenir genel olarak. O 41 ben 34 yaşındayım yani örnek vermem gerekirse evde işten gelir tatlı yapar ev işlerinde yardım eder. Sever beni bilirim. Ama tek sorun benim düşüncelerimi değilde başkasının düşüncelerinin mantıklı gelmesi aynı şeyler olsa da . Beni sülalesine yanında unutuyor resmen aklına bile gelmiyorum. Ve bu durumlar beni çok üzüyor 2.planda kalıyorum. Yanına gitmesem aaa eşim nerede demiyor. Dayanamadım söyledim aile kavramı yok sende dedim fln sustu zamanla düzelecek her şey dedi .3 gündür kendimi çektim aşkım vs demiyorum soğuğum sessizim o da farkında işine gelmiyor düzelir nasılsa hep böyle oluyo ..kaç ay içinde İstanbuldan gideceğiz il değiştiriyoruz ben çalıştığım için evlilik tazminatım onun tazminatı peşinat gösterip kredi çekeceğiz. İlk ben gideceğim evi aldıktan sonra yerleşme fln o da burada annesinde kalacak hem iş arama hem iş devir için. İş bulunca yanıma gelecek. Ben nasıl bi yol izlemeliyim defalarca konuştuk tartıştık zamanla düzelecek bıktım ya ben nasıl davranacağımı bilmiyorum siz tecrübeliler bana şu yeni evlenmiş birine akıl verebilir mi
Sanırım haklısınız . O zaman ben adama sey diyeyim uygun dille ben sensiz gitmek istemiyorum seninle birlikte yapmak istiyorum her şeyi zaten ocakta söylesek marta kadar eleman bulur yetiştirrisn o arada da gideceğimiz il de bandırma ( yeğenleri banvite sokacak) iş arayışına başvurursun olumlu olursa gideriz gerekirse baktın bulamadın bi haftasonu eşyaları yerleştiririz birlikte gideriz . Bi kaç zaman annemde de kalsak olur derimolmaz öyle
sağlıklı olmaz
gideceğiniz ili yazmamışsınız, meslekleri de
ama ben burada çalışayım sonra da orada iş bulayım çok mümkün değil
bir tanıdığımız istanbul da çalışıyordu
Bursa daki bir kız ile evlendi
aynı nitelikte iş bulayım geleyim dedi
hali ile ha deyince bulamadı
hafta sonu geldi, hafta içi kadın annesi ile kaldı, o bekar düzenin sürdürdü adam bekar düzenini sürdürdü evlilik oluşmadı
evlenmek kelimesindeki olgu bir ev içine girmek aslında
ayrıca patrona ben gidiyorum yerime adam al dedi patron adamı aldı o zaman bunu neden çalıştırsın ki
iki kişiye para mı ödeyecek şu sıkışıklıkta
bence 41 yaşındaki adam maceraya girmesin
gittiğiniz yerde ikiniz de iş bulamazsınız aç kalırsınız diye düşünüp sen git iş bul diyor size sen iş bulunca da ben de ararım bulunca da gelirim diyor da 3 yıl iş bulamazsa 3 yıl gelmeyecek mi
E yani. Bu forumda bir tutturmuşlar evliliğin oturmadan çocuk yapmaAile danışmanı da bize tam olarak bunu dedi canım beş sene oldu on sene oldu hah tamam benim evliliğim oturdu daha kriz çıkmaz diye bir şey yok birbirinizi sürekli guncelleyecek tazeleyeceksiniz sürekli emek, özveri ile yürüyecek dedi ilk iki senede yaşanan sorunlar on sene olunca da karşınıza çıkan sorunlar olacak sadece yönetmeyi başa çıkabilmek öğreneceksiniz dedi.
E yani. Bu forumda bir tutturmuşlar evliliğin oturmadan çocuk yapmabugün oturdu dersin yarın o zaman kadar hiç karşılaşmadığın bir problem çıkabilir ve eşin beklemediğin bir harekette bulunabilir.
bi haftasonu eşyaları yerleştiririz birlikte gideriz .
Biz 3 yıl çıktık, çıkarken de bekar gibi yasamazdi evde benle oturur pazar günleri birlikte pazara gider, temizlige yardım ederdi.Evliliğin oturması derken benim anladığım eşin bekar kafasından çıkması. Ilk yıllar bekar gibi kafasına göre eve istediği saatte gidip gelirken, ev işlerinde kendinde sorumluluk hissetmezken. Evlilik oturunca yeni aile kurduğunu ve ailenin sorumluluk sahibi bir bireyi olduğunu fark ediyor. Eşimin artık öncelikli planı çocukların güzel vakit geçirmesine yönelik oluyor. Yada kendi dışarı çıkacaksa evdeki işleri yapıp öyle çıkıyor.
Eve alış veriş yapılacaksa vaktinde yapıyor vs.
Evliliğin oturması demek bence iki tarafında alışkanlıklarını öğrenip, bilmediğin taraflarını fark etmek ve ona göre davranmak demek. İki tarafta birbirinin alışkanlıklarını aynı evde yaşayınca öğreniyor, sevgililiğe ek olarak aile giriyor işin içine. Kimi insanlar evliliğe hemen adapte olamıyor, burda okuyoruz ya hani haftada 4 gün kayınvalideme gidiyoruz, ayda iki hafta anneme gidip kalıyorum, eşim tek yatmaya alıştım diyor gece kanepeye gidiyor konularını. Evliliğin ilk iki yılı alışma sürecidir genelde
Bir yaşanmışlık gerekli ona ben de katılıyorum ama mesela lise aşkıyla evli bir ablam var 53 yaşında. O bile yıllar yıllar içinde tanıdım ben kocamı diyor... yani hah tamam çözdük bu işi diye bir şey yokyuzden ben de diyorum bir dogum gunu bir evlilik yildonumu gecsin, ne bileyim birlikte bir tatile gidilmis olsun, bir ailelerle bayram gecirilsin gibi gibi. Yoksa evliligin ilk yilindan sonra sorun olmayacak denmesi utopik, hayat oyle bir sey degil hepimiz b
Bir yaşanmışlık gerekli ona ben de katılıyorum ama mesela lise aşkıyla evli bir ablam var 53 yaşında. O bile yıllar yıllar içinde tanıdım ben kocamı diyor... yani hah tamam çözdük bu işi diye bir şey yok
Sanırım haklısınız bende ona söyleyeceğim aynı anda işten çıkacağımız söylesek 2 ay zaten iş arama eleman yetiştir eşya gitmesi kolay diyeceğim ben sensiz kalmak istemiyorum zaten alışamadın bana bi de bunun düşüncesiyle kendimi yemek istemiyorum diyeceğimbırakın şu eşya yerleştirmeyi
bu taşınmanın en önemsiz yeri o
biniyor kamyona
iniyor öbür evde
gece yatmak için bir yatak ayarlanıyor, o gün dışarıdan iki lahmacun o da olmazsa peynir ekmek yeniyor yatılıyor
sabah kalkılıyor
büyük eşyalar zaten yerlerine konuluyor mutfak dolaplara koyuluyor
kıyafetler de dolaba
bir taşındığımda hamile idim
eşim beni bu evden alıp işe bıraktı
akşam da işten alıp diğer eve getirdi
elimi hiçbir şeye sürmedim
yerleşecek dediğiniz iki bavul kıyafetti onu da açtı dolabı taktı askıları ile oldu bitti
son taşındığımda oğlum bebekti hastaydı aynı süreçte
evi topladım bir hurca onun yatağının çarşafını vs ayarladım bir hurca da bizimkileri
taşındık adamlar büyük eşyaları yerleştirdi
çocuğun yatağını yapıp uyuttum
kalkınca yerde gezecek diye yerleri viledaladım
akşama bizim yatağı da yaptım
kolilerdeki kitaplar dışında her şey biz yatmadan yerindeydi
kitapları da bir iki günde yerleştirdim duvar boyu kitaplığa
Arkadaslarin da dediği gibi aylarca gidip de bekar hayatı yaşamasına izin verme bence deSanırım haklısınız bende ona söyleyeceğim aynı anda işten çıkacağımız söylesek 2 ay zaten iş arama eleman yetiştir eşya gitmesi kolay diyeceğim ben sensiz kalmak istemiyorum zaten alışamadın bana bi de bunun düşüncesiyle kendimi yemek istemiyorum diyeceğim
Bir yaşanmışlık gerekli ona ben de katılıyorum ama mesela lise aşkıyla evli bir ablam var 53 yaşında. O bile yıllar yıllar içinde tanıdım ben kocamı diyor... yani hah tamam çözdük bu işi diye bir şey yok
yok zaten çözmek
aradan yıllar geçtiğinde bile kırk yıl düşünsem böyle bir tepki vereceğin aklıma gelmezdi diyen o kadar çok çift var ki
zaten insanlar değişiyor hepimiz değişiyoruz
bazen 20 yaşındaki bize sorsak 40 yaşında bunu yapacağız diye imkansız der
şimdi mesela 40 yaşındaki durumumuz ile 20 yaşındaki kıza yazıyoruz ona hiç mantıklı gelmiyor yazdıklarımız
Bence bunun belli bir süresi yok.Günaydın herkese.
Ben daha 6 aylık evliyim. Eşim genel olarak iyidir yani düşünür beni ilgilenir genel olarak. O 41 ben 34 yaşındayım yani örnek vermem gerekirse evde işten gelir tatlı yapar ev işlerinde yardım eder. Sever beni bilirim. Ama tek sorun benim düşüncelerimi değilde başkasının düşüncelerinin mantıklı gelmesi aynı şeyler olsa da . Beni sülalesine yanında unutuyor resmen aklına bile gelmiyorum. Ve bu durumlar beni çok üzüyor 2.planda kalıyorum. Yanına gitmesem aaa eşim nerede demiyor. Dayanamadım söyledim aile kavramı yok sende dedim fln sustu zamanla düzelecek her şey dedi .3 gündür kendimi çektim aşkım vs demiyorum soğuğum sessizim o da farkında işine gelmiyor düzelir nasılsa hep böyle oluyo ..kaç ay içinde İstanbuldan gideceğiz il değiştiriyoruz ben çalıştığım için evlilik tazminatım onun tazminatı peşinat gösterip kredi çekeceğiz. İlk ben gideceğim evi aldıktan sonra yerleşme fln o da burada annesinde kalacak hem iş arama hem iş devir için. İş bulunca yanıma gelecek. Ben nasıl bi yol izlemeliyim defalarca konuştuk tartıştık zamanla düzelecek bıktım ya ben nasıl davranacağımı bilmiyorum siz tecrübeliler bana şu yeni evlenmiş birine akıl verebilir mi
katıldım size
aslında bunun bir sebebi de evlenmeden önce görülen bazı sorunların ya da işte hoşa gitmeyen hususların "ben evlenince onu değiştiririm" diye düşünülerek önemsenmemesi
ben genelde mevcut hali ile kalacakmış gibi düşünün karar verin derim zira herkes değişir de ben onu istediğim gibi değiştiririm düşüncesi hatalı zira karşı taraf da tam tersine değiştirmeyi hayal etmiş olabiliyor
biraz da sevgili iken yapılan fedakârlıkların evlilik olunca ortadan kalkması
adam aslında sabahları kalkmak istemiyor, bir pazar günü var uyumak istiyor
ama kız arkadaşları ile kahvaltı organize ediyor
oyun bozan olmamak için adam gidiyor
evleniyorlar
eskiden kahvaltıya giderdik şimdi eşim pazarları evden çıkmak istemiyor oysa ben o eski sevgilimi istiyorum diyor
adama sorsak ben hiç sevmedim ki ama ona ayıp olmasın diye gittim, sonra herkes davet ediyor diye ben de davet ettim oysa kahvaltıyı hep saçma bulmuştum gider öğlen yeriz güzelce yemek diyor
ama biz burada eşim hep çalışıyor pazarları da yatıyor hiç beni önemsemiyor konularını okuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?