- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.392
- 158
- 39
Neden yüz yüze konusmuyorsunuz da yaziyorsunuz anlamadimBu arada ben seninle ayrı evlerde kalmak istemiyorum anca beraber kanca beraber göğüs germek istiyorum. Zaten evi aldıktan sonra ikimizde işyerlerimize söylesek 2 ay ihbar süremiz var oda martta geliyor sen o arada iş arar eleman yetiştirrsin ben sensiz gitmek istemiyorum bekar hayatı yaşamak istemiyorum orada , zatrn bana alışamadı henüz şuanda bile birinin yanında beni unutup anında yanımda ayrılıyorsun orada sensiz hem kendime hem sana hayatı zehir etmek istemiyorum
Böyle yazdım arkadaşlar umarım anlar .. gayet açık..
Konuşamıyoruz yüzyüze ben kendmi yazarak daha rahat ifade edebiliyorum genelde ya susuyo yada zamanla her şey düzelecek lafı daha da sinir oluyorumNeden yüz yüze konusmuyorsunuz da yaziyorsunuz anlamadim
Bence ailesi icin onunla tartismayin, sizden uzaklasir... Özellikle simdi annesyle kalcak diosunuz, anneside cok yorum yapar kafasini karistirir, sizden sogur... Herkesle aranizi iyi tutun, özellikle annesiyle cok arayin onu sürekli konusun telefonda, ilgilenin... Annesi sizinle ilgili olumlu seyler söyledikce o daha cok etkilenip sizi daha cok sevecek cünkü deger verdigi biri iyi seyler söylicek... Düzeninizi kurup bir arada,uzun zaman olmadiginiz sürece oturmaz evlilik. Asla küsmeyin, tavir yapmayin konusarak sorunlarinizi cözmeye calisin neden böyle oldugunu veya yaptgni sorun cünkü herkesin farkli aile kültürü var size normal gelen, ona gelmeye bilir veya tam tersi... Duygularinizi ne kdar cok dile getirirseniz o kadr kolay cözülr hersey daha cok baglanirsiniz. Ama tüm bunlari tamamiyla bir arada yasamaya basladiginzda yapin su an degil. Suan sabredip, annesiyle ii gecinin.Günaydın herkese.
Ben daha 6 aylık evliyim. Eşim genel olarak iyidir yani düşünür beni ilgilenir genel olarak. O 41 ben 34 yaşındayım yani örnek vermem gerekirse evde işten gelir tatlı yapar ev işlerinde yardım eder. Sever beni bilirim. Ama tek sorun benim düşüncelerimi değilde başkasının düşüncelerinin mantıklı gelmesi aynı şeyler olsa da . Beni sülalesine yanında unutuyor resmen aklına bile gelmiyorum. Ve bu durumlar beni çok üzüyor 2.planda kalıyorum. Yanına gitmesem aaa eşim nerede demiyor. Dayanamadım söyledim aile kavramı yok sende dedim fln sustu zamanla düzelecek her şey dedi .3 gündür kendimi çektim aşkım vs demiyorum soğuğum sessizim o da farkında işine gelmiyor düzelir nasılsa hep böyle oluyo ..kaç ay içinde İstanbuldan gideceğiz il değiştiriyoruz ben çalıştığım için evlilik tazminatım onun tazminatı peşinat gösterip kredi çekeceğiz. İlk ben gideceğim evi aldıktan sonra yerleşme fln o da burada annesinde kalacak hem iş arama hem iş devir için. İş bulunca yanıma gelecek. Ben nasıl bi yol izlemeliyim defalarca konuştuk tartıştık zamanla düzelecek bıktım ya ben nasıl davranacağımı bilmiyorum siz tecrübeliler bana şu yeni evlenmiş birine akıl verebilir mi
Adam çoraplarına kadar giydirio neyi nereye salmış meraklardayımanlamadim bu ortak karariniz degil mi?
ben zaten anneniz gelmesin ikiniz gidin diyorum, oyle bir ihtimal yok gibi yazmissiniz ilk mesajinizi, o yuzden siz de gitmeyin dedim.
6 ayda saldim demek icin neler yasadiniz merak ettim. Yine ilk mesajinizdan cok anlasilmiyor bu kadar bunaldiginiz.
Bence duygusal davranmayin, hayatinizi bir an önce nasil düzene koyarsiniz ona bakin cocuk degilsiniz ki. Esiniz kac yasinda adam cok sorun sevmez erkekler bunalip, kacar... Bi kac ay bekleyebilirsiniz bence... Sonunda hep beraber olacaksiniz zaten.Bu arada ben seninle ayrı evlerde kalmak istemiyorum anca beraber kanca beraber göğüs germek istiyorum. Zaten evi aldıktan sonra ikimizde işyerlerimize söylesek 2 ay ihbar süremiz var oda martta geliyor sen o arada iş arar eleman yetiştirrsin ben sensiz gitmek istemiyorum bekar hayatı yaşamak istemiyorum orada , zatrn bana alışamadı henüz şuanda bile birinin yanında beni unutup anında yanımda ayrılıyorsun orada sensiz hem kendime hem sana hayatı zehir etmek istemiyorum
Ya zaten annesi beni seviyor baslarda görümcemle sorunlar vardı her şeye karışma modundaydı her şeyi bilmek istiyordu . Ama eşim onu da çözdü artık karışmıyor ben görümcemi aramam o arar genelde beni aradığında gayet iyi konusurz sıkıntı yok. Kv ben ararım konusur kapatırız onda da sıkıntı yok kv beni arar aradığında eşim seviniyor. Hatta beni aramaz hep sehid i arar der . Bende ararım şükür iyiyiz. Ama sanırım haklısınızBence ailesi icin onunla tartismayin, sizden uzaklasir... Özellikle simdi annesyle kalcak diosunuz, anneside cok yorum yapar kafasini karistirir, sizden sogur... Herkesle aranizi iyi tutun, özellikle annesiyle cok arayin onu sürekli konusun telefonda, ilgilenin... Annesi sizinle ilgili olumlu seyler söyledikce o daha cok etkilenip sizi daha cok sevecek cünkü deger verdigi biri iyi seyler söylicek... Düzeninizi kurup bir arada,uzun zaman olmadiginiz sürece oturmaz evlilik. Asla küsmeyin, tavir yapmayin konusarak sorunlarinizi cözmeye calisin neden böyle oldugunu veya yaptgni sorun cünkü herkesin farkli aile kültürü var size normal gelen, ona gelmeye bilir veya tam tersi... Duygularinizi ne kdar cok dile getirirseniz o kadr kolay cözülr hersey daha cok baglanirsiniz. Ama tüm bunlari tamamiyla bir arada yasamaya basladiginzda yapin su an degil. Suan sabredip, annesiyle ii gecinin.
Çorabmı bi kere giydirdi onda da hastaydımAdam çoraplarına kadar giydirio neyi nereye salmış meraklardayım
Konustum fikrimi söyledim adam zaten bana alışamadı araya bir de bu girerse iyice alışamayacak diye bakalım aksam evde konusacagz fikir sunacakmşBence duygusal davranmayin, hayatinizi bir an önce nasil düzene koyarsiniz ona bakin cocuk degilsiniz ki. Esiniz kac yasinda adam cok sorun sevmez erkekler bunalip, kacar... Bi kac ay bekleyebilirsiniz bence... Sonunda hep beraber olacaksiniz zaten.
Bu arada ben seninle ayrı evlerde kalmak istemiyorum anca beraber kanca beraber göğüs germek istiyorum. Zaten evi aldıktan sonra ikimizde işyerlerimize söylesek 2 ay ihbar süremiz var oda martta geliyor sen o arada iş arar eleman yetiştirrsin ben sensiz gitmek istemiyorum bekar hayatı yaşamak istemiyorum orada , zatrn bana alışamadı henüz şuanda bile birinin yanında beni unutup anında yanımda ayrılıyorsun orada sensiz hem kendime hem sana hayatı zehir etmek istemiyorum
Dediğiniz olabilir bilemiyorum 40 yıl seni bekledim fln diyo bekleyen böyle mi davranır her koşulda yanında ister. Utanmak olduğunu sanmıyorum gayet rahat biridirgenelde olgunlasacak ciftler icin 3 seneden sonra diyorum ben ama sizin yaslarinizda ben bunu cok daha erken beklerim 3 ay gibi.. siz daha once de konu acmistiniz. adam o yasa kadar esi olmadan yasamis. kardesleri, yegenleri varmis. onlara duskun oldu zamanla demek ki.. onlarin yaninda hanimci olmaya utaniyor gibi gelmisti bana o zamanki konunuzda.
40 yil bekleyen el ele diz dize oturur her zaman.. esim de esim diye gezer.. bilemedim. cevabi onda bence.Dediğiniz olabilir bilemiyorum 40 yıl seni bekledim fln diyo bekleyen böyle mi davranır her koşulda yanında ister. Utanmak olduğunu sanmıyorum gayet rahat biridir
Çok haklısınız aslında ben sanırım biraz duygusal davranıyorum..offff
bana eşim bunu atsa sen kimlerle beni çekiştirdin de bu tarz bir şey yazdın derim
arkadaşım neden diğer konuları buna dahil ediyorsun
"henüz şuanda bile birinin yanında beni unutup anında yanımda ayrılıyorsun "
bu cümlenizin taşınma konusunda ne işi var
eşiniz konu açsa her attığım adımı yanlış anlıyor diye ona da hak vereceğiz bu gidişle
ikiniz de olgun insanlarsınız
çalışma hayatınız da var yani çeşit çeşit insan da görüp geçirmişsiniz
neden alakasız konuları ısıtıp ısıtıp önüne koyuyorsunuz hem de mesajla
adam 41 yaşında yazı ile kırk bir
onun da biz düzeni, bir yaşam biçimi, kendince "ayıp olur" algısı var
mesela kuzenler ev bulun vs denmiş, onların yanına gidilmiş, onlar ön ayak olmuş ev bulunmuş, adam bu ortamda tabii kuzen ile konuşur sizi neden pış pışlasın ki siz zaten onun "eş" i siniz yani aynısınız, her an yanındasınız
şu konularınızı gören "adam gitmiş, kuzen ile evi alıp taşımış, size de gel otur demiş" sanır
ama bakın birlikte gitmişsiniz, görmüşsünüz bir fikir beyan etmişler o da olabilir aslında demiş sadece
ayrıca iş için de kuzene muhtaçmış, iş ayarlayacakmış vs vs
mesela kuzenler uyanmış gidip sohbet edeyim dediğine göre kuzenin evinde kalmışsınız sesleri gelmiş, "aman biz kalktık, misafir yatıyor" demesinler diye kalkmış
sizi neden beklesin kalkmanız için, göbek bağınız birlikte kesilmedi ki
hatta sizi acele ettirmemiş oysa çoğu erkek hadi kalk sen de kuzenin eşine yardım et kahvaltı vs hazırlar şimdi diye uyuyan eşini bile dürter kaldırır, zira onun görgü anlayışı budur, evinde kaldığın insana yardım edilir
Nebilim diğer konunuzda çorabımı bile giydirir yazmıştınız da.Çorabmı bi kere giydirdi onda da hastaydım
Sordum alışkanlıklarından kolay vazgeçemiyor sorun bu bence bu da beni yıpratıyor zaten40 yil bekleyen el ele diz dize oturur her zaman.. esim de esim diye gezer.. bilemedim. cevabi onda bence.
Çok haklısınız eşimle konustum şu ayrı meselesiniNebilim diğer konunuzda çorabımı bile giydirir yazmıştınız da.Ablacım. Herkesin hayalleri vardır evlilikte. Ama bir evin içine girildiği zaman o hayallerin genelde hayalde kaldığını görürüz. Çünkü hepimizin belli bir düzen, yaşayış, karakteri var.. Kimisi başkalarının yanında utancından eşi yokmuş gibi davranır kimisi kimseyi umursamaz anne babasının yanında bile sarılır vb. Benim eşim de sizin dediğiniz gibi. Özellikle kendi ailesinin yanında. Uzaktır. Utancından.. ona öyle öğretilmiş
" Büyüğün yanında ismi ile bile hitap edilmez Ayıp" diye.. Benim annem ve babam da tam tersidir. Annem bana "kızım sen benim yanımda kocana yakın olacaksın ki aklım kalmasın" der. 1 buçuk yıllık evliyiz. Eşim kendi ailesinin yanında hala öyle mesafelidir ama benim ailemin yanında biraz daha samimi olmaya başladı.. Hem zaman hem de çevre etkeni çok etkiliyor.. Ayrıca Ne yaparsanız yapın asla eşinizden ayrı yapmayın.
Ağızına sağlık ablam ne güzel yazdınoffff
bana eşim bunu atsa sen kimlerle beni çekiştirdin de bu tarz bir şey yazdın derim
arkadaşım neden diğer konuları buna dahil ediyorsun
"henüz şuanda bile birinin yanında beni unutup anında yanımda ayrılıyorsun "
bu cümlenizin taşınma konusunda ne işi var
eşiniz konu açsa her attığım adımı yanlış anlıyor diye ona da hak vereceğiz bu gidişle
ikiniz de olgun insanlarsınız
çalışma hayatınız da var yani çeşit çeşit insan da görüp geçirmişsiniz
neden alakasız konuları ısıtıp ısıtıp önüne koyuyorsunuz hem de mesajla
adam 41 yaşında yazı ile kırk bir
onun da biz düzeni, bir yaşam biçimi, kendince "ayıp olur" algısı var
mesela kuzenler ev bulun vs denmiş, onların yanına gidilmiş, onlar ön ayak olmuş ev bulunmuş, adam bu ortamda tabii kuzen ile konuşur sizi neden pış pışlasın ki siz zaten onun "eş" i siniz yani aynısınız, her an yanındasınız
şu konularınızı gören "adam gitmiş, kuzen ile evi alıp taşımış, size de gel otur demiş" sanır
ama bakın birlikte gitmişsiniz, görmüşsünüz bir fikir beyan etmişler o da olabilir aslında demiş sadece
ayrıca iş için de kuzene muhtaçmış, iş ayarlayacakmış vs vs
mesela kuzenler uyanmış gidip sohbet edeyim dediğine göre kuzenin evinde kalmışsınız sesleri gelmiş, "aman biz kalktık, misafir yatıyor" demesinler diye kalkmış
sizi neden beklesin kalkmanız için, göbek bağınız birlikte kesilmedi ki
hatta sizi acele ettirmemiş oysa çoğu erkek hadi kalk sen de kuzenin eşine yardım et kahvaltı vs hazırlar şimdi diye uyuyan eşini bile dürter kaldırır, zira onun görgü anlayışı budur, evinde kaldığın insana yardım edilir
Bazen en son soyleneczk sozu en basta soyleriz.Günaydın herkese.
Ben daha 6 aylık evliyim. Eşim genel olarak iyidir yani düşünür beni ilgilenir genel olarak. O 41 ben 34 yaşındayım yani örnek vermem gerekirse evde işten gelir tatlı yapar ev işlerinde yardım eder. Sever beni bilirim. Ama tek sorun benim düşüncelerimi değilde başkasının düşüncelerinin mantıklı gelmesi aynı şeyler olsa da . Beni sülalesine yanında unutuyor resmen aklına bile gelmiyorum. Ve bu durumlar beni çok üzüyor 2.planda kalıyorum. Yanına gitmesem aaa eşim nerede demiyor. Dayanamadım söyledim aile kavramı yok sende dedim fln sustu zamanla düzelecek her şey dedi .3 gündür kendimi çektim aşkım vs demiyorum soğuğum sessizim o da farkında işine gelmiyor düzelir nasılsa hep böyle oluyo ..kaç ay içinde İstanbuldan gideceğiz il değiştiriyoruz ben çalıştığım için evlilik tazminatım onun tazminatı peşinat gösterip kredi çekeceğiz. İlk ben gideceğim evi aldıktan sonra yerleşme fln o da burada annesinde kalacak hem iş arama hem iş devir için. İş bulunca yanıma gelecek. Ben nasıl bi yol izlemeliyim defalarca konuştuk tartıştık zamanla düzelecek bıktım ya ben nasıl davranacağımı bilmiyorum siz tecrübeliler bana şu yeni evlenmiş birine akıl verebilir mi
Alismadi derken??? Sizin bu sekilde düsünmenize sebep olan sey ne???Konustum fikrimi söyledim adam zaten bana alışamadı araya bir de bu girerse iyice alışamayacak diye bakalım aksam evde konusacagz fikir sunacakmş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?