Evlilik ne zaman oturur

şimdi siz 20li yaşlarda değilsiniz. adam 41 yaşına gelene kadar sensiz yaşamış ve buna alışmış. ikinizin de belli alışkanlıkları, belli yaşanmışlıkları, zevkleri ve düşünce tarzları var..
20li yaşlarda evlenenler birlikte büyüyor ve hayat tarzını ortalama birlikte oluşturuyorlar..
Sizin işiniz bir parça daha zor.
Bence evliliğin güzel taraflarına, birbirinizi sevmeye, birlikte olduğunuz anlarda güzel ve kaliteli zaman geçirmeye odaklanın..
Zaten belli bir zaman sonra oturacak her şey. Ama bunun için kurallı bir süre beklemeyin ne bileyim şu kadar ay şu kadar yıl gibi..
Akışına bırakın.. Siz de kendiniz olun.. Zaman olumlu veya olumsuz çözüm sunacaktır size..
Umarım haklısınızdır herşey güzel fln ama bi bu sorun bende yahu kuzeninin memlekette oturuyor bizde oraya yerleşeceğiz semti biliyor diye ev bakmaya gittik sanki kuzeniyle oturacak evi ona gösteriyor ev bakmaya gidiyoruz önden önden onunla arada aklına gelirsem bakıyo arkaya. Sen git git dedim ben nasıl olsa geliyorum su alıyor bana yok kuzeni veriyor al yenge diye adam başkalarının yanında değişiyor. Sabah uyanıyo bende uyanığım ben gidiyim kuzenler kalkmış sohbet ederiz diyo hadi sende kalk birlikte kalkalım yok sende gel yok hoop kalkıyo. Sanki başkalarıyla evli bir tek benle değil

Annem hep “evlilikte ilk 5 sene çok önemli” der. Bundan yola çıkarak ben 5 sene demek istiyorum 😬

Günaydın herkese.
Ben daha 6 aylık evliyim. Eşim genel olarak iyidir yani düşünür beni ilgilenir genel olarak. O 41 ben 34 yaşındayım yani örnek vermem gerekirse evde işten gelir tatlı yapar ev işlerinde yardım eder. Sever beni bilirim. Ama tek sorun benim düşüncelerimi değilde başkasının düşüncelerinin mantıklı gelmesi aynı şeyler olsa da . Beni sülalesine yanında unutuyor resmen aklına bile gelmiyorum. Ve bu durumlar beni çok üzüyor 2.planda kalıyorum. Yanına gitmesem aaa eşim nerede demiyor. Dayanamadım söyledim aile kavramı yok sende dedim fln sustu zamanla düzelecek her şey dedi .3 gündür kendimi çektim aşkım vs demiyorum soğuğum sessizim o da farkında işine gelmiyor düzelir nasılsa hep böyle oluyo ..kaç ay içinde İstanbuldan gideceğiz il değiştiriyoruz ben çalıştığım için evlilik tazminatım onun tazminatı peşinat gösterip kredi çekeceğiz. İlk ben gideceğim evi aldıktan sonra yerleşme fln o da burada annesinde kalacak hem iş arama hem iş devir için. İş bulunca yanıma gelecek. Ben nasıl bi yol izlemeliyim defalarca konuştuk tartıştık zamanla düzelecek bıktım ya ben nasıl davranacağımı bilmiyorum siz tecrübeliler bana şu yeni evlenmiş birine akıl verebilir mi
Bence seni seviyor ama ailesi kadar guvenmiyor fikirlerini es gecmesi ondan

Mart ayına kadar gitmemiz lazım benim 2 aylık ihbar süresi düşünürsek ocakta şirkete söylemem lazım bana kredi çıkıyo eşime değil sgk kısmı için . Eşimin patronu parça parça tazminatını veriyor ocağa kadr bitiririm demiş ama çıkacağını bilse vermez. Bu yuzden ocağa kadr evi almamız lazım. O da o süreçte iş arayıp yerine eleman alınacak ve yetiştirecek. Ben de annemle ev yerleştireceğiz. Muhtemelen 1 ay yada 2 ay

evi alın onu anladım da neden annenizle ev yerleştiriyorsunuz 1-2 ay

evi alın oturun oturduğunuz yerde

işi ayarlayınca da taşının

evliliğin başında neden tüm düzeni alt üst edecek bir döngüye karar verdiniz onu anlayamadım ama anca beraber kanca beraber denir bu durumlarda

ha bir de 2 ayda anne ile yerleştirecek ne var evde

iki günde yerleşir eşya dediğin

tam evlilik oturacakken de boyle ayri ayri yasamak olmaz ki ama,
evi yine simdi alin ama siz tasinmayin, esinizle birlikte tasinin bence.

Bir de esiniz acisindan dusunuyorum,
siz annenizle yeni evi duzeceksiniz, o kendi fikirlerini belki tam soyleyemiyecek, belki annenizden cekinecek vs. Birlikte yapsaniz bu isleri daha guzel olma mi. Gec olsun guc olmasin.
Ya aslında bakarsanız ben saldım ne olacaksa olsun modundayım alışmayan alışmaz kendi bilir ben nasıl alıştım çocuk mu 41 yaşında adam bu yaşa kadr yuva kurmak istemiş o kadr bekledim diyo bana. Belki özler yokluğum bir şeyler anlatr yada hiç gelmez ne diyeyim ya. O annesiyle kalacak ben kv kalmak istemiyorum. Gider kıyafetlerimi mutfak eşyalarımı yerleştiririm annemle gelir ise gelir gelmez ise kendi bilir haftasonları gelirim diyo iyi gel sanki sadece yatak için gelecek kbakmasın tam istiyorsa tam gelecek öyle yarım yamalak yok

evi alın onu anladım da neden annenizle ev yerleştiriyorsunuz 1-2 ay

evi alın oturun oturduğunuz yerde

işi ayarlayınca da taşının

evliliğin başında neden tüm düzeni alt üst edecek bir döngüye karar verdiniz onu anlayamadım ama anca beraber kanca beraber denir bu durumlarda

ha bir de 2 ayda anne ile yerleştirecek ne var evde

iki günde yerleşir eşya dediğin
Kv kalmak istemiyorum sadece. Ben de o 2 ay sürecte iş arayacağım. O annesinde kalacak çünkü bende annemle evde duracağız. Şuan kiradayız martta bitecek kira artmadan taşınalım diyoruz kontrat yenileniyor

Umarım haklısınızdır herşey güzel fln ama bi bu sorun bende yahu kuzeninin memlekette oturuyor bizde oraya yerleşeceğiz semti biliyor diye ev bakmaya gittik sanki kuzeniyle oturacak evi ona gösteriyor ev bakmaya gidiyoruz önden önden onunla arada aklına gelirsem bakıyo arkaya. Sen git git dedim ben nasıl olsa geliyorum su alıyor bana yok kuzeni veriyor al yenge diye adam başkalarının yanında değişiyor. Sabah uyanıyo bende uyanığım ben gidiyim kuzenler kalkmış sohbet ederiz diyo hadi sende kalk birlikte kalkalım yok sende gel yok hoop kalkıyo. Sanki başkalarıyla evli bir tek benle değil

haaaa

siz o konu sahibisiniz

üstteki yorumum bunu bilmedendi

asla gitmeyin yalnız

annesinde kaldı deyip kurarsınız her şeyi kafanızda

ayrı gayrı hareket etmeyin, annenizi falan da götürmeyin

ikiniz gidin ikiniz yerleşin taşının ne yapacaksanız birlikte yapın

Ya aslında bakarsanız ben saldım ne olacaksa olsun modundayım alışmayan alışmaz kendi bilir ben nasıl alıştım çocuk mu 41 yaşında adam bu yaşa kadr yuva kurmak istemiş o kadr bekledim diyo bana. Belki özler yokluğum bir şeyler anlatr yada hiç gelmez ne diyeyim ya. O annesiyle kalacak ben kv kalmak istemiyorum. Gider kıyafetlerimi mutfak eşyalarımı yerleştiririm annemle gelir ise gelir gelmez ise kendi bilir haftasonları gelirim diyo iyi gel sanki sadece yatak için gelecek kbakmasın tam istiyorsa tam gelecek öyle yarım yamalak yok

anlamadim bu ortak karariniz degil mi?
ben zaten anneniz gelmesin ikiniz gidin diyorum, oyle bir ihtimal yok gibi yazmissiniz ilk mesajinizi, o yuzden siz de gitmeyin dedim.

6 ayda saldim demek icin neler yasadiniz merak ettim. Yine ilk mesajinizdan cok anlasilmiyor bu kadar bunaldiginiz.

Günaydın herkese.
Ben daha 6 aylık evliyim. Eşim genel olarak iyidir yani düşünür beni ilgilenir genel olarak. O 41 ben 34 yaşındayım yani örnek vermem gerekirse evde işten gelir tatlı yapar ev işlerinde yardım eder. Sever beni bilirim. Ama tek sorun benim düşüncelerimi değilde başkasının düşüncelerinin mantıklı gelmesi aynı şeyler olsa da . Beni sülalesine yanında unutuyor resmen aklına bile gelmiyorum. Ve bu durumlar beni çok üzüyor 2.planda kalıyorum. Yanına gitmesem aaa eşim nerede demiyor. Dayanamadım söyledim aile kavramı yok sende dedim fln sustu zamanla düzelecek her şey dedi .3 gündür kendimi çektim aşkım vs demiyorum soğuğum sessizim o da farkında işine gelmiyor düzelir nasılsa hep böyle oluyo ..kaç ay içinde İstanbuldan gideceğiz il değiştiriyoruz ben çalıştığım için evlilik tazminatım onun tazminatı peşinat gösterip kredi çekeceğiz. İlk ben gideceğim evi aldıktan sonra yerleşme fln o da burada annesinde kalacak hem iş arama hem iş devir için. İş bulunca yanıma gelecek. Ben nasıl bi yol izlemeliyim defalarca konuştuk tartıştık zamanla düzelecek bıktım ya ben nasıl davranacağımı bilmiyorum siz tecrübeliler bana şu yeni evlenmiş birine akıl verebilir mi
Çocuk değilsiniz ikinizde 30u gecmissiniz. Size tavsiyem küs barış şeklinde ilişkiyi laskalastirmamak. Kendi adima 2 konuda eşime ciddi tepki gösterdim. Ikisinde de hakliydim. Fakat onun dışında ufak tefek şeyleri it is kakisla degil tatlılıkla anlatırım.

Ama çok açık söyleyeyim ilk yıl bence çok çok çok çok zor. Sonra olgunlasiyorsunuz. Ikinci yıldan sonra Masallah tadından yenmez bir hal alıyor. Size tavsiyem su anortami germeyin. Tatlılıkla anlatın.

Kv kalmak istemiyorum sadece. Ben de o 2 ay sürecte iş arayacağım. O annesinde kalacak çünkü bende annemle evde duracağız. Şuan kiradayız martta bitecek kira artmadan taşınalım diyoruz kontrat yenileniyor

tamam da Martta kira bitecek zaten eşin Ocak da ben gidiyorum diyecek patrona

iki ayda rahat rahat gidilir

Evliliğin oturması diye bir şeye inanmıyorum. Varsa bile kişiden kişiye değişiyordur. Benim arada halen eşimi güncellemem gerekiyor, fabrika ayarlarına hemen dönebiliyor çünkü

tamam da Martta kira bitecek zaten eşin Ocak da ben gidiyorum diyecek patrona

iki ayda rahat rahat gidilir
Ocakta bende gidiyorum diyeceğim 2 ay ihbar süresi zaten o hem para açısından 2 ay eleman yetiştiririm dedi . Hemde kredi için fazla para almış olurum dedi

Gider kıyafetlerimi mutfak eşyalarımı yerleştiririm annemle gelir ise gelir gelmez ise kendi bilir haftasonları gelirim diyo iyi gel sanki sadece yatak için gelecek kbakmasın tam istiyorsa tam gelecek öyle yarım yamalak yok

bakın konu eşyaları dolaba yerleştirmek değil

yerleşmek yani bir yerde yeni bir hayat kurmak

ben gelip yerleştiririm tüm evinizi tek günde, ne var o eve yerleşmek dediğinizde

kıyafeti dolaba asmak kaç gün sürer yahut mutfak eşyasını dolaba koymak

bunlar değil yerleşmek, o şehri tanımak, marketi pazarı oturtmak, sizin olayınız özelinde iş bulmak

gidip tek başınıza neden iş arayasınız hiç bilmediğiniz şehirde

bu zorlukları birlikte atlatmak önemli olan, işte o zaman evlilik oturur

anlamadim bu ortak karariniz degil mi?
ben zaten anneniz gelmesin ikiniz gidin diyorum, oyle bir ihtimal yok gibi yazmissiniz ilk mesajinizi, o yuzden siz de gitmeyin dedim.

6 ayda saldim demek icin neler yasadiniz merak ettim. Yine ilk mesajinizdan cok anlasilmiyor bu kadar bunaldiginiz.
Bunaldım defalarca anlatmama rağmen hala bana yabancı gibi davranıyor sanki el im ben herkes iyi ben kötü ne desem ya annesini ya kardeşini hemen savunuyor daha cümlem bitmeden

Günaydın herkese.
8 senelik evliyim eşim bir gün bile mutfağa girip tatlı yapmadı ev işlerine çok zorda kalirsam söylene söylene yardım ediyor ve ailesinin yanında her an eşim nerde diye sormuyor evet unutuyor çoğunlukla şimdi benim evliliğim çok kötü bir boyutta mı oluyor sizin kistasiniza göre?Bence iyi huyları takdir edip sağlamlaştırın alışkanlık olsun,ufak tefek şeyleri görmezden gelin adamı bıktırmayın, bu günlerinizi aramak da ihtimal dahilinde unutmayın.

Evliliğin başında sizi unutan adam ilerde de unutur. Övünmek için değil normali göstermek için yazıyorum. Zaten nereme övüneceksem boşanmış biri olarak 😂 Biz evliliğimizin ilk 1 yılında aile evine de gitsek yalnız kalmak için an kolluyor, birbirimizi tenhada sıkıştırıyorduk. Ailemizin yanında bile yan yana el ele oturuyorduk. Sizinki evliliğin oturması ile ilgili bir problem değil. Eşinizin sevgi dili farklı sadece.

bakın konu eşyaları dolaba yerleştirmek değil

yerleşmek yani bir yerde yeni bir hayat kurmak

ben gelip yerleştiririm tüm evinizi tek günde, ne var o eve yerleşmek dediğinizde

kıyafeti dolaba asmak kaç gün sürer yahut mutfak eşyasını dolaba koymak

bunlar değil yerleşmek, o şehri tanımak, marketi pazarı oturtmak, sizin olayınız özelinde iş bulmak

gidip tek başınıza neden iş arayasınız hiç bilmediğiniz şehirde

bu zorlukları birlikte atlatmak önemli olan, işte o zaman evlilik oturur
Sanırım haklısınız ikimizde ocakta gideceğimizi söylesek zaten aynı ana denk geliyor

Ocakta bende gidiyorum diyeceğim 2 ay ihbar süresi zaten o hem para açısından 2 ay eleman yetiştiririm dedi . Hemde kredi için fazla para almış olurum dedi

tamam ben mi yanlış anladım

evi alacaksınız şimdi

eşiniz de ocak ta ayrılıyorum diyecek mart ta ayrılacak

kira da mart ta yenilenecek o zaman şubat sonu taşınılacak

sonra marttan itibaren orada iş aranacak birlikte

tamam ben mi yanlış anladım

evi alacaksınız şimdi

eşiniz de ocak ta ayrılıyorum diyecek mart ta ayrılacak

kira da mart ta yenilenecek o zaman şubat sonu taşınılacak

sonra marttan itibaren orada iş aranacak birlikte
Yukarı da söyledikleriniz doğru.. son cümle söyle O istda işinde çalışırken aynı zamanda gideceğimiz ilde de iş başvurusunda bulunacak. Taşındığımız da aramayacak. Çalışırken arayacak iş.

Evliliğin oturması diye bir şeye inanmıyorum. Varsa bile kişiden kişiye değişiyordur. Benim arada halen eşimi güncellemem gerekiyor, fabrika ayarlarına hemen dönebiliyor çünkü
Aile danışmanı da bize tam olarak bunu dedi canım beş sene oldu on sene oldu hah tamam benim evliliğim oturdu daha kriz çıkmaz diye bir şey yok birbirinizi sürekli guncelleyecek tazeleyeceksiniz sürekli emek, özveri ile yürüyecek dedi ilk iki senede yaşanan sorunlar on sene olunca da karşınıza çıkan sorunlar olacak sadece yönetmeyi başa çıkabilmek öğreneceksiniz dedi.👍

Back
X