Evlilik nedeniyle işten ayrılma tazminat ve işsizlik maaşı

Hancock

Yanımda olmalısın senin yerin orası...
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
1.282
949
123
Selam herkese yardım edermisinizz

Mayısta nikahım var ve çalıştığım iş yerimden ayrılmak istiyorum ama aram son zamanlarda müdürle hiç iyi değil tazminat almak istiyorum ama beni uğraştırır biliyorum vermez kolay kolay ne yapmam lazım nasıl yol izlemem lazım mecbur vermesi gerek biliyorum hakkım ama adamla aram berbat derecede kötü iğrenç herifin teki neyse ağustosta 2 yıl olacak ama ağustosa kadar dayanamıcam buraya daha fazla gücüm kalmadı... Tazminat için ne yapmam gerekiyor. Vermiyorum derse ne yapım

Ayrıca tazminatın yanı sıra işsizlik maaşıda alabilirmiyim ne gibi yollar izlemem gerek son çıkan hukuklara göre cevap bekliyorummm

teşekkürler

istifa dilekçene evlilik sebebi ile işten ayrıldığını yazacaksın, bu yeterli olması lazım.

tazminat alırsın, işsizlik maaşı konusunu tam bilmiyorum.

2.yılın dolmasını bekleyin. zaten nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde ayrılabilirsiniz. böylece yıllık izninizi de hak etmiş olursunuz

Nikahtan sonra evlendim eşim istemiyor diye ayrılabilirmişim beklememe gerek yokmuş

sen kendi isteğine ayrıldığın işten tazminat mı almak istiyorsun? sebep???

nikahım olacak başka şehire gidicem o yüzden

istifa dilekçene evlilik sebebi ile işten ayrıldığını yazacaksın, bu yeterli olması lazım.

tazminat alırsın, işsizlik maaşı konusunu tam bilmiyorum.

teşekkürler

Evlilik nedeniyle istifa durumunda tazminat vermeme gibi bir haklari yok. Issizlik maasi alamiyorsunuz sanirim ama emin degilim o konuda.

Ya bu pisliğin tek süründürür vermemek için hangi yola başvurmam gerekli

Ya bu pisliğin tek süründürür vermemek için hangi yola başvurmam gerekli

Sgk nin sikayet hatti vardi orayi ararsaniz cok detayli bilgi veriyorlar, eger hakkiniz olan tazminat verilmezse noterden ihtarname cekiyorsunuz isi dava boyutuna getirmeden vermeye calisirlar zorlamazlar cunku dava acilirsa yuzde yuz kazanacaksiniz hem faiz hem dava masraflarini karsilayacaklar, hicbir isveren o kadar salak olamaz :)

Burda direk notere git iş verenle konuşmadan falan diyor amma karışık bir yazı bu ya

mecbur verecek dmi bu benim hakkım kötü ayrılamyım beni iyi hatırlasınlar dedim ama olmuyor adam bana kafayı yedirtecek imkanım olsa bugün gidicem de mecbur mayısın sonunu beklicem teşekkürler

@minenet in gönderdiği linkte noter ile gönderin dileçenizi yazıyor, bu şekilde işverenle sorun yaşasanız bile kanıtlayabilirsiniz.
işte direk notere göndermem daha büyük sıkıntıya sokar beni önce iş verenden isteyeyim ki vermezlerse noterle dilekçe gönderebilym değilmi

Nikahtan sonra 1 yıl içinde ayrılabiliyorsun, ben evlendikten sonra iş değişikliği yaptım, o şekilde ayrıldım bankadan, tazminatımı ödediler. Ama dilekçemi nasıl yazdık hiç hatırlamıyorum arkadaşımın eşi avukattı o yazmıştı dilekçemi.

Nasıl 1 yıl şmdi benim mayısta nikahım olacak mesela ertesi gün yada ertesi hafta ben işten çkıorm tazminat istiorm desem olmazmı 1 sene içinde dediğiniz ertesi gün olabiliyor dmi ille 1 sene beklemek zorunda değilm

işte direk notere göndermem daha büyük sıkıntıya sokar beni önce iş verenden isteyeyim ki vermezlerse noterle dilekçe gönderebilym değilmi

canım 2 dilekçe mi vereceksin.
bir yöntemi seçmen lazım.
istifa dilekçeni ya kendin elle vereceksin ya da noter ile göndereceksin.
elle verirsen bir ihtimal işverenin "almadım, görmedim, duymadım" deme ihtimali var diye noter öneriliyor.
benim tanıdıklarım elden verdiler ama işverenleri ile problemli değillerdi.
sen kendin diyorsun adam vermemek için pislik yapabilir diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…