canım 2 dilekçe mi vereceksin.
bir yöntemi seçmen lazım.
istifa dilekçeni ya kendin elle vereceksin ya da noter ile göndereceksin.
elle verirsen bir ihtimal işverenin "almadım, görmedim, duymadım" deme ihtimali var diye noter öneriliyor.
benim tanıdıklarım elden verdiler ama işverenleri ile problemli değillerdi.
sen kendin diyorsun adam vermemek için pislik yapabilir diye.
Nasıl 1 yıl şmdi benim mayısta nikahım olacak mesela ertesi gün yada ertesi hafta ben işten çkıorm tazminat istiorm desem olmazmı 1 sene içinde dediğiniz ertesi gün olabiliyor dmi ille 1 sene beklemek zorunda değilm
1 sene içinde diyorum canım 1 sene sonra demedim ki nikahın kıyıldıktan sonra 1 sene içerinde evlilik nedeniyle istifa edersin. İster nikahın ertesi günü istifa et ister 6 ay sonra.. ''Nikah kıyıldıktan sonra 1 yıl içinde''
Evlilik için ayrıldığından tazminat alırsın mutlaka isterse vermesin faiziyle yine alırsın. Hafif baş ağrılı bir dönem olur sadece.
Ama tazminat alıp işsizlik maaşı alınabiliyor mu bilmiyorum inşallah alırsınız ikisini de
evet ama hala çalıştığım iş yerine nasıl noter ile kağıt gönderebilrm ki o beni sıkıntıya sokar bende diyorum ki dilekçemi elden vereyim vermiyorum derse noterle kağıt göndereyim hiç ona kağıt vermemiş gibi aynı hesaba gelmezmi itiraz etsede etmesede
evlilik dolayisiyla isten ayrilirsaniz sadece tazminat alirsiniz. eger mudurunuz isten cikisinizi verirse issizlik maasi alabilirsiniz.Selam herkese yardım edermisinizz
Mayısta nikahım var ve çalıştığım iş yerimden ayrılmak istiyorum ama aram son zamanlarda müdürle hiç iyi değil tazminat almak istiyorum ama beni uğraştırır biliyorum vermez kolay kolay ne yapmam lazım nasıl yol izlemem lazım mecbur vermesi gerek biliyorum hakkım ama adamla aram berbat derecede kötü iğrenç herifin teki neyse ağustosta 2 yıl olacak ama ağustosa kadar dayanamıcam buraya daha fazla gücüm kalmadı... Tazminat için ne yapmam gerekiyor. Vermiyorum derse ne yapım
Ayrıca tazminatın yanı sıra işsizlik maaşıda alabilirmiyim ne gibi yollar izlemem gerek son çıkan hukuklara göre cevap bekliyorummm
teşekkürler
çok şaşırdım buna yaevlilik sebep gösterilirse oluyor canım.
çok şaşırdım buna yadevlette de var mı böyle bişey ? sanki pek bir suistimale açık durum bu? ne düşünülerek böyle bir hak verilmiş çözemedim yani
Bir de nikah cüzdanının fotokopisini iliştiristifa dilekçene evlilik sebebi ile işten ayrıldığını yazacaksın, bu yeterli olması lazım.
Evlilik sebebiyle ayrılık dilekçesi yazarsanız hiç bir zor koşul sunamazlar tüm haklarınızı alırsınız
işsizlik maaşı içinde gerekli şartlara uygunsanız alabilirsiniz
kaç senedir çalışıyorsunuz
en az 600gün şartı var işsizlik maaşı için
evlilik dolayisiyla isten ayrilirsaniz sadece tazminat alirsiniz. eger mudurunuz isten cikisinizi verirse issizlik maasi alabilirsiniz.
Dilekçeni verdiğin gün resmi olarak işten ayrılmış olacaksın.İhbar süresi filan yok.
Dilekçeni yaz(direk elle yazman gerekiyor internette örnekleri var) muhasebeye ver işlemlerini yapsınlar.Ertesi günde işe gitme.Maaş yatırılma günü hem hak ettiğin maaşı hemde bir yıllık brüt maaşın kadar parayı hesabına yatırırlar.
çok şaşırdım buna yadevlette de var mı böyle bişey ? sanki pek bir suistimale açık durum bu? ne düşünülerek böyle bir hak verilmiş çözemedim yani
Issizlik herkese baglanmiyo.nişanlımın muhasebecisi tazminat ile alakası yok alabilir demiş kafam karıştı
600ü geçti inşallah alırım problemsiz
o çıkarırmı hiç adi herif
ay inşallah yaa
ne alaka canım kadının hakkı bu erkek nasıl askere giderken asker nedeniyle tazminat alabiliyorsa buda kadının hakkı istemiyorsa çalışmak yada eşi istemiyorsa hakkı yani
Selam herkese yardım edermisinizz
Mayısta nikahım var ve çalıştığım iş yerimden ayrılmak istiyorum ama aram son zamanlarda müdürle hiç iyi değil tazminat almak istiyorum ama beni uğraştırır biliyorum vermez kolay kolay ne yapmam lazım nasıl yol izlemem lazım mecbur vermesi gerek biliyorum hakkım ama adamla aram berbat derecede kötü iğrenç herifin teki neyse ağustosta 2 yıl olacak ama ağustosa kadar dayanamıcam buraya daha fazla gücüm kalmadı... Tazminat için ne yapmam gerekiyor. Vermiyorum derse ne yapım
Ayrıca tazminatın yanı sıra işsizlik maaşıda alabilirmiyim ne gibi yollar izlemem gerek son çıkan hukuklara göre cevap bekliyorummm
teşekkürler
Evlendikten sonra 1 yıl süre var
İstersen biraz daha uzatmaları oyna yani
Yine evlilik tazminatı alırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?