Ailemin maddi durumu iyi eve market alışverişi yaptığımda bile babam sorar zorla verir onlar evlenmemi hem istiyor hem istemiyor evlen artık namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar bir yandan da daha küçüksün Yapamazsın diyorlar hiç konuşmuyoruz ne olacak diye nişan mekanı tuttum dedim parasını vermek istediler almadım onlara da borcum var zaten. Ailem galiba erkek tarafından bekliyor kına düğünü yapsınlar kız veriyoruz bir tane diye. Konuşmadık hiç çünkü düğün seneye yaz sonu. Sadece annem gelsin yüzük alalım dedi sevgilim için onu da aldık.Eğer ailenizin maddi durumu iyiyse onların sizden beklentisi yoksa millete laf düşmez. İlla aileye yardım edeceksiniz diye bir şey yok. Gönlünüzden geçer alın bu altınları bana takın dersiniz. Ya da eşyayı ben alacağım dersiniz. Bu iletişiminize bağlı. Ama emrivaki yapmaları hoş olmaz
İşte bilmiyorlar onlar da cahiller böyle konulardaSizin aileniz nasil davranmasi gerektigini bilecek insanlardir diye dusunuyorum. Siz ailecek bildiginiz yolda gidin disarisi konusur. Annen diyecek olsa derdi zaten baskasini sokmazdi araya
Evet ya konuşmuyoruz zaten babam bana küskün ayrı eve çıktığım için. Sormuyorlar ne yapılacak diyeBence siz dogru olani yapiyorsunuz ailenin ihtiyaci yokmus ki gayet gencler evlilik yolundasiniz masraflari siz karsiliyorsunuz daha ne yapabilirsinizki? Dugundeki takacaklarini tabiki siz almayin boyle ailelerde bu tarz seylerin konusulmamasi bana cok garip geliyor
Bu arada halam aynı zamanda dayımın eşiTeyzeniz muhtemelen kendi kızına yapmayacak bilezik, altin, çeyiz vb. Kız evlenirse çocuklara ve karşı tarafa yükleyecek gibi görünüyor bunları. Sizi de aşağı kendi seviyesine çekmeye çalışıyor diye düşünüyorum. Aklını kendine saklasın.
İmkanı olan aile yapacak çocuğuna düğün, nişan elbette.
Peki ailemin hiçbir şey konuşmaması normal mi sanırım destek olmalarını bekliyorum en azından kına için ya da altın içinanne baba çocuğuna destek olur, çocuk anne babasına borçlu değildir. sen zaten kendi ayakların üstünde durmuşsun, bu çok değerli. teyzendeki kıyaslama seni üzmüş ama bu senin sorumluluğun değil. şu an en doğrusu kendi düzenini kurmaya, borçlarını kapatmaya ve evliliğine odaklanman. ileride gücün yettikçe anne babana jest yapabilirsin ama bu bir zorunluluk değil. herkesin hayat şartı farklı, kendini suçlu hissetme.
İnan benim de yok sonra ayrı eve çıktım diye küsüyor"Namusundan başkası sorumlu olsun" kısmını okuduktan sonra söyleyecek sözüm kalmadı.
İsteyen küsebilir. Şimdiye kadar namusunuza babanız mı sahip çıktı, siz neyseniz o.İnan benim de yok sonra ayrı eve çıktım diye küsüyor
Ben onlara göre ele avuca sığmayan bir kızım çok tersiz eve geç geliyorum sıkıntı mini etek giyiyorum sıkıntı tatile gidiyorum sıkıntı sevgilimle gezip tatil yapıyorum sıkıntı böyle olunca yeter artık git evlen benden çık diyor onun kafası böyle değişmiyorİsteyen küsebilir. Şimdiye kadar namusunuza babanız mı sahip çıktı, siz neyseniz o.
Sinir basıyor beni böyle durumlarda.
ne çirkin bir lafevlen artık namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar .
Ben artık alınmıyorum bilene çirkin bir laf
doğru bir video özellikle benim ailem için aleviyiz hepsi akraba tanıdık evliliği ailede farklı mezhep yeni yeni giriyor ilk değilim tabii çocukluktan beri beni çekemezlik hor görme zaten var annem beni koruyan üstüme düşen bi anne değildi ben de daha başarılı ve girişken sevecen bi çocuktum onların çocuklarına rağmen sonra ergenlikte çok asiydim onların sınırlarını çok aştım aynı şekilde çok erkek arkadaşım oldu bir şekilde duyuldu okulu bitiremez dediler bitirdim iş buldum kendi çocukları bir halt olamadı diye beni kıskandılar şimdi de işi gücü düzgün efendi bi adamla evleniyorum diye resmen rahatsız oluyorlar. Kendileri de diyor ece kendi gibi birini bulmamış çok oturaklı efendi bi çocukmuş belki evlenince ece de sakinleşir olgunlaşır diyorlar yüzüme karşı. Halam da dayımın karısı işte yenge fesatlığıteyzenle halanla konusmayi azalt
hayatina bir faydalari yok anca böyle canını sıkıyor seni dibe cekiyor.
soyle bir video görmüştüm, akrabalarin ayni bu tayfadan
yardim yok, elestiri çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?