Evlilik öncesi aileyle maddi durumlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eceyla

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
441
114
18
25
Merhaba evlilik sürecine girdim ama kafama takılan şeyler var. 25 yaşında iş bulabildim okulum uzadı. borçlarım vardı ve ayrı eve çıkınca masraflarım iyice arttı. Hala kendime bile zar zor yetiyorum. Teyzem acelen ne, hemen evleniyorsun ailen biraz da senin paranı yeseyd dedi. özel üniversitede yarı burslu okudum ama okurken de çalıştım harçlığımı kendim çıkardım. Annem babam da 45-48 yaşlarında çalışıyorlar, durumları iyi. Bu söz acayip derecede canımı sıktı. Teyzemin kızı 28 yaşında teyzemin eşi vefat etti teyzem de mıyıl mıyıl bir insan çalışmadı. Kuzenim üniversite okumadı. Ailesine destek oluyor hala. Kendi kızıyla beni kıyaslıyor.Ben de teyzeme anne baba çocuğuna bakar normali budur geri ödeme sözü vermedim ihtiyaçları da yok dedim.

Aileme illa para vermem, onlara destekçi mi olmam gerekiyor? Çevremde farklı örnekler var. kimi ailesinden çok destek görüyor, kimi de ailesine destek oluyor. Şimdi evlilik masrafları var. Nişan mekanını ben tuttum, çeyizi de ben alırım. Fazla beklentim yok. Ama erkek olsaydım durum farklı olurdu eminim. Aileme gerekirse düğün bile yapmayız dedim. Sevgilimin ailesi burada yaşamıyor onların memleketinde düğün olacak zaten. Biraz altın biriktirdim 2 tane ajda aldım. halam da düğünde ailene verirsin, onlar da takar dedi. Ne alaka yani neden ben vereyim.

Sizce doğru olan nedir? Aileme maddi destek olmam mı gerekiyor, yoksa şu an kendi düzenimi kurmaya odaklanmam mı? acele mi ediyorum?

Sizin aileniz nasil davranmasi gerektigini bilecek insanlardir diye dusunuyorum. Siz ailecek bildiginiz yolda gidin disarisi konusur. Annen diyecek olsa derdi zaten baskasini sokmazdi araya

Bence siz dogru olani yapiyorsunuz ailenin ihtiyaci yokmus ki gayet gencler evlilik yolundasiniz masraflari siz karsiliyorsunuz daha ne yapabilirsinizki? Dugundeki takacaklarini tabiki siz almayin boyle ailelerde bu tarz seylerin konusulmamasi bana cok garip geliyor

M
Ailemin maddi durumu iyi eve market alışverişi yaptığımda bile babam sorar zorla verir onlar evlenmemi hem istiyor hem istemiyor evlen artık namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar bir yandan da daha küçüksün Yapamazsın diyorlar hiç konuşmuyoruz ne olacak diye nişan mekanı tuttum dedim parasını vermek istediler almadım onlara da borcum var zaten. Ailem galiba erkek tarafından bekliyor kına düğünü yapsınlar kız veriyoruz bir tane diye. Konuşmadık hiç çünkü düğün seneye yaz sonu. Sadece annem gelsin yüzük alalım dedi sevgilim için onu da aldık.

Sizin aileniz nasil davranmasi gerektigini bilecek insanlardir diye dusunuyorum. Siz ailecek bildiginiz yolda gidin disarisi konusur. Annen diyecek olsa derdi zaten baskasini sokmazdi araya
İşte bilmiyorlar onlar da cahiller böyle konularda

Evet ya konuşmuyoruz zaten babam bana küskün ayrı eve çıktığım için. Sormuyorlar ne yapılacak diye

Teyzeniz muhtemelen kendi kızına yapmayacak bilezik, altin, çeyiz vb. Kız evlenirse çocuklara ve karşı tarafa yükleyecek gibi görünüyor bunları. Sizi de aşağı kendi seviyesine çekmeye çalışıyor diye düşünüyorum. Aklını kendine saklasın.

İmkanı olan aile yapacak çocuğuna düğün, nişan elbette.

Ben işe girer girmez Ankara Çankaya'da eve çıktım. Mis gibi bekarlık yaşadım. Ailem de Ankara'da. 10 dakika mesafedeler. Çok dediler birlikte eve çıkalım, derdin evin küçüklüğü ise dediler. Yok, derdim tek yaşamak dedim. Hayatınızı yaşayın.

Anneniz de sağ babanız da, onlar kendilerine yeter.

Son düzenleme:
Bu arada halam aynı zamanda dayımın eşi beni kızdıran annemin sessiz kalması. Halamın da kızı yok oğlu var evlenirken herl şeyi yaptı

anne baba çocuğuna destek olur, çocuk anne babasına borçlu değildir. sen zaten kendi ayakların üstünde durmuşsun, bu çok değerli. teyzendeki kıyaslama seni üzmüş ama bu senin sorumluluğun değil. şu an en doğrusu kendi düzenini kurmaya, borçlarını kapatmaya ve evliliğine odaklanman. ileride gücün yettikçe anne babana jest yapabilirsin ama bu bir zorunluluk değil. herkesin hayat şartı farklı, kendini suçlu hissetme.

Peki ailemin hiçbir şey konuşmaması normal mi sanırım destek olmalarını bekliyorum en azından kına için ya da altın için

Doğru olanı zaten yapıyorsun. Hala ve teyzeyide dinleme kimseye bakmak gibi bir borcunuz yok.

teyzenle halanla konusmayi azalt
hayatina bir faydalari yok anca böyle canını sıkıyor seni dibe cekiyor.
soyle bir video görmüştüm, akrabalarin ayni bu tayfadan
yardim yok, elestiri çok

İsteyen küsebilir. Şimdiye kadar namusunuza babanız mı sahip çıktı, siz neyseniz o.
Sinir basıyor beni böyle durumlarda.
Ben onlara göre ele avuca sığmayan bir kızım çok tersiz eve geç geliyorum sıkıntı mini etek giyiyorum sıkıntı tatile gidiyorum sıkıntı sevgilimle gezip tatil yapıyorum sıkıntı böyle olunca yeter artık git evlen benden çık diyor onun kafası böyle değişmiyor

teyzenle halanla konusmayi azalt
hayatina bir faydalari yok anca böyle canını sıkıyor seni dibe cekiyor.
soyle bir video görmüştüm, akrabalarin ayni bu tayfadan
yardim yok, elestiri çok
doğru bir video özellikle benim ailem için aleviyiz hepsi akraba tanıdık evliliği ailede farklı mezhep yeni yeni giriyor ilk değilim tabii çocukluktan beri beni çekemezlik hor görme zaten var annem beni koruyan üstüme düşen bi anne değildi ben de daha başarılı ve girişken sevecen bi çocuktum onların çocuklarına rağmen sonra ergenlikte çok asiydim onların sınırlarını çok aştım aynı şekilde çok erkek arkadaşım oldu bir şekilde duyuldu okulu bitiremez dediler bitirdim iş buldum kendi çocukları bir halt olamadı diye beni kıskandılar şimdi de işi gücü düzgün efendi bi adamla evleniyorum diye resmen rahatsız oluyorlar. Kendileri de diyor ece kendi gibi birini bulmamış çok oturaklı efendi bi çocukmuş belki evlenince ece de sakinleşir olgunlaşır diyorlar yüzüme karşı. Halam da dayımın karısı işte yenge fesatlığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…