- 30 Aralık 2009
- 4.726
- 20.746
- 833
Yok sanmıyorum ailem bana ev aldı mesela ya da ayrı eve çıkma araba alalım dediler hayır dedim ama ailem evlenmemi çok istemiyor olabilir konusu geçiyor evlilik kolay mı paran var mı diye ben de düğünü sevgilimin ailesi yapacak diyorum gerekirse burda düğün kına vs yapmam zaten hevesim yok dedim ev de hazır alınacak bir şey yok masraf yok yani aksine annem çeyiz vs almaya hevesli ben istemiyorum almasını ama daha hiç konuşmadık ne yapılır nasıl yapılır onlar bana küs ben evden gittiğim için. Bir de evlenme teklifini paylaşınca daha kız isteme olmadı sen kendi kendine nişanlandın belki vermeyeceğiz diye olay çıkardı babamAcaba ailen tembihlemiş olabilir mi onları?
Konuşmaları için seninle
Bence de yok ama yine de anne babama düşkünüm herhalde onları düşünmeden yapamıyorumDoğru olanı zaten yapıyorsun. Hala ve teyzeyide dinleme kimseye bakmak gibi bir borcunuz yok.
Aslında aileniz destek olmak istemiş nişan için tuttuğunuz mekanın parasını vermek istemişler siz almamışsınız demek ki bizden yardım istemiyor diye düşünüyorlardır.Peki ailemin hiçbir şey konuşmaması normal mi sanırım destek olmalarını bekliyorum en azından kına için ya da altın için
Ailemle aram kötü olduğu için istemedim onlara zaten borcum var ekstra. Ben evde yapmak istemedim annem mekana gerek yok dedi evde uğraşmak istemiyorum mekan tuttum bir geceye para mı vereceğim düğün mü bu dedi ben ödedim dedim sonra da verelim dediler gerek yok dedimAslında aileniz destek olmak istemiş nişan için tuttuğunuz mekanın parasını vermek istemişler siz almamışsınız demek ki bizden yardım istemiyor diye düşünüyorlardır.
Bence de yok ama yine de anne babama düşkünüm herhalde onları düşünmeden yapamıyorum
"namusundan başkası sorumlu olsun" bağırttıAilemin maddi durumu iyi eve market alışverişi yaptığımda bile babam sorar zorla verir onlar evlenmemi hem istiyor hem istemiyor evlen artık namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar bir yandan da daha küçüksün Yapamazsın diyorlar hiç konuşmuyoruz ne olacak diye nişan mekanı tuttum dedim parasını vermek istediler almadım onlara da borcum var zaten. Ailem galiba erkek tarafından bekliyor kına düğünü yapsınlar kız veriyoruz bir tane diye. Konuşmadık hiç çünkü düğün seneye yaz sonu. Sadece annem gelsin yüzük alalım dedi sevgilim için onu da aldık.
Aman bırak her şeye cevap mı vercezMerhaba evlilik sürecine girdim ama kafama takılan şeyler var. 25 yaşında iş bulabildim okulum uzadı. borçlarım vardı ve ayrı eve çıkınca masraflarım iyice arttı. Hala kendime bile zar zor yetiyorum. Teyzem acelen ne, hemen evleniyorsun ailen biraz da senin paranı yeseyd dedi. özel üniversitede yarı burslu okudum ama okurken de çalıştım harçlığımı kendim çıkardım. Annem babam da 45-48 yaşlarında çalışıyorlar, durumları iyi. Bu söz acayip derecede canımı sıktı. Teyzemin kızı 28 yaşında teyzemin eşi vefat etti teyzem de mıyıl mıyıl bir insan çalışmadı. Kuzenim üniversite okumadı. Ailesine destek oluyor hala. Kendi kızıyla beni kıyaslıyor.Ben de teyzeme anne baba çocuğuna bakar normali budur geri ödeme sözü vermedim ihtiyaçları da yok dedim.
Aileme illa para vermem, onlara destekçi mi olmam gerekiyor? Çevremde farklı örnekler var. kimi ailesinden çok destek görüyor, kimi de ailesine destek oluyor. Şimdi evlilik masrafları var. Nişan mekanını ben tuttum, çeyizi de ben alırım. Fazla beklentim yok. Ama erkek olsaydım durum farklı olurdu eminim. Aileme gerekirse düğün bile yapmayız dedim. Sevgilimin ailesi burada yaşamıyor onların memleketinde düğün olacak zaten. Biraz altın biriktirdim 2 tane ajda aldım. halam da düğünde ailene verirsin, onlar da takar dedi. Ne alaka yani neden ben vereyim.
Sizce doğru olan nedir? Aileme maddi destek olmam mı gerekiyor, yoksa şu an kendi düzenimi kurmaya odaklanmam mı? acele mi ediyorum?
Yıl 2025 hala böyle kafalar mi kaldı yazık gerçekten. Neyse konuya cevabım kimseye muhtaç olmadan çeyizini vs yapmışsın okumussun ne güzel, teyzen çenesini kapatıp otursun aşağı.evlen artık namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar
Anne babanın sorumluluğu dünyaya getirdiği çocuğa en iyi şekilde bakmak, o çocuğu en iyi şekilde eğitmektir. Ancak hiçbir evlat ailesine maddi manevi bakmakla yükümlü değildir.Aileme maddi destek olmam mı gerekiyor, yoksa şu an kendi düzenimi kurmaya odaklanmam mı?
Su lafi soyleyen teyzemle merhaba merhaba olurdum. Kultur seviyesini uygun bulmazdim. Ailenin ihtiyaci yoksa gerek yok. Ihtiyaci olsaydi hemen evlenme biraz destek ol bir iki seylerine en azindan derdim.ailen biraz da senin paranı yeseyd dedi. ö
Ne sıkıntılı düşünceler ya. Böyle düşünen aile maddi karşılık da bekler gibi geldi banaM
evlen artık namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar . Ailem galiba erkek tarafından bekliyor kına düğünü yapsınlar kız veriyoruz bir tane diye.
evlen artık namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar
Bence sen anne babanla da merhaba merhabada kal.Su lafi soyleyen teyzemle merhaba merhaba olurdum. Kultur seviyesini uygun bulmazdim. Ailenin ihtiyaci yoksa gerek yok. Ihtiyaci olsaydi hemen evlenme biraz destek ol bir iki seylerine en azindan derdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?