Evlilik öncesi aileyle maddi durumlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Acaba ailen tembihlemiş olabilir mi onları?
Konuşmaları için seninle
Yok sanmıyorum ailem bana ev aldı mesela ya da ayrı eve çıkma araba alalım dediler hayır dedim ama ailem evlenmemi çok istemiyor olabilir konusu geçiyor evlilik kolay mı paran var mı diye ben de düğünü sevgilimin ailesi yapacak diyorum gerekirse burda düğün kına vs yapmam zaten hevesim yok dedim ev de hazır alınacak bir şey yok masraf yok yani aksine annem çeyiz vs almaya hevesli ben istemiyorum almasını ama daha hiç konuşmadık ne yapılır nasıl yapılır onlar bana küs ben evden gittiğim için. Bir de evlenme teklifini paylaşınca daha kız isteme olmadı sen kendi kendine nişanlandın belki vermeyeceğiz diye olay çıkardı babam

Peki ailemin hiçbir şey konuşmaması normal mi sanırım destek olmalarını bekliyorum en azından kına için ya da altın için
Aslında aileniz destek olmak istemiş nişan için tuttuğunuz mekanın parasını vermek istemişler siz almamışsınız demek ki bizden yardım istemiyor diye düşünüyorlardır.

Aslında aileniz destek olmak istemiş nişan için tuttuğunuz mekanın parasını vermek istemişler siz almamışsınız demek ki bizden yardım istemiyor diye düşünüyorlardır.
Ailemle aram kötü olduğu için istemedim onlara zaten borcum var ekstra. Ben evde yapmak istemedim annem mekana gerek yok dedi evde uğraşmak istemiyorum mekan tuttum bir geceye para mı vereceğim düğün mü bu dedi ben ödedim dedim sonra da verelim dediler gerek yok dedim

Bence de yok ama yine de anne babama düşkünüm herhalde onları düşünmeden yapamıyorum

Bu insanı bir durum. Yardıma ihtiyaçları olduğunda edersiniz yoksa etmeye gerek yok. Ha canınız onlar için bir ayrıca bir şey yapmak istiyorsa yapabilirsiniz.

Aylık 1-2-3 binlik jest yapılabilir yemeğe götürmek, market alışverişi, sinema bileti, tiyatro bileti, serpme kahvaltı vb.

Kök aileyle ayda en az 1 kere keyifli bir plan yapmamak, ilişkilerin düzenlenmesine engel olabiliyor.

Onun harici ben evlilik için acele ettiğinizi düşünüyorum.

"namusundan başkası sorumlu olsun" bağırttı

Aman bırak her şeye cevap mı vercez

Evlensen kıskanır
Ailene para yedirsen daha çok kıskanır
Ayrı eve çıksan ayrı kıskanır
Hepsine edecek bir lafı vardır

evlen artık namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar
Yıl 2025 hala böyle kafalar mi kaldı yazık gerçekten. Neyse konuya cevabım kimseye muhtaç olmadan çeyizini vs yapmışsın okumussun ne güzel, teyzen çenesini kapatıp otursun aşağı.

Aileme maddi destek olmam mı gerekiyor, yoksa şu an kendi düzenimi kurmaya odaklanmam mı?
Anne babanın sorumluluğu dünyaya getirdiği çocuğa en iyi şekilde bakmak, o çocuğu en iyi şekilde eğitmektir. Ancak hiçbir evlat ailesine maddi manevi bakmakla yükümlü değildir.

25 yaşında okulunu yeni bitirmiş ve iş hayatına atılmış bir bireyin yapacağı şey kendi düzenini kurmaktır.

Sen kendine karşı sorumlusun, ailene istediğin her şeyi danışabilirsin lakin teyzen bu noktada dış kapının dış mandalıdır.

Sizin de ailenizden beklentiniz var gibi ama annenizin babanızın tutumlarını görünce şok oldum. Bence onlar böyleyken tek bir kuruşlarına bile minnet etmeyin. Kendileri yapmak isterlerse yapsınlar onun haricinde bir şey istemeyin. Aileniz bunun lafını yapıp kullanacak kişilere benziyorlar.
Konu özelinde konuşacak olursam da teyze, hala dış kapı sayılır. Takmayın onları. Ailenizin durumu olmasa evet yardımcı olmanız gerekirdi ama durumları iyimiş karışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…