Bence belli bir yüzdeyi kız kendine ayırmalı belli miktarıda ortak hesaba koymalı.
Evlilikteki şu para konusunu hiçbir zaman anlamadım ve anlamayacağım, eşim çalışıyor ve ben de çalışıyorum, ikimiz de sabahtan akşama kadar çalışıyoruz.. ve eşim ger gün ner kazancı neyse getirir elime verir, ben de maaşımı aldığımda eklerim üstüne. Sonra borçlar krediler faturalar evin kirası, geriye kalanı da atıyoruz hesaba kalıyor orda ve gayet de geziyoruz dolaşıyoruz eğleniyoruz hafta sonu. Benim olan zaten onun, onun olan zaten benim e daha ne? Ortak hesap ne ayrı hesap ne? Annelerimiz babalarımız da mı ayrı ayrı hesaplar tutuyordu evde? Ne olur azıcık mantıklı düşünün.Selamlar foruma yeni üye oldum.
Kızlar bir konuda fikirkerinizi almak istiyorum örnek vererek soracağım.
Bir kiz ve oğlan kendileri tanışıyor ve 2 aydır görüşüyor. Konu konuyu açıyor anneler tanıştırmışlar.
Konu konuyu açıyor Oğlan kıza diyor ki "Evlendiğimizde maaslarimiz yatar beraber harcamamızı, birikimizi yaparız ortak bir hesabımiz olur." diyor..
Kız oğlana "Benim maaşım kendi hesabimda olmali ortak hesap istemiyorum. ev araba alirsan destek olurum zaten kadının köşede parası olmali, köşede gizli parasi olabilir surekli kontrol edilmek hosuma gitmez diyor.
Oğlan ise *Ailene ortak hesabımizda olsa destek olabilirsin benim annemin senin annenin bir ihtiyaci olur tabiki de alacaz. Ortak hesap olmasi demek bir birimizi kisitlayacagimiz anlamina gelmiyor diyor.
Ama kiz ben netim bu konuda diyor cocuk kabullenemiyor. Amacı para değil ama diyor ki madem eğleniyoruz neden ayrı gayrı?
NOT: Oğlan kızdan fazla maas alıyor. Hani kız fazla aliyor oğlan az alip ortak hesaba gireyim ayağına girmiyor.
Fikirlerinizi almak istiyoruz. Bu konuda kizin mi daha ilimli olmasi lazim oğlanın mi teklif ettiği yanlış ?
Birleştirme derim ben çalışırken eşimde ayrıca 1500TL bana yolluyordu bende kalısa harcanır diye bende kira fatura gibi şeyleri ödüyordum onla benim aldığımı yine saklamıyordum tabi ama istemezSelamlar foruma yeni üye oldum.
Kızlar bir konuda fikirkerinizi almak istiyorum örnek vererek soracağım.
Bir kiz ve oğlan kendileri tanışıyor ve 2 aydır görüşüyor. Konu konuyu açıyor anneler tanıştırmışlar.
Konu konuyu açıyor Oğlan kıza diyor ki "Evlendiğimizde maaslarimiz yatar beraber harcamamızı, birikimizi yaparız ortak bir hesabımiz olur." diyor..
Kız oğlana "Benim maaşım kendi hesabimda olmali ortak hesap istemiyorum. ev araba alirsan destek olurum zaten kadının köşede parası olmali, köşede gizli parasi olabilir surekli kontrol edilmek hosuma gitmez diyor.
Oğlan ise *Ailene ortak hesabımizda olsa destek olabilirsin benim annemin senin annenin bir ihtiyaci olur tabiki de alacaz. Ortak hesap olmasi demek bir birimizi kisitlayacagimiz anlamina gelmiyor diyor.
Ama kiz ben netim bu konuda diyor cocuk kabullenemiyor. Amacı para değil ama diyor ki madem eğleniyoruz neden ayrı gayrı?
NOT: Oğlan kızdan fazla maas alıyor. Hani kız fazla aliyor oğlan az alip ortak hesaba gireyim ayağına girmiyor.
Fikirlerinizi almak istiyoruz. Bu konuda kizin mi daha ilimli olmasi lazim oğlanın mi teklif ettiği yanlış ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?