Evlilik öncesi para mevzusu

Esinizin dusunmesi cok guzel benimkide boyle dusunur yazdim aslinda sanirim okumadiniz. Ben genede eve alisveris yaptim ama severek yaptim bunu kendim isteyerek. Bunlar ayri seyler
Ben kadinin boyle bir anlasmaya girmesini hic dogru bulmadim. Bir adam bana evlenmeden once gelip ben parami kendime harcarim sende bana ve bize harcayacaksin dese ... basarim ama ben dersem sen parani kendine harca onda sıkıntı yok. Digeri ac gözlülük bana göre . Kendi kendine kendine en buyuk degeri bicmek

Eşimle tanistigimizda da calismiyordum, evliligimizin buyuk kisminda benim gelirim yoktu, şuanda gelen gelir de öyle cok bişey değil zaten.
Yani eşime bana bakacaksin, param olursa da kendime deseydim de bunu kabul ederdi.

Ona göre bu bir ac gozluluk değil cunku, kadinin bunu talep etmeye hakki oldugunu dusunuyor.
Kaynanam da "eşine bakamayan adam evlenmesin" der hep. O kismi beynine kazimiş herhalde bilmiyorum.

Ben yine size katiliyorum calismamayi tercih edebiilirsiniz esinizle ev işini yuzde yuz paylasimla yapamayacak yada yapmayacaksa o zamanda bakmasi gerekir sizde ona bakıyorsunuz. Bana kötü gelen kısım
---para kazanip onun 1 kurusunu dahi kendin dışında harcamaman ama diger kisinin parasini ortak yiyelim-- demek
Anlatamyorum galba tam
Calismak istemiyorum evimle ilgilenmek istiyorum demek acgozluluk degil bencede. O cocuk ve ev isi agactan olmaz cunku

Yani evet dediginiz kisim kötü geliyor kulaga ama böyle bir düzeni iki tarafta kabul etmişse mutlularsa bisey diyemeyiz, adamin kandirildigini sanmiyorum sadece hayat goruşleri uyuyormuş. Uzerine konuşmak için iki taraftan birinin durumdan rahatsiz olmasi lazim diye dusunuyorum ben.

Her zaman herşey 50 50 karsilikli olmaz. Mesela gelirim yokken de ev işlerini sadece ben yapmiyordum. :) Eşim kendini ütüsünü filan yapar, daginiktir daginigini toplamaya calisir, haftasonlari yiyecek biseyler hazirlar ev çektirir. Yani bizde de disardan bakimca hersey yari yariya degil.

Sevgiliyken de nişanlıykende hiç para mevzusu olmadı eşimle aramızda 2mizde çalışıyorduk onda olmadı ben yolladım bende olmadı o yolladı ortak hesap kötü birşey değil ki adam kötü birşey söylememiş ki hayat birleştiriyorsun güveniyorsun ki hayat ortaklığı yol arkadaşlığı yapıyorsun herşey ortak yaşam ortak para neden ortak olmasın anlamadım adam çalışıp kadın çalışmıyorken kocamın parası bakacak tabi mantığı kadın çalışıyorken benim param benim paramdır mantığı ben bunu mantıklı bulmuyorum siz evlenmek istediğiniz adama güvenmiyorsunuz anladığım kadarıyla daha şimdiden paranın lafı ediliyorsa sizin tarafınızdan. O evlilikten hayır gelmez

Aslinda bu dediginiz son seyler yardimdir is yapmak bu degil benim esimde bunlari yapiyor ama ben demem ki esim bana ev isi yapiyor. Hayir yardim ediyor. Icinden gelmese o gun yapmayacaktir yapmasa da olacaktie ama kadin calissa bile 1 gun 2 gun yapmasin 3. Gun illa ki yapacak.

Tabiki alan memnun veren memnun. Ben empati yaptigimda bana biri boyle dese kendimi keriz gibi hissederim. Arkadasim bunu kabul ettirdim dese onada kadir gecesi mi dogdun derim.
Aslinda burada verdiğim tepkiler gercektede verecegim tepkiler.
Eslerimiz bize arada yardim eder calismazken bizde ev gecmini saglariz bir yerden bir sekilde aza azar yemeklik bir sey yapariz.. tabii yuzde 50 beklenti işin söze gelimi
Bizim ulkede kadin calissa da cogy erkek ev isi yapmiyor yardim ediyor. Bunu işte olmasakta yapabilecek kadar hatta bunun adaletsizliğine degindim.
Ben iki taraf icinde hep adaletli bakmaya çalışıyorum aslında. Bir erkek gelip bunu soylese onada soylerdim kerizlik gibi bence derdim ama kimse kimsenin bir lafiyla fikir degistirmez degistirmemeli nasil isterseler oyle yapsinlar

Bence konuşulması gereken bir konu. Bu konularda iletisim onemli zaten. Bir anda eve girince adamin herkes kendi kesesine dediginu dusunun misal senin hayalin ortak kese iken. Bunlar evlilikten once konusulacak elzem konulardir diye düşünürüm. Esya o bu fasa fiso evin icine girince

Canım ben hiç böyle bir sorun yaşamadığım için bilemiyorum herkes kendine diyen bir eşim olmadı o yüzden düşünmedim hiç neye ihtiyacım olduysa eşim hiç gocunmadan karşıladı hiç birgün hesap sormadı dediğim gibi bizim ilişkimizde paranın p si geçmedi senin evlenmeyi düşündüğün kişinin karakterini bilemem en iyi sen tanırsın ama karşımdaki kişi bana güveniyorsa ortak hesap açmak istiyorsa ben benim param benim paramdır kusura bakma diyemem. Evlilikte gizli saklı birşey olmamalı. Zaten ihtiyacın olduğunda kullanırsın ve emin ol ben eşimden daha fazla para harcıyorum o sadece yol ve sigara parası harcar tabi ki tercih senin karar senin evlilik daha farklı oluyor yaşadıkça paylaştıkça daha çok sarılıyorsunuz birbirinize doğru kişiyi bulmakta çok önemli

Ben konu sahibi değilim
Tabii bende her zaman ortak keseden yanayim. Ama esimede sordum evlenmeden cunku bu para konusunun olay oldugu cook evlilik var malesef

Evlenmeden benle maaş pazarlığına oturan adamla evlenmem. Eşimle evlendiğimizde kredi çekmiştik ikimizde herkes kendi kredisini ödedi, geri kalan paramızlada sen ben yapmadan ihtiyaçları karşıladık, kimde varsa, artan olursada herkes kendi kenera ortaya koydu, sonre birbirimizin durumunu iyice çözüp birikim yapmaya mal mülk almaya başlayınca kazancımın belli .bir bölümünü maaşımın eşime gönderdim ve geri kalanını şahsi ihtiyaçlarım için kendime ayırdım, eşimde bu paranın asla lafını yapamaz, evin tüm sorumluğuda eşimde , bende ona karışmam ama daha evlilik olmadan yok ortak hesap, yok herkes hesabını bilecek muhabbeti bana hayırdır kardeş benle mi evleniyorsun maaş kartımla mı diye düşündürürdü.

Maas dengesine gore odemeler bölünmeli geri kalan para herkesin kendi hesabinda olmali. İsteyen parasini istedigi gibi degerlendiri altin dolar vs. Eger ortak noktaya varilamiyorsa tabi. Ama atiyorum arabamı alinacak beraber alinmali sadece erkegin parasiyla degil. Biz bu sekilde yapiyoruz bence sorunsuz illa ortak hesap sart degil zaten aileye yardim yada kisisel harcamalrimizi biliriz gizlimiz yoktur

Çok haklısınız mantıklı buluyorum

Güven sorunu oldugunu bende düşünüyorum

Bence burada erkek ortak hesap/esler arasi ayri gayrı mi olur diyerek kendi fikrini empoze ediyor gibi geldi yani kız "hayir dusuncem bu ve bunda netim" dediğinde bile saygı duymak yerine "senin fikrin yanlış, benimki doğru o yüzden benim dediğim olmali sen de buna ikna ol" der tarzda baskilamaya çalışıyor gibi geldi.
Bir de elbette elzem ihtiyaç halinde ailelere esler anlasarak destek olur da neden hemen ortak hesaptan ailelere yardim ederiz deniyor?
Ben biraz erkeğin ortak hesap ayagina kontrolü elinde tutma cabasinda oldugu izlenimine vardim.
Ileride de ben daha cok kazaniyorum sana mi soracagim deyip kolayca harcarken, kadin harcama yaparken de incik cincik hesabini sorabilir gibi geldi.
Ben bir konuda fikrime karsilik kendi fikrini iknaya calisan birini "bana saygı duymuyor" olaral algilarim.

Sizde haklısınız farkli bir bakis acısı ile.degerlendirmissiniz..

Karşı tarafın art niyetli olduğunu düşünmüyorum ama herkesin birikim anlayışı farklı maaşınızın bir kısmını ortak hesabınıza atabilirsiniz bir kısmını kendinize ayirabilirsiniz isterseniz ortak hesap yapmadan devam edebilirsiniz bu sizin kararınız ve yanlış doğru diye bi durum yok. Ben şuan çalışmıyorum maa çalıştığım dönemde eşim yatırımı iyi yönettiği için yatırım yapacağım kısmı onun hesabına atardım ki bu çok küçük bir miktardi onun maaşının yanında ama iyi değerlendirdiği için guvenirdim. Zaten her zaman bir durum olsa çekip veriyo ya da kendisi ihtiyaclarimla ilgili bana hesap sormaz, imalarda bulunmaz. Ben eşlerin birbirine destek olması gerektiğini düşünüyorum yani eğer ortak hesap fikri eşime kendini iyi hissettirecekse maaşımın tamamını değil ama bir kısmını ortak hesaba atardım. Ancak kalan kısmı da bana kendimi güvende hissettirmeli. Bana kendimi güvende hissettirmeliden kastım elimi cebime attım mı param olduğunu bilmeliyim en ufak biseyde ortak hesaptan da para çektim açıklaması yapmak istemem

Ortak hesap tabi ki olabilir ama oglan kisisi ortak hesap olsun harcamalari paramiza gore yapariz geri kalani biriktirir mal mulk sahibi oluruz dememiste annelere ordan yardim yapariz demis tabi ki ailelere zorda kaldiklari zaman destek olunur ama benim bildigimde ortak hesapta biriktirmenin amaci birikim yapip ev araba almaktir ama oglan direkt hemen annelere veririz demis yani kiz kabul ederse eger ozaman da eee ben sana demistim zaten diyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…