• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Sonrasi Depresyon

Bende öyle. Yani 6 ay sabret diyorsun? Bana bu gunlerim cehennem gibi geliyor ya. Böyle bos bir yer bulsam avazim ciktigi kadar bagirasim var. Umarim bende atlatirim bunu ya. Off cinnet gecircem yoksa. Zamana birakip mi atlattin yoksa atlatmak icin taktik uyguladin mi ? Nasil gecti bu :KK43:
Zamana bırakmak mı :)
Evlenmeden önce eve gitmeyen anne babasıyla muhabbet etmeyen hep tersleyen adam evlenince ana kuzusu benide babasının kuması yaptı.
Hergün ailesine gitmek istedi gittim bigün gezelim bügünde die dışarı çıktığımızda beni zorla annesine götürdü yırttım kendimi yollarda fayda etmedi.
Benim aileme gidince enfazla 2 saat oturdu annesine gidince gece 2-3 eve getirdi.
Habire laf sokmalar ailesinin arkasında durmalar benden habersiz eve misafir çağırmalar
Çalışıyorum sürekli ailesinde olduğumuz için gece yapıodum evişlerini ses yapıyormuşum die küfür etmeler
Off çok zor günlerdi
Kibar kültürlü prens gitti canavarla geldi
Bigün delirdim gitmiorum ailene çok istiosan sen git ama öyle bi git ki normal saatinde evde ol dedim
Kendi aileme tekbasıma gittim sen gelmiyorsun dedim geldi
Gidelimleri azalttı
Kavga edince oturup zırlamayı bıraktım
Yaptım kahvemi geçtim salona yokmuş gibi davrandım
Annesi bişey mi dedi yutmadım yapıştırdım cevabını
Yani nezaman aman ters bişey der ailene gitmez yanında olmaz korkuların biter gözünü açarsın ozamann
Alışıosun evinede evliliğede

O ne yapar sence? Pireyi deve yapar. Bosanmak ister, sonrada bosanmamak icin cabalar..Iyiyiz mutluyuz'u o yapamiyor. Ben ona defalarca dedim ve diyorum.. Kavgalida olsak yansitma ailene ya ne ailene ne aileme bilmek zorunda degiller diyorum. Ilk isi onlara gitmek onlara anlatmak oluyor? Misal; KV hergun aramak mecburiyetindemiyim sence? Kendisi hergun ariyor hemen hemen.. Naptigimi napacagimi soruyor. Bide iki laf sokuyor aramiyorum diye. Ondan sonra kapatiyor. Ona hesap vermek gibi bi zorunlulugum var mi? Oglunada söyledim bunu; idare et. diyor ne demek ? benim annem onu durmadan arasa noluyo ya der; bana idare et diyor.. Hos o ne kadar lafda soksa ben aramiyorum:)
ana kuzusu mudur nedir.ne sinir bozucu..benim teyzemin oğluda böyle.teyzemle oğlunun ilişkisine sinir oluyorum heleki gelinin yanında.vıcık vıcık oğlunu öper danam benim diye sever.eşiyle azıcık tartışsalar hemen gelir teyzeme anlatır.teyzemde vah oğlum sana bunu mu yaptı nasıl kıydı sana aman oğlum idare et olmadı boşarsın der!!sorsan benim gibi iyi kv yok der.senin eşinde ailesinden destek gördüğü için hemen onlara anlatıyor sorunları demekki.hergün aramak zorunda değilsin asla.boşver arama.yüz verme.

Zamana bırakmak mı :)
Evlenmeden önce eve gitmeyen anne babasıyla muhabbet etmeyen hep tersleyen adam evlenince ana kuzusu benide babasının kuması yaptı.
Hergün ailesine gitmek istedi gittim bigün gezelim bügünde die dışarı çıktığımızda beni zorla annesine götürdü yırttım kendimi yollarda fayda etmedi.
Benim aileme gidince enfazla 2 saat oturdu annesine gidince gece 2-3 eve getirdi.
Habire laf sokmalar ailesinin arkasında durmalar benden habersiz eve misafir çağırmalar
Çalışıyorum sürekli ailesinde olduğumuz için gece yapıodum evişlerini ses yapıyormuşum die küfür etmeler
Off çok zor günlerdi
Kibar kültürlü prens gitti canavarla geldi
Bigün delirdim gitmiorum ailene çok istiosan sen git ama öyle bi git ki normal saatinde evde ol dedim
Kendi aileme tekbasıma gittim sen gelmiyorsun dedim geldi
Gidelimleri azalttı
Kavga edince oturup zırlamayı bıraktım
Yaptım kahvemi geçtim salona yokmuş gibi davrandım
Annesi bişey mi dedi yutmadım yapıştırdım cevabını
Yani nezaman aman ters bişey der ailene gitmez yanında olmaz korkuların biter gözünü açarsın ozamann
Alışıosun evinede evliliğede

Oh en guzelini yapmissinda ders almis. Acaba ben böyle yapsam bizimki ders alacak mi? Ondan bile emin degilim :)
Hemen bosansakmi ya der :) Bizim su bosanmalarimiz bitmedi.. Biz BIZ olmayi basaramiyoruz daha.
Ama bende cok zirlarim, odalara kapatirim o acar tv izler yada uyur ben cildiririm. Nasil oluyorda umursamaz olabiliyor diye ama cikardigim ders su; Ters köse yapmak, umursamaz davranmak ve heran beni kaybedebilme duygusu yasatmak. Bide böyle deniycem..

ana kuzusu mudur nedir.ne sinir bozucu..benim teyzemin oğluda böyle.teyzemle oğlunun ilişkisine sinir oluyorum heleki gelinin yanında.vıcık vıcık oğlunu öper danam benim diye sever.eşiyle azıcık tartışsalar hemen gelir teyzeme anlatır.teyzemde vah oğlum sana bunu mu yaptı nasıl kıydı sana aman oğlum idare et olmadı boşarsın der!!sorsan benim gibi iyi kv yok der.senin eşinde ailesinden destek gördüğü için hemen onlara anlatıyor sorunları demekki.hergün aramak zorunda değilsin asla.boşver arama.yüz verme.

Aynen sirt sivazlayan lazim esime. Haklisin oglum olmaz oglum sen dogrusun oglum diyen lazim.. Ama benim ezik biri olmadigimin farkinda hem o hem ailesi. Ilk baslarda o sorunlarimdan sonra cok korkuyordum, gerci hala arada sirada o korkularim var. Ya birsey derlersede esim uzerime yururse yine o gunleri yasayip tartisirsak diye.. Ya cidden bosanirsak diye korkum oluyor. Ama simdilerde "amaan ne olursa olsun, isterse gelsin elinde davayla" diyorum. Ne biliyim cok karmasik duygular icerisindeyim canim ya, umutsuz vakayim resmen. Elbette benim derdimden buyuk dertliler vardir, en buyuk dert benim derdim demiyorum. Ama her kulunada Allah bunyesine göre veriyormus derdini, ben bunu atlatamiyorum.

Oh en guzelini yapmissinda ders almis. Acaba ben böyle yapsam bizimki ders alacak mi? Ondan bile emin degilim :)
Hemen bosansakmi ya der :) Bizim su bosanmalarimiz bitmedi.. Biz BIZ olmayi basaramiyoruz daha.
Ama bende cok zirlarim, odalara kapatirim o acar tv izler yada uyur ben cildiririm. Nasil oluyorda umursamaz olabiliyor diye ama cikardigim ders su; Ters köse yapmak, umursamaz davranmak ve heran beni kaybedebilme duygusu yasatmak. Bide böyle deniycem..

Evet canım biz olamamak sorun
Iktidar savaşı var şuanda benim sözüm benim evim benim ailem !
Nezaman umursamazsan mutlu oluosun
Boşanalım :) tabi git aç davayı kapı orda burası benim evim dieceksin
El pençe divan adam bin pişman perişan olarak özür diliyo
Bireysin sen! Seninde isteklerin istemediklerin var söz hakkın var
Asla ağlama karşısında ben çok ağladım daha çok bindi/ler tepeme
Şimdi ağlamamda göstermiyorum gelio gönlümü almaya

Selam kizlar,

benim konularimi okuyanlar bilir, pek de güzel gecmeyen "cicim aylarim" oldu benim.
Ve belki de bu yasadiklarimin yüzünden depresyondayim, bilmiyorum. Evlilik sonrasi o dörtgözle bekledigim balayi bile hep kuskulu gecti bende. (Dügün gecesi yasanan altin skntisi mi bilmiyorum) sanki hep bir kötü seyler olacakmis gibi. Olduda.. Balayindan geldikten sonra baya bi kavgalar gürültüler yasandi (gerek Altin mevzusu, gerek sahsi kavgalarimiz) hersey bi yana, benim dügünümden sonra bi anne evine gitme duygusu, kendimi burada, bu eve, ait hissetmeme gibi sorunlar yasiyorum. Bu arada 2,5 aydir daha evliyim ama bir türlü benimseyemedim. Hersey yolunda gidiyor tam kavgalardan arinmis biraz huzur buluyorum ki, su icimde atamadigim bir "korku,kötü his" var. Sanki her an esimin ailesinden olsun esim tarafindan olsun bir sorun cikacakmis gibi diken üstündeyim. Bunaliyorum.. Bu sorunlar olmasin diye kv'lere gidesim gelmiyor bile ama bi yandan gitmesem ogullarina bu gelin hic gelmiyor diyecekler, oguluda sen gelmezsen bende senin annenlere gitmiyorum artik diyecek gibime geliyor. Hep hersey yolunda gitsede aglama hissi oluyor, aglayasim geliyor. Durup duruken.! Bunu nasil atabilecegim üstümden… Ya yoksa sadece benmiyim böyle kendimi tuhaf hisseden?

Sizin evlilik sonrasi psikolojiniz nasildi? Benimkisi gibiyse nasil atlattiniz?
Düsünceleriniz ve Öneriniz benim icin altin degerindedir.

Sevgilerimle

Tatlım öncelikle yaşanan herşeyi bi kenara atacaksın ve eşin ve senden başka herşeyi kapının dışında bırakacaksın. Zamanla herşey yoluna giriyo zaten. Geleceğe çok takılmadan mümkün olduğunca anı yaşamaya bak. İlk iş olarak yarın kocanla ikinize güzel romantik bir sofra kur, en cici elbiselerini giy, makyajını yap, en tatlı gülümsemenle karşıla onu. Erkeklere ne kadar güleryüz gösterirsen o kadar kazanırsın. Bi süre sonra göreceksin ki o da sadece ikinizin yuvasını benimsemiş, anne babası ikinci planda kalmış.
Evlilik sanat gibi bence. Küçük oyunlar ufak taktikler lazım. Kolay gelsin :)

Kötü şeyler düşünüp, kafanda kurduğun sürece daha kötü hissedersin. Bi kere depresyon kelimesini at kafandan. Bazı sorunlarınız olabilir, ama hiçbir şey çözümsüz değildir. Sen sorunları kafana taktıkça, daha da büyür ve her şey sorunlaşır..

Her şeyi bir kenara bırak. Kendi evinde, hayat arkadaşınla kendi düzenindesin artık. Hayatının kontrolunu eline al ve tadını çıkarmaya bak. Ben de ailemden uzak bir şehirdeyim, hala maddi problemlerimiz var. Ama evlendiğim ilk gunden beri "oh be, iyi ki evlenmisim" diyorum.

Kendine seni karamsarliktan uzaklastiracak uğraşlar edin ve evliliginin tadini cikar ;)

Evet canım biz olamamak sorun
Iktidar savaşı var şuanda benim sözüm benim evim benim ailem !
Nezaman umursamazsan mutlu oluosun
Boşanalım :) tabi git aç davayı kapı orda burası benim evim dieceksin
El pençe divan adam bin pişman perişan olarak özür diliyo
Bireysin sen! Seninde isteklerin istemediklerin var söz hakkın var
Asla ağlama karşısında ben çok ağladım daha çok bindi/ler tepeme
Şimdi ağlamamda göstermiyorum gelio gönlümü almaya

Ne guzelde dize getirmissin canim, Darisi basima (amin) :)
Ya o kadar sulu gozum ki evlendikten sonra katlandi bu huyumm.
Ezik görünmekten nefret ediyorum ama sulu gozlu olmama engel olamiyorum.
Güc verdin Umut verdin cok sagol canim, Allah senden razi olsun.
Mutlulugunuz daim olsun… Darisida basima olsun :D

Tatlım öncelikle yaşanan herşeyi bi kenara atacaksın ve eşin ve senden başka herşeyi kapının dışında bırakacaksın. Zamanla herşey yoluna giriyo zaten. Geleceğe çok takılmadan mümkün olduğunca anı yaşamaya bak. İlk iş olarak yarın kocanla ikinize güzel romantik bir sofra kur, en cici elbiselerini giy, makyajını yap, en tatlı gülümsemenle karşıla onu. Erkeklere ne kadar güleryüz gösterirsen o kadar kazanırsın. Bi süre sonra göreceksin ki o da sadece ikinizin yuvasını benimsemiş, anne babası ikinci planda kalmış.
Evlilik sanat gibi bence. Küçük oyunlar ufak taktikler lazım. Kolay gelsin :)

Evet ya bunu yapasim geliyor, ondan sorna onun söyledikleri aklima geldikce vazgeciyorum. Yan yana bile olasim gelmiyor, ondan sonra. Dediginde cok dogrusun; ben gecmisle gelecegin skntisindayim. Ne gecmisi unutabiliyorum, nede gelecek icin endiselenmekten. O yüzden onun dediklerini bile unutmak, biran once biz olmak istiyorum dediklerini deniyecegim tavsiylerin icin cok tsk ederim canimmm.
Bu arada minik kuzuya 11 gun kalmis, simdiden Rabbim sana kolaylik versin. Hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin.

Kötü şeyler düşünüp, kafanda kurduğun sürece daha kötü hissedersin. Bi kere depresyon kelimesini at kafandan. Bazı sorunlarınız olabilir, ama hiçbir şey çözümsüz değildir. Sen sorunları kafana taktıkça, daha da büyür ve her şey sorunlaşır..

Her şeyi bir kenara bırak. Kendi evinde, hayat arkadaşınla kendi düzenindesin artık. Hayatının kontrolunu eline al ve tadını çıkarmaya bak. Ben de ailemden uzak bir şehirdeyim, hala maddi problemlerimiz var. Ama evlendiğim ilk gunden beri "oh be, iyi ki evlenmisim" diyorum.

Kendine seni karamsarliktan uzaklastiracak uğraşlar edin ve evliliginin tadini cikar :KK66:

Ya ayrica sömestr'da oldugum icin evdeyim, bu yuzden o dertler uzerime uzerime geliyor. Derslerime bile kafa yoramiyorum durduk yere agliyorum.. Ama hersey bi yana cok haklisin. Yani aslinda hersey beyinde bitiyor. Unutabilsem su yasadiklarimizi, hersey cok guzel olabilecekte. Olay unutabilmekte..

Sinirleriniz yıpranmış, panik atak başlamış bile olabilir.
Oturup pek çok şey yazmak mümkün ama sanırım en sağlıklısı bir psikoloğa gitmeniz.

Ne guzelde dize getirmissin canim, Darisi basima (amin) :)
Ya o kadar sulu gozum ki evlendikten sonra katlandi bu huyumm.
Ezik görünmekten nefret ediyorum ama sulu gozlu olmama engel olamiyorum.
Güc verdin Umut verdin cok sagol canim, Allah senden razi olsun.
Mutlulugunuz daim olsun… Darisida basima olsun :D

Âmin canım benim
Gitmek istedikçe iş çıkart başta kendine manikür yapıcam de
Saçlarımı boyuycam de
Sonra yaparsın dedikçe sonra gideriz de
Enbüyük tavsiyem sakın kendini salma daha çok bak kendine
Çok şanslısın çok güzel eşin var de
Senin güzel olduğunu kıymetli olduğunu anlasın
Ben şimdi ayda 1 kere gidiyorum kvye
Sinirlenince evde bardak çanak kırıyorum
Aklı sıra korkutmak için boşanalım diyince babamdan zorla aldın babaevine gidersem yüzümü gösterirler mi sana diorum git aç davayı öyle gel diorum
Ertesi gn akşam gezdiriyor beni
Erkekler vurdumduymazsa kadınların aklı onları hiç yapar

evliliğin ilk aylarında olur böyle hemen hemen her kadında...
bilhassa eşinin ailesi tarafından her an bir sorun çıkacakmış gibi düşünmen inan çok doğal hepimiz yaşadık bu dönemleri..
zamanla alışırsın...adapte olursun üzülme... sadece sana tavsiyem eşinin ailesi tarafına karşı biraz takmamayı öğren...
her söyleneni her lafı ciddiye alırsan geçmez bu ömür....
evlilik biraz sabır işi...sabredip olayları arkana atmayı öğreneceksin...

evliliğimin daha 3. haftasında çıkardığım dillere destan kavgalar, topladığım çantalar, eşimin kafasına salladığım sivri topuklu ayakkabılar..
çok zordu çok
adam beni o zaman boşamadıysa heralde hiç boşamaz diyorum.
misler gibi hayatım vardı, ne zorum vardı kalktım evlendim, özgürlüğüm kalmadı bilmem ne çok kendimi yedim.

Evet ya bunu yapasim geliyor, ondan sorna onun söyledikleri aklima geldikce vazgeciyorum. Yan yana bile olasim gelmiyor, ondan sonra. Dediginde cok dogrusun; ben gecmisle gelecegin skntisindayim. Ne gecmisi unutabiliyorum, nede gelecek icin endiselenmekten. O yüzden onun dediklerini bile unutmak, biran once biz olmak istiyorum dediklerini deniyecegim tavsiylerin icin cok tsk ederim canimmm.
Bu arada minik kuzuya 11 gun kalmis, simdiden Rabbim sana kolaylik versin. Hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin.

Çok teşekkür ederim şu an hastanedeyim zaten:) sancı bekliyorum.
Senin konuya gelince inan bana sen kazanırsın. Erkekler anlamıyorlar dangıl dungul konuşuyorlar. Yuva yıkmak çok kolay tek celselik iş. Allah göstermesin. Ama unutma yuvayı dişi kuş yapıyo. Zaten bi süre sonra yaşanmışlıklar oldukça insan geçmişi unutuveriyo. Biz neler yaşadık, dört dörtlük evlilik yok herkesin bi sıkıntısı var. Eşinin de kendine göre haklı yönleri vardır. Onları çocuk gibi görmeli nakış gibi işlemeli. Eğer becerebilirsen çok mutlu olursun. Bi dene bişey kaybetmezsin

Selam kizlar,

benim konularimi okuyanlar bilir, pek de güzel gecmeyen "cicim aylarim" oldu benim.
Ve belki de bu yasadiklarimin yüzünden depresyondayim, bilmiyorum. Evlilik sonrasi o dörtgözle bekledigim balayi bile hep kuskulu gecti bende. (Dügün gecesi yasanan altin skntisi mi bilmiyorum) sanki hep bir kötü seyler olacakmis gibi. Olduda.. Balayindan geldikten sonra baya bi kavgalar gürültüler yasandi (gerek Altin mevzusu, gerek sahsi kavgalarimiz) hersey bi yana, benim dügünümden sonra bi anne evine gitme duygusu, kendimi burada, bu eve, ait hissetmeme gibi sorunlar yasiyorum. Bu arada 2,5 aydir daha evliyim ama bir türlü benimseyemedim. Hersey yolunda gidiyor tam kavgalardan arinmis biraz huzur buluyorum ki, su icimde atamadigim bir "korku,kötü his" var. Sanki her an esimin ailesinden olsun esim tarafindan olsun bir sorun cikacakmis gibi diken üstündeyim. Bunaliyorum.. Bu sorunlar olmasin diye kv'lere gidesim gelmiyor bile ama bi yandan gitmesem ogullarina bu gelin hic gelmiyor diyecekler, oguluda sen gelmezsen bende senin annenlere gitmiyorum artik diyecek gibime geliyor. Hep hersey yolunda gitsede aglama hissi oluyor, aglayasim geliyor. Durup duruken.! Bunu nasil atabilecegim üstümden… Ya yoksa sadece benmiyim böyle kendimi tuhaf hisseden?

Sizin evlilik sonrasi psikolojiniz nasildi? Benimkisi gibiyse nasil atlattiniz?
Düsünceleriniz ve Öneriniz benim icin altin degerindedir.

Sevgilerimle

aynı depresyonu yıllarca ben de yaşamıştım.keşke vakti zamanında bir doktora görünseymişim.en güzel yıllarım acılar içinde geçti hem de kim için insan müsfetteleri için

Bosansak mi diyen adama tamam sen davayi aciver beni ugrastirma demek lazim
Ne meraklilar bosanma lafina, valla kimse bulunmaz hint kumasi degil
Senin esinde tehlikeli eslerden cocuk yapma derim ben baktin olmuyor o zaman bu sefer sen sinyal verirsin
Sorunlari zaman degil insanlar cozer
Zamanla anca tavrini ben boyle dusunuyorum ben boyle ediyorum tavrini belli etmek bi ise yarayabilir
Kendi haline biraktigin hicbir sey cozulmez arapsaci olur

Birde kayinvaliden de benim kayinvalide gibi ne dediyse inkar eden bir tipse bu yuzsuzlukle ugrasmak zor karakter zayifsa yapacak birsey yok
Ayagini kesmeye calismaktan baska care yok

Evliliğin ilk ayları alışma süreci olduğu için zor geçiyor,normal durumun bence zamanla geçer bu ruh halin.

Âmin canım benim
Gitmek istedikçe iş çıkart başta kendine manikür yapıcam de
Saçlarımı boyuycam de
Sonra yaparsın dedikçe sonra gideriz de
Enbüyük tavsiyem sakın kendini salma daha çok bak kendine
Çok şanslısın çok güzel eşin var de
Senin güzel olduğunu kıymetli olduğunu anlasın
Ben şimdi ayda 1 kere gidiyorum kvye
Sinirlenince evde bardak çanak kırıyorum
Aklı sıra korkutmak için boşanalım diyince babamdan zorla aldın babaevine gidersem yüzümü gösterirler mi sana diorum git aç davayı öyle gel diorum
Ertesi gn akşam gezdiriyor beni
Erkekler vurdumduymazsa kadınların aklı onları hiç yapar

Hahaha:) aynen dedigin gibi yapmayi düsünüyorum, kendi kendime karar verdim.
O vurdum duymaz mi? Bende olucam, beceremesem bile "vurdum duymazmis gibiiii" davranicam.
Ya bide canim bende ne var biliyormusun, bilmiyorum sendede oluyormuydu ilk zamanlar.. Esim ailesiyle görüsmesin istiyorum yani daha dogrusu bensiz! görüsmesin.. Hep sanki arkamdan is ceviriyorlarmis gibi geliyor bana. Yanliz gitmesin annesigile yada telefonda kardesiyle konussa Ne dedi ki noldu ki diye sorguluyorum. Biliyorum hic iyi degil bu huyum nerden geldi bilmiyorum (en buyuk sebebi o dugun sonrasi yasadiklarim olsa gerek) ama nasil atacagimida bilmiyorum. Yarin dersim var oda erken cikiyor isten, simdiden ates basti ya ben annemlere giidiyorum derse diye, ne benle gitsin nede bensiz gitsin istiyorumm :D psikopat oldum iyice.. Ama verdigin taktik belli ki tutmus, denemekte fayda var:) tskler caniimmm

Back
X